Söndag

Sådär ja! Då var min arbetshelj över för denna gång. Ledig imorrn och då har jag lite planer, först stall, sen en tur till Blnge me Lotta.
 
 
 
 
Tog lite kort i fredags på hästarna med min nya kamera. Är skitnöjd med den hittills och va bra kort de blir, Har såklart inte lärt mej allt med den än, med inställningar o sånt, men de kommer nog så småningom, öving ger färdighet :)
 

Wihoo :)

Här gåre undan minsann :) beställde kameran i måndags kväll. Idag kunde jag hämta ut den. Så nu sitter jag o försöker lära mej den, men är så trött så vet inte om jag klarar de så bra just nu.. Men men de blir fler dagar ;)
Vad de vart för kamera? Jo en Nikon D3200.
 
 
 
Så ser den ut :)
 
 
 
Imorrn är jag ledig, men i 9 tiden åker jag med Tic till Ingels för han ska få en akupressur behandling igen, sen på dagen så ska jag åka och hämta hö.
Så de blir inte så mkt till ledig dag.
Ingen direkt sovmorgon heller, men jag jobbar kväll på fredag så då får jag sova lite iaf.

Söndag

Heljen är snart slut. Men har vart en lugn och skön helj. Har bara vart och gjort de som får mej att må bäst.
 
I höstas så började jag ju fundera på att skaffa mej en systemkamera. Är ju så otroligt roligt att fota och få fina kort. Visst har jag en bra mobil nu med en bra kamera, men en riktig kamera är ju ändå en helt annan sak. Så igår kväll så började jag kika runt lite på olika modeller och priser på kameror. Fastnade för en som passade mej i pris. sökte lite och hittade på nåra ställen där man kan köpa den, med objektiv, väska och minneskort till. Var ett bra pris, för de flesta ställena säljer den bara med objektiv till för samma pris som där jag hittade den där det ingår fler grejer. Och köpa en begagnad vill jag inte göra, för vem vet hur länge den håller, och så har man ingen garanti, nä jag köper en ny, fick ju en slant i julklapp så varför inte köpa nåt jag vill ha :)
 
 

Lördag sjuttonde januari

Ledig helj igen. Men nästa då är de min jobbarhelj, och heljen efter de är de en kurs som jag ska gå på lördag o söndag om stretching och massage på häst, de blir intressant och kul.
 
Har vart en dryg vecka, tufft på jobbet snö och kallt ena dan, nästa +grader och regn. Idag är de lite kallare igen och kom lite snö på dan när jag var i stallet.
 
Foxxans sår ser mycket bättre ut, lät de lufta över en natt, men på morgonen var benet svällt som sjutton, så jag fortsätter och ha henne lindad ett tag till. Hon har även lyckats tappa båda bakskorna i hagen, och med all snö som kommit så är de som att leta efter en nål i en höstack :/
Så har införskaffat henne nya, nu ska jag bara fixa nån som kan komma och sko henne. Kan säga att jag inte längre är nöjd med han som började sko åt mej i höstas, och han som skodde Tic sist kan inte komma hur och när som helst, då han jobbar me annat och har egna hästar att sko/sköta/träna, så ska se om jag kan få tag i nån annan o sko henne så får jag ta honom igen till Ticen när de är dax.
 
Älskade gomule
 

Söndag 150111

Ja igår då kom stormen, fan va de snöa och blåste. Jag var på Romme och jobbade på v75. Vägen dit var de uppehåll, men efter ett tag nr jag kommit fram då drog vädret igång. 
Hemvägen var inte så rolig, de va dåligt plogat och en massa idioter till bilister ute efter vägarna, som gjorde konstiga omkörningar och vissa stog i korsningar och såg att mankom, och inte kunde dom vänta tills man åkr förbi, neeej då dom skulle ut före en så klart :/
 
Har vart i stallet nu på dan och där är de oskottat o oplogat, få se om grannen till stallet är snäll o drar av stallplanen med traktorn, för jag varken orkar eller har lust att skotta.
 
 

Scholl Velvet Smooth

Jag har testat den nya elektriska fotfilen. Kan inte annat än att rekommendera den. Jag har problem med torra o fnasiga fötter, och har även fått lite sprickor på hälarna. Den är suverän och lätt att använda. Tar bort och gör huden mjuk och skön. Med en vanlig fotfil så får jag fila flera ggr i veckan, men med den här så har jag gjort det en gång i veckan, och då är de intre ens i närheten av hur fötterna kändes innan jag skaffade den här. Vintertid kan jag även bli torr och fnasig om händerna och på sidorna av pekfingrarna, testade filen lite lätt och den funkar även där. 
Den drivs av batterier så de är ingen sladd som trasslar.
Jag är Buzzador och de är genom dom jag fick chansen att testa den här. 
Så av mej får den 5 av 5 möjliga :)
 
 #schollbuzz #schollvelvetsmooth #buzzador
 
bu

Tisdag 150106

Idag har jag äntligen haft en ledig dag. Skönt och välbehövligt med en sovmorgon till att börja med. Sen har jag tvättat, och efter de begav jag mej till stallet. Körde en lång vända med Tic, och jäklarns va pigg han var, kommer nog ha lite träningsvärk i armarna imorrn.
Nu på kvällen när jag var upp och tog in dom så satt en sko löst på Foxxan, som hon så klart klev ur så jag fick slå på den så gott jag kunde, få kolla mer på de imorrn, för jag hade bara tänkt ta in dom så jag hade inga stallkläder på mej, men dom kan ju inte gå skolösa nu när de är så halt och isigt så fick göra de bästa av situationen. 
Imorrn är de jobb igen, en dagtur och på torsdag så avslutar jag veckans arbete med en kvällstur sen går jag på 3 dagars ledigt :) och på lördag då drar jag till Romme på v75 och jobbar där :)
 
Tic hade lite punkfrilla härom dagen :)

Fredag andra januari 2015

God fortsättning!
 
Idag har de vart + grader och imorse regnade det, så all snön som kommit är borta, de enda som återstår är lite snöhögar på vissa ställen. Nu på kvällen blev de kallare och de blir nog minusgrader inatt. Halt som satan är de iaf. Är ju bara januari så de får gärna komma mer snö denna vinter. Vill inte att de ska vara en vinter som de var förra året.
På juldagen så har Foxxan lyckats skada sig själv, antagligen har dom lekt o busat i hagen, för hon har ett ganska långt sår på benet som är som ett skrapsår, och nere på ballen (för er som inte vet vart de sitter på en häst, och de är inte könet i detta fallet så är de strax ovanför hoven) på ballen har hon ett stort v liknande jack, och i detta fallet är de brodden som är boven i dramat. Det har gått en vecka sen hon gjorde sig illa, svullnaden på själva benet har gått ner, men såren kommer det nog ta lite tid för att läka, men jag försöker hålla rent och hon går med omläggning dygnet runt, hon mår annars bra, äter och dricker, och hon verkar inte ha särskilt ont. Så de är bara och hoppas de läker fort och att hon inte får några men av det hela.