Söndag 100131

Svin kallt idag me. Bilen starta iaf imorse när jag skulle till stallet. Värre var de på dan när jag skulle ut me den igen. Den starta och la av..Var tvungen och ringa efter Fi, så hon och Å kom hit och hjälpte mej öppna huven. Då visade de sej att slangen hoppat av, vi satte aldri tebax slangklämman igår på den.. Så vi satte nu tebax slangen och skruvade fast klämman och då gick bilen som den skulle... Hmm skumt, igår gick den ju utan och sitta på, men inte nu..



Gårdagens priser =)


Freezing

Shit pommes fritt va fucking kallt de är då. Och inte känns de bättre efter vad som hände oss när vi skulle hem från Blnge och utställningen..

Gör en ganska lång histroria kort: Framme i 9:30 tiden. Hade inte hunnit långt i min ring så de vara bara och vänta. Fick höra senare att dom var lite försenade. När de väll var min tur var kl i 14.30tiden, jag hade räknat med att komma in långt tidigare. Gick iaf bra, fick HP och vart BIR, sen hade dom en special tävling däe dom utsåg sötaste tik och tuffaste hane. Fick en plats i finalen även där. Alltså jag gick vidare eftersom vi vart BIR+ tuffaste hanen.
Tuffaste han finalen gick först, där åkte vi ur, åkte även ur BIR finalen, men de var otroligt kul och komma dit, var första gången, men förhoppningsvis inte den sista. Och så fick vi otroligt bra kritik så jqg är helnöjd med dagen... Meeen..
När vi kom ut och skulle starta bilen och åka hem så hade vi mindre tur. Den starta men la av, så höll vi på ett tag tills vi tillslut öppnade huven för och kolla. Då visade de sej att de var en slang från typ kylaren in i motorn som sitter i hårdare plast på ena delen och den andra var lite mer gummi aktigt. Den drogs åt och när bilen la av vart den som vanligt. Vi konstaterade att den ströp sej själv på nå vis. Först trodde vi att de var en ispropp. Pratade med en kompis som trodde att IC'n fryst ihop, eftersom vi åkt så långt och de var kallt, sen när bilen stått hade de bildats kondens som frysit, han tyckte vi skulle skruva bort slangklämman och testa om bilen gick utan.. Men de var ju lättare sagt än gjort. Hade ingen skruvmejlsel och ingen tycktes stanna för och hjälpa oss heller.. Till slut hittade jag på en tång så vi lyckades få bort klämman med och startade bilen... och den gick!! De var typ en och en halvtimme senare i 20 minus grader. Vi åkte till en mack där de jobbade väldigt otrevligt folk. Som tur var hade A ringt efter en kompis och hennes kille som kom. Dom åkte efter oss till Insjön hem till A. Där satte vi 2 st kupévärmare framför IC'n för och tina upp den. Gick in och värmde oss och efter ca 40 min gick vi ut för och kolla om de funkade när vi satte ihop slangen där vi tog bort den. Och till våran glädje gick den. Kunde äntligen åka hem.
Nu hoppas jag ju verkligen att det inte fryser över natten igen, eftersom jag inte får upp huven själv så jag kan ta bort slangen igen. Men jag får ringa Fi imorrn bitti isf för hon ska fodra hästarna på travet..

Så vad har jag lärt mej av detta då?? Jo att man ska inte åka så långt när de är för kallt. För tydligen ställer kylan till mer än vad man tror.

Nu ska jag ta och krypa till sängs och försöka få upp värmen. Charlie är trött och tagen han me, och har redan lagt sej brevid min sida av sängen nere på golvet.


Mm najs and hot

Eller inte, de är -25 grader här idag =( trodde inte vi skulle få tebax denna kyla nå mer denna vinter, men ack va jag bedrog mej!

Klev upp 05.30, rastade Charlie sen åkte jag till stallet, tälsade på Ari med 3 täcken och han fick en massa hö. Mockade och gjorde allt klart. Nu har jag ätit frulle och druckit kaffe, brett mackor och gjort en termos med kaffe att ta med till Blänge. Har tänkt och åka i 08.30 tiden stanna till i Insjön plocka upp Annica sen åker vi vidare mot vårt mål.
Hade helst vela lagt mej igen och dragit täcket över huvet och bara stannat inne en sån här kall och hemsk dag, men men nu satsar vi på en utställning igen!


