Tisdag

Åh ledigt idag, så skönt så.
Sovmorgon, stallsysslor och en ridtur idag i dagsljus, red förbi vargplatsen och idag var de lugnt där.
En mycket pigg Jullan, travade faktiskt på en liten kort bit först på vägen bort och sen när vi hade vänt hemåt, då var hon desto mer laddad och bara ökade, hade hon haft ont så tycker jag inte att hon borde gjort som hon gjorde. Skön känsla iaf hon är så glad och positiv och så otroligt ärlig.
 
Imorrn har vi planeringsdag hela dan med jobbet. Och torsdag då är de sista skoldagen för denna termin. Grupparbete i både Psykologin och Etiken, som vi ska redovisa, muntligt :/
 
Ledii dagarna 3 sen över heljen, vet inte om jag ska skriva upp mej att jobba extra på fredag.. kanske, eller inte.. beslutsångest!!
 

121126

Se där ja :D

OMG

Snacka om shiti scary jag vart ikväll då..
Att se 3 vargar under ridturen va inte direkt skoj kan jag lova. 
Skrittade ut med Jullan, efter Springkällevägen, strax efter backen ovanför stallet som finns därefter, så lyste jag med pannlampan ut i skogen, och fick se 6 st ögon lysa där i mörkret. Vart skiträdd, bena börja skaka och jag lovar jag vände på stört. Man hinner tänka en hel del när man sitter där på hästryggen och precis insett att de var 3 st vargar som stog och stirrade på oss där i mörkret. Jag vände mej om flera gånger föra att kolla så dom inte följde efter, dom följde med en liten bit för lampan lyste dom i ögonen efter vi hade vänt oxå. Jullan vart lite orolig, och jag ville ju inte trava med henne med risk för att hon skulle få ont igen. 
 
Samtidigt så här i efterhand var de en spännande upplevelse, men helst sitter man ju i en bil när man ser rovdjur.
 
 

Damn, i´m in love..

Har en sjujäkla huvudvärk som vägrar ge sej. De enda rätta är väll att försöka få den att försvinna genom sömn.
 
Idag har jag invigt min nya sadel.. =) Och kan inte annat säga, trots att jag bara skrittade i den i ca ½ timme, att den är heeelt underbar, jag älskar den, satt som gjuten i den. Hoppas de känns lika bra och trava i den oxå :P 
Tror att Jullan tyckte de var kul att få komma ut på en sväng, trots en lugn sådan, något piggare på vägen hem, men hon skrittade duktigt på, försökte inte trava.
 
Imorrn är jag ledig, skola på torsdag näst sista skoldagen denna termin.
Jobba dag fredag, Romme på kvällen och jobba, jobbar dag lördag och delad söndag och avslutar arbetsveckan een dagtur på måndag..
Bara slit och släp ;)
 
 
 
 
Så här ser sadeln ut, dock inte min på bilden, men en exakt likadan :)
 

Måndag

19:e November idag, Elisabeth dagen och jag har namnsdag, den enda som kommit ihåg de är min kära syster..
 
Har jobbat kväll till 22 så nu är de det här med att försöka varva ner och bli trött.. eller tröttare, trött så jag kan somna utan att sno som en propeller och ligga och tänka på att jag måste sova för jag ska snart upp.. Sen är de en massa andra tankar som upptar större delen min vakna tid oxå, men de tänker jag inte gå in mer på här...
 
