Onsdag sista juni

Ja då var de bara 2 dar kvar då..

Idag har de regnat mest hela dan. Ganska skönt när man ändå jobbat. Fast slutade kl 13, sen har jag inte gjort så mkt. Går ju inte och klippa nå gräs heller när de är sånt här väder.

Tänkte jag skulle fått umgåtts lite med Fi idag för de var ju ett tag sen sist. Men när jag ringde efter jobbet var hon, hennes mamma och U på väg till Blnge så de vart ingen träff. Men får ta de en annan dag.


Tisdag 29 juni

Snart är denna månad slut oxå. Fasen va fort de går, man hinner knappt med.

Idag har de oxå vart kanon väder och varmt, till en början, men på eftermiddagen så kom de regn, men nu har de klarnat upp igen. Jag har tvättat lite idag, åsså har jag vart och köpt lite blommor och planterat ute. Solat har jag oxå hunnit med ett par timmar innan regnet kom.

Imorrn är de ny arbetsdag igen, men slutar kl 13 så få se va som händer då.

Nu ska jag slö kika lite teve innan de är dax för sängen.


monday

Ledig idag och det har vart helt gudomligt underbart väder. Har solat lite och klippt stora gräsmattan.

Är ledig imorrn oxå och då ska de bli ännu varmare tydligen ^^ me like.

Nu på kvällen vart jag så sugen på tacos så jag var och handlade lite av de som behövdes, så nu sitter jag här mätt och belåten.

Har endast 3 arbetsdagar kvar denna vecka sen har jag SEMESTER i 4 veckor.. Götta =) 


Otäck travolycka på Dalatravet i Rättvik


Har ju vart en hel del med travolyckor den senaste tiden.
Igår hände det igen. Var 3 st kuskar inblandade, alla klarade sig skapligt bra.


Glad Midsommar

Midsommarafton idag. Har jobbat.

Igår jobbade jag först på dan sen på kvällen var de trav och jobbade där. Körde startbilen i alla loppen.
Sovit dåligt både natten till idag och igår. Så jag är lite trött, men men har vilat en stund nu så jag hoppas jag orkar festa ikväll.

Ska hämta syster om ca 1 timme på busstationen. Ska käka lite sen ska jag duscha och göra mej iordning innan jag öppnar den första.


Onsdag 23 juni

Igår hade jag häcken full. Först jobb. Sen hem en stund innan jag åkte och hämtade ett lass hö, ner och lastade av de, upp och lämnade släp. Vidare mot Solberga för att raspa framhovarna på Annicas Smulan. Stannade kvar en stund när de var klart och fikade och snackade.

Sen ner ta in Ari och vidare hem till sambon Charlie. Tog en välbehövlig dusch sen landade jag i soffan innan de var dax för sängen.

Idag är jag ledig. Har planer på att klippa gräset, håller även på att tvätta. Sen får vi se va jag mer gör.. Jo just jag ska lägga in räkningarna oxå :/


Måndag

Jobbat idag. Haft medarbetarsamtal med chefen, gick bra. I höst blir de lönesamtal.

På kvällen kom mamma upp till stallet, så jag lånade hennes cykel och tog Charlie med mej, cyklade en bit på rakbanan sen in på travområdet och ner till stallet igen. Gick kanoners och cykla med honom, iaf när man har en cykel med fotbroms. Ska låna cykeln fler ggr för nu ska här byggas muskler på lilla killen.


Söndag Tjugonde Juni

Då var denna helj snart till ända då. För att sammanfatta den kan jag nog skriva att jag mest hängt med Fi. Fredag från ca kl 15 till runt 21 tiden så hittaade vi på lite, fikade, var ute och åkte bil, käkade och hyrde en film. Igår så åkte jag till hennes stall mitt på dan sen käkade vi, kollade lite på bröllopet. Tog in alla hästar i hennes stall. Hem och duschade, cyklade ner till henne, drack lite vin och öl, käkade igen. Sen åkte vi med M till Mora en sväng och kollade på alla bilar som var där på cruisingen. Hemma runt halv 1 inatt.

