Söndag

Ja jag gjorde ju en provisorisk dela av hagen igår, hade stolp var i backen sen i somras så drog bara en tråd, för jag tänkte att nya lilla fröken fräken skulle få gå själv en stund, men se de tyckte inte hon o gick under tråden och stog på samma sida som Ticen =) allt gick bra stog o passade dom en stund men sen gick jag in och la mej igen. När jag vaknade och tittade ut så vart jag så glad, för båda var kvar i hagen o såg ut som dom delat hage hur länge som helst.
 
Nu på kvällen tog jag in henne för att borsa lite sen gick vi en sväng runt byn, släppte in henne i sin boxx, då börjar hon o stegra sej flera ggr, va väl en protest att jag skulle hämta Ticen. Så henne vågar jag nog inte lämna själv inne, vore ju dumt om hon skulle få för sej o hoppa över så hon fastnar eller river boxarna. Hoppas iaf att de ska gå bra o lämna henne själv i hagen när jag ska köra/rida eller göra nå annat me T, annars har jag ett problem :/
 
På eftermiddan var jag ner till min kompis Siri som är utbildad massör, så hon fick knåda o greja me min onda rygg, ska dit igen nån dag under veckan oxå.
 
 
 
 

Lördag

Nu så är trippen och de jag skulle göra avklarad.
 
Var en bit nedanför Borlänge och hämtade hem en ny häst =) Vart planerat sen ett tag tillbaka. Är ett litet sto på 6 år. Väldigt trevlig, snäll och go. Men har lite problem med sin brunst i tävlingssammanhang, så därför hade gamla ägarna tröttnat så jag ska ge henne en chans få se hur jag lyckas med henne =)
 
Så välkommen till familjen Bluelight Star =)
 
 
Och dom verkar komma bra överens än så länge, imorrn får dom gå i hagen, men jag har delat av den tillsvidare.
 

Fredag 29 januari

Då var arbetsveckan över.
 
Idag har e varit + grader och regn, nu blåser de storm ute. Här i Stumsnäs har dom glömt och sandat så man får verkligen passa sej när man är ute. Funderar allvarligt på om jag ska köpa ett par broddar som man kan ha när man ska va ute och slippa åka skridskor på isen.
 
Gruvar mej lite inför morgondagen när jag ska ge mej ut på en liten tripp, men även om jag gruvar mej så längtar jag och ser framemot den oxå=) Nyfiken?... Ni kommer nog få reda på under morgondagen vad jag har i görningen ;)

toesdag 28:e januari

Nu är jag hemma. Med blandade känslor, är både ledsen men samtidigt lättad, jag vet att jag gjort rätt, rätt beslut både för mej och Foxxan. Nu travar hon vidare på de evigt gröna ängarna, tillsmammans med Jullan, Ari och Money. Vi ses i ett annat liv, där på andra sidan, ha de så bra nu fina tjejen♥
 
 

Onsdag 27:e Januari

Vintern försvann, blev + grader på måndagen och sen har sakta men säket snön försvunnit mer och mer, nu småregnar de ute och de är svinhalt. Ja än är inte all snö borta, men fortsätter de så här så står de inte på.
Och nästa vecka ser de ut som de ska blir kalalre igen :/ konstigt väder vi har.
Imorrn är jag ledig och då ska jag iväg på en tråkig sak på dan, men de blir de bästa eftersom de inte funkar. 
 
 

Fredag

Sitter här med en kopp kaffe och väntar på att Räddningstjänsten ska komma, de ska göras nån brandskyddstillsyn?! Dom ska komma mellan 10-11. Sen hade jag tänkt att köra häst, men vet inte om jag är såå sugen på de nu då de är -22 på termometern.
Men till veckan ska de bli + grader och regn, låter inte heller så skoj, kommer all snö försvinna, kommer de bli snorhalt? NÄ då är de nog bättre att de får vara vinter, kallt och snö...

