Sista september

Jihaaa, ledig tills nästa onsdag nu då :D

Har jobbat halva dan idag, sen på eftermiddagen hade vi en tandvårdsutbildning i 3 timmar. Shit asså va drygt de är och sitta still och lyssna, trots att de inte är så lång tid. Vart så trött och jag var inte den enda. Vi fick en paus, och vi trodde vi skulle få lite kaffe... Men ack va vi bedrog oss.. Vi fick Frukt!! Aja de va ju iofs gott, men en uppiggande kopp hade ju inte setat helt fel.
Gissa om man fick se hemska bilder, om man inte sköter sina tänder, så kan de gå som dom visade.. Ja jag har ju alltid vart rädd om mina tänder, men efter idag vette fan om man inte tänker till både en och två gånger. Så tänk på att borsta noga, men inte för hårt, använd en mjuk tandborste, va noga med att göra rent mellan tänderna med typ tandtråd eller stickor. Skjut inte upp tandläkar besök, utan försök besök dom med jämna mellanrum. För även om ett besök kan vara dyrt, kan de bli ännu dyrare när du står där och tänderna inte går att fixa.. Så nu har jag fått de sagt oxå :D

Förkylningen är väll varken sämre eller bättre sen igår. Få se om den bryter ut mer till imorrn eller om den tänker hålla sej så här.
Fryser lite och har precis druckit en kopp the´. Men har inte fått upp värmen nå än direkt.
Så klockan 21, när de blir säsongspremiär av Grey´s Anatomy, blir de nog en kopp till, och krypa under en varm filt.


Tisdag

Jag tror jag håller på o blir förkyld =( Så typiskt eftersom jag bara jobbar imorrn, sen är jag ledig tills nästa onsdag.. Ja gäller och försöka kurera sej så gott de går.
Håller på och tvättar lite och ska åka till stallet om en stund och natta mitt hjärta.
Sen blir de en varm dusch och bädda ner mej i soffan eller sängen och kolla teve.


Moonday

Ja då var de ny vecka igen då. Har jobbat idag, sen hem en sväng, käkat o dammsugit av, sen bar de av upp te stallet och körde Ari. =)

Ska nu försöka uppdatera lite från heljen;

Lördag: Jobbade till kl 13. sen åkte jag förbi bolaget innan jag åkte hem en stund, rastade Charlie och fixade lite. Åkte sen upp te Backa till Linda, Kevin och Tommy(L´s pappa) fick lite presenter av henne som jag uppskattade väldigt=) Jätte Tack vännen ;) Vi fikade lite, äppelpaj me vaniljvisp och kladdkaka me jordgubbar, smarrigt värre.
Var där i några timmar innan jag åkte hem, duschade och gjorde mej iordning för kvällen. Sen kom L och hämtade mej så åkte vi upp te Backa igen. Då bjöds de på mat. Var så gott och jag hade nog kunna stoppa i lite mer i nåt hörn i magen, men ville inte äta för mycket, ville inte bli stinn, skulle ju dricka en och annan cider/öl oxå. Var där till 21 tiden, då åkte vi hem till mej, satt här ett tag och drack. Sen kom Dumbo, Lasse och Torstensson förbi. Åkte med dom sen var vi in på bowlingen. Tyvärr väldans lite folk där, men hade skoj ändå.

Söndag: En riktig segar dag, mådde bra, men trött och seg, så jag och Charlie tog en skön eftermiddagsnap. Kvällen spenderades i soffan, halvkikandes på lite teve och datorn i knäet.






A just.. De behöver inte bara va ens fel.. Tänk på att telefonen har två ändar...
Å vem fan går ut på FB när man e på krogen, bara för och klaga på andra, jävligt moget!!






Fredag 25:e september

Ja detta är då den mest värdelösa och tråkigaste födelsedag jag vart med om hittills i mitt nu 33 åriga liv.. Började till och med grina när jag pratade med Linda för ett tag sen.

Men hoppas på att morgondagen blir desto bättre och att vi får de skoj på kvällen. Åt helvete med alla självupptagna människor!!

Åkte själv till Borlänge på eftermiddagen och köpte en vinge till bilen. Helt ny och därmed olackad så nu ska den lackas och så ska de fixas fästen så den kommer upp. Var in på Biltema igen och köpte fäste för extralysena, sån som man sätter bakom nummerplåten. Köpte med andra ord såna saker som jag vill ha/behöver!
Sen vart de ett stopp på drive in på Max. Efter de när jag var mätt..Kanske inte direkt belåten, så var jag in på ICA Maxi och handlade lite innan jag styrde kosan hemåt. Åkte över Falun hem för jag tycker Blnge-Rvik vägen är så tråkig.
Såg avspärningarna som polisen gjort i Bertilsbo, och de var bra stort som var avspärrat. Fick rysningar när jag åkte förbi, och tänkte för mej själv att där inne nånstans har de legat en död människa i flera dygn, ja kanske rent utav veckor...

Nä nu orkar jag inte svamla nå mer för idag!


Onsda

Jobbat idag, sen hade jag tänkt en vända med Ari, men de vart inte så. Har vart förbi mamma nu på kvällen, syrran kom med buss från Falun på eftermiddagen. Vi fikade lite och jag fick 2 st paket.

Igår var jag ledig, åkte till Blnge på dan. Fixade naglarna och innan de var jag in en snabbvända på Biltema. Köpte nya mattor till nybilen, eftersom de inte fanns några sånna i. Var även in på Lidl och köpte lite hundfoder.

Imorrn bär de av till Hälsingland och Edsbyn. Är begravning på min mormor. Åker i 11 tiden och få se när vi kommer hem på kvällen. Charlie får följa med och de blir första gången han åker i nya bilen, så jag hoppas han ska trivas.


Måndag.............................

Idag har jag jobbat och imorrn är jag ledig. Jobbar typ varannan dag denna vecka...Skulle egentligen jobba på torsdag, men har tatt ledigt "enskild angelägenhet" för då blir de begravning på mormor.

Gårdagen fördrevs i bakis och seghetens tecken. Men kul var de iaf i lördas. Inte så mycket folk ute, men de var ju ingen lönehelj heller.

Nä om man ska ta ett ryck och diska och dammsuga lite. Sen ska sängen bäddas ren.


Schkål

*Hick*

ha ha nä då så illa är de inte.. Men har iaf hittat nån som ska ut ikväll som jag får hänga på. Så nu sitter jag här och suger på min andra cider..

Have a najs evening
;P


Lördag 19:e September

Igår var jag ledig. Red lektion igen med Ari, gick mycket bättre denna gång, och tror han fattade mer nu var de va han skulle göra. Få se om de blir lektion snart igen.

Idag har jag jobbat. Och nu sitter jag här och vet inte vad jag ska göra.. Är sugen på att gå ut ikväll, men har ingen att gå ut med..Eller kanske, men hon var ut igår och visste inte om hon ville ut nå ikväll.. Så de återstår och se när hon hör av sej va hon vill..


Sötnöten♥


Torsdag

Snart helj igen.
Imorrn är jag ledig. På eftermiddagen ska jag rida lektion igen med Ari.

Igår kväll kom H från Leksand hit och hjälpte mej få i stereon, tack så mycket =) nu nu kan de poppas igen, trist utan musik. Plockade även ur de sista ur gammel bilen. Så nu kan man väll säja att den är klar för försäljning.

Få se om de blir utgång på lördan, Drängarna kommer till bowlingen då och de skulle va kul occh ut på nå. Var ju ett tag sen sist de va fest..


Volvon

Nu ska jag stilla allas nyfikenhet...

Här är min nya pärla, en V70 2.5 Turbo




090913 Söndag

Då var de snart ny vecka igen då.

Idag tog jag sovmorgon, skönt som bara den. Körde Ari en tur på skogen oxå. Väl hemma igen, torkade jag ur nya bilen, va inte så fräscht srädat efter förra ägaren, ska dammsuga ur den nån dag oxå, för de är fullt med hundhår, oxå efter förra ägaren. Annars är jag toppen nöjd med bilen. Har plockat ur 940`n på kablar och stereo och tatt ner extra lysena. Nu är de bara lite smått som ska ur den sen är den väll klar för att säljas. Hade tänkt och börja få in kablarna i nya bilen för stereon, men orkade inte mer idag, sen fick jag så ont i ryggen. Men kommer ju fler dagar, hinner kanske hålla på lite imorrn eftermiddag när travet är slut.


Lördan 090912

Ja nu är jag hemma efter mina lååååååånga road trip på en sisådär 60 mil tur och retur. Hade Annica med som sällskap.. Vart vi var? Jo vi har vart till Hova ett par mil ifrån Mariestad. Köpt mej en ny bil, en turbo, va de är för bil avslöjar jag inte riktigt än ;)
Åkte runt 10:30 imorse och var hemma strax efter 20:30 tiden nu på kvällen, så de vart verkligen en hel dag, mestadels tillbringat i bil, med ett och annat stopp för röka och inta lite föda. har druckit ganska mycket kaffe me, kom fram til att Burger Kings kaffe va bäst, andra platsen togs av OK/Q8 och på tredje och sista platsen kom Statoil, så nu vet ni de .. haha. Nu är jag ganska trött, men ska hålla mej vaken ett tag till. Imorrn tänker jag iaf ta en sovmorgon, de ska blir riktigt skönt vill jag lova. Har haft en rolig dag, vart ute och sett sej om lite i stora vida världen(?) eller ja i Sverige iaf. Och tack Annica för sällskapet och eskorteringen av 940 hem =)

Nu har jag inte så mycket mer att berätta för idag.


ute på äventyr.. Långt bort i stan

5f2338dc96bd21f921ea58b5a7694fa5.png

Kolla varifrån!

ute på äventyr.. Långt bort i stan:)


090911

8 år sen WTC idag..

Nu är de äntligen helj, och jag är 3 ledig. Fast på måndag är de lunchtrav här som jag ska jobba på.
Har inga planer inför heljen....Förutom en vilja, jag har nämligen hittat en bil, en typisk Monica bil. Vill ha! Problemet är att den finns ca 32 mil bort =( inte direkt i gramkommunen. Och jag har ingensom kan följa(tror jag) Visst kan jag åka själv, men hur sjutton ska jag kunna köra 2 bilar hem om de skulle bli en affär?
Hmm ja hur gör man?!

Har plockat lite här hemma efter jobbet, sånt som jag skulle gjort för längesen, men som har blivit "jag gör de sen" men nu har de iaf kommit undan. Ska slänga lite saker när jag åker till stallet sen, lite burkar och gamla glödlampor och liknande.  Ska även och handla lite. Sen är de bara och hoppas de är nå bra på teven ikväll som man kan fördriva tiden med till de är dax för att sova.
 


090909

Hmm va sjutton ska jag skriva om idag då?! Har jobbat idag. Sen fick jag ett lass med hö.
Har så förbaskat ont i ryggen, haft de ett par dar och de blir bara värre.. =(

Har fått reda på datum för begravningen nu och de blir dan innan jag fyller år, alltså den 24:e september. Har lämnat in ledighet för den dan.

Har kommit på en tatuering jag vill göra, helst imorrn.. Ska försöka ringa och boka tid, för antagligen lär de va väntetid. Men har inte bestämt mej ännu vart nånstans jag ska göra den.. Ja jag menar jag vet vart den ska sitta nånstans på mej och jag vet vad jag ska göra. Men de finna ju så många olika tatuerare... Så om du har bra/dålig erfarenhet av nån så lämna gärna en kommentar.


MÅnDaG







Lite kort från heljen i Högbo
=)


Söndag 6:e september

Här kommer lite uppdatering från gårdagen eftersom jag var för trött för och blogga när jag kommit hem.

Vi stack iaf från Rättvik strax efter 6:30 tiden. Var framme I Sandviken strax innan 9. Med några rökstopp på vägen.

Charlie gick själv i sin klass för hanar(unghundsklassen=UKL). Fick en KV 1:a  och en KK 1:a och ett CK.
Fick gå vidare och möta andra hanvinnare där vart vi 2:a bästa hane, fick Cert och vart reserv CACIB.

Så de var en toppen dag =) 6 st rosetter fick jag med hem...

Så här är resultatet:

KV 1:a
KK 1:a
CK
2:a bhkl
Cert
reserv CACIB

Förkortningar: Kv= Klassvinnare
KK= Konkurens Klass vinnare.
Bhkl= Bästa han klass


Gårdagens priser :P


Lördag 5:e september

God morgon!
Idag ringde klockan 04:50 och jag kan erkänna att de va inte en pigg Monica som vaknade till klockan.. La mej runt 22 tiden för jag var så trött... Tror ni jag kunde sova? Näääe..varför inte?...Därför att grannarnas son är hemma...Hade dom fest nu igen?.. Näääe,  dom hade värsta bråket, lät som ja jag vet inte vad jag ska jämföra med, men att dom stog typ i mitt kök och bråkade, stampade i golvet, kastade saker, slog i saker?! Ja men dom bråka väll inte hela natten?...Nääe, de gjorde dom inte, de lugnade sej efter ett tag, men sen drog dom igång igen!

Så de har inte blivit mycket till sömn för min del inatt. Får hoppas natten som kommer blir bättre.

Tyckte de var lite tidigt att åka och ta ut Ari direkt nu, för de är fortfarande mörkt ute. Så jag gör lite annat innan de blir och åka till stallet.
Vi kommer att åka härifrån ca 6:45.

Ha en bra dag.

Hoppas vädergudarna är med oss nu så vi slipper nå regn
=)


Fredag....

Idag är de sånt där trist höstlikt väder, de regnar och blåser...

Ska borsta igenom Charlie och fixa lite med honom, men de får göras inomhus, annars får ja väll inte nån ordning på pälsen.
Sofie var hit igår påsena eftermiddan och hjälpte mej klippa klor och tasshåren. De är verkligen inte de lättaste, de tog ett bra tag och vi var svettiga när vi var klara. De finns ju några vittnen därute som vet hur svårt de är att göra de. Så bespara mej kommentarer om "att de är väll bara och fixa och grejja" för de är de verkligen inte!

Hoppas verkligen på bättre väder imorgon, eller ja iaf uppehåll. Få se när de blir att åka från Rättvik.

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe, sen åker kardan fram =)


Torsdag 3;e september

Vart väckt strax efter kl 8 idag av att telefonen ringde.. De var mamma... Hon hade ett tråkigt besked, min mormor har dött inatt =( Vila i frid nu lilla mormor, nu får du träffa morfar igen.


Wednesday

Ja då var jag hemma. Först jobbat, sen hem, promenad med Charlie, käkat lite. Sen drog jag upp och grattade födelsedagsbarnet som fyller 1 år. Lilla Emilia, min guddotter=)
Hade köpt ett halsband, med ett litet hjärta som hade en månadssten i. Jätte gulligt, fast hon är kanske lite för liten än för och förstå..

Imorrn är jag ledig, ska ta en lååång sovmorgon, sen ska jag nog ta en tur med Ari och fixa med Charlie.

A just ja, idag blir Charlie 19 månader.


Tuesday atte

Tjing pling!

Har precis vart ute och klippt av lite gräs. Varför ska de växa så inibomben fort för?!

Jobbat idag och efter jobbet åkte jag och köpte en lite present till Emilia som fyller 1 år imorrn.

Ikväll blir de även badning av Charlie inför lördagen. Sen måste jag få hjälp av nån och klippa hans klor, och även snygga till håren på tassarna. Så om de finns nån vänlig själ där ute som känner för att hjälpa oss lite så är de bara och hojta ;)