Yeees:P

Ja jag fick däcken sålda.. Jippiiii... wohoooo :P Fan va najs... men nu är frågan, va ska man mer kunna sälja och tjäna lite pengar på??!! Hmm ja jag har ju 2 st blåa Hella xtralysen liggandes, som inte används, ja man kke skulle slängt ut en annons på dom oxå, elle lagt på tradera kke...Ja sen tror jag att jag har lite grejer till häst som man oxå kan sälja bort, fast då kke de e bäst och lägga ut de på tradera!!

Åååh jag vart såååå besviken, tänkte juh kolla på Desperate Housewifes ikväll.. så är de trök Hockey...suck!!


Lite skoj översättning..

Här kommer lite översättning svenska till engelska.....

 

 

Svensk-engelsk parlör för turisten!
Behåll växeln, det är jämt: Keep the gear, it is always

 

Än sen då?: Then then then?

 

Det har gåt en propp i köket: A plug has walked in the kithen

 

Jag vill gärna ha mer paj: I want brain more broken

 

Kan du se knölvalarna?: Can you see the bastard-elections?

 

Jag har fått sendrag I min vad: I have got  a laterpull in my what

 

Har ni revbensspjäll?: Do you have fox bone ventilation?

 

Har du varit med om det förut?: Have you been whit if thet before?

 

Jag anar ugglor i mossen: I suppose owls in the swamp

 

Han är bortrövad: He is away-assed

 

Ingen fara på taket: No danger on the roof

 

Hur mycket är klockan?: How plenty is the bell?

 

Är det överhuvudtaget möjligt?: Is it overtaken possible?

 

Jag har aldrig hört på maken: I have never heard on the husband

 

Det ger jag sjutton i: I give seventeen in that

 

En snuskhummer: A filthy lobster

 

Oj, min tunga slant: Oops, my heavy coin

 

Vill du ha kaffe på maten?: Would you have coffe on the food?

 

Sköt om dig: Shoot around you

 

Se dig inte för: Look you not if

 

Ta dig i brasan!: Take yourself in the fire!

 

Slå dig ner och ta för dig av kakorna: Hit you down and take for you of the cookies

 

Nära ögat skjuter ingen hare: Close to the eye shoots no rabbit

 

Vad är du för en, jag känner inte igen dig: What are you for one, I don´t feel again you

 

Gör inte om det: Do not if it

 

Vill ni ha påtår?: Do you want on toes?

 

Jag har soppatorsk: I have soup cod

 

Klockan är bara barnet: The time is only the beaby

 

Du är avskedad: You are offspooned

 

Att ge igen för gammal ost: To give again for old cheese

 

Nä, du! Den gubben gick inte: No, you! That man didn´t walk

 

Skicka mot postförskott: send against mailbeforeshot

 

Hör du du du:hear you you you

 

Se upp i backen: Look up in the hill

 

Dra åt skogen: Pull to the forrest

 

Var håller de hus?: Where are they holding house?

 

Det körde ihop sig lite: It drove together itself tiny

 

Stora förväntningar: Big before-waiting

 

Far åt helvete: Father ate hell

 

Ge järnet: Give the iron

 

Än sen då?: Then then the

 

Det var som katten: It was like the cat

 

Skärp dig: belt yourself


Fint väder =)

Och jag är ledig idag och imorgon=) de blir min helj eftersom jag jobbat hela långa heljen.. Löning idag oxå, tyvärr inte så mkt pengar kvar efter att alla räkningar e betalda =( Men jag la ut en annons på blocket igår, mina sommardäck som jag fick me när ja köpte 940, nästan nya med Alu fälgar.. och senare på kvällen ringde en som ska komma hit ikväll och komma och kolla på dom.. bara och hoppas dom blir sålda!!Vart ut med Ari en sväng på skogen och kört idag.. jätte skönt väder..
Sen har jag vår tvättat bilen, de behövdes verkligen! Så nu är den ren och fin.. fast kke bara nån dag, de är ju fortfarande kladdigt och dammigt..Näj nu ska jag ta och gå över till tvättstugan igen och lägga i sista maskinen!