Idag har vi konstigt nog inte träffats, men såklart hörts på tele.


Fredag 18 Juni

Ja de blir aldrig riktigt som man tänkt sej... Enligt planerna så skulle jag ju vara i Blnge nu och invänta ett tåg. Men så blev inte fallet. Change of plans kan man väll säja. Få se framöver hur de passar och träffas istället då.

Vaknade inatt kl 3 av att de åskade, först ganska långt bort, sen kom de närmare och de va ena riktiga smällar och blixtrar. Somnade om efter ett tag när ovädret drog bortöver. Regnade imorse och sen var de uppeh¨ll i några timmar, men nu både blåser de och småregnar ute. Så de känns lite som de är en dag och sitta inne och kura i.


Torsdag 17 juni

Jobbat idag då. Men nu är jag ledig i 3 dar.

Efter jobbet bytte jag sängkläder och städade av lite. Får ju besök imorgon och då vill man ju ha lite rent och fint runt omkring sej. Ja hårigt efter Charlie kommer de ju bli ganska snabbt så jag får väll va lite otrevlig mot min gäst och springa ett varv med dammsugaren.

Har träffat Fi en sväng efter Ari kommit in. Satt en stund på en bänk mellan Fricks och fontänen. Och guess what.. Jag käkade en glass nu igen :P

Få se hur bra jag kan somna ikväll då om nervositeten kommer smygande senare inför morgondagen. Just nu är jag hur lugn som helst. Men jag lovar jag kommer vara otroligt nervös imorrn när jag ska hämta "besöket" i Blnge på tågstationen.


Onsdag 16 juni

Jobbat idag. Sen har jag klippt lite mer gräs.

Igår va jag ledig. Träffade Linda och Kevin på dan, vi käkade på Fricks sen satt vi länge vid fontänen på torget och käkade lite glass. När dom åkte så for jag hem. Efter ett tag ringde Fi och undrade om vi skulle hitta på nå.Vi möttes upp vid Fricks, tog en kaffe och glass. Sen gick vi långbryggan fram och tebax. Hade Charlie med mej och han tyckte de var riktigt spännande och gå där. När vi kom in på land igen så gick han i vattnet, badade inte helt utan de räckte typ upp till magen.


MåNdAg 14 Juni

Jobbat extra idag. Städat och tvättat. Sovit lite på em. Är så satans trött hela tiden. Fattar inte va de är för fel. Vart ingen tur med Ari idag heller :/

Imorrn är jag ledig, få se va jag hittar på då och va jag orkar att göra. Ska iaf försöka städa lite mer.


Söndag 13 Juni

Idag har de vart en trött och slöar dag. De har vart uppehåll från regn tills nu på kvällen.

Jag har klippt stora gräsmattan och nu på kvällen träffade jag min bästaste Fi. Annars har de inte hänt nå alls.

Imorrn ska jag hoppa in extra och jobba. Slutar kl 13, få se vad de är för väder då, skulle verkligen behöva ut med Ari en vända. Men de finns ju alltid regnkläder.

Nä nu ska jag fortsätta dega, käka godis och kolla på teve.


Nöjd med dagen....

Har regnat så gott som hela dagen, men vart uppehåll en stund på förmiddagen.

Charlie gick ut i öppenklass nu. Vi mötte en annan hane. Fick en KV 1:a och sen vart de en KK 2:a. Hade jag fått ett CK hade vi gått vidare för att tävla om CERT. Men jag är mycket nöjd ändå och fick en bra kritik på honom.

