Adressändring

Så där ja! Då har hästarna bytt adress och bor numera i Leksands Kommun. Få se hur länge dom blir kvar där, innan jag hittar nå stall på närmre håll. Eftersom jag inte trivts på slutet och de har vart så drygt i gamla stallet, så har jag letat ett annat stall bra länge nu. De vart 4 vändor med grejer och hästar som jag o Lotta flyttade igår, jag var hemma runt 23 tiden igr kväll och kan säga att jag är bra mör o seg idag.
 
I de nya stallet så är de lite andra rutiner, och man sköter inte sig själv, jag kommer ha 2 pass var fjärde vecka då jag har ut/insläpp. Så annars behöver jag bara åka till hästarna en gång om dagen, vilket är ovant då jag skött mej själv helt innan, så nu gäller de att släppa kontrollen och lita på andra.
 
Dom står i ett utestall där de är 4 boxar, men för stunden är jag själv i de stallet, och de är jätte mysigt. Även de r ovant att hästarna inte står i ett "vanligt" stall, men vi vänjer oss både jag och hästarna, dessutom går vi ju mot ljusare och varmare tider...
 
Ikväll blir de lite utgång för min del, och får ju sovmorgon imorrn då jag inte behöver åka o släppa ut nå hästar :)
 
 

Torsdag

Idag har jag vart ledig. Har vart till Romme på lunchtrav och jobbat där.
Är skit trött nu och tror att de snart blir o leta sej till sängen..
Imorrn kommer bli en låååååång dag........

Tjooheej!

Se där ja, de ordnar sej alltid, så även denna gång :)
 

...

Tisdag idag, tillbaka på jobbet efter 4 dagars ledigt. Igår var de istrav här på siljan. Var en bra dag, kom ganska mycket folk trots att vädret inte var på vår sida, de snöa och blåste. De negativa med gårdagen var att jag fick en utskällning av en person som jag jobbat ihop med i några år och som jag tyckt mycket bra om. Men igår sjönk den personen nå oerhört i min ögon. Okej, de kan ha vart stress som gjorde att personen vräkte ur sej de klumpiga han sa, men att sen inte be om förlåt och fortsätta prata som om inget hänt, de är fan inte okej!
 
Idag efter jobbet, då tog jag mammsen med mej och åkte till sopstationen för att kasta en massa skräp som jag haft i stallet, så nu är de borta och ur världen, så nu är de bara rena stall/hästsaker kvar som är lätt flyttat.
 
Bild från gårdagens istrav.
 
 
 
 
 
 
 

Gaaah!

Fan jag kan inte sova. Svårt o somna inatt men lyckades sova nån timme innan klockan ringde för att gå till stallet. När jag kom hem o la mej igen så kunde jag inte somna om.. Så här sitter jag nu och har ätit frukost och druckit kaffe och är skit trött :(
 
Varför ska tankarna förfölja en när man ska sova för?!
 

Fakkin shiit

Dagen började rätt bra.. Var till Clas Ohlson och lämnade tebax dom värdelösa högtalarna jag fick i julis, spelade på dom en timme typ, sen var dom pack o paj! Fick ett tillgodo kvitto, så jag köpte mej en Sodastream :P Så nu sitter jag här o dricker bubbelvatten :)
 
Sen smsa Lotta o frågade om jag ville ha hjälp i stallet, så vi tog en tur med hästarna, hon red Foxxis o jag körde Ticen. De var här nånstans efter våran tur som dagen började gå åt de andra hållet.. Gubbjäveln som äger stallet var nämligen där och jag fick stans utskällning och han var så elak och otrevlig, till o me Lotta tyckte han var obehaglig. De var då han vräkte ur sej en viss sak som jag inte tänker gå in på just nu..
 
Efter stallet var vi o käkade pizza och nu på kvällen så har jag fixat mitt barr lite, så nu är inte utväxten lika påtaglig längre.
 
Imorrn hoppas jag på en bra dag och att telesamtalet jag ska ringa har nå positivt med sej.
 
 
 

Torsdag

Idag jobbar jag kväll, vilket innebar en sovmorgon. Idag sov jag inte alls lika länge. Så nu hinner jag nog med de jag hade planerat innan jobbet.
 
Igår var jag på bio. Jag vet inte när jag var på bio sist, var typ 100 år sen och jag kommer inte heller ihåg vilken film jag såg då..
Hur som helst så var jag på bio med Lotta, hennes kille Rickard sen 2 klasskompisar till Lotta. Vi åkte till bion i Leksand och såg Fifty Shades Of Grey.
Jaghar ju inte läst böckerna så hade ju inte direkt en aning vad de handlade om. Men filmen var bra, och så klart så slutade den så man vill se nästa.. När den nu kommer.. Nån som vet?!
 