Jag köpte ju en ny sadel för nån vecka sen, sprillans ny, ser kanon skönt ut, har inte kunnat testa den än för har inte haft någon sadelgjord, är en dressyrsadel så de behöva kortare gjord än till en vanlig sadel, men idag då kom en gjord med posten som jag köpt, så imorrn blir de premiärtur i den och ja jag ska skritta ut på Jullan. Man märker inte av "skadan" som hon fick i senaste starten, hon är inte svälld, hon ömmar inte heller längre. Men ska så klart ta de lugnt ett par veckor med henne, bara skritta henne och sen ta de lugnt och trava lite sakta efter ett par veckor. Jag vet ju inte om de är/var gamla skadan som kom tillbaka eller om de bara var nån sorts vrickning...
Men måste verkligen berömma Lindbloms produkter som jag använt på henne de har funkat kanoners =)
 
 
 
 
 
 
 

Söndag igen

Idag vart de en ganska lång sovmorgon, men tror att jag behövde det.
Bestämde mej för att åka en sväng till Falun och hälsa på min syster. Tog lilla fröken med mej och drog iväg på en tripp. Kom dit i 1 tiden och vi begav oss hemåt strax efter 17.
Vi har setat o pratat, lyssnat på lite musik och så var vi och köpte lite mat från pizzerian som ligger alldeles i närheten.
 
Väl hemma igen så åkte jag upp till stallet och gjorde iordning och tog in hästarna och fixade och la om Jullan framben.
 
Har duschat och småkikar på teve. Så trist att Beckfilmerna dom visar är gamla att man redan sett dom femhundraelva gånger typ :(
Känner mej rätt trött även om jag sov länge, men tror faktiskt de blir sängen rätt snart ändå.
Imorrn är sista lediga dan på denna mini semester, sen kör jag 6 dar, så alltså blir jag inte ledig igen förens nästa måndag, och inte en enda kväll jobbar jag så de blir bara tidiga morgnar.
 
Ah just ja, i torsdags kom min nya sadel jag köpt, skit snygg, la på den snabbt igår på hästarna och så långt verka den passa, de är ju en dressyrsadel så jag har inga gjordar åt den, men ska få låna 2 st imorgon och testa, så funderar på om jag ska ta en kortare tur med Ari imorgon.
 

Happy halloween??!!

Eh jag är allt annat än glad och absolut inte party sugen..
Vinterdäcken är iaf på, och värmen i bilen är fixad, kanske inte för evigt, de håller så länge de håller...
 
Annars så har jag verkligen behövt den här långledigheten på 6 dagar som jag har. Och de där uttrycket " Bryt ihop och kom igen" de är mitt motto just nu.
I torsdags startade jag Jullan på Romme, banan var inte direkt i tipp topp skick, men de ordnade upp sej under dagen, först hade dom tänkt och ställa in tävlingarna, sen tänkte dom köra de 4 första loppen, men sen vart som sagt banan bättre så hela tävlingsdagen genomfördes.
Jullan var helt imponerande i värmningen och T sken som en sol och sa att vi inte skulle göra några ändringar inför loppet utan vi skulle köra med samma utrustning som i värmningen. Från början var de 12 hästar i mitt lopp, men 4 var strykna. Loppet gick och hon låg andra par ut hela vägen, 300 kvar så styr han ut, och då kan jag lova att jag var grymt nervös, jag våga knappt titta, sen hände inge mer... ganska snopen man vart, T likaså, han sa så när dom kommit av banan att han trodde dom skulle ta de här, men efter han styrt ut henne så var de precis som hon släppte alla grejer och gav upp :/ eftersom de var så många strykna i loppet så vart de självklart bara 6 priser, och vart tror ni Jullan kom??!! Jo sjua så klart och som vanligt först utan........
 
Igår morse när jag tog ut hästarna så var fröken tjock i frambenet, Förmodligen var de därav som de inte gick hela vägen in i mål, skadan är troligvis tillbaka. Jag vet inte om jag orkar så mycket mer just nu, för nu har de jävlats ordentligt för mej detta året. Vet varken ut eller in vad jag ska ta mej till.
Har iaf köpt lite produkter från S Lindblom, som jag använder mej av på henne nu, alltför att skadan ska gå tillbaka..
Var ju på Romme igår igen eftersom Rättviks sista trav för i år vart flyttat pga otjänlig bana. Och där på hästshopen så säljer dom hans produkter så jag passade p åatt köpa lite då.
 
Förstår verkligen inte varför jag är drabbad av all denna otur, vad har jag gjort för ont??