Debuten avklarad

Ja då var provloppet avklarat....
Värmningen såg super bra ut, pigg och glad. I loppet så kom han iväg fint i starten och la sej bakom ledaren, såg riktigt bra ut. Första 500m i 40 tempo, 1000 m 38 tempo. Strax efter 1000 meter fick Ari för sej att han skulle galoppera, helt utan anledning.. vet inte varför han gjorde så... I sista sväng sprang han bara och bromsade =S vet inte hur fort sista 200 gick och fick aldri reda på hur fort hela loppet gick. Men nu har han iaf gått ett provlopp, och fler blir de, bara att fortsätta och träna på.  

Good morning

Klockan är nu 06:12. Å vad gör jag vaken.. jo jag har vart och släppt ut Ari. Tänkte först hem och lägga mej en stund till men ja va så hungrig så jag tyckte de var lika bra att jag fortsatte vara uppe. Ska ju dra i 8:30 tiden, upp till stallet igen, mocka sen sela på Ari och gå(?) över med honom på travet. Ja vi får se om de blir gå, förmodligen kommer han småtrippa, sen när vi kommer in genom grindarna till travet, kommer han antagligen "kvasta" och säkert försöka börja trava, har jag då riktig otur att se är hästar ute på banan, kommer jag nog få ett rent helvete. Vet juh hur han brukar vara när jag sitter i vagnen och kör över där....Återstår att se, uppdaterar senare hur de gick.
Ja idag ska han iaf ut i ett provlopp(äntligen) ska bli skoj, de är hans första provlopp, ska ut i 1.35 tempo med fritt sista 200, tycker att de är lagomt att börja med. ska ju inte skrämma han i sin debut.

image170


Tjo flöjt!

Ledig nu =) najs...
Har som sagt jobbat kort dag idag.
Har tvättat bilen nu på efermiddagen så nu är "Jaded" ren och fin igen, de slog mej att jag inte tvättat den en enda gång denna vinter =S
Har fått tag i 2 st som kan köra Ari i provlopp imon så de är ju jätte bra, var lika bra och fråga nåra stycken så man var garanterad att de blir nå...
Vart tiifrågad om jag ville me på bowlingen ikväll, men vet inte om jag orkar, ska ju upp tidigt imon, kommer ju spendera ett antal timmar i stallet...
Tror jag ska ta en cider och avnjuta(?) kvällen framför teven.

Gokväll i stugan

Snart är heljen här och jag är långledig, tjoho va skönt. Jobbar till kl 12.30 imon sen är jag ledi ända till tisdag.
På måndag ska jag och Lena till Mora en sväng, hon ska dit på ultraljud. Sen efter de ska vi kika lite i affärerna.
På lördag hoppas jag att Ari kommer ut i ett provlopp, Åke kunde inte köra så nu håller jag på att kolla efter om ngn annan kan, visst kan väl jag, men de vore bra om han kördes av ngn annan. Ska höra om Pelle kan*hoppas*.
Annars har jag inga speciella planer för heljen, utan tar de som den kommer. Känner att ngt vill jag nog hitta på iaf, men vi får se vad de blir...
Nu är klockan snart 21, och jag är trött.... Tror de blir kika på teve från sängen och hoppas på att jag kan somna bra och sova sen....återstår att se..

Hej hallå där

Onsdag nu igen..
Har precis fått reda på att min bästaste granne ska flytta i mitten på Maj =( trist som fasen, hon är iaf vettig och så, värre me dom ovanpå mej, hade vart bättre om dom flytta ist...
Har jobbat , och efter de var jag förbi mammsen och åt lite våfflor(ja jag vet att de var våffeldagen igår, men bättre sent än aldrig) sen åkte jag till stallet och tog en tur i skogen med Ari. Han kan verkligen muntra och trösta när man är lessen...För lessen är jag, livet är jobbigt just nu..

