Söndag

Var ett tag sen jag skrev, har lixom haft fullt upp.. bara vart ledi en dag denna vecka från jobbet, ja förutom att jag har ledi helj nu, men jag fick xtra jobb i onsdas och de var inte en vanlig tur utan jag åkte på en delad tur... ja ja blir lite xtra pengar nästa månad=)

I fredas var jag och Sofie till Blnge skulle på trav för Järvsöfaks starta där igen, så vi var in en snabbis på Kupolen men vi var så hungriga så vi orka aldri kika nå direkt, så vi gick in på Rusta ist.
Sen åkte vi ut till travet och åt på stallbacksrestaurangen..
Heljen har vart mkt lugn satt bara hemma igår kväll lagade ett täcke åt Ari och så tog jag nån öl.
Idag vet jag inte va jag ska hitta på riktigt....de är så mörkt, trist och grått väder ute så man känner inte för att göra så mkt.
image110

Morrn Morrn

Måndag morgon och klockan är 07:17, har vart uppe sen kl 6, var och tog ut Ari sen hem igen, börjar nämligen jobba kl 8, och ville att Ari skulle komma ut i tid. Har faktiskt ätit frukost hemma idag vilket är väldigt ovanligt när jag jobbar.
Har jobbat hela heljen, så de har vart en lugn helj, på lörda kvällen var jag hemma hos Sofie och Åke vi åt lite kladdkaka :P och drack kaffe och kolla på en film U.S Marshall.
Fick även en sen födelse present av Sofie på dan i lördas, när jag kom till stallet på dan stog där en betfor säck (till Ari) sen låg de ett paket med ett kort på=) i paketet låg ett par tum vantar...
Igår morse när jag vaknade hade jag 2 st nya mess, de ena visade sej vara från ett X.....hmm ja gissa om man vart förvånad, de visade sej även att Sofie fått ett mess av samma person på natten, men vi tror att de var felskickat och ev skulle va skickat till mej..:-S

Imorrn är jag ledig och gissa om jag ska ta sovmorgon=) känner mej så trött efter ha jobbat hela heljen och sovit lite..

Nu ska jag ta och fixa klart de sista sen dra ner till jobbet.

Ha en bra dag.

image109

Heejjje

Tisda igen, ledig idag, ska och hämta ett lass hö om nåra timmar...trist värre men Ari måste juh ha mat=)
Tvättar lite idag oxå, sen ska jag ner på posten och väga de 3 auktionerna som jag fått sålda som går ut ikväll och imon em. Najs att man fick de sålt så man kan få in lite pengar.

Tråkigt väder är de oxå, regnar lite, fast de är ganska varmt ute..

image108

Lördag

Kväll igen då.
inte gjort så mkt alls faktiskt, var en sväng till Clas Ohlson på em bara, D köpte en ny data mus till min dator eftersom min vart knäpp så länge, så nu har jag en ny å jisses va den går bra  då =)

Nu är han i duschen och jag sitter här med en cider.

Blir nog bara en hemma kväll i sällskap med varann och lite öl och cider cheeze ballz och hot sweet chili chips..

image107

Äntligen helj

Och jag är ledig =)
Har inga planer alls, bara att ja får besök...sen va vi ska hitta på vet jag inte, ta de lugnt ta ngn cider/öl äta lite gott...slappa och ha de allmänt skönt bara..

image106

Nattvard

En Historia:

Den unge prästen var så nervös inför sin  första nattvard så han kunde inte ens prata ordentligt. Inför sin andra nattvard  söndagen därpå berättade den äldre ärkebiskopen hur man kunde göra för att  slappna av lite. Han föreslog följande: Nästa gång, ta ett par droppar vodka i  ett vattenglas och drick det. Du kommer genast att märka hur avslappnad du  blir.

Söndagen därpå gjorde prästen som han blivit tillrådd, och kände  genast hur avslappnad han blev.
Nattvarden flöt på fint och han stammade inte  alls. Efter nattvarden hittade prästen ett brev från ärkebiskopen på sitt  rum.
Käre Fader, nästa gång ska ni lägga ett par droppar vodka i ett  vattenglas, inte ett par droppar vatten i ett vodkaglas. Jag tänkte berätta om  några fel jag lade märke till, så att de inte upprepas nästa söndag.

