Tisdag Tjugosjunde April

Idag har jag insett vilka mina "riktiga" vänner är. För ett tag sen var de en person som sa åt mej att man har max 3 nära vänner, resten räknas som bekanta. En riktig vän för mej är någon man kan lita på, som man kan prata med om allt och inte behöva oroa sej för att vissa saker ska komma ut, någon som finns där i vått och torrt, som man kan skratta ihop med, som man kan visa sina tårar inför. Vänner växer inte på träd så man ska vara rädd om de få vänner man har.

Har pratat med min pappa idag och han har tänkt och åka neråt framöver, ska bli kul och träffa han igen och skönt att vi fått lite bättre kontakt, även om de går några månader mellan samtalen. Han skulle egentligen gått i pension förra året men jobbade på ett tag till så på lördag blir hans första pensionsdag. Han ska hjälpa min farbror med lite saker så helt utan och jobba tycks han inte bli.. Han är nog för rastlös för och bara bli pensionär och inte göra nånting.

En annan sak som hänt idag är att jag fick en smärre chock när jag dök upp på jobbet och såg att vi hade en ny inskolning som ska jobba som vikarie............En av idioterna i stallet :/

[mirandanalle-iloveu.jpg]


Fredag 23 april

Vaknade runt halv 10 idag. Har hunnit och dammsuga, diska. Fixat i stallet.4Nu sitter jag och väntar ut tiden eftersom jag ska åka och jobba till kl 16. Och imorrn är sista passet för denna vecka, så najs.


Onsdag 21 april

Oj va dagarna springer förbi. Redan onsdag. Endast 3 dagar kvar av denna arbetsvecka. wohoo.. Mindre roligt att jag har en delad tur imorrn bara :(

Igår efter jobbet fick jag ett hölass. Sen träffade jag bästaste Fi en sväng.

Idag efter jobbet åkte jag till Bjurs på en liten snabbdejt ;) Och nu sitter jag här och väntar på att klockan ska gå lite så man kan hoppa i säng.


Måndag 19 april

Ganska väderbiten efter en dag ute på travet. Blåste lite och var lite kallt i luften, men solen sken så i lä var de ganska skönt.

På kvällen har jag och Fi vart och solat en sväng. Nu sitter jag mest och ugglar framför teven och känner att sängen får sällskap snart.

Imorrn är de en ny arbetsdag.


Söndag

Så där ja, då var jobbarheljen avslutad för denna gång då =)

Vet inte vad jag ska hitta på nu, tror de blir och slappa lite bara en stund..


Lördag *Fy fan vilken natt*

Gaaah.
Var hemma från travet runt 23.30 tiden. Var kallt och blåsigt därborta, och lite strul några omstarter var de.

Satte mej och varvade ner vid datorn en stund när jag kom hem och strax efter midnatt la jag mej. Men kunde inte somna, kollade på klockan flera ggr, och sista gången jag kollade på den var hon 03.30 =(

Vid 05.30 ringde klockan så de var bara och masa sej upp, på med kläder, ut med Charlie och upp och släppa ut Ari. Hem och la mej igen, trodde att jag skulle tryna och sova som en gris på morgonen men inte då. Känner mej helt död. jobbar kväll idag och imorrn slutar jag kl 13, så de är ju inga långa pass på jobbet som tur är. Och ikväll somnar jag väll förhoppningsvis bra. Tänker nog ta ett glas vin eller två, man brukar ju sova bra på alkohol.



Freeedag

Idag sov vi ända till 10.45 här hemma, skönt som fan =)

Solen skiner men de blåser ute, nästan stormliknande. Ska bege mej ut med Charlie om ett tag, vidare till stallet och ta in Ari innan jag drar mot Blnge och travet där.

Har lite pirr i kroppen förtillfället, gjorde en sak för ett tag sen.. hi hi... ;)


Torsdag 15 april

Jobbade ju kortdag extra igår, så när jag kom hem städade jag lite åt lite lunch och gick och la mej och sov :D¨

När jag vaknade tog jag Charlie med mej ut ochtorkade ur och dammsög bilen. Lyckades få ner en bakruta men aldrig upp den, så jag fick ringa om hjälp. Högersida har nämligen inte funkat på elhissarna på bilen. Jag skulle få komma upp till Solberga på kvällen så skulle K hjälpa mej. Åkte förbi A och lämnade igen hennes sadel, fikade och snackade en massa i väntan på att jag skulle få hjälp med rutan.

När de var fixat drog jag hemöver...

Idag jobbar jag extra kväll så jaghar fått en sovmorgon nu=)

De har regnat här inatt och är mulet idag.


Sol strålande sol

Jajjamensan sol igår och sol idag. Ari har fått vara "naken" i hagen dom här dagarna, tror han tycker de är kanon skönt. Släpper ju en massa vinterpäls oxå, kan han rulla bästa han vill. Tog en ridtur idag och oj va han va pigg.

Imorrn har jag fått en extra tur, en kort tur 7,30-11
På torsdag har jag en extra tur 16-22

Har fått ihop lite extra timmar denna månad och än är de ju inte slut.

