Torsdag 28 mars

Lite update ang Jullan.
Pratat med veterinären Anna idag, skickade över kortet till henne jag tog igår, hon sa att jag kunde ta stygnen redan idag eftersom dom inte gör någon nytta. Så de har jag gjort nu på kvällen, och de gick över förväntan bra. Går inte att göra så mkt annat än att hålla det rent och pyssla med de så gott jag kan. Hon skulle även skicka med en sårspray som hade utgått datum med en arbetskompis som skulle passera Rättvik, och den fick jag, den ska jag spraya på såret 2ggr/dan, så hoppas vi att de läker bra nu, även om de kanske kommer ta längre tid.
 
Tog ett kort idag igen efter jag tagit bort stygnen.
 
 

Onsdag

Löööningsdag, som jag har längtat.. men de säger väll bara swisch så är dom pengarna borta.
 
Idag har jag vart till Borlänge, var dit och skulle besikta min bil, hade K me mej så de vart lite shopping i hästaffererna som finns där.. eller ja så mkt handlade jag faktiskt inte. Vart en påse nypon/björk bara :D
 
Igår kväll när jag skulle byta omläggning på Jullan, så luktade de ruttet, givetvis vart jag så olycklig och känner mej så hjälplös. Men gjorde iaf rent o la om de igen. När jag kom hem mejlade jag veterinären som är insatt och hon ringde upp idag, hon tyckte att de känns onödigt att sätta in antibiotika om de inte är infekterat och  de är ju svårt att säga utan att nån tittar på de, men hon sa även att de kan behöva luftas för de är ju instängt så gott som 24/7. Så hon tyckte jag kunde ta av omläggningen på dan göra rent de på kvällen och låta de vara utan under natten oxå så ska jag ringa henne imorrn. Sen så har ju skenbenet blivit tjockt oxå, antagligen är de pga såret, att hon fått lymfangit, så hon sa att jag gärna får promenera Jullan så mkt som möjligt.
Sagt och gjort, när jag kommit hem från Blnge så åkte jag upp till stallet, gjorde iordning och tog in Jullan, då upptäckte jag till min stora förskräckelse att de flesa stygnen lossnat och de ser ut som svallkött typ, men den ruttna lukten var borta iaf. Kan hända att läkningsprocessen satt igång nu mer och bättre när de inte är instängt hela tiden. Tog och skulle gå en prommis me henne, gick mot travet och vände, då flög fan i henne, eller vem som nu tog över hennes kropp, överpigg häst exploderade, reste sej sparka bakut och var helt tokig, snacka om laddad häst som inte alls tycker de är kul att bara gå! hade fullt sjå att gå de få metrarna hem, hängde i grimskaftet och gled på isen, livrädd att tappa henne. Men vi kom hem och allt gick väl. Gjorde rent såret, gjorde bedömningen att de får luftas över natten sen är de nog lika bra jag sätter på nån omläggning när hon är ute så inte såret går upp för de har ju slutits sej rätt bra trots allt. Sen ser de kanske värre ut i verkligheten än va de kanske är, och orolig matte som man är så oroar man sej ju för minsta lilla...

Söndag

Haft en lugn och skön helj, är fortfarande inte helt frisk, är fortfarande så himlans hes, skit drygt.
Är ledig tills torsdag så än finns de fler dar att ta igen sej på :)

Jullans sår är de väll sisådär me, härom dagen hade ett stygn gått upp och nu har ett till lossnat. försöker hålla det rent och greja med de och ser till att de är så stängt som möjligt och har de ju lindat för att skydda det. Kommer kanske att ta lite längre tid innan de läkt helt eftersom inte alla stygn hållts på plats. Men får försöka göra de bästa av hela situationen. Hon är iaf pigg och glad, äter och dricker bra.
Känns lite surt att inte kunna träna på henne nu utan att hon endast få gå i hage, dessutom har jag vart tvungen att göra en liten sjukhage åt henne så att hon inte ska kunna ta ett travsteg. Märker på henne att hon tycker de är tråkigt oxå, när jag tar in henne om kvällarna så är de en pigg liten tjej som gärna försöker trava :) är ju ett gott tecken iaf, att hon mår bra och jag hoppas de fortsätter så och att de inte tillstöter nå komplikationer.
 
 

Onsdag 20;e mars

Hej o välkommen till våran sjukstuga!

Matte, eller jag då med andra ord har flunsan, hesare än va man blir när man har hinkat whiskey en hel kväll, har vart hes nu i flera dagar och har rätt svårt att gra mej hörd emellanåt!
 
Sen har vi en till i familjen som blev sjuk, självklart på en heljdag när de är som billigast (ironi mina vänner, läs dyrast!) att tillkalla en veterinär, men för dumt att chansa till en billigare veckodag med tanke på vad hon råkat ut för..
Så här står jag nu, med en häst som inte kan tävla på ett tag, för hon har trampat upp sej så illa på ett framben att de var tvungen att sys. Så nu ska de läkas och sen ska metacamet gå ur kroppen för de är 14 dagars startkarens på de.. 
 
Aint lifes a bitch?

Till Salu Pfiff Gino!!

 
 
välgjord sadel i buffelläder från PFIFF!
Mjukt djupt säte, kilbossor och lagom med stöd för skänkeln. 
V-upphängning på stropparna som går att ändra efter behov. 
17, 5" normal bom. 
Endast riden i ca 10 ggr. Haft stiglädren under sadeln. Stigläder o stigbyglar följer inte med!
pris: 1100 kr
 
Otroligt skön sadel, men passar inte min häst tyvärr!
 
Är du intresserad, vill du se fler kort så hör av dej på min mejl:
ari.will@hotmail.com
SÅLDSÅLDSÅLDSÅLDSÅLDSÅLDSÅLDSÅLDSÅLDSÅLD!!!