Brrrrrrrrr kuli kallt..

Fy fan de var -21 grader när jag gick upp imorse.. Och som om inte de räckte så har fjärrvärmen lagt av under natten så de var bara 15 inne... Tack o lov så funkar de igen, men är fortf utkylt här inne...

Har jobbat ett pass på 4 timmar idag och de var alldeles lagomt. Är fortf inte helt okej i min förkylning..

De blir ingen tur med Ari idag  de är på tok för kallt.. Så typiskt alltså..


Söndag 1.a advent

Sovmorgon idag igen. Mwn sen har de vart full fart. Kom till stallet i halv tolv tiden och har vat där tills nästan halv fyra. Mockat och fixat och sen körde jag Jullis.. Hon fick stå inne och torka en stund då passade jag på att åka och handla lite. Sen när jag var tebax i stallet igen tog jag in Ari och pysslade lite med honom. Blistrade även på hans bak knän eftersom han sa till Gabriella att han hade ont i ett av dom, vilket sa han inte.

Imorrn jobbar jag en kort dag. Och slutar kl 12. Så imorrn blir de Aris tur att få ut och röra på sej.

Ikväll blir de bara att mysa ner sej i soffan och kolla på teve i massor. Fast först ska djuren ha sitt. Hästarna ska in och ha mat och Charlie ska ut och rastas och såklart även han ha mat =)

Älskar verkligen mina djur♥ vet inte hur mitt liv skulle vara utan dom.


Lördag attÔ

Sov ända tills strax innan 11 idag. Skönt.
Sen har jag träffat Sofie en sväng.
Vart hos mamma och ätit lite.
Nu slappar jag i soffan och fryser, så de blir nog en dusch snart.
Förkylningen är något bättre, men ville inte ge mej ut på en körtur med nån av hästarna idag, är -11 och kanske dumt och sitta och dra i sej kall luft.
Har fått upp julstjärnan och staken, nå mer brukar inte jag pynta lätt och få bort sen. I hyllan där jag hade julpyntet hittade jag en påse med ett ben i så nu ligger Charlie och gnager på de. Har totalt glömt bort att jag köpt ett åt honom...


Jullan<3

mms_img29083 (MMS)

Jullan<3


Ari<3

mms_img29080 (MMS)

Ari<3


Mina hjärtan:-)

mms_img29079 (MMS)

Mina hjärtan:-)


Oj oj vilken spännande dag..

Är fortfarande förkyld. Nu har jag inte ens smak eller lukt, jobbigt värre =(

Idag var jag ju med Ari till Ingels för att träffa Gabriella djurkommunikatören. Så otroligt spännande och intressant de han hade att säja. Hon skrev ner allt och sen spelade hon in på band. Jag har ingen bandspelare men så fort jag får tag i en så ska jag lyssna och skriva ner allt. Men han har i varje fall inte blivit så bra behandlad på ett ställe innan jag köpte honom. Han sa även att dom två jag har problem med i stallet inte vart så snäll emot honom.. Vilket jag har anat och nu fick de bekräftat.
Hur som så fort jag fått ner allt på papper kommer jag lägga ut här vad han sa...

Hade ju oroat mej lite hur de skulle gå att lasta honom eftersom jag bara åkt med honom en gång och de var den gången jag köpte honom. Men mitt ♥ lilla gick snällt på utan problem =)


Fuuuck face!

Damn it, jag har gått och blitt förkyld =( kom krypande på morgonen idag och har bara blitt värre och värre.
Fryser som en gris, snörvlar och snorar och nyser som en idiot.

R är här, eller ja nu har han åkt ner och handlat för vi vart så sugna på chokladpudding och grädde :D

Ikväll blir de nerbäddat i soffan, och naturligtvis puddingen. Till en massa bra teve program. Känner mej trött nu men får hålla ut nån timme till.


Kära tomten.. i juklapp önskar jag mej en ny rygg :D

Tisdag idag om ni ínte redan visste de... mohaha!

Jobbat och nu på kvällen har Ari fått på sej ett par otroligt snygga vinterpjucks :D haha så nu är båda tottisarna vinterskodda så nu äre bara o träna på.