På fredag ska jag hoppa in på Romme och jobba och på måndag är de trav här hemma igen, och de har skett lite förändringar i personal styrkan :D fick jag reda på igår.
Så dessa två veckor har jag ganska fullspäckat på jobb schemat, förutom mitt jobb med mina turer och de jag tatt på mej extra och travet blir de inte ledigt förens söndag 25 april.. men jag jobbar ju inte enbart dagar så lite sovmorgon blir de ju.

Synd nog så jobbar jag kväll när de är "ridtravarträningen" denna månad så vi kan inte vara med då :´( 


Söndag igen

Gårdagskvällen vart mycket lyckad. Vart inbjuden på en fest på Nyheden, så jag knallade dit med lite cider...
Där var de 6 pers sen efter en stund dök Sune, Dumbo och Boda Lassse upp oxå. Vi drack, pratade vart bjudna på Mojitas drinkar.
Efter ett tag försvann lite folk till bowlingen och de var ingen som sa till mej. Så jag klädde mej och skulle knalla dit själv..Alldeles utanför bowlingen dök Nystran, Tholén och chaffis upp. Dom tyckte jag skulle åka med ett varv och de slutade med att jag åkte med dom resten av kvällen.. Va som och uppleva gamla tider igen. Spelade mycket bra musik och hade skoj. Så de blev aldri krogen för min del, men jag sparade ju inträde och allt som skulle drickas där inne =)

Idag har vart en seg dag. Mått bra, men seg. Hjälpte Sofie in med hästerna på eftermiddagen. Nu har ja nyss satt mej tillrätta i soffan och då vart jag ju givetvis hungrig igen :D


I´m Boored :/

Hmm ja hur tråkigt kan man ha egentligen??

Sitter och kikar på trav, äter lite godis och funderar vad jag ska hitta på ikväll.

Är lite sugen och gå ut, men de finns ju ingen som jag umgås med som vill/ska ut.... ser de iaf ut som just nu..
Och själv går jag inte ut. Bara och hoppas nån hör av sig och frågar om jag ska me..


God morgon Lördag!

Vaknade kl 10. Har drömt skit skumt ingen mardröm tack och lov.

grått och mulet väder idag, så de verkar som finvädreet väntar tills imorrn.

Ska strax dra ett varv med dammsugaren. Sen blir de frukost, promenad med Charlie och sen stallet.

Fick ett erbjudande igår kväll och följa några till Bollnäs och kika på bilar, men jag tackade nej.


Tantvarning?!

Ja då sitter jag här uppkurad i soffan. Står en cider på bordet som jag snart druckit ur. Köpte även lite chips och choklad när jag var ut.
Vart svin trött och skulle lätt kunna gå och sova nu. Men de är väll riktig tantvarning eller? men å andra sidan är de ju bland de bästa som finns och sova.. Ja tycker iaf jag då, så klart finns de ju en massa annat som är bland de bästa som finns oxå..

Ledig helj, vilket innebär att jag inte har några planer alls. Hoppas på fin väder iaf och som de ser ut skulle ju de bli sol och varmt med början på söndag.. eller ja kanske redan imorrn..


Tjillevippen

Torsdag idag då.

Vart som jag trodde, kl 06:45 imorse ringde de från jobbet och undrade om jag kunde byta och jobba dag istället. Lena var hemma och hade vab.. Jag sa självklart Ja.. så slapp ja jobba min kväll och fick 3,5 timme extra oxå:D

Är så jäklans trött idag, kom i säng ganska sent inatt, så ikväll blir de absolut inge nattsudd... Om inte de dyker upp nå väldans intressant på msn ;)

Grått och trist väder har de vart idag oxå, de regnar och är inte särskilt varmt.


Chance of plans.. maybe...

Ja de ser ut som jag kanske får byta och jobba dag imorgon istället. Lena ringde nyss och berättade att lilla Emilia som jag är gudmor åt, hade feber idag på dagiset. Hon var lite varm när dom kom hem oxå. Och eftersom de är Lenas dag att planera imorgon så ville hon förbereda mej att dom kanske ringer in mej eftersom jag har kvällen så får jag gå upp på dan + att de blir några extra timmar. Så jag har laddat kaffebryggaren brett mackor och ställer klockan som den brukar stå när jag ska jobba dag, gör allt som jag ska och ser om dom ringer.. Blir de inte så får jag lägga mej igen då bara..Ja naturligtvis åker jag ju till stallet oxå och släpper ut stora hjärtat och innan jag åker dit går ja ut med lilla hjärtat =)

Nu ska jag fortsätta kolla på Grey´s Anatomy.


Onsdagen den 7;e april

Idag var jag och ombesiktade bilen. Så nu har jag de klart. Hade en lucka på jobbet så jag kunde smita iväg en sväng.
Har för övrigt vart en lugn dag och jobba.

Sitter här med en kaffekopp nu och vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Är ju fortfarande så ovant att inte jobba så långa dar.

Imorrn jobbar jag kväll så då får jag en till sovmorgon denna vecka. Sen är de bara fredagen kvar innan jag går på ledig helj.


Tisdag

Påsken är slut så nu är de vardag igen.

