Söndag, sista semptember

Hå och hej!!
 
Vilken dag de vart igår. Jag och Johanna kom iväg strax innan 8 på morgonen, bilturen avlöpte bra hela vägen till vårt mål Torsby:)
Väll framme så vart de en massa hälsande på först tvåbenta och sen alla fyrbenta som var 5 st som hälsade oss välkomen, däribland Godis som jag hade åkt dit för.
 
En 1.5 årig tik, mycket glad hund, lite osäker men otroligt trevlig. Hon har tidigare bott tillsammans med ett par där han i familjen har vart döv, så Godis är inte så van med röstkommandon. Men hon verkar vara lättlärd och är ju inte så gammal heller så hon är säkert formbar.
När vi kom hem till Rättvik, verkar hon finna sej direkt, natten har gått bra, och för en stund sen så tog vi en längre promenad, ner till ån en sväng, där hon fick springa lös. Hon gick i vattnet lite och sprang runt verka tycka de va kul och skönt och få vara lite lös, och hon lyssnade mkt bra när jag ropade på henne :)
 
Bilresan hem från Torsby slutade med bogsering från Malung :/ vi stannade för att käka och när vi kom ut till bilen igen så starta vi och börja åka, men bilen gick skit kasst, tog inte på gas, ryckte och la av. Vi fick igång den och lyckades ta oss av vägen. Sen pröva vi flera ggr att starta den, denla ev efter ett par sekunder och tog fortf inte på gasen. Vi fick tag i en kille som till slut kunde komma upp och hjälpa oss hem, så de slutade som sagt med bogsering, de hade hunnit blivit mörkt, de regna, immade igen på rutorna, och batteriet vart bara sämre och sämre, men vi tog oss hem till R-vik tills lut och vi klarade oss helskinnade. Vi har funderingar på om de kan vara soppa pumpen som gett upp..
 
Så för tillfället blir de att cykla för mej :/ men hoppas nån kan hjälpa mej snart och kolla vade felet är, köpa den dära delen få dit den och sen hoppas jag på att bilen funkar.
 
 

Fredag

Fy fan va grymma Takida är, idag släppte dom en ny låt från kommande album.. Vet inte när skivan släpps, men kan inte annat än säga att jag älskar nya låten "Swallow (until you´re gone)" Bra jobbat grabbar :P
 
Klar jobbat för denna vecka, och imorrn, då drar jag och Johanna på en road trip till Torsby :P
Oj oj ni kan inte ana hur mycket jag ser fram emot detta, har gått och väntat i några veckor nu och nu är de äntligen dax :)
 
Fyllde år tidigare i veckan, fick lite pengar av min, far, av mor o syrran fick jag två stora fina blommor som pryder mitt vardagsrumsfönster, och en present fick jag för nån vecka sen.
 

Söndag

Oj oj rena rama slöheljen de här:)
Trav i fredags kväll, starta med Jullan, men hon slutade oplacerad denna gång. Kom i säng i 2 tiden på natten.
Sov läänge igår, och värsta regnvädret hela dan. Träffade Johanna en sväng på kvällen, var och käka pizza och pratade av oss lite.
Idag sov jag oxå lääänge. Har inte gjort nå vettigt alls faktiskt. Men idag berättade jag iaf för mamma va jag ska göra nästa helj. Som jag fortfarande inte har avslöjat här..
Men jag verkligen längtar och ser fram emot lördagen nästa vecka, kan se de som en något försenad födelsedagspresent :) 
 
Imorrn är de lunchtrav här, jag ska dit och jobba.
Föresten så för er som läser Travronden så stog de om mej där i senaste numret, dock inte mkt, och hade de vart rättvist så skulle väll artikeln egentligen handla om mej, men som vanligt så hamnar småbanorna inte i rampljuset utan de vart Solvalla :(
 

Torsdag 20 sep

*gäääsp*
Ska snart bege mej till skolan, måste ut lite tidigare eftersom de vart minus grader inatt, så rutorna måste skrapas och de värsta är ju att jag inte kan dra på värmen i bilen, så vet inte hur de blir på rutorna inne med bara kall luft så är lika bra att vara ute i god tid.
 