Onsdag

Jisses vad dagarna går i rasande fart, är redan 20 januari, så snart har denna månad gått oxå. Imorrn jobbar jag kväll, sen är de dax för min tredagars ledighet igen som kommer var 6:e vecka på mitt schema.
 
Nästa vecka kommer de hända lite tråkigheter, men sen kommer de även komma en nyhet. Men vad de är tänker jag inte avslöja nu.
 
 

-28 grader

Ja så kallt var de imorse när jag gick upp, är ledig idag. Så hästarna fick stå inne oxh äta sitt morgonhö så fick dom komma ut i 11 tiden sen. Då hade tempen gått upp till -19. Men nu börjar den krypa ner igen :/
Hade tänkt att köra Ticen en sväng idag, men nu är jag en dålig tränare, för jag vet hur mycket jag kommer att frysa. Så han får vila sej i form.. Haha nä men de kommer väl bli varmare om nån dag så får ta en tur då istället. Jag gillar att de har komit snö, men de behöver inte bli så här kallt, -10 räcker gott och väl.
 
I 17 tiden kommer Karro och jag antar att J är med oxå, har köpt ett skåp av dom som jag ska ha i köket, har ju så dåligt med förvaring och skåp, så få se hur detta kommer att passa då =)
 

Onsdag 13:e Januari

Idag har jag haft min bil på verksta, inge allvarligt, lyckades i fredags bryta av huvöppnarspaken som man drar i inifrån bilen. Så lämnade bilen innan jobebt och hämtade den när jag var klar. Var en superduper trevlig mekaniker jag fick oxå =)
 
Och igår kom min spis som jag köpte för nån vecka sen, så nu jäklar kan jag laga mat, i ugnen, för de var ju den som vart trasig på gamla spisen..
 
Har kommit rätt mycket snö under veckan, och vart lite mildare, men nu börjar de bli kallare igen och inatt ska de bli bortåt 20 minus =/
 
 
 
 

Lördag

Shit de vart kallare idag. Men jag har trotsat kylan och vart ute  flera timmar och fixat åt hästarna. Fick även hit 2 st hösilage balar, så nu har jag hö/silage så jag klarar mej ett tag. 
Hoppas på mildare väder imorron, så jag kan ta en tur med Ticen.
 
 

Fridaaay

Något varmare idag, vilket resulterade i en lugn ridtur, men jag frös om fötter och kinderna. Men de är skönt att komma in i värmen när man blivit sådär genomfrusen. Och de är så underbart att jag har både vedspis och en kamin att elda i, de blir skönare värme av de, än bara element.
 
Är lite smått rastlös/uttråkad, men de finns inte så mkt att hitta på. Ska ta in hästarna om en stund, och fixa lite med dom så då går de iaf lite tid där.
 
 

Torsdag 7:e januari

Dagarna går, nu återstår bara 3 dagar på min ledighet. Har vart skönt att vara ledig, speciellt när de vart så kallt. De ska bli varmare i heljen, och komma mer snö, men som de ser ut så redan nästa vecka så blir de kallare igen. 
I måndags kväll fick jag lite besök av en här i byn ;) var väldigt trevligt. Kul att man lär känna lite mer folk härikring...
 
 
 
 

Söndag

Idag har jag plockat bort alla(!) julsaker.. haha hela 2 st stjärnor :P lättstädat med andra ord =)
 
Igår var de trav på Romme, V75, startade Tic i ett lopp innan v sjuan började, Han gjorde ett kanonlopp, låg 2:a-3:e par utvändigt hela loppet, in på upploppet höll han farten bra, men slutade oplacerad då han vart omsprungen av flera hästar, efter loppet sa Ulf att han vart lite stum, men han trodde att han skulle få en slant, men de är bara ta nya tag, leta nya lopp. Banan var då bättre igår än sist vi startade. Jag fick värma han själv, och de var en rätt pigg häst som var stark så har lite ont i armarna idag.
 
 

Nyårsdagen

Sådär ja, då var man ledig i 9 dar då, så himla skönt =)
Inga planer, mer än att jag måste hämta hö. Så får väl se hur jag kommer att fördriva mina lediga dagar =)