På torsdag då drar vi mot Ingels och hör vad Ari har att berätta, ska bli ruskigt spännande =)

Imorrn är de jobb igen som gäller. Sen är jag ledig ända tills måndag om jag inte får extra på fredag. Sen får vi se om jag får åka till Blnge och Romme på lördag på V75.. ja ja återstår att se.

Nä nu ska jag käka lite tuttull som jag fick av R igår och ta ett glas kall oboy :P


Sunday bloody sunday

Ja då var de änteligen söndag och min lediga dag som innefattar en sovmorgon. Igår på jobbet var jag väldans disträ, likaså hos mamma och varför vet jag inte, men antagligen har jag jobbat liite för mycket. La ifrån mej saker och sen gick ifrån dom, de är verkligen inte likt mej.

Igår i lunchtid skedde en hemsk olycka här på travet. Tack och lov så blev jag inte vittne till den. Men såg ambulansen när den kom och svängde in mot travbanan. Senare på dagen fick jag reda på vad som hänt oxå. En man i 70 års åldern hade blivit ihjälsparkad på banan när han körde sin unghäst. han dog tydligen innan ambulansen var på plats och hans fru stog och såg allt :( du kan läsa mer om de här


På kvällen så åkte jag och Charlie upp till Gulleråsen. Fikade hos T och M sen var vi ut och satte på mina nya lysen på bilen, vart hur snyggt som helst :P

Mina planer för denna dag blir en kör tur med Jullan. Har fått låna 2 st olika bett och testa på henne få se om hon är lika het... 


Ding ding ding...

Morsning korsning!

Ska snart dra mej mot Blnge och Romme igen, 3:e gången denna månad.. FInt me pengar:D

Jobbat massor denna vecka känns de som. Men har även hunnit med ett träningspass med jullis. Va meningen idag oxå, men eftersom jag jobbat till kl 13 först så kändes de rätt stressigt. Så de får bli ett pass imorrn efter jobbet.

Annars hare väll inte hänt så mkt alls.

Imorrn kväll ska nog vi fixa dit mina nya styling lysen på v70, kommer bli gryymt snyggt:P Andra lägger pengar på utlandsresor, kläder m.m. Jag är tvärtemot och lägger pengar på mina djur och min bil. Men alla priorterar vi olika här i livet. Har aldrig vart utomland så jag vet inte vad jag missar. Ja nu lät de som jag inte vill de och som att jag går i världens trasigaste kläder men de gör jag inte, jag shoppar oxå lite kläder emellanåt. Skulle jag däremot inte ha mina djur skulle jag nog va ganska olycklig och rastlös. Jag trivs iaf med mitt liv och de är väll huvudsaken de.


Söndag

Jaha va ska jag skriva om då var ju några dar sen sist. Har jobbat i vanlig ordning. Och idag så slutade jag kl 13 så jag hann med en tur med Jullan innan mörkret kom. Hon är väldigt stressad när man kör, fick jobba för att hon skulle skritta, när jag travade med henne så var de inget lugnt trav utan det skulle gå i 120 tyckte hon, så de var bara och sitta och försöka hålla igen henne så gott jag kunde. Men bara och fortsätta träna på och visa att man inte behöver ha fullt ös utan att man kan ta de lugnt oxå. För övrigt är hon en toppen snäll och trevlig häst. Hon och Ari har verkligen funnit varann, och kommer den ena in/ut före den andra så skriker dom efter varann.

Jobbar 2 dar nu och slutar kl 16 båda dagarna så de blir inge träna häst förens på onsdag. Ari har fortf sommarskor fram så han får väll "vila" sej i form tillsvidare :D




Torsdag elfte november.

Vintern har kommit igen. Få se om snön får ligga kvar nu då. Ganska mysigt egentligen och de blev ju genast mycket ljusare.

Har vart mest jobb under veckan som varit. I måndags jobba jag först på mitt vanliga jobb, på kvällen drog jag till Romme och jobbade där. På tisdagen vanligt jobb igen. Igår ledig men lunchtrav här hemma. Idag är jag ledig, men ska på insulindeligation och göra provet :S usch kan villigt erkänna att jag inte pluggat så mkt alls, så de går säkert inge bra.

Imorrn ska jag jobba kväll. Även på lördag, men söndagen då jobbar jag dag och slutar tidigt.