Frajdaj today

Har kört Ari, först på rakbanan och de gick mkt bättre där idag=) sen var vi ut på banan och körde i 3 bakvarv, de gick oxå bra, fast han var lite löjlig för vissa skyltar! Efter jag hade kört av banan träffa jag Pelle och då frågade han om jag skulle me ut och köra i 45 tempo han och 3 till skulle köra, så då hängde jag på dom ut, kul me sällskap för Ari tänkte jag... men han var så fjantig i "Backakurvan" och bröt ut där båda gångerna vi körde där, så vi kom juh jätte långt efter..=( men men skam den som ger sej, bara och träna på och visa han att han inte ska göra så...

Börjar jobba om en timme, så nu ska jag fixa till håret lite..

Ha en bra dag!!

Torsdag igen da..

Ja och jag har vart ledig...
vart och hämtat hö, så nu klarar jag mej i ca en månad igen da..
Vart och fått laser på nacken, har blivit riktigt bra och har inte haft nackspärr på ett bra tag nu=) så de är ju jätte skönt och slippa de..
Har så dåligt med pengar så här innan lön, så idag tog jag alla mina små pengar som jag samlar i en burk och åkte och växlade in dom 896 kr vart de.. tänk att man tycker inte att 50 öringar, en kronor, fem kronor och tior är så mkt, men samlar man på sej så blir de iaf ngt. Så nu borde jag klara mej till tisda då de är löning igen..kommer ju inte göra av me såå mkt pengar i heljen eftersom jag ska jobba!

Färgar mina ögon bryn lite nu, men strax dax och tvätta bort de så de inte blir alltför mörka..

Idag har de vart riktigt fint och skönt väder, solen har lyst hela dan, så skönt så=)hoppsan hejsan


Lill lördag idag..
Kallt som fasiken imorse, -10 grader.. hurriburri...
Imorrn är jag ledig, men ska och hämta hö då, sen vid 16 ska jag till sjukgymnasten igen..

Igår stack Ari ur sin hage igen, måste blivit skrämd av ngt, han hade sprungit rätt ut på Backavägen igen, men som tur va fick en tjej tag i honom... Men hon jag delar stall med  ringde mej och lät så jävla sur för att han kommi lös igen, ja menar de hade ju kuna gå riktigt illa, man ska väl inte låta så sur över en sån sak helle och va skulle hon säga om hennes hästar kom lösa och jag ringde henne och lät sur när jag berätta de..??!!

Snart ska jag kolla på "Greys Anatomy" synd att dom bytte dag till onsdag, för de krockar med "Lost" och jag har följt alla delar av de..

Åh, så less på snön nu...

Har kommit jätte mkt snö sen igår, snöade hela em och kvällen och antagligen en bra bit in på natten, så snart ska jag väl upp till stallet och skotta, så inte hon jag delar stall me blir sur elle nåt, fast iofs gör de inte så mkt hon ska juh ändå flytta om ca 2 veckor!

Så om du läser detta och inte har ngn stallplats till din häst eller vet ngn som behöver så finns de en massa lediga boxar i mitt stall, dock inget nybyggt stall men de funkar!

Jag jobbar kväll idag och ska ha en tjej med mej som går på inskolning, så idag kan jag inte jobba i min vanliga takt utan man får väl ta de lite lugnare så hon hinner se allt och fråga..

Nu ska jag ut och kolla om jag fått ngn post..

Tjing tjong styrstång

Måndag igen da, vart ledig i heljen men inte gjort nå speciellt alls, på freda va de film kväll bara. Lugnt och skönt.
Lördan till bringades en hel del i stallet, körde Ari för första gången på rakbanan och han skötte sej mkt bra, förutom att vissa saker va jätte farliga:S vart lite galopper emellanåt, men nu fick jag iaf se lite va han går för.. skulle  mer än gärna ha lite sällskap när jag tränar så kke han skärper till sej oxå!

På lörda kväll smaska vi pizza, sen åkte vi te söderås och drack kaffe och även lite vin slank ner, trevlig kväll iaf.
?

Sönda däremot var rena rama stormdagen, hade börja och snöa lite vid 6:30 tiden när jag skulle till stallet och släppa ut, några timmar senare vakna jag av att de blåste och snöa nå kopiöst =/ uscha, men de lugnade ner sej tack och lov.. på em hade mkt av de som kommit ner nåra timmar tidigare smällt bort. Va på verkstan och bytte nrplåten bak, den som jag inte fick bort förra året för allt va fastrostat, fast me lite andra grejjer så släppte de direkt!


