Tjugonionde februari, Skottdagen!

När ska min otur vända??
Året började ju så bra, men nu tycks de bara gå "troll" i allt..
Ni som är lite uppmärksamma kanske såg att min lilla skrutta startade i måndags igen. Hon gick ut i lopp 6, V65 4 avd, ett sto lopp. "Min" kusk hade egen häst ut i samma lopp som slutade 7.a I min jolle satt en lärling som kört henne 2 ggr tidigare, Galopp in i första kurvan, kom i kapp klungan men in i sista sväng så tappade hon igen vart säkert trött, loppet gick snabbt, dessutom hade hon ju galopp, hade hon inte fått den kan man ju spekulera i hur de hade gått.. Ja ja hon slutade oplacerad, inte först utan pengar denna gång, men väl sist i mål, men nån ska komma där oxå.
Igår morse va skruttan halt, och är tjock ovanför hoven på utsidan. På kvällen haltade hon inte men är fortf tjock, samma idag, men ingen hälta.. Nu funderar ju så klart jag vad de är, hur hon fått de och är de allvarligt, eller har hon bara vrickat sej?!
Nu blir de vila ett tag få se om de blir bättre annars blir de en besök hos veterinären.
Ja ja till ngt helt annat.. Våren är på ingång, sååå härligt, takdropp vårfåglar, blöta vägar som smält och asfalt framme på vissa ställen.. I love it =)

Det tar sej...

Igår äntligen kom de ut annons på lägenheten jag bor i.. Bättre sent än aldrig typ.
Så igår på em var de en hit och kollade. Och idag har de varit hit 3 stycken. På lördag kommer ytterligare en. Sen får vi se om de ringer fler och vill komma och kolla. Tydligen så är de många som ringt.
Få se när de blir flytt för min del, för nu ska min nya lägenhet renoveras, de är bestämt att alla lgh som står tomma som R-viks fastigheter äger ska renoveras.. Och jag tycker verkligen inte min behöver de för den va så fin redan, men har inte så mycket att säga till om. Men jag ska iaf få vara med och bestämma färger.
Annars går livet sin gilla gång så att säga. Jobbar, tränar hästar, umgås med Charlie, sover men är ändå dödstrött.
Jag är nu inne på min 15 rökfria vecka :D så stolt så!

Alla <3 dag

Tisdag.
Jobbar kväll idag, men har redan vart på jobbet för ett möte ang våran arbets situation eller vad man ska kalla de för. Är ju för mkt personal just nu i hela Rättviks Kommuns Hemtjänst, så istället för att varsla folk så hade dom kommit med ett annat förslag som skulle gälla till och med sista december i år, för att sen återgå till de vanliga.
Jag hade anmält mej till detta förslaget dom hade, men tyvärr vart jag inte en av dom. Så lite besviken är jag, men de går väll över...
Och alla hjärtans dag är de idag oxå, singel är man som vanligt och kommer antagligen vara det resten av mitt liv känns de som.
Nä nu måste jag rycka upp mej och inte sitta här och deppa ihop totalt. Jag har ju iaf mina fina vänner och familj, och mina älskade djur.
Och flytta snart ska jag ju oxå..

Lörda

Sitter här kurandes under en filt i soffan, teven är på med melodifestivalen, idag var de inga direkta bra låtar som jag fastnade för..
Har jobbat på dan idag. Sen hem i några timmar och övervägde och funderade på om jag skulle träna lite häst eller inte. Mitt samvete sa Ja och min trötthet sa Nej. Det var samvetet som vann. Och glad är jag för de, för nu känner jag mej nöjd.
Var otroligt nöjd över träningen med Jullan oxå, damn va bra hon kändes idag :) När de känns så där bra då är de kul, allt klaffar och hon vill bara mer och mer. Synd bara att hon ska ha sån otur i loppen, för hon är verkligen bättre än vad hennes rad visar.
Nä nu ska jag kvällskissa Charlie för sista gången idag. Sen blir de sängen såsmåningom, ska ju trots allt upp imorrn..

Torsdag nionde februari

Idag har vi vart i skolan igen.. De är såå jobbigt... eller inte :) är faktiskt rätt kul, skönt o få göra nå annat än och jobba. Och jag trodde ju de skulle bli rätt tufft detta o läsa medicin, vilket de visade sej att de inte är.
Fick tillbaka mina två tidigare arbeten som jag gjort föregående ggr och jag hade fått fina kommentarer ang dom, så jag anar att jag kommer att bli godkänd :)
Vart kallt idag igen, var -15 imorse och nu är det ännu kallare. Men de har vart en fin solig dag.
Imorrn jobbar jag kväll, en sån där jobbig tur ända tills 22 sen jobbar jag dag lördag och söndag.

Onsdag

Idag har jag vart ledig. Vid 9 då tyckte Charlie att de var dax att gå upp, trots att jag låtsades sova så tror jag han fatta att jag var vaken. Han la upp huvet i sängen, stog och viftade på svansen så den slog i väggen. Efter ett tag tröttnade han och gick och la sej. Jag somnade om, sen i 10 tiden då var de samma visa igen, så då var de väll bara att kliva upp och ta tag i denna dagen.
Har tvättat. Och även vart ut på en lugn vända med Jullan. Vi skrittade bara, men hon ville bra gärna öka och få trava lite. Känns skönt att hon är pigg och glad.
Har vart och handlat, sen när jag kom hem så stekte jag pannkakor. De är nåt jag aldrig kommer tröttna på. Även Charlie fick sej några stycken.
Imorrn är de skoldax igen. r inte så många ggr kvar nu sen..

Måndag

Ledigheten över för denna gång.
Ikväll vankas det jobb. Imorrn likaså.
Jullans sko är på plats igen, ja de vart en ny då, eftersom den andra ligger ngnstans i Borlänge på travbanan..
Igår red jag en pigg Ari. Kvällen spenderade jag på Holdaniels väg hemma hos fam Estola =)
Har tydligen fått en ny läsare på min blogg, så vill passa på och önska dej välkommen hit och hoppas du hittar lite trevlig läsning :D

Lördag 4 februari Uppsägning av prenumeneration...

Sitter inne i värmen och fryser. Är minus 20 ute.
Igår kväll var jag återigen till Romme och testade lyckan(?) med Jullan. Denna gången så hade hon ett mkt bättre lopp än senast. Men det vart inte "min" vanliga kusk som skulle köra eftersom han hade egentränad häst ut i samma lopp, som han strök under fredagen för dåliga blodvärden. Så jag satte upp en annan kusk, men med samma förnamn som min förste kusk :D
Värmningen gick bra, hon var ngt het och han sa åt mej att spänna ryggstycket, som förövrigt är på samma hål som alltid, och ingen annan har sagt nå om att de är för löst, men det var ju bara och försöka fixa de, hade dessvärre ingen håltång med mej, men jag sprang till stallet där jag visste att min förstekusk stog och han hade en som jag fick låna.
Provstarten gick fint, sen startade loppet och hon låg bra med. 500 från mål så började ekipaget att avancera, men dom kom inte framåt, tappade bort dom in på upploppet och hon slutade som oplacerad (ovanligt va??) Kan ni gissa vad hon kom? Platsen som hon tycks prenumenera på.. Först utan, jag är såååå less på den placeringen nu, jag vill säga upp den prenumenerationen med omedelbar verkan. Nu vill jag ha in lite siffror och inga mer nollor och inga d heller. Så snälla söta Gud eller vem man nu ska be om att de ska gå bra, hjälp mej att nästa start och nästa och nästa osv att nu ska hon placera sej.
Hon kan ju trava, hon gör allt bra, blåste inte ens efter loppet, och när hon var inne i stallet igen då märkte vi att hon tappat höger framsko! Gumman kämpar på med 3 skor, inte undra på att hon inte kom ngnstans då hon inte hade fäste helt och fullt ut fram, och ändå höll hon sej i trav hela loppet, de är min tjej de:)
Jag hatar och vill inte höra uttrycket "bättre lycka nästa gång" börjar bli rätt less på de nu, har sagt så efter varje start när de inte blivit ngn placering, och de har inte blivit bättre lycka nästa gång.
Nä nu skriver jag under på min avsägning av prenumenerationen på först utan och vill fortsättningsvis ha en siffra, vilken spelar ingen roll... men ju lägre och närmare 1 desto bättre...