Sköna Söndag

Delad tur igår, heldag idag, nu är arbetsheljen avklarad, bara morgondagen kvar innan de blir en dags ledigt. Ska försöka komma i säng tidigt idag för jag är så trött.
 
Fick lov att fixa en stolpe i hagen idag efter jobbet, är ju lite svårt att byta ut nu när de är fryset i marken så man gör de bästa av situationen. Fick en nyfiken tjej som hjälpreda när jag höll på. Och dessutom tyckte hon att de var kul att välta kärran ett antal ggr oxå =)
 
 
 
 
 

Fredag 26 februari

Ledig idag, jobbar helj. 
Fick lite besök imorse, sen har jag ridit Ticen, en lugn sväng, men han var definitivt inte lugn, rädd för allt till o me tåget som han aldrig bryr sej om. Vet inte om han är i sån form eftersom han var så pigg.
Sen har jag borstat Busan som brjat släppa vinterpälsen, så man får typ damssuga var o varannan dag. Så henne lär man försöka borsta ur rätt ofta nu så man slipper städa :P
 
 
 
 

Tisdag

Idag har jag ett kvällspass. Och innan de ska jag åka förbi Gruvris bilverkstad o fp 2 framlampor bytta, den ena gick sönder för nån vecka sen, sen oturligt nog gick den andra sönder igårkväll när jag åkte hem från Mora i mörkret, hade typ bara positionslysena som lyste och de syns ju inte mkt i mörkret, va ganska läskigt faktiskt.
Men tog mej hem och kände att de var tur de hände igår så de inte hände på hemvägen i lördags efter travet.
 
Utsikten från mitt köksfönster, två kossor me sina kalvar, underbar syn =)
 
 

Söndag

Vaken efter en skön sovmorron..
 
Vad de var som var så spännande? Jo igår var de V75 på Bollnäs, och de var premiär för både mej och Ticen att varar med i denna spelform och lopp. Hade en kusk uppsatt men han kunde tyvärr inte komma flr de var världens snöoväder i Värmland så de vart en annan kusk, men de hela gick bra. Och Ticen slutade 7.a och knep sista placeringen p åen bra tid och gjorde ett riktigt bra lopp =)
 
Hwmvägen var inte den roligaste då de hade börjat snöa på eftermiddagen och de var oplogat och mycket snö på vägen,men de gick bra och vi kom hem oskadda.
 
 

Tisdag 16 feb

Oj oj,säger bara att nu äre spännande saker på gång ;)
 
Ledig imorrn så de vankas en sovmorron, vilket jag ser fram emot, sovit dåligt de sista 2 nätterna.
 

Lördag

Då var de kväller igen. Full fart hela dan, sov ganska länge, vart i Mora en sväng, kört Ticen vart lite mer än 1.5 mil.
Kommit en del snö igen under natten och dagen, nu hoppas jag de är kallgrader ett tag så de får ligga kvar, de blir ju så mkt ljusare ute.
Nu ska jag invänta mellon, sen ska hästarna in och Busan ska få sin sista prommis för dagen.
 
La ut hö i hagen när Ticen var körd, då la sej lill skruttan och rulla i de, såg så himla kul ut, glad att man har kamera i mobilen så man hinenr fånga dom dära ögonblicken =)
 

TGIF

Äntligen säger jag bara.. är denna tuffa arbetsvecka över. Ledig i 2 dagar och gu va jag ska njuta. 
 
 

Hej onsdag

Två dagar kvar sen helj, som jag längtar. Är helt slut, en dags ledigt och jobbade kväll igår och slutade 22 och har ju alltid svårt att varva ner och sova efter en sån tur vilket innebär dåligt med sömn och en tröttblåsa på tungan.
 
På söndag blir de lite trav, men inte starthäst utan ska hoppa in i Romme och jobba. Lördagen är inte riktigt pkanerad än, få se om jag ska följa en kompis och hämta hem hennes häst eller hur de blir...
 
 

Söndag

Så där ja. Då var arbetsheljen för denna gång avklarad, ledig imorrn och kväll på tisdag, så de blir sovmorron 2 mornar, love it =)
Ska hämta lite hö imorrn, sen ska jag sladda ut med hästen/arna en vända oxå har jag tänkt. Är isgator här hemma i byn, inte så skoj och dessutom en massa vattenpölar som döljer isen på vissa ställen så man får ta de lugnt.

Femte februari

Gjort ett kvällspass, slutade 22. Jobbar hela heljen.
 
Slog på Ticen skon på dan, sen så tog vi en ridtur och hade lilla pluttan med som handhäst på släp, gick förvånansvärt bra, men lite trassel vart de ett par ggr, och spec på hemvägen när vi travade och Ticen vart överladdad och drog på som ett ånglok med henne efter, då vart jag lite nervös, men fick ner honom och kunde skritta en bit och samla mej och hästarna, sen gick de bättre, och övning ger väl färdighet, right? 
 
 
 

Torsda

Ledig idag. Har kört Ticen, och idag tappade vi naturligtvis en baksko igen, denna gång var de vänster sko. Sist var de ju höger, jag var ut o letade den då men den hittades aldrig, idag ahde jag full koll på vart den tappades så jag kunde åka och hämta den sen. Så imorrn ska skon på igen. Men är dax att ringa hovis oxå, är ett bra tag sen han var här så. 
Tog in lill Pluttan sen och borstade henne lite och snyggade till henne lite i nacken, alltså klippte bort lite lång man för er som inte är så hemma på hästar ;)
 
Har precis stoppat i mej lite mat, ska hem till Siri kl 18 för lite mer massage på min onda rygg. 
 
 

Andra februari.

De funkar kanoners med hästarna, dom kommer bra överens och de är inga tjurigheter. Hon är så trevlig och snäll liten tjej. Men hon blev lite orolig härom kvällen när hon fick stå inne själv medans jag skulle hämta Ticen. Men själv i hagen går bättre. Kan hända hon vänjer sig att stå själv inne, men just nu är ju allt så nytt, men glad hon iaf kan va ute själv, annars hade jag haft ett stort problem.
Måste åka och köpa henne en ny grimma, hon har så litet huvud så alla mina grimmor jag har är för stora för henne, så typiskt när jag har en massa liggande, men hittar nog säkert en billig.