Tisdag

Ledig idag, måste ha vart en aning trött, då jag vaknade tjugo över 11 :)
Var på en info på em genom jobbet om smittor då framförallt MRSA, eftersom vi har kunder som har de, och kommer säkert komma i kontakt med människor som har de framöver oxå.. Var intressant och nu har man lite mer kött på benen om de..
 
Ridit Foxxan har jag oxå hunnit med, sen haft tvättstugan. 
Böejar känna mej trött nu, trots min långa sovmorgon.. Men imorrn är en ny jobb dag så blir nog sängen snart.
 
 

Söndag

Igår var de alla hjärtans dag. En helt vanlig dag med andra ord :D
 
Har jobabt hela heljen, och bara morgondagen kvar innan lite ledigt. 
Har inte hänt så mkt under veckan, men de jag gick och funderade på om jag skulle eller inte, de löste sej, fick nog ett sorts tecken redan dan efter så behövde inte fundera mer på de.
 
 

Fan oxå..

Åh jag känner mej så himla klyven just nu.. Ska jag eller ska jag inte..? Blir de bra, eller finns de bättre..?
Fundera hit och fundera dit.. Sova på saken, tänka på saken? De där om att få en "sign" skulle jag verkligen behöva nu!
 
 

Söndag

Vilken underbar dag de har vart idag.
Foxxan blev skodd, sen tog jag en tur med henne, trodde de skulle bli värsta rodeon men där bedrog jag mej. Hon var lugn, men ändå framåt på ett piggt vis utan att vara galen. Tror hon tyckte de va skönt att äntligen få göra nåt, få arbeta lite, även om de bara vart o skritta.. Ja okej då lite trav vart de, men inte mkt alls.
Vi mötte 2 älgar på våran lilla tur, och dom var max 10-15 m ifrån oss, men inte en tendens till att bli rädd för dom, hon stannade och kikade på dom, och när dom sprang iväg, reagerade hon inte alls.
 
Imorrn ska jag och kolla på ett stall. Och nån timme efter att de vart bestämt så fick jag ett samtal från några som jag hörde av mej till i december som har ett stall ståendes, dom skulle åka utomlands över jul och nyår och skulle återkomma till mej när dom var hemma igen. Dom skulle fundera och diskutera lite om dom ville ha nån som hyrde deras stall. Men eftersom jag inte hört av dom så tänkte jag att dom inte ville hyra ut. Men när hon ringde så sa hon att dom kommit hem för 2 veckor sen och tiden gått o så. Men de var inte aktuellt inom de närmsta månaderna att hyra ut, för dom använder stallet som lite förråd just nu och i hagen ska de sågas ner lite träd, som skulle blivit gjort under tiden när dom vart borta, men de hade inte blitt av så. Men de var inte omöjligt att dom kan hyra ut lite längre framöver. Så jag sa att dom kunde ju behålla mitt nummer och höra av sej..
 
Så som de känns nu så verkar allt lösa sej ändå =)
 
 
 

Lördag

Då var de helj igen och snart är den slut. Går in i en rätt tuff arbetsvecka med bara fredagen ledig. 
Har inte kunnat träna Ticen heller under veckan som jag hade tänkt, för i måndags då hade han tappat en baksko, och jag hittade inte på den i snön, annars hade jag slagit på den. Så ist så har han fått en ofrivillig vila, men idag fick jag honom skodd så vi kunde ta en sväng sen i skogen, och de var en otroligt pigg häst :)
Imorrn blir Foxxis skodd, och nu är hennes sår läkta så nu kan jag börja träna igång henne igen. Kommer vara en pigg tjej, med tanke på att hon stått sen innan jul. Så imorrn efter hon  blitt skodd då ska jag ta en tur med henne, få se hur mkt rodeo de kommer vara :D
 
 
 
 
 

Tjäna!

Oj vilken kul och lärorik helj de har vart.
Har vart med på en 2 dagars kurs i Stretching och massage för häst. Igår var de i Mora och idag höll vi till i en av en proffstränares stall. Igår var det teoretiskt, vi gick igenom en hel del och idag var de praktiskt, vi fick ha en häst att öva och testa på med just massage, stretching och kolla vart alla "trigger punkter" sitter på en häst. Detta kommer jag ha mycket nytta av =)
 
Sen efter kursens slut idag så var jag och kolla på ett stall som har 2 boxar ledigt, men de ligger en bra bit ifrån Rättvik, så tyvärr blir de nog inte att flytta pållarna dit.