Friday

Har jobbat halvdag idag, otroligt skönt, kunde ta ut en timmes friskvård oxå=)
Så idag har en mycket pigg Ari fått springa av sej.
Har vart lite kallare igen idag, ca 14 minus på morgonen och något varmare under dan. Men nu på kvällen är termoometern på -20.

Har umgåtts med Sofie på em/kvällen. Och nu sitter jag här i soffan och är as trött och har tatt mej en cider. Ska kolla på nya serien på 4:an nu, sen blir de sängen.

Blir nog en lång dag imorrn och får ju ingen sovmorgon.


Torsdag 100128

Har jobbat idag. Och så hade jag en tid på Rvikshälsan igen för min rygg. Fick akupunktur även idag. Och nu känns ryggen bra. Känner jag av den igen ska jag givetvis återkomma.

Har fixat med Charlie nu på kvällen, borstat, fixat öronen och klippt klorna, så nu är han fit for fight inför lördagen. Annica följer med som sällskap och jag tror de kommer bli en massa tok när vi ger oss iväg, brukar lätt bli de..

Imorrn har jag en kort dag på jobbet, slutar kl 13, vilket inte hör till vanligheterna, men skönt ska de bli. Ska försöka ta mej ut på en liten tur med Ari då.


*Läängtar*

Fasiken vad jag längtar efter min nya sköna säng!


Ja så här ser den iaf ut. Får väll drömma om den ett tag till.. Men den som väntar på nå gott.. Väntar alltid för länge


Onsda 27 januari

Något bättre i min rygg idag, tack o lov...

Snöar som satan idag. Dom har utfärdat klass 2 varning i hela sverige, så man ska passa sej och ut på längre tripper. Hoppas jag slipper snöa inne bara, så jag får upp bilen från gården. Har ingen större lust och behöva ställa mej och skotta nu när min rygg inte är riktigt 100...

Få se om jag ska ha en dejt lite senare med Fi.


satan i gatan

Hmmm typiskt värre alltså. Igår morse small de till i ryggen, Är väll nå ryggskottsliknande jag åkt på. Ringde till Rättvikshälsan, dit jag gått förut. Fick en tid till idag, men som tur var hade mamma en tid där igår så jag fick ta hennes tid men ska även dit idag igen. Fick akupunktur då och få se om de blir samma idag eller och ev skulle hon knäcka till ryggen oxå.
Så de vart inte mkt gjort som jag tänkt mej dessa lediga dagar..  Tvätta lyckades jag iaf göra. Men de blir ingen körning av Ari, synd nog. Imorrn är de jobb igen som väntar. Men blir snart lite ledig igen, har tatt se,mester på lördan för då ska jag och Charlie till Blnge på utställning, sen har jag lediga dagar sönda och måndag =)


Tjolahopp

Nu är jag ledig i två dagar, ska bli riktigt skönt! Är hur trött som helst, så de blir och ta sovmorgon båda dagarna.
Har tänkt att köra Ari lite oxå, sen ska jag höra med å om han kan sko denna vecka då, eftersom de aldri vart av förra veckan. Ska tvätta lite imorrn oxå, sen tror jag inte jag har n mer "måsten".

Ikväll blir de en ny Falk film som jag ser fram emot och kolla på. Ska nog äta lite mer ost och kex oxå eftersom de finns kvar=)


Soffläge

Jajjamensan de har jag intagit nu. Har en kall nyöppnad öl oxå. Och om en liten stund ska jag äta lite ost och kex med päron till. De får bli min mys lördag eftersom jag ska jobba imorgon. Tänkte kolla på Robinson, sen får vi se hur länge jag orkar vara vaken eftersom jag redan nu känner mej otroligt trött.


Fredag 22 Januari

Trött. Och har inte alls så mkt att berätta.
Är iaf super nöjd med min nya tattoo :) den har börja klia så den är väll i läkningsprocess nu, och klia ska man ju inte göra....
Jobbar heljen så de blir lugnt för min del.


här är min nya tatuering.. :)

0-2575c6d6062695b25ddeda7b8d3c6b76.png

Kolla varifrån!