Imorrn + hela heljen är jag ledig, har dessutom sökt semester på måndag för de är lunch trav och vill gärna jobba där, så går sem igenom blir jag ledig 4 dar.. iaf från HT...
Sjukt trött så ser verkligen fram emot att få sova lite.
 
Idag ska Johanna skriva upp för sitt körkort, hoppas hon klarar de:)
 

Tisdag

Äntligen idag vart de lite sovmorgon, om än att klockan ringde eftersom de var lunch trav som jag skulle jobba på.
Imorrn jobbar jag kväll så får en till oxå.
 
Igår efter jobbet så var jag och köpte hö, 6 inplastade rundbalar, tur man har snälla killar som kan ställa upp och som har lastbil;) så istället för att köra 2 i taget på släp med bilen fick vi på alla på samma gång. Efter körningen så körde jag Jullis en vända i skogen, pigg och glad som vanligt, den fröken hon gillar verkligen att springa och fort ska de gå, helt otroligt att hon är som natt och dag att rida och köras. Men nu blir de bara att köra ett tag då jag fått min sadel såld, och letar ny, samma märke som jag hade men vill ha en i dressyrmodell istället
 
Idag har jag jobbat på travet, vart till Leksand en sväng på Granngården. Sen åkte jag till Gärdsjö, och hämta ett lass med småbalshö, är nämligen lite för tidigt och varmt ute än för att sprätta en inplastad bal. Så jaa jag har lagt ut en hel del pengar de sista dagarna på bara mat åt mina djur.. men som jag skrivit förut så prioriterar jag de istället för andra saker..
 

Sweet :P

Yeah!
nu så sitter jag i soffan, arbetsheljen är avklarad för denna gång, sweet ;)
Har vart full fart på jobbet, framför allt på morgon turen, lite lugnare nu på kvällen.
 
Lyckades iaf sova en stund när jag hade min rast innan jag skulle tebax och göra sista passet, alltid skönt om man lyckas döna av ett tag, för dan är så lång annars.
 
Nu ska jag varva ner och hoppas jag blir trött eller tröttare ganska snart så jag kan sova.
 
Imorrn är de jobb till 14 sen blir de höhämtning!
 

Älskade ängel..

Se där ja, då var 2 dagar gjord av denna arbetshelj, återstår 2 nu innan lite ledigt. Imorrn är helt klart tuffaste dagen, med delad tur och går av 22 imorrn kväll =/
 
Kände mej skit trött när jag kom hem från jobbet, men fick nån sorts energi så jag dammsög av och torkade golven i lgh, så nu känner jag mej mer än nöjd *klapp på axeln* nu ska jag softa en stund innan de är dax att hojja till stallet för att natta mina älsklingar.
 
 
 

13e september

Då var första skoldagen på denna termin avklarad. Gick faktiskt bra och de kommer nog inte bli så jobbigt som vi alla trott, utan de mesta ska vi göra i skolan med bara lite hemuppgifter, vilket känns skönt eftersom man oxå jobbar en massa :)
 
Hovis ringde nyss, så han är på väg hit och dyker väll upp om ett tag. Känns skönt att Jullis blir nyskodd nu och får på sej kilsulor bak, och få se om de blir nya skor oxå eller om dom hon har på duger en vända till. Tur man har nära och köpa nya dojjer iaf om de skulle behövas ;P
 
Måste hämta hö oxå, men de får bli ett senare problem, på lördag kanske om de passar han jag köper av. Jobbar ju hela heljen oxå så, man känner sej lite smått stressad att de är så mkt som ska göra och fixas.
Men nu kan jag bocka av en sak på listan iaf.
 