Idag skiner solen och jag känner att jag har lite mer ork =) de blir en vända med Ari idag. Ska och köpa spån oxå och mocka ut allt i boxen, så han får nytt och fräscht.

Sen ska de städas av lite här hemma igen, blir ju så mkt hår inne nu när Charlie håller på att byta päls. Ska nog ta och borsta ur honom lite oxå. Man får passa på att vara ute nu när de är soligt och fint.


Annandag påsk

Idag har de vart en riktigt slö dag. Började med att vi sov till kl 10. Sen har jag tvättat lite. Upp till stallet och fixat, handlat lite. Sen har jag fördrivit mestadels av tiden i soffan. Har vart så seg, kände att jag behövde en dag med att bara göra ingenting! Skönt har de iaf vart =)

Imorrn om jag vaknar i skaplig tid, för nån klocka ska jag inte ställa, då ska jag åka och ombesikta bilen hade jag tänkt. Sen om vädret och orken tillåter ta en tur med Ari. Annars har jag inge planerat.



Btw... En kompis till mej vart av med 3 st Xenon extra lysen natten till idag. Tips emottages tacksamt och de utlovas en hittelön om de leder till konkreta namnförslag och att lysena kommer tebax!







Påskdagen

Ja då var de söndag och jag har arbetat klart min helj för denna gång. Nu är jag ledig i två dagar.

Har även idag vart soligt och fint, men lite disigt och blåser en aning. 

Har äntligen tagit mej i kragen och tatt bort mitt databord, städat bort allt som fanns på, fast vissa prylar blev förflyttade från ett rum till ett annat.. men de får bli en annan dag och ta reda på de. Data skärmen åkte jag me till mamma eftersom hennes pajat, hårddisken ställde jag undan. Så nu vart de ganska tomt i vardagsrummet, undra om man ska försöka sej på och möblera om lite nån dag eller hitta nå annat och ställa där bordet stått förut.. ja ja tål och tänkas på.

Och imorrn får jag äntligen en efterlängtat sovmorgon =)


Påskafton

Sol strålande sol idag =) var mulet och kom lite regn på morgonen/förmiddagen, men sen sprack de upp.
Har iaf gått bra och jobba, rätt så lugnt.

Var förbi mamma efter jobbet och fick lite mat. Hon bjöd på lax, potatis och nubbesallad. Smaskens åt så jag höll  på och spricka.



Lååångfredagen

Idag efter jobbet beslutade jag mej för att byta till sommardäcken som ni säkert sett i tidigare inlägg. De har jävlats rätt bra, men till slut satt dom där dom skulle... Tog en provtur för o känna så allt kändes som de skulle.. Meen de lät nå sorts "skrap" från höger fram. Så jag tog av de däcket igen men hitta inget fel. Satte tebax de och tog ännu en provtur, men samma skrapande.. Jisses va i helvete är de som låter.. Hungrig som fan beslutade jag mej för och få lite mat i magen innan jag börja ringa till nån som kunde hjälpa mej.. Pratade med Annica, och hon tyckte jag skulle ta av de igen och kolla så inte de va nå skit där.. Sagt och gjort jag gjorde de, tog en mejsel och skrapade lite på bromsskivan. På med däcket igen och åkte till stallet.. Och guess what, oljudet var borta.. ^^
Själv är bästa dräng=)

När ja höll på och byta så stannade de en bil vid vägen och mot mej kommer han som var och kollade på 940 i början av vintern. Jag kände mej otroligt irriterad när jag såg att de var han.
Men jag tror jag fick tyst på han iaf..

Han: Hej, de var jag som var och kollade på din bil förut.
Jag: Mm hej..
Han: jo de är så att jag skulle behöva lite reservdelar.
Jag: Jaha åk till skroten då.
Han: Ja men jag menar att jag är intresserad av att köpa bilen.
(jag väldigt sur, sitter och skruvar hjulbultar)
Han
: Men jag kommer kanske vid ett olämpligt tillfälle?
Jag: ja de gör du...
Han: ja jag återkommer en annan dag när de passar.

Så åkte han, ska bli kul och se när och om han dyker upp igen få se a han bjuder för bilen denna gång, eftersom han i princip trodde jag skulle skänka den till han sist.

Idag fick jag iaf hjälpa av snälla Lalle att få på mitt drag på bilen, de visade sej att de ar lättare än jag trodde och de behövdes ingen nyckel =) så nu kan jag åka in och ombesikta bilen.


Snart blir de sängen för jag är riktigt trött och imorrn ska jag ju jobba igen. Men nu är de bara två arbetsdar kvar innan jag får lite ledigt =)

Glad Påsk på er där ute!


efter däckbytet

0-1c53c9f19ef3af7774e4c4dc95678b7c.png

Kolla varifrån!

efter däckbytet


före däckbytet

0-124bb81840a381187b5941b2d66f4a72.png

Kolla varifrån!

före däckbytet


Skärtorsdagen

Jaha påsk igen då.

Jobbat idag, ska jobba imorrn, lördag och söndag. Men tjänar ju lite kosing och de är ju inte helt fel =)

Har nog inte så mycket annat att skriva om.