Mkt jobba denna vecka, är bara ledig på torsdan åssåå måste jag och hämta hö nån dag oxå, men han jag köper av låg däckad i förkylning, och bästa dan för mej och hämta är ju på torsdan, så de e bara och hoppas han blir frisk till dess... annars vet jag inte va jag ska göra, för i heljen hinner jag nog inte hämta, och höet räcker nog inte till tisdan nästa vecka då jag är ledig igen...Torsdag 15/3

Grimman;)

Ja idag kom den, Aris nya grimma, tänk va fort de gick behövde inte vänta i 2 veckor som jag trodde utan de tog nog bara 4 dagar=) Vart lite dålig bild, sen så var de synd att jag valde vitt som brodyr, fast jag visste juh inte vilken lila färg den skulle vara i heller.. Aja den blir nog jätte fin på killen. Kan juh alltid beställa en till i en annan färg om man skulle tröttna:P
Idag har jag vart ledig, tänkte ta sovmorgon länge imorse, men de gick ju åt pipsvängen:S mina grannar har en förmåga och kunna väsnas på morgnarna, ibland funderar jag allvarligt på om dom bara gör de för och jävlas med mej?! Dom börja dammsuga strax efter 9 imorse, och så lyhört som de är här, vakna jag naturligtvis, jag vart så förbannad och klev upp, då stängde dom av... nästan så man tror att dom ser va jag gör, för sen dammsög dom inge mer, va precis som om dom tänkte " ja nu vakna hon, va bra då kan vi sluta" igår morse klampa dom runt och de lät som om dom hade träskor på sej:S usch va ja hatar detta... vissa morgnar när jag går upp tidigt ex på heljerna om jag ska jobba, då har jag lust å jävlas tebax, typ dra igång en riktig bas låt på högsta volym.. fast iofs då beter jag mej som dom så de e kke lika bra å låta de va...

Har haft lite vår städning i bilen idag, dammsög och torkade ur den=) skulle behöva tvätta den oxå för den är riiiktigt skitig nu.. fast vet inte om de är nån ide´ än innan de torkat upp lite mer, annars är den nog lika lortig igen om nåra dar..

Hmm undrar va man ska hitta på nu då?!

Vår i luften=)

Ja de är riktigt vår väder idag, solen skiner, blåser lite men jätte skönt.
Har rensat lite i min garderob, kastat lite av sånt jag inte använder som man spart på ifall att man kke kommer använda de, men sanningen är juh den att de kommer aldrig och användas..
har vart till sopstationen en liten vända oxå, kastat lite smått och gott som man inte får kasta i vanliga soptunnorna..
Sen nu så sopade jag av lite i garaget, ställde undan snöslungan(som antagligen inte behövs mer denna säsong)
Och nu om en timme börjar jag och jobba! Trist men sant, fast när man väl är på jobbet så går juh de bra ändå... varför är de så egentligen?!

MåNdAg

Ny vecka igen då.. Heljen har avlöpt smärtfritt:D
på freda kväll lasta vi skotrar sen bara glodde på tv, lördagen tillbringades i stallet, lånade rockard så A och jag var ute och åkte en sväng, men de gick inge vidare bra:/ varje vattenpöl var jätte farligt så även människor me hund så 3 ggr fick jag lov och kliva ur och leda honom...gissa om han var billig just då.. nää då gillar min Ari ändå, fast man kan juh bli mer elle mindre tokig ibl, och man ska ju inte ge sej heller och låta han få sin vilja igenom..
Idag har jag kört honom igen och det gick betydligt bättre än i lördas, fast vatten pölarna va fortf farliga.
Och ÄNTLIGEN har jag hittat ett ställe där dom säljer grimma med hästens namn på..JIPPIIII! Har beställt en i Lila med vit text, finns inte den färgen har jag valt en i grått.. så nu är de bara å vänta och se när den kommer, tar antagligen ca 2 veckor, men den som väntar på ngt gott...=)
Har städat av och tvättat lite idag oxå. Och imorrn e de jobb igen, fast jag brjar inte föräns kl 16, så jag får sovmorgon imorrn oxå=)

Kväller

Ja då har dagen gått igen då, har som jag skrev tidigare idag vart till sjukgymnasten, fick laser på nacken, känns faktiskt bättre, ska dit igen nästa vecka oxå!