Update:
Behövde aldrig sko Jullan med kilsulorna, hovis kortade tån istället så fick hon en helt annan benställning och kom upp så istället i trakten så vi provar så här. Alltid skönast om man slipper ha sulor på tycker jag :)
 
 

Trött.se

Med all rätt tror jag man får vara lite trött o seg efter de senaste två dagarna. Jobbade till 22 igår kväll, och jag har ju svårt o lägga mej direkt jag kommer hem, först ska jag varva ner lite.. Trots att jag kände mej sovtrött så kunde jag inte somna, sen när jag väl somnat så sov jag oroligt o har vaknat till flera ggr. Idag har jag jobbat, egentligen till 14, men eftersom de var eftermiddags trav här och bilprovstart samma tid som jag skulle slutat mitt ordinarie jobb så tog jag ut en ½ timmes komp. Så har alltså jobbat från halv 8 imorse till kl 18 ikväll.
Tur jag är ledig imorrn iaf, sovmorgon kan jag lova de blir, och den som väcker mej, den blir de synd om kan jag lova.
Ska tvätta imorrn, men de blir inte förens på kvällen, på dan ska jag hinna med hästarna, köra Jullan och fixa lite annat oxå.
Måste hämta mer hö nån dag, måste sko om Jullan me. Få se vem jag får tag i som kan sko henne, och när den kan göra de. Ju fortare desto bättre så hon hinner vänja in sej med sulor bak..
Fan känns som de är för få timmar på denna vecka och dessutom ska jag jobba och gå i skola på torsdan :/ Aja de löser sej väll antar jag, de brukar ju oftast göra de.
 
Dessutom har jag ev en annan sak på G, men de avslöjar jag när de är helt klart ;)
 

Fredag 7 september

Äntligen helj och lite ledigt. Denna vecka och nästa vecka är tuffa veckor på schemat. Och dessutom så börjar vi "skolan" igen nästa torsdag. Fortsättning på det vi gjorde i våras. Men denna termin kommer nog bli tuffare, vi ska vara i skolan 1g/v och inte som sist när vi bara var där var tredje vecka en dag. Men ska inte ta ut nå i förväg, då vi inte vet hur de är upplagt eftersom vi både ska jobba och plugga samtidigt..
 
Igår kväll var jag på ett "Home Party" hos en arbetskompis, fina grejer, men liiite för dyrt för min plånka, men hittade 2 saker som var nedsatta så jag handlade iaf nåt.
Ikväll har jag vart hos Karro på Tupperware Party med Tacostema, gött som satan. Men handlade inget idag.
 
Är inne i en period nu när jag är less på de mesta, känner mej lite deppad emellanåt oxå. En massa tankar snurrar i huvet, Dessutom kryper sej mörkret och hösten på mer och mer...  
 
 

Måndag tredje september

Strålande sol idag, och jag är ledig eftersom jag arbetat hela heljen.
 
Började med en sovmorgon, men väcktes av takläggarna som är klar med mitt tak nu och har börjat med taket på huset bredvid.
Var nog i stallet redan innan 11 idag. Mockade och tog in fröken gjorde henne klar för en springtur framför vagnen. Underbart i skogen, dock lite skitigt på vissa ställen där de fortf var pölar kvar efter regnvädret..
Hon var pigg och glad som alltiid när hon körs. Väl hemma i stallet igen så hade hon trampat upp sitt genomtramp på sin ena bakkota som hon orsakade i sin senaste start.  Men nu har jag skickat efter ett par genomtrampningsskydd som säkert kommer inom dom närmsta dagarna.
Hon ska skos med kilsulor oxå så hon kommer högre upp med trakten, men kanju va bra och ha dessa skydd ändå.
 
Ikväll ska nog bilen få sej nytt blod och en ett filter. Få se om vi fixar så jag kan använda värmen oxå utan att de kommer glykol  ur fel ställen så de blir en hinna på rutan av det.