Här är min nya tatuering.. :)


Tired

Har iaf vart till Mora idag. Annica följde med som sällskap. Först var vi in på Granngården för och köpa lite foder åt Ari, sen vart de ett besök på ÖoB. Efter de var vi in på möbelrondellen, och där köpte jag en ny säng =) en continental vart de. Kommer hem om ca 4 veckor, och då åker den gamla på soptippen.
Sen tog vi en fika innan vi åkte in till självaste stan, för och göra de jag egentligen skulle dit för... En tatuering.. 
De vart mitt namn på alviska på min vänstra handled. Gjorde inte alls så ont som jag trodde och de gick supersnabbt, var klar på ca 25 minuter. Pratade med han som gjorde den om min nästa tatuering som jag redan vet vad ska ska bli och jag ska försöka fixa fram motiv till.
Efter vi var klar där vart de en v'nda på apoteket för att köpa salva för och smörja in den nya gaddningen me, och sen vart de lite mat på Mc och sen var vi förbi Djurmagasinet och Dollar Store innan vi åkte hemöver. Vart även en vända in på Hellströms innan jag lämnade av A hos hennes mamma.

Åkte förbi mammsen en sväng och drack kaffe innan jag tog in Ari. Sen svängde jag förbi Sofie innan jag åkte hem till sambon(Charlie). Nu strax blir de sängen för jag tror jag somnar snart..

Har haft så kul idag, mycket skratt och tok vart de. Tack så mycket för sällskapet Annica =)


Hmmmmmmmm

Trött och fryser... Jaa veet, de finns hjälp mot de. Ska börja med och bli varm. Är ju ledig imorrn så tröttheten ska nog få sitt...

Imorrn är de dagen D, eller man kanske ska säja dagen T.. he he.. Ja imorrn kl 16 då ska de göras, börjar bli nervös nu...
Avbokade tandläkartiden idag, hade ju en tid där imorgon, men känner att jag inte har råd. Å fy så otrevlig dom är när man av eller ombokar, de är väll upp till mej och mina tänder om jag skjuter upp tiden..

nä nu blir de duschen nästa innan de är dax och mysa ner i soffan.

Soo long!!


Vaa faaan!

Nu har min brödrost pajjat oxå.. Bara blixtra till =(


Yees!!

Puh, snacka om att jag drog en lättnandens suck nyss... Trodde 940 frysit ihop totalt när de var så kallt förut, för jag testade och starta den då, och den gick aldrig igång. Befarade de värsta att allt fryst sönder. Meeen nu på kvällen innan jag åkte till stallet, testade jag igen och den starta. Jihaa... den har stått med motorvärmaren i sen igår eller om de var i förrgår.. Ja ibland måste man ju ha lite tur...
=)


Sunday again..

Idag är de -4 grader och de snöar. Har inte gjort så mycket alls, och nu börjar rastlösheten komma igen.... :/

Har iaf tagit hem Spotify, fan va grääjt =) fick en länk av en kompis, han hade själv tagit hem de idag. Är helt gratis, vill du oxå ha kan du kolla in de här




Gaaah

Tristessen och rastlösheten är hög just nu. Är även jätte uttråkad.
Sov till 10 imorse. Sen mitt på dagen åkte jag upp till stallet. Tog en tur med Ari i skogen, pigg som jag trodde, och idag fick han trava lite mer. Tänkte som så att han känner väll själv hur mycket han orkar. Men han verka bara tycka de va skoj och vart inge trött alls. Va 4 st jägare ute som stog mitt i vägen och flytta sej knappt när vi kom, tydligen så jagade dom hare. Men är man inte inne i själva skogen då?!

Efter stallet har jag bara fördrivet tiden hemma, dammsugit lite och för ett tag sen tog jag en dusch. Vill hitta på nå ikväll, vet inte vad, och känner inte för att festa. Så jäkla tråkigt och sitta här själv så jag tror jag snart deppar ihop.

Ska kolla lite på trav nu, sen efter de upp och ta in Ari. Sen får vi se om man hört nå från nån och fått nå förslag eller om man bara blir sittande här.


Tjoosan

Idag har jag jobbat till 14, men tog ut en halvtimmes friskvård. Var hem och gick med Charlie sen upp till stallet, in med Ari. Selade på honom och tog årets första tur. Ja de var en mycket pigg häst, men han har ju stått sen i slutet av november så de va ju inte så konstigt. Hade tänkt och bara skritta en vända, men de var ju lättare sagt än gjort, de vart lite små trav emellan åt. Så nu måste jag försöka komma igång med träningen på riktigt. Märktes ju verkligen hur han längtat efter och få komma ut.