Så har jag vart på upptaktsträff med travet, först samlades vi i restaurangen och åt, jätte smarrigt var de, nå friterad potatis med kött och en massa sallad. Sen gick vi igenom nyheter inför året ang travet, åsså fick vi lite nya kläder, en långärmad polo tröja med travets logga på. Fast vi får endast använda den vid travdagar.
Vi åkte sen ner till bowlingen och bowlade två serier, skoj som alltid, fast de gick inte lika bra denna gång som det gjorde för två heljer sen, verkar nästan som om man ska ha lite alkohol i kroppen för att man ska spela bra.. haha!

Imon ska Ari skos ( förhoppningsvis iaf, har en hovslagare som har en förmåga att inte dyka upp när han säjer att han ska komma)
sen ska jag till AF och träffa min handledare och göra en ny handlingsplan... uscha!! 


Då var de långledigt da..

b?rgare

Jajjamensan är ledig ända tills på tisda kväll nu=) najs fast de kan juh hända man får nå xtra pass de visar sej!
Igår var en riktigt trött dag, sov inte så bra på natten, sov lite oroligt, sov inte hemma utan var hos L och var barnvakt, skulle dit på kvällen och dricka kaffe men de slutade med att jag fick dricka kaffe själv för han var tvungen att åka och bärga, så vid 20 tiden stack han... ja somna själv i hans säng och vaknade flera ggr under natten, vid 3 tiden så var jag upp och ut och rökte och då hade han fortf inte kommi hem...Hade ställt min klocka på ringning vid6:15 och strax innan den ringde vakna jag till av att han kom hem... Han somna som en stock och när min klocka ringde typ 10 minuter efter att han lagt sej så hade han inte hört den alls, så trött var han.. stackarn! Fick reda på att det var en lastbil fullastad som hade gått av vägen och de behövdes dit en mobilkran för att lyfta den, så då kan man juh förstå varför allt tog sån tid, de är ju inte lika enkelt och bärga en lastbil/buss som en vanlig personbil!


Ikväll ska vi funktionärer ha upptaktsträff vi blir bjudna på mat och sen ska vi gå igenom nyheter inom travet, sen ska vi och bowla.. =) kul, dessutom får vi betalt oxå som en utbildningsdag.

Ska snart iväg igen till sjukgymnasten för min förbannde nacke! Hoppas verkligen hon kan få de och sluta gö ont nu och så jag slipper ha nackspärr hela tiden, inge roligt alls, känns ju som man är invalid.


Tjing tjing

Idag har jag vart ledig, och jag som skulle sova så lääänge imorse.. trodde jag ja.. men de vart ju precis som jag skrev igår... inte kunde jag sova nå länge helle..
Aja har iaf fått lite gjort idag, kört hästen, var väl ute i sisådär en timme, riktigt vår väder var d ;)
Sen har jag typ stor städat, och även gjort rent åt kaninerna. Rensat datorn på en hel massa med kort har jag oxå gjort, känns skönt att den är lite tommare nu iaf, men vet inte om den blivit så mkt "piggare" ändå, den har ju trots allt några år på nacken om man så säjjer.. haha..

Ååh...

Gud vilken jobbig dag på jobbet idag, usch å fy... Förkyld är jag oxå så de gör juh inte saken bättre...Ont i nacken igen å, de är bara skräp just nu...

Va ett tag sen jag skrev här... Förra veckan var d väl inge speciellt alls som hände, körde Ari nåra ggr, och en av ggr så vart han rädd för nånting så vagnen tippa och jag flög ur=S som tur var gick det bra med både mej å pålle, hade juh kunna gått värre.. fast jag har några rejäla blåmärken...
I lördas på kvällen var vi ner en vända på bowlinghallen och tog nån öl (jag skulle jobba söndag morgon) men det  vart allt som allt 5 stcider/öl så man var lite halv lullig, och väldans seg igår...
Imorrn e jag iaf ledig och då ska jag sooooova=) få se hur länge de blir då, är ju alltid så att när man får kan man inte men när man inte får då kan man.. konstigt de där assåå...