Gott Nytt År!!

Hoppas verkligen att 2016 blir ett bättre år än va de vart detta år. Har vart så mkt ute i världen o en massa privata saker..  Mycket har hänt, både bra och mindre bra/dåliga/tråkiga/jobbiga saker, Sklart ska ju inte livet va en dans på rosor för de skulle inte heller vara kul. Och timmarna efter jag kommit hem från jobbet idag har inte vart roliga, en massa strul och motgångar, så jag hoppas mya året börjar bättre än va året slutade..
Nu ska jag moffa lite chips, dricka lite must innan de är dax o sova för att upp o jobba igen.
 
Happie New Year =)
 
 
 

Dan för dan före dopparedan..

Godag!
Underbart med lite ledighet. Jag tar sovmorron varje dag ävenom kl ringer halv 6 varje morron för att släppa ut hästarna och rasta hunden. Men så skönt de är att få gå och lägga sej igen ett par timmar.
 
De har ju vart + grader nu i flera dagar och den lilla tjälen vi fick när de var kallt, ja den är ju såklart borta. NU är de så mjukt och kladdigt. Men nu när jag var ut med Busan  skiner solen och de är lite kallare i luften så de var faktiskt lite fryset på backen.
Jag har hunnit med en hel del på dessa ldiga dagar som jag hade tänkt skulle göras. Och de finns ju såklart en massa mer att göra oxå..
 
Idag hade jag tänkt ta en tur med Foxxan, har försökt tagit dom varannan dag, och på julafton så blir de såklart vilodag för båda.
 
NÄ nu ska jag stoppa nå i magen så jag orkar hålla igång ett par timmar ute. 
Tjillevippen =)
 

Friyay

Då var jag ledig i en vecka, går på igen nästa fredag alltså på juldagen kl 16 och jobbar den heljen. De ska sovas, träna hästar, shoppa de sista klapparna, och försöka få en massa annat gjort. Men hinner ja inte allt, så gör de inget, känns bara så skönt att få vara lite långledig =)
 
Igår var jag oxå ledig, de vart inge sovmorron, för jag skulle vara hos veterinären halv 9 med Busan o hennes öron. Fick lämna henne och hämta henne efter lunch, åkte över till Borlänge dom timmarna istället för att åka hem, shoppade lite både till mej själv o så vart de lite till hästarna o nån julklapp.
Busan vart sövd under proceduren, när hennes öron skulle rengöras. Hon var så trött och inte alls sej lik när jag hämtade henne. Lite piggare framåt kvällen, idag däremot är hon som vanligt igen.
 
 
 
 

Lucia

Idag har de vart strålande sol, kallt så de bet i kinder och lår. Tog mej en ridtur ner till Siljan. Va så fint, frost på träden och i gräset, synd att de är frost och inte snö.
Nu håller jag på att eldar inne, få upp lite värme.
 
 
 
 

Lörda

Go kväll!
Då va snart 2/3 ledigheten slut.
Idag var jag en sväng till Mora, skulle dit på Granngården o köpa foder, sen sprang jag in en snabbis på Jula för o köpa en skarvsladd. För vet ni, jag ör ju rätt envis av mej, och igår kväll, då fick jag äntligen till de med övervakningskameran så nu funkar den och jag har till o me skruvat upp den i stallet. Red Ticen en sväng, sen var jag in och åt och värmde mej, sen jäklarns så var jag ut och drog kabel o koppla in kameran, så nu äre bäst ni passar er, jag ser allt som händer i stallet ;)
 
Nä undra om jag ska åka till vikarbyn o handla lite. 
 
 

Freda

Då var snart 1/3 ledigheten över. Jag var uppe rätt länge inatt, skulle försöka installera en övervakningskamera jag har köpt. Men jag lyckades inte få igång installations cd skivan som va me, så jag satt och googlade hur jag skulle göra.
Tills slut gav jag upp. Idag har jag försökt lite till, men fick sen lite tips att jag inte behöver installera skivan utan de räcker att jag laddar ner appen till telefonen. Appen har jag fått ner, men de är nå fel så kameran hittar inte internet anslutningen. Jag har installerat, försökt, avinstallerat, lagt skiten åt sidan, gjort annat, installerat på nytt, och fixat och trixat men jag får fasen inte till de. Så nu måste jag ha hjälp...
 
Har iaf ridit Foxxan idag, vet inte hur längesen de var hon rörde på sej, men nu har hon skor, så nu ska hon motioneras igång igen, hon börjar bli rätt tjock oxå så :)
 
 
 

Toesdag 10 december

14 dagar kvar till julafton. 
 
Och så är de slut på denna arbetsvecka, nu är jag ledig i 3 dagar, hur skönt!?
 
Idag innan jobbet så lastade jag Tic, åkte ner till kliniken för att ge han den årliga vaccinationssprutan, passade oxå på att beställa tid åt Busan och hennes öron, så nästa torsdag då ska hon dit. Lät som hon skulle sövas så dom kan göra rent riktigt, och sen sa dom nå om kortison, få se vad dom gör och vad de kalaset går på...
 
Nu vill jag ha kallt och snö, de är så himla mörkt och trist ute nu. Vill ha en vit vinter..
 
De här är Ticens favvo syssla, göra sej så skitig som möjligt
 
 

Tisdag

Hej!
Idag är jag ledig. Tysken har vart här och behandlat Ticen, var lite i ryggen på honom och rätta till och jobba på med massage och liniment, annars verka de mesta rätt okej.
Vi var ju och startade i lördags, på Romme, han låg jättebra till hela loppet, me de sista 200 m vart han trött, så han tappade en hel del och slutade oplacerad. De var något tung bana så jag förstår om han vart trött, tycker iaf att han gjorde ett bra lopp.
Ska åka och hämta höom en stund, sen ikväll är de julbord med jobbet på Bowlingen kl 18.
 
 

Torsdag tredje december

Go natter.
Long time, no see..
 
Fick äntligen bredbandet förra torsdagen. Men har inte haft tid att uppdatera bloggen.
Jobbar som bara den, de är mörkt när man åker till jobbet och lika mörkt igen när man slutar. Djuren ska ha sitt, och jag ska försöka hinna med en massa annat. Men ångrar mej inte en sekund att jag köpte de här huset =)
 
Stallet är klart, och igår skulle hästarna skos, då fick dom inviga sina boxar för första gången, och dom fick även sova inne, dom står inne nu oxå så dom får nog börja gå in nu nattetid. De är så knäligt och fryset i hagen så jag har märkt på dom att dom vart lite ömma i hovarna, så de kan nog va skönt för dom att få komma in, och sova på torrt slätt underlag, men massor av spån. Dom vilar bättre inne än ute. Men självklart ska dom få fortsätta gå ute dygnet runt sen när väder och underlag är bättre.