Kan säja att han är mycket trött nu efter dagen =)


Ställt upp inför domaren


Springer runt för domaren

Uppställd ännu en gång för domaren


1:a och 2:a priset för dagen


Lördag 12 Juni

Jaha ovanligt att de ska regna när vi ska till Avesta då. Gjorde de förra året oxå. Verkar vara en tradition. Men men inget att göra åt, bara bita ihop.

har inte sovit många timmar inatt, liv ute och svårt att somna.

Ja finns väll inte så mycket mer att skriva just nu, får uppdatera mer senare ikväll.


Fredag 11 Juni

Ledig helj nu då. Skönt. Men imorrn ska jag kliva upp typ 04:30 för och hinna allt innan vi drar till Avesta. Kommer att åka strax efter 06:30 tiden. Stannar till i Insjön och plockar upp Annica som ska följa med. Ska tydligen bli regn i heljen och de regnade förra året oxå när vi var på utställningen på samma ställe.

Sitter här med ett glas vitt nu och ska strax bege mej in i duschen. Ikväll måste de bli en tidig kväll. För jag kommer va otroligt trött imorrn när klockan ringer.

Har iaf packat och gjort klart de mesta som går och de sista tar jag imorrn bitti.




Torsdag 10 Juni

Jobbat delad tur idag igen. Kan säja att jag är ganska trött nu. De blir en dusch och sen bums i säng.

Charlies mage är iaf bättre, tack o lov =)

Imorrn jobbar jag extra 7-16.30, då ska jag och chefen gå igenom en massa beslut så de överensstämmer med de vi gör hos brukarna..
Sen är jag ledig i några dagar.


Skit rent ut sagt...

Ja de var ingen vacker syn som väntade mej imorse när jag klev upp och kom ut i hallen...
Charlie hade fått nån sorts magsjuka.. De började redan igår kväll. Han vart orolig och flåsade, så vi gick ut och de va inte en sekund försent. De fullkomligt sprutade ur honom. De lugnade sej och jag trodde allt var bra och gick och la mej och somnade. Så imorse då var de en massa "lösa" högar på golvet i hallen.
Han fick följa med och sitta i bilen idag när jag har jobbat. Då har jag kunnat passa honom mer och gått ut med han ganska ofta. Man kan ju tyvärr inte "VAD"a. De första gångerna var de som en fontän. Men ju längre in på dan vi kom så lugnade de ner sej. Och nu (peppar peppar) verkar de va bra. Han fick lite ris och lite meriekex nu och äta bara. Vågar inte ge han nå mer idag.

Han var helt slut när vi kom hem så han har mest legat och sovit. Men Jag var tvungen att få in honom i duschen idag för imorrn kväll kan jag inte och på fredag är de för nära utställningen. Duschen gick iaf bra, jag var nog lika blöt och hårig som han när de var klart. Men nu är de gjort för denna gången =)

Nu ska vi bara softa resten av kvällen innan John Blund tittar in.


Fullt ös, medvetslös...

Tisdag 8 Juni.

Sovit skit dåligt inatt, hade svårt och somna. Så idag har de vart en trött Monica. Blir nog en tidig kväll idag känner jag. Har hållt igång hela tiden sen jag kom hem. Först käkade jag, sen kollade jag om gräsklipparen funkade efter förra veckans lilla bravad.. Och den funkade så jag har klippt i 1 timme. Hålle på och tvättar och har nyss duschat. Om en stund dax att åka till stallet och ta in Ari för dagen sen ta hand om de sista av tvätten innan jag kan sjunka ner i soffan. Önskar nu att jag redan var klar med allt, för nu när jag satte mej vart jag ju ännu tröttare.

Over and out!

Tjiiing


Måndag 7 juni

Idag är de grått och trist ute. Har regnat tidigare men är uppehåll nu.