Den  lilla skålen bredvid altaret är inte en toalett. Försök att undvika att luta er  mot statyn som föreställer jungfru Maria och speciellt att krama henne och känna  henne på brösten.
Budorden är 10, inte 12. Lärjungarna var däremot 12, inte  sju. Och ingen av dem var dvärg.

Vi hänvisar inte till vår herre Jesus  Kristus som 'JC and the boys'. Vi hänvisar inte heller till Judas som en 'jävla  skvallertacka'.
Bin Laden hade ingenting med Jesu död att göra. Syndarna  hamnar i helvetet, inte i hästarslet. Fader vår skall läsas mot himlen, inte  genom att göra vågen. Den typen som satt i hörnet på altaret som ni hänvisade  till 'bögen' och 'mögelkäftad transvestit', var jag.

Jag hoppas att dessa  saker skall rättas till tills nästa nattvard.

Med vänliga hälsningar  Ärkebiskopen 

image105


Brr kallt...

Har nyss kommit hem från stallet, uscha va kallt de var att köra då, lustigt egentligen de va väl någom + grad men kändes som minst minus 20.. haha undrar  hur man känner i vinter då när de är så kallt.
De sluta och snöa oxå så snön som kommit ner hade smält bort, men nu när jag titta ut så hade de börjat igen...

Ja där man ser..

Var ut och hämtade posten nu, och gissa var de är för vitt som kommer ner från himlen..Japp Snö...

Nu ska jag ringa Linda och skvallra lite.

Snö att vänta i Dalarna..

Gomorgon, ja ingen snö ännu, men läste precis detta på nyheterna på internet:

Under torsdagen kan det börja snöa i Dalarna. Temperaturen vänas vara mellan minus 1 och plus 3 grader och sammanlagt 15 centimeter snö väntas, uppger SR Dalarna. Nederbördsområdet drar vidare under dagen och på fredagen väntas växlande molninghet, men fortsatt kyla.

Snö??

Ja vi får väl se om man vaknar imon och de är vitt ute........... Usch..

Nu ska jag strax hoppa i säng. så Good night

image104

Onsdag

Börjar jobba om en timme. Fick min efterlängtade sovmorgon imorse oxå, vaknade strax innan 10, så de var jätte skönt att få sova lite.
Ska åka på Apoteket innan jag börjar och köpa avmaskning till Ari, fo.m den 15 oktober ska all avmaskningsmedel bli recept belagt så de är väl lika bra och köpa nu så man slipper hålla på och kontakta nån veterinär inom de närmaste, och så är de juh dax för en avmaskning nu oxå.


Ikväll blir de spännande fortsättning på "Greys Anatomy" gissa om de blir gasen i botten så fort jag slutar så jag inte missar så mkt i början, de är juh ruskigt spännande nu.

Har beställt "Back on Track" bandage underlägg + ryggvärmare åt Ari idag, snuskigt dyrt, men jag handlar på Hööks så då kan jag ta de på mitt konto så blir de som avbetalning...

Har lagt ut 3 auktioner på Tradera: Ridbyxor, short chaps och en förbygel, hoppas verkligen att jag får de sålt, behöver verkligen lite pengar...:S så är ni intresserade så säj till ;P

image103
(Några av dom presenterna jag fick när jag fyllde år..)





Tröttis

Seg och trött idag, sovit lite dåligt i 2 nätter...
Fick extra jobb idag oxå, inte helt fel på nästa lön..
Har klippt ner hela min rabatt bakom huset idag efter jobbet, skönt att de äntligen är gjort har nämligen gått och tänkt på de så länge att de måste göras, och nu så är de äntligen klart!
Körde Ari nu på kvällskvisten oxå, shit så kallt de var fast de var några + grader, frös om fötterna som fasiken, hoppas verkligenmina nya stallskor kommer snart.
Imorgon hoppas jag att jag kan få en lång sovmorgon, jag behöver de..Ska jobba kväll sen.
image102

Segt...