Var även och kollade på stallplatsen efter körturen. Det var jätte fint stall, men jag vet inte än om jag ska tacka ja, ska fundera lite...


Känner att de strax är dax att krypa till kojs, mina ögon håller på att falla ihop. Bara jag inte är övertrött så när jag väll ligger där då kan jag inte sova.


Tjing tjong långkalsong!!

Idag är de lite mildare ute.. just nu ca 18 minus grader(bara)

Jag håller på och tvättar lite, och har dammsugit av lite oxå. Även vart till stallet släppt ut Ari, mockat och gjort iordning. Nu när de vart så kallt har han fått stå inne till lunchtid, sen in vid 16 tiden. Han gillar verkligen inte att vara inne, men går han ute för länge så fryser han trots 3 täcken...Få se m han får gå ute tills de är dax att fodra kväller idag, eftersom de nu är lite varmare än andra dagar.
Är världskrig i stallet just nu. Dom två idioterna jag har skrivit om förut håller på att trakaserra mej. Funderar allvarligt på att polisanmäla dom. Ska ev till och med och kolla på en ny stallplats. Vill ju egentligen inte flytta, men orkar snart inte med dom.

Denna vecka har jag endast 4 st arbetsdagar, en ganska soft vecka. Går på imorgon och slutar på fredag. Nästa vecka däremot blir bra mycket tuffare, endast ledig på onsdan, och då har jag fullt upp, först tandläkaren på dan, sen de jag ska göra i Mora lite senare på eftermiddagen.

Sista måånaden jag går på heltid nu, fo.m 22 februari går jag ner till mina ordinarie 75% igen, ska bli skönt arnnbetsmässigt sätt, men inte med tanke på att de blir mindre pengar.. Men men allt ordnar sej väll, man ska inte oroa sej i onödan.

Nä nu är de dax och hämta lite tvätt..

Tjingeling!!


20100105

Ska väll uppdatera lite.. Har inte skrivit sen i torsdas..

Nyårsafton(Torsdag):
firade kvällen/natten med Sofie och Johan, Emmelie och Krister var oxå med en stund men bröt upp ganska tidigt.. Ja vi åt och drack, spelade musik, ringde folk var ute och sköt raketer vid slaget, drack lite till och ringde nåt mer samtal.. Men fan vad kul vi hade och fulla vart vi..  =)

  
 


Nyårsdagen(Fredag):
Inte gjort många knop alls, segat och sovit, förbi mamma och åt på dan.


Lördag:
Åt hos mamma igen på dan, hjälpte Sofie ta in hästarna på eftermiddagen.
Sen kom vi på den briljanta ideén att vi skulle ut igen på kvällen... Sofie hämtade mej så tog vi in Ari de var typ -20 grader ute då.. Ner till henne sen och så satte vi igång och drack, och tog kort som tokar och de var bara en massa tok kort..Kul som fan hade vi... Försökte fixa skjuts till bowlingen, men hitta dessvärre ingen. Så vi drog på oss täckbraller och knallade ner. Efter vägen säjer jag så här till Fi: Måste ju vara väldans nödigt omman knallar till krogen i 20 graders kyla iförd täckisar.. O så skratta vi. Väll framme på bowlingen var de inte många själar, men vi hade bestämt oss för att om de så skulle bara vara hon och jag så skulle vi gå in. Kom ett gäng killar i samma veva och dom undrade om vi hade åkt skoter dit..
Peter Siepen var DJ där och han spelade kanon bra musik.
Var kvar tills de stängde sen knata vi hemåt.

 
 
Söndag:
Segdag igen då + en förkylning. Kul i jul!

Måndag:
Åkte till Blnge på dan och fixade naglarna. Tog en sväng på kupolen innan jag for hemöver.

Tisdag:
Tvättat och städat lite. Kallt som fan idag. Ari fick komma in vid lunch tid. Ska snart upp och ge kväller.

Och imorrn är de jobb igen som gäller, 6 dagars ledighet går väldigt fort =(

(Bilderna är klickbara)