Håller på och fixar Charlie inför lördagen. Klippt till håret vid och på öronen, klippt klor och håren på tassarna. Har bara klippt tasshåren fram än så länge. Var tvungen att ta en lite paus för min rygg håller på att gå av och de är inte de lättaste att brottas med en stor sanktis som inte vill... Men han har blivit otroligt mycket bättre och hålla på med än från början, då var man tvungen att vara 2 st för och fixa med han. Tror de är mest dumheter att han inte vill, men han märker hur envis jag är så till slut ger han sej ^^


Söndag 6 Juni Nationaldagen

Söndag igen och världens segaste dag.

Igår var de sol sol strålande sol. Mycket publik och skön stämning på travet då de var V75.

Var ju meningen att jag, Annica och Jenny skulle dra till Vansbro på kvällen. Men A var fortf dålig så vi avstyrde de hela. Efter travet och en dusch senare knatade jag ner till Fi m.fl. Satt där en stund då jag kände att jag verkligen ville till Vansbro, så jag ringde Dmbo och frågade om han hade plats kvar i bilen och de hade han. Så jag kom dit ändå. Men tror ärligt jaghade haft roligare med A och J men men fick ju komma iväg på nå iaf. Kom hem i 5 tiden imorse så då fick Ari komma ut och jag kunde hem till hund och sen sova.

Idag har jag slöat, slöat och åter slöat. Nu ska jag inte festa förens till midsommar. Nästa helj är de ju hundutställning i Avesta och heljen där efter kanske (*hoppas*) jag får besök ;)

Nu ska jag fortsätta och slöa och se om de är nå bra på teve. Annars drar jag nog igång en film. Min kusin Thomas var hit igår med 3 filmer som heter Småstadsliv =)

Fredag 4 Juni

Usch va segt trött jag har vart idag.. Vet inte va de beror på har sovit bra inatt.

Har jobbat nu på kvällen. Och sen åkte jag och tog in Ari, och då spolade jag av bilen i stallet. Är en massa fåglar som lämnat märken på den nu när jag stått på jobbet och de va inte snyggt =/

Väl hemma en prommis med Charlie, mat till han och en kall och god cider till mej. Och sen gjorde jag nåt som jag aldrig brukar göra, ja inte vid denna tid på dygnet då. Jag tog fram dammsugaren och svepte med den en vända. Imorrn hinner jag inte om allt blir som de ska.. Och jag hoppas verkligen Annica mår bra imorrn så vi kommer iväg till Vansbro på den årliga cruisingen. Hon har inte mått nå bra idag men jag hoppas hon Kryar på sej =)

Nu ska jag fortsätta avnjuta min cider, titta på lite teve och så småningom sova.


Torsdag 3 juni

Då sitter man på jobbet då.. igen. Har delad tur idag och de är ju verkligen skiiit. Först jobba mellan 7.30-12 sen hem och invänta att man får åka och jobba 16-21 igen. Jag Hatar verkligen delade turer. Och har en sån igen nästa torsdag =(

Men snart är de helj igen och då händer de ju lite saker. Först V75 på hemmaplan på dan på lördan, sen på kvällen då är de Cruising i Vansbro ;D Tjihooo. Hoppas på toppen väder och varmt så man kanske kan ha lite sommarkläder.. eller wtf, ska ju åka bil så då kan man ju ha de ändå och ta med ombyte om de skulle bli alltför kallt framåt småtimmarna. Fan va smart jag är *ironi*


Nytvättad bil:)

dsc00108 (MMS)

Nytvättad bil:)


Tisdag Första Juni =)

Oj oj vilket fin väder de vart både igår och idag. Och så sitter man inne på planeringen. Men igår efter jobbet bytte jag om till kjol och linne och gick ut och klippte lite gräs igen så jag fick iaf vara i solen lite.

Idag när jag slutar ska jag ta ut Charlie och borsta han lite igen. Nästa vecka är de dax att bada och styla han inför utställningen.

Imorgon är jag äntligen ledig efter 6 dagars arbete. De enda jag har planerat är att tvätta. Sen får man se och hoppas de är fint väder så man kan passa på att vara ute och förhoppningsvis få lite färg på sej oxå =)