Jaha då va de eftermiddag då, elle ja snart kväll faktiskt, jag och Sofie gick en sväng på marknaden, handlade en ny handväska och en hamburgare =D
Är lite små trött nu, försökte vila lite men de var ju som vanligt.. gick inte, ska väl snart hoppa in i duschen och göra sej iordning för kvällen.
Åsa kommer ner i 19 tiden, få se vart vi ska sitta om de blir här elle, de vore juh de bästa eftersom de nästan är krypavstånd till parken...annars måste jag och Åsa gå ner på rättvik, för att senare gå nästan samma väg upp igen.. känns ju lite onödigt....

image101

Lördag

Ny dag nya möjligheter??!!
Vaknade för en stund sen, sitter här me en kopp kaffe som vanligt :D
Lite disigt ute, få se om de skingrar sej sen och blir lika strålande sol som igår, bara att hoppas....Ska nog gå en sväng på marknaden med Sofie=)

Va ska du hitta på idag då?

image100


hallo

Ja då var man hemma igen då. Drog ut lite på travet, kom väl därifrån vid 22:15 tiden ca.
Super Light vart 3:a. Jättee kallt på kvällen, är jätte glad att jagtog vinterkläderna=)
Nu sitter jag här med en folköl och äter Polly ;P
Ska väl strax krypa till kojs..
Söt är ute me sina polare ikväll...men jag spar mej till imon..

image99


Tjing tjong styrstång

Sitter här med lite ont i huvet=( ska pröva dricka lite kaffe, få se om den ger sej..
Jätte fint väder ute, men idag orkar jag inte springa nå på marknaden..
Har vart till stallet och mockat, hem till mammsen och åt lite, sen var jag och skicka tillbaka ett paket, hade beställt stallskor, men måste byta till en större strl, så typiskt att dom inte skulle passa...
Nä nu är kaffet klart så nu ska jag dricka lite...

Go morgon

Ja de är morgon iaf för mej, tog en efterlängtad sov morgon idag=) jätte skönt.
Var upp till stallet vid 6 imorse, gick upp när söt åkte till jobbet.
Vi käkade en varsin pizza igår(ovanligt) och kollade bara på teve.

Nu är marknaden i full gång oxå, fast jag vet inte om jag orkar gå nå idag.
Ikväll är de marknads trav oxå, och Super Light med Jörgen Westholm kommer=)
image98

Kväller

Så nu har jag kört Ari, laddat upp med cider till lördan, och solat i 20 minuter och tatt en dusch.
Nu sitter jag och väntar på att söt ska dyka upp, vi ska käka nå sen blir de nog bara teve kväll..
Hmm undra va man ska käka för ngt då, tänk att mat fantasin alltid ska vara så svår att komma på.....
image97


Ledig=)

Ja nu var jag äntligen lite långledig.. 3 hela dar, jätte skönt.
Ska ta och städa av lite nu, sen upp till stallet.
Imon är de marknad oxå, få se om man ska ut och knalla ngt varv.
På lördag blir de nog lite fest=) Åsa kke kommer ner oxå, kul.


Todeloo

De vart aldrig nå Blnge och Romme igår, istället så hämtade Åke våra förbyglar, så jag fick min idag och guuu så snygg den var ;P den kommer göra sej jätte fin på Ari.

Istället så hämtade jag och Sofie hem 2 st hästar från ett bete i Övre gärdsjö, dom var verkligen glda att få åka hem för dom kom så snällt fram till oss i hagen, så de var bara att ta dom och lasta på dom.

På kvällen kom sötis hit, vi käkade lite och kolla på teve, vart en tidig kväll för vi var båda så trötta. Har vart skit trött idag oxå, tur jag vart ledig.
Har tvättat och kört Ari, träffade Sofie en sväng på em och hjälpte henne och Åke att rensa lite i deras förråd, körde upp de dom skulle kasta på soptippen.

Nu inväntar jag att klockan ska bli 21 så jag kan kolla på "Desperata husfruar" =)
image96