Långfredag 25 mars

Äntligen är 2 av mina tuffaste arbetsveckor över. Nu är jag ledig i 2 dar.
 
 

Måndag

 
 Idag har det verkligen vart rena rama vilda västern här. Såg Distriktsveterinären var hos grannen på eftermiddagen. Jag var till Mora en snabb sväng och när jag kom hem igen var den fortfarande kvar. De var även fler folk o bilar där så jag antog att de var nå allvarligt som hade hänt. Höll på att packa ur min bil och då kom grannen åkande i traktorn, såg när han klev ur och han hade en pistol i handen så jag förstog att de snart skulle smälla för han skulle nog skjuta en tjur. Mycket riktigt de small, sen körde dom in traktorn i hallen där tjurarna är och så drog dom ut den. 
Sen kom en annan granne springande in på min tomt o sa att vi jagar en ko, så tydligen va en ko lös oxå mitt uppe i allt =) Senare när alla hade åkt så höll han på själv och hissade upp den döda tjuren på traktorn och åkte iväg med, antagligen kommer kadaver bilen och hämtar kroppen om nån dag. Nästa gång jag träffar på han så ska jag fråga vad som hade hänt.
 
Idag rockar vi sockorna =)
#rockasockorna #rockyoursocks
 
 
 

Torsdag 17 mars

Idag är jag ledig. Solen skiner, men de blåser så de känns lite kallt. Idag ska jag köra Ticen, sen funderar jag på om jag ska sela på och köra Fia-Lotta en sväng oxå. Hennes utslag börjar ge sej och de är endast nån liten kvar. Ja få se hur jag gör, men känner att jag vill komma igång med hennes träning nu snart.. helst igår typ =)

Måndag

Jag var hemma från jobbet i fredags, kände mej bättre igår och tänkte att jag skulle åka o jobba idag. Men sen på både lördag eftermiddag o eftermiddagen igår så vart jag så yr. Så kände att de är lika bra jag va hemma idag me. Har ringt VC som ska ringa upp mej strax efter kl 14 idag. Få se vad dom säger om yrseln, om de är nå som hör förkylningen till. Är så sjukt rastlös och uttråkad nu. 
Skulle ha vart in med bilen på service imorrn, men har ringt och avbokat den tillsvidare. 
 

Torsdag

Fan oxå, jag har ledig dag men vart sjuk. Började på tisdag kväll att jag kände mej konstig i halsen. Igår var läget ungefär lika, men en hosta som känns rivig. Känner mej trött inge snorig, hostar vill jag helst inte göra för de gör så ont, feber vet jag inte om jag har, för har ingen temometer. Köpte färsk ingefära, citroner och honung igår. Gör en drink på riven ingefära, pressar i citron i en liter vatten och dricker. Dricker thé med hinung och försöker kurera mej på de viset. Meningen att jag ska jobba imorrn, få se hur jag känner när klockan ringer...

Tisdag åttonde mars

Det vart vinter igen, nu när man önskar och längtar efter våren.. Men men den kommer väl såsmåningom.. Bara att vänta och få ett och annat bakslag i form av mer snö.
 
 

Lördag

Fick laga hage ett antal ggr igår. Sen på kvällen så knackade de på dörren, öppnade förvånat och där stog Terese, som bor en bit bort, vi har en åker emellan bara, med min lilla fröken Fia-Lotta i grimskaftet. Hon hade lyckats smita ur hagen, och tagot sej bort till dom och deras hästar. Hästarna fick sova inne och jag fick kolla igenom hagen.. igen.
 
Släppte ut imorse, la mej o sov, vaknade och kollade ut och såg att tråden låg ner igen på ett ställe, bara ut och fixa ännu en gång. Sen körde jag fram min bil, kopplade på aggregatet på bilbatteriet lockade fram tjejen så hon fick en stöt. Sen hade hon respekt för staketet. Såg senare att hon fick en stöt till.
 
Har fått låna ett nätaggregat nu av Karro, så imorn ska jag koppla in de, och dra kabel så de räcker fram till hagen för jorden och till tråden. Sen hoppas jag att fröken inte ger sej på tråden nå mer.
 
 

Friiyay

Tre dagars ledighet. Började med en sovmorgon. Jobbade till 22 igår kväll och när jag kom hem så var de bara att sätta igång och laga hage, verkar som att jag fått en lite utbrytar drottning. Tråden låg på marken och hon stog inlindad i den. Lugnet själv, hade de vart nån annan häst hade dom nog fått panik och dragit, hon har stått och hängt över tråden, så isolatorerna har släppt på vissa stolpar och därav har tråden lossnat såklart. Som tur var så var båda hästarna på rätt sida om hagen, alltså innanför. Lagade och hade mej i säkert 45 min, och var såklart orolig att hon skulle göra samma igen under natten. Men än så länge är hagen hel och dom står inne i den.
Funderar på om hon är uttråkad eftersom hon gör så här, hon har ju tappat båda sina bakskor, så kanju inte direkt aktivera henne för vill ju inte att hon ska halka. Men pratade med hovis härom dagen så han skulle höra av sej när han hade tid.