På stallfronten så funkar de kanon, har väll inte hunnit med och tränat nå dessa dagar, och Ari har ju bara vinterdojjer bak. Men gullungarna trivs så bra tillsammans tar man den ena ur hagen så står den andra kvar och gnäggar =)


Söndag sjunde november

Premiär körde ju Jullis igår. De vart ingen skogstur istället körde jag henne några varv på innerbanan medans Stoffe Och Sofie kikade på. Hon var snäll, men ganska pigg. Körde in och stoppade i tussar i öronen och satte på ett tungband, sen fick Stoffe testköra henne lite och känna på henne.

Efter körturen så skodde S henne fram med vinterskor. Hon såg rent förjävlig ut i fötterna. Långa tår o ojämt verkad. Men de är tillrättat nu så gott de gick. Och idag på eftermiddagen skodde han om henne bak, där var de inte lika hemskt som fram. Nu får hon stå ett par dar eftersom hon har fått en annan ställning på hovarna så att säga så hon kommer säkert bli lite öm innan hon vant sej, så hon får stå och gå på hage och acklimatisera sej.

På kvällen igår så bokade vi en bowlingbana och gick sen över till nattklubben. Innan så tog vi nån öl och åt lite enchiladas.

Nu ska jag kolla på Beck få se om jag orkar se hela filmen eller om de blir godnatt ganska snart.


Lördag sjätte november

Usch igår kväll vart jag riktigt rädd. Var upp och tog in hästarna och gav dom kvällsmat. Vart kvar och fixade lite som tur var. Jullis började bete sej konstigt slutade och äta. Gick in till henne i boxen och upptäckte att hon fått en foder propp eller foderstrupsförstoppning som de oxå kallas. Fick värsta paniken, ringde Fi som precis skulle till och äta, men hon ringde Stoffe som skulle komma direkt. Jag masserade hennes hals där strupen går flera ggr och jätte länge, hon dreglade en massa slem och jag fick in med handen och kom en bit upp och fick loss en slemmig hötuss. Efter en liten stund kom då S. Vi tog ut henne på gången och spoladein och upp och efter en liten stund så kom de ut två små hö tussar till. Denna gången lyckades vi själva. Hade vi inte gjort de hade de blivit till och ringa distriktsveterinären =/


Imorse när jag kom upp såg hon pigg och glad ut och jag blötte hennes havre för nån mer propp vill jag inte vara med om.

Ska upp till stallet om ett tag och då kommer premiärturen av henne att ske. Få se om jag får lite sällis av Stoffe och Fi med hästar från Åkes stall. Sen ville S testa Ari lite oxå.



Om du inte vet vad en foderpropp är kan du läsa lite om de här.


Torsdag fjärde november.

Idag har jag hunnit med en träningsvända med Ari. Sen tog jag Jullis med på en liten promenix i grimskaftet och visade henne lite i närområdet. De verkade va uppskattat och ser framemot premiärturen med henne som jag tänkt ska bli i heljen då jag är ledig =)

Har även träffat Fi en sväng nu på em. Längesen sist så vi hade en och annan sak att skvallra om :D

Har nu bäddat ner mej i soffan under en filt. Fryser och har ont i magen till och från :(


Snabba ryck..

Shit assså, har ägt Jullan i lite mer än 1 dygn och de har redan blivit registrerat på Svensk Travsport. Imorrn ska jag ringa sekris och ta in henne på min träningslista ;)


Gick bra på travet på Romme idag. Ska dit på måndag igen och jobba och då är de kvällstrav.
Var in på City Gross när jag var  på väg hem och skulle kolla lite täcken åt nykomlingen. Tyvärr fanns de inga som passade henne i strlk så de vart inget. Däremot vart de en ny grimma åt henne =)






En lunch för två:-)

mms_img68191 (MMS)

En lunch för två:-)


Min nya stjärna Jullan:-) ett 7 årigt sto.

mms_img48780 (MMS)

Min nya stjärna Jullan:-) ett 7 årigt sto.


November den första

Ny månad, shit va fort de går asså.

Vaknade mkt tidigare än vad jag tänkt mej, men är väll kanske lite nervös, inte för att jag känner mej de, men kan ju vara så. Aja sova kan man ju göra när man blir pensionär ;) ha ha.

Håller på och tvättar gör jag oxå. Hinner få klart maskinen innan de är dax att åka.