Ska strax bege mej ut till tvättstugan och hämta de sista av tvätten. Sen blir de nog bara en slö kväll framför teven, finns inte så mkt annat att göra.

image168


Tisdag

Ska väl blogga lite idag oxå.. inte för att jag har så mkt att skriva men... Är trött, svårt att sova på nätterna..
När klockan ringer på morgonen önskar jag bara att jag fick stänga av den och somna om, men man har ju ett samvete så de är bara och pallra sej ur sängen.
Bara skit på teve ikväll, så de finns inte mkt att fördriva tiden med, men snart kan jag iaf gå och lägga mej och hoppas på att jag kan somna....Hatar sömnlösa nätter..

Hej igen..

Nu känner jag för att blogga lite. Har juh vart lite upp och ner med mitt liv de senaste dagarna. Men men bara och bita ihop och gå vidare.

Lite update
Lördag(påskafton):
Träffade Linda och Kevin på eftermiddagen en sväng, vi gick lite på byn i blåsten och kylan, men så kul och träffa dom igen. Och lilla Kevin hade blivit så mkt större än sist jag såg honom =)
På kvällen var jag hos Sofie, vi drack lite, sen knallade vi till Bowlinghallen och kika, fast där var de nästintill stendött. Vi ficj skjuts till Caesars så vi beslöt oss för att gå in där. Kvällen vart väl inte den roligaste, men bestämde mej för att fösöka ha så kul som möjligt iaf trots viss konstiga mess. Hemma vid 01.45 ca.

Söndag(påskdagen):
Vaknade 08:30, av att grannjävlarna höll på med ngt så de gick inte att sova, så de var bara att kliva upp de, skit trött, men vad ska man göra?! Käka frukost, sen åkte jag upp och gjorde allt klart åt Ari tills kvällen. Åkte hem lagade mat och la mej och vilade, fast jag somnade av i några timmar och de var kanonskönt =)
Kvällen kom och jag fixade lite här hemma, satte in papper i pärmar, kollade teve och försökte bli trött. Vid 23 släckte jag och somnade nog ganska fort.

Så idag(måndag, annandagpåsk) har jag jobbat, och nu på eftermiddagen bara vart i stallet, körde en jätte pigg Ari, men de är inte så konstigt med tanke på att han har stått i nästan en vecka. Nu är de dusch, lite mat i magen och teve som väntar.


Glad Jävla Påsk!

Nu skiner solen ute. Men i mitt hjärta är de som om de regnar, spöregnar! Ja vet inte vad jag ska skriva riktigt, men kan juh iaf säja att min kärlek den jag älskar har gjort slut! Han tycker inte att jag bryr mej, att jag inte visar vad jag känner osv han tycker att Ari kommer i första hand att de är "vi" och "han"...Inte vill han prata om detta heller utan skickar en massa mess, eller skickade, jag tyckte att vi borde prata med varann istället för vi är juh vuxna människor, men han anser att de inte finns nå att prata om. Men de måste de väl ändå finnas, ja menar vi har juh vart tillsammans och man släpper väl inte bara allt så där? Eller har jag fel?
Skriva på sms är juh inte så bra när man ska försöka skriva ner exakt vad man känner och tänker, då är de juh faktiskt bättre att prata, de är juh lättare att missuppfatta på ett sms än om man pratar på riktigt, och man kan förklara på ett helt annat sätt än när man skriver. Åh jag känner mej så frustrerad just nu och lessen så jävla lessen och besviken. Älskar man nån så kämpar man, eller jag är faktiskt sån, men just nu känns de så hopplöst.

Ja ville bara skriva av mej lite.. Kke skriver mer sen, om jag orkar....

image167
Älskar dej D♥


Tävling

Hittade en tävling där man kan vinna ett lipGloss: Kolla in tävlingen här .

Lååååång fredag

Och jag jobbar.
Här är det värsta snö stormen idag, de började lite smått när jag var i stallet imorse och tog ut Ari, då börja de snöa lite. Efter att ha kommit ner på jobbet och vart inne ett tag och skulle ut och jobba så snöade de som bara den+ att de blåser som sjuttsingen oxå. Jaha typiskt påsk väder antar jag. Jag som hade hoppats på en fin och solig påsk helj, men iofs är de juh bara fredag än....



Tjo faderej

Trött, men de är juh inge ovanligt^^ Trodde jag skulle bli piggare nu när de blivit ljusare både morgnar och kvällar, men inte då.
Tur att de bara är en arbetsdag kvar på denna vecka så jag får lite efterlängtad sovmorgon lördag och söndag.
Ska stänga ner burken nu och så småningom bege mej in i sängen, blir en tidig kväll för min del.

Glad Påsk!

Godnatt på er!

Time too Fly

Ja dax att valla kvasten och dra så man inte blir efter.. Ja till Blåkulla så klart .. haha =D

Näjje då, jag stannar nog hellre hemma. Ska ju jobba imon oxå så... Men lördag och söndag är ja iaf ledig =)

image166

Hallå

Onsdag idag, jag har fått extra jobb och börjar kl 9.00, vilket lyx =D
Igår var vi på planeringsdag hela dagen, ganska skoj, drygt bara på eftermiddagen och sitta still och lyssna på en föreläsare.

Efter jobbet idag bär de av att hämta hö igen.
Snöade som bara den igår på dagen och de är ca -7 grader ute nu.

Måndag

Orka och hann aldri blogga nå igår. Daniel åkte hem på eftermiddagen och jag åkte upp till stallet och tillbringade några timmar där med att pyssla med Ari sen och smörja nya selen, orkade aldri smörja allt utan huvudlaget och tömmarna vart kvar.
Idag har jag först jobbat på dan, sen var jag förbi mammsen och käkade lite, sen klippte hon topparna på mej. Sen bar de av upp till stallet igen, tog en ganska lång ridtur med Ari som var jätte pigg och glad. sen fortsatte jag smörja på ny selen.
Nu känner jag mej helt färdig och skulle helst av allt lägga mej och sova, men vill juh se CSI...

Imon är de planeringsdag med jobbet på Gyllene Hornet i Tällberg, börjar kl 8 och slutar kl 16. Kul att göra ngt annat, men finns en stooor risk för en massa gnäll av vissa av mina arbetskompisar som kan gnälla på allt som inte passar dom.

Nää tror att jag kryper ner i sängen och börjar kolla på teve där, få se om jag lyckas hålla mej vaken...
Gonatt.

Yes yes..=D

Rätt låt vann... tycker iaf jag!  Men det var  många som jag tyckte var jätte bra i år.
Kvällen har spenderats framför teven med melodifestivalen och till sällskap har jag haft Daniel öl och tacos ;) gott och mysigt.
Spännande värre i melodifestivalen, men var en super bra låt som vann, hoppas även att de går lika bra för den i  finalen sen...

Har vrickat eller rent av stukat foten i en trappa idag när jag jobbade har skit ont och jätte svårt att stödja på den, hoppas verkligen de går över fort..är svullen och imon lär jag väl va alldeles blå..=(

Åke tog hem min nya Quick Hitch sele från Gävle igår, nu väntar jag bara att min nya QH speedcart ska kunna lifta hem med ngn oxå snart, så jag kan börja använda nya grejerna.. =) men jag kan juh alltid börja me att smörja upp nya selen så att den är mjuk och fin tills den ska användas..

BTW Speedy är sur och hoppar runt och stökar och bråkar i buren han vart tydligen sur för att Upp och Hoppa med Frida och Headline fick så dåligt med poäng.. HAHAHAHA =D

Är du nöjd över vinnar låten eller hade du hellre sett att ngn annan vann???

Lördag 15:e Mars

God förmiddag!
Sitter på jobbet, ska strax luncha, som vanligt vrål hungrig vid denna tid eftersom man är uppe så tidigt.
Daniel kom igår kväll och ligger nog fortf och sover ännu. Imon är jag iaf ledig =)
Ikväll ska vi käka tacos och kolla på Melodifestivalen, undrar vem som vinner....??!!

Jobbade på travet igår, väldigt drygt väder, blåste, regnade och snöade. Jätte trött på kvällen och väderbiten, att man blir så trött av att vara ute så länge...

Yabba dabba dabba dooooo

Regn regn och grått grått. Trist som fasen...
Ikväll kommer iaf Daniel hit =)

Och idag fyller min stora syster Karin år, GRATTIS så jätte mycket syster yster =)

Känner mej lite trött, men de beror nog på vädret. Imon är de års premiär på travet här, de är luch trav som de bjuds på, och naturligtvis ska jag jobba där, för er som inte vet så jobbar jag som startpersonal.

Angela ska kvala "Dennis" imon, eller ja Åke Sundberg ska köra. Undrar när de blir min tur att han ska kvala Ari??!! Snaaart hoppas jag iaf...

Nä ska gö lite situps nu innan D kommer.. See ya!

Vilket väder

Små regnar mest hela tiden, så kladdigt och skitigt överallt. Har kört Ari idag, körde på rakbanan och där var de värsta lervällingen =S han var skitig upp till örona och mina kläder kunde typ stå av sej själv + att de såg ut som jag hade värsta ansiktsmasken..=D
Snart är denna lediga dag till ända.

Hallilådär ditt blåbär

Tisdag, och jag är heeeeeeeelt slut! 5:e dagen på raken jag jobbar nu..*Pust*
Men imon blir de äntligen lite ledigt, dock bara en dag. Och då ska jag tvätta, köra Ari + säkert en massa annat!

Igår eftermiddag körde jag faktiskt Ari, han var helt vild och galen, fast de gick bra. Daniel kom upp så jag fick tillbaka min plånka. Vi fixade mat och kollade på teve, spännande fortsättning på CSI som haft uppehåll i ett tag. Sen somna vi av ganska fort när de var slut...

Nu ska ja jobba vidare. Tingeling!

Måndag

Setat i möte så gott som hela dan idag, alla vi på planeringen + chefer. Diskuterat och haft oss om en massa saker och våra semestrar. Allt ordnar sej nog till slut...

Sitter och funderar om jag ska köra Ari en vända idag. Tror nog att de får bli så.

Natti

Nu ska jag borsta tänderna innan Wallander fortsätter. Kryper ner i sängen och kollar på de....
God Natt sleep Tight

image165

Rättvik

Här kan du se lite av Rättvik, Den uppdateras var 10:e sekund. Sitter på taket till Kommunal huset
Webkamera

Lite lagomt

tråkigt har jag just nu...Är lite för tidigt att åka till stallet oxå. Hmm va ska man fördriva tiden med en stund till då??!!

Imon kommer iaf Daniel hit och då får jag äntligen min plånka =)

Nä nu vet jag inte mer va jag ska skriva..
Tack och hej, lever pastej!

Hallå där..

Bjuder på två somriga kort...
Är från Rättviks Volvo träff -07, blir en även i år...Se mer här: Volvo Träff

 



Övertid

Vart en halvtimmes övertid nu på jobbet på kvällen. Fick larm strax innan kl 21 som vi var tvungna att åka på. Och varje påbörjad halvtimme blir ju övertid.
Satt och kollade lite på 2:a chansen på jobbet, vart besviken att E-type och the Poodles inte vann. Men vart glad att Häggkvist och Johnsson Inte vann. sen missa jag de sista, tyvärr. Men han hem och hann se de sista iaf att de vart Sibel och Nordman vidare till finalen.....
Sitter och coolar ner med en öl.
Daniel är på ngn fest ngnstans idag...

Tjing tjong lingon plång

Grått, trist och tråkigt

Det regnar ute..*suck*
Blir nog att ta en leasingbil ikväll när jag jobbar, för jag tänker inte cykla i detta väder!
Somnade av en liten sväng när jag vilade förut, det var jätte skönt, men har drömt super skumma drömmar. De gör jag allt som oftast när jag somnar av på dan. Varför gör man de? Eller de kke bara är jag som gör de..?!

Jobb dax om ca en och en halvtimme. Så de är väl på tiden att man börjar göra ngt nu, för vips så står de på att man ska dra igen...
Ha en trevlig lördag eftermiddag och kväll.

image162

G´day

Hemma en stund nu från jobbet. Ska tillbaka till kl 16..=(
Ska käka lite om en stund, sen tror jag att de blir och vila lite. Hade fruktansvärt svårt att somna inatt, vet inte varför. Och inte blir de bättre av att man vet att man ska upp tidigt heller. Hoppas iaf att jag kan sova bättre inatt.
Missar melodifestivalen även ikväll, känns så tråkigt, men men är väl så. Huvudsaken är att jag iaf får se finalen nästa lördag.

Det har snöat lite här inatt, men nu på morgonen regnade de, tänk om vädret ändå kunde bestämma sej hur de ska va... Jag vill iaf ha vår nu och sol massor av sol.

Tjippen!!

Suck

Gissa om jag vart glad när jag skulle åka till jobbet och upptäckte att min plånka inte fanns någonstans..NOT!!......Då kom jag på att den låg i Daniels bil i Borlänge!!!! Panik.. hur fan ska jag klara mej hela heljen utan den, minutenkort, körkort o en masssa annat som finns där i...Ja nu va juh Daniel snäll och erbjöd sej att komma och lämna den när han slutat, men jag tyckte de var en onödig resa på ca 15 mil bara för den.. Nä få klara mej utan tills han kommer nästa vecka så jag kan få den tebax.

Nu ska jag göra mej iordning och strax hoppa i sängen...
Ny dag och nya möjligheter imon. Fast jag jobbar!
God natt.


Stel..

Som jag anade igår så har jag lite träningsvärk idag, inte mycket, men känns lite här och där.. Nä får försöka rida lite oftare nu.

Idag jobbar jag kväll så jag har juh i princip hela dagen ledigt. Har inte nå direkta planer som ska göras innan de är dax för jobbet.

Ute skiner iaf solen så man kke ska passa på att vara ute lite.

Tjing tjong kanelstång

Tjing

Va härligt väder de är idag, skönt att man va lite ledig =)

Tog som jag skrev tidigare en rid tur idag, de var jätte härligt. Tror Ari tyckte de va roligt att få bli riden istället för att köras...Är riktigt imponerad av honom, han utvecklas mer och mer, förut har jag inte kunna hoppa upp på honom ute, men idag var jag så illa tvungen att pröva eftersom jag var själv i stallet. Och han skötte sej galant, han stog helt stilla när jag hoppa upp. Så nu behöver jag varken hjälp eller pall för att komma upp på honom längre..=D
Jihaa

Nä nu blir de en dusch, senare kommer Daniel...

Drar

Ut i finvädret nu och åker upp till stallet, har bestämt mej för att de blir en rid tur idag.. Har väl träningsvärk imon antar jag, var ett bra tag sen jag red...
Ha en trevlig och fin dag...

Hejja!

Har fått lite sovmorgon, men är fortfarande trött... Blir kke piggare framåt dagen eller nå, va vet jag. Solen skiner iaf här idag, så jag ska passa på att köra Ari en vända på skogen.. eller om jag ska rida en sväng..

De vart pizza till middag igår, för varken Daniel eller jag kunde komma på nå annat att äta.


Tjosan

Inväntar att Daniel ska komma, men de dröjer nog ett tag till.. hungrig som en varg. Men ingen ide´ va  man kan käka heller...Åh ibland önskar jag att de fanns ett piller man kunde ta som man vart mätt av........ 


Go kväll i stugan

Inta hunnit och skriva ngt idag. Har jobbat hela dagen, sen var de bara att hem och duscha och fixa iordning sej och dra vidare till Lerdalshöjden. Har vart års möte med kommunal(ja jag är inte så intresserad, men gratis mat är juh aldri fel:P) själva mötet höll på i ca en timme, sen vart de mat.. vart lite besviken, vara Tapas, aldrig ätit de förut och enligt mina smaklökar var de ingen större hit! Men de var iaf gott bröd till med en massa ostar och lite korv pålägg, så jag åt mej iaf mätt på de. Men nu har jag iaf smakat på tapas oxå....

Ska nog lägga mej tidigt idag, har nya numret av Trav ronden och kolla igenom+ årets nya Börjes(häst saker) katalog. tror inte att de är så mkt bra på teve ikväll heller...

Imon jobbar jag och på kvällen kommer Daniel hit =) 

Sleep tajt  nu och händerna på täcket..;) hihi 

Trött i mössan..

och ont i huvet, inge najs alls...
Blir nog snart att stänga ner både denna burk och den andra burken, fast Csi kollar jag på från sängen, vill inte missa de, fast vet inte om jag lyckas hålla mej vaken..de