Gott Nytt År!!

Då var de sista december, de är + grader och ingen snö i sikte. Fast de börjar bli kallare nu och till veckan ska de bli snö som de verkar..
 
Igår var jag och Ticen till Romme för att göra årets sista start och förhoppningsvis ta hem en slant. Men banan var så kass och dom körde på mer material så den vart tung och var ca 4 sekunder långsam och många hästar gillade de inte, Ticen vart trött och slutade oplacerad. Men men bara ta nya tag.
 
Idag har jag o Larsa vart en sväng till Mora, sen har vi gjort en box åt mini :) så nu har alla 3 en varsin. Dom får stå inne inatt så de inte blir nå tok om dom går ute och de smäller och skjuts raketer.
 
Ha ett gott slut och ett gott nytt år, så hörs vi nästa år :)
 
 
 

Torsdag 29 december

Då är jag ledig från jobbet tills nästa år då^^ Haha låter som att de är huuur länge som helst, men egentligen är de bara 3 dagar :D för jag ska ju jobba extra på söndag.. Katjiiing, cash is king!

Idag ska jag köra Glorran för nu har han stått sen i söndags, planerna gick inte om jag tänkt i tisdags, dessutom skyller jag på vädret, de var så blåsigt på eftermiddagen och kvällen där efter stormen som drog in över sverige. Men han se iaf inte ut att lida av att fått vila ;) och de är ju betydöigt mycket roligare att träna häst i dagsljus så man ser än i mörker då man ska ha en massa reflexer och lampor på för att synas.
 
Igår var jag och tog lite prover, så får se när provsvaret komme och vad de visar om de kan ha nåt att göra med hur jag mår psykiskt. Nästan så jag hoppas de så man får ett svar varför jag mår som jag mår...
 
 

God Jul

De ser ut att bli en grön jul även i år. Tråkigt att snön som kommit smält bort. Imorse när jag gav hästarna mat blåste det som sjutton ocg regnade :( nu skiner iaf solen, så iaf något possitivt.
 
Jag ska fixa här hemma, sen åker jag och Busan ner till mamma och syrran.
 
God Jul på er alla!
 
 

Dan före dopparedan

Igår skulle jag jobbat kväll, men fattades folk på morronen så jag bytte och jobbade 7-13, så jäkla skönt o få sluta och åka hem tidigt nån dag, de är man ju inte bortskämd med.
Hovis kom på eftermiddagen och skodde om de stora hästarna och verkade mini, så nu är alla fina om fossingarna. Ticen är lite tjock i ett framben så han får vila nån dag. Fick möjligheten igår att testa mina Ice Vibe som jag köpt.
 
klockan är nu 06.49 och jag är uppe och vaken, hade först tänkt att sova en stund till efter att hätarna fått mat, men bestämed mej för att va uppe, dricka kaffe, äta frukost, sen ut och mocka, och köra Glory, för sen ska jag och Larsa åka till Blnge och shoppa mina sista klappar jag har kvar. Är ju fortf mörkt ute så jag tänkte göra lite annat innan ljuset kommer.
 
 

Tisdag 20 december

Idag har jag äntligen haft en ledig dag. Har kört Ticen på dan, sennu på kvällen tänkte jag testa och klippa Glory, eftersom jag inte vet hur han reagerar, men han va en riktig pärla, rörde inte alls på sej utan de gick superbra. 
Nu har jag två dagars jobb kvar denna vecka, imorrn och på torsdag sen är jag 3 ledig. 
 
 
 

Söndag 18 december

Åh va jag skulle vilja ha en ny blogg design. Denna jag har har jag haft i flera år. Dessvärre kan jag inte göra en själv och ha dom som är förgjorda känns inte å roliga, nä mer peronliga och ha/göra en egen.. 
 
 
 
 

Fredag

Idag har Li behandlat Glory, och hon hittafe ett o annat "fel" bl.a i SI leden, men hon gjorde så att de släppte och sen behandlade hon vissa andra saker. Men hon sa att till största delen så var de nog just SI leden som gjort att han travat orent, de och kombination knäna. Så nu är de bara o hoppa igen att de bli bra, hon vill att han får en ny behandling om ca 6 veckor. Har fått ett schema med olika punkter jag ska underhålla på honom några ggr i veckan.
Har även vart ner med Ticen på kliniken och gett han en vaccination. Sen har jag vart hos grannen och fikat och även en snabbvända till Mora och handlat foder.
Nu är de jobb hela heljen och ledig igen på tisdag. Nästa vecka är en av mina braiga arbetsveckor då jag endast har 3 arbetsdar :)
 
 
 

Femtonde December

Borlänge på fackkurs i måndags o tisdags, igår och idag jobb, ledig imorrn, då kommer Li ca 11 och behandlar Glory, sen ska jag lasta Ticen och åka ner på kliniken för att få honom vaccinerad.
Ticen vart ju halt förra torsdan, men nu efter en veckas vila är han haltfri så de blev en lugn ridtur med honom nu på kvällen, och de märktes att han är kry igen, öronen spetsade och gjorde små bus emellanåt. Nu hoppas jag på att den andra ska bli bra oxå, få se vad Li säger, eller om jag måste boka en ny tid på kliniken för honom igen (ser verkligen hur mina pengar får vingar) ja jag vet att de kostar att ha häst, och dyrare när dom är sjuka och inte mår bra, men tror att alla som är hästägare verkligen tycker att de suger med veterinär besök och alla utlägg..
 
 
 
 
 

Lördag

14 dagar kvar till Julafton.Idag snöar de och är nån minusgrad, har nog börjat snöa redan under natten, så de har kommit ganska mycket :)
Ska till Romme och jobba ikväll. Få se när jag är hemma ikväll då.. Känns som de kan bli sent.
Imorrn ka jag köra Glory på dan, få se hur han känns och rör sej, sist jag körde då var de knackigt igen och kändes inte alls bra, sen på de så vart Ticen halt i torsdags, men de verkar bättre, men han får vila nån dag till.
 
en hjälpreda när jag mockar o ska fylla på spån i lösdriften =)
Mini vaktar flocken när dom stora vilar :)

Söndag 4 december

Idag har jag o Larsa vart en sväng till Falgruva, de va Julmarknad där. Jättefint och mysigt, tror aldrig jag vart på nån sån marknad nångång.
På vägen hem stannade vi i Grycksbo o käkade en plankstek. När jag kom hem så tog jag en ridtur med Ticen. 
Imorrn ska jag gå till jobbet igen. På kvällen ska jag och Malin på Hästägarföreningsmöte och å blir de en föreläsning av Li som är Equiterapeut. 
 
 
 

Go fredag!

Jag sjukskrev mej hela veckan, kände att jag behöver andrum och lite distans från jobbet ett par dar. Okej de blir mindre pengar, men jag måste tänka på mej själv i första hand. Så de har blivit en massa gjort här hemma med diverse olika saker. Och sen tillbringat en massa tid med mina djur, dom ger mej energi och får mej att må så bra. 
Ska försöka passa på o njuta nu de sista dagarna, för på måndag har jag tänkt att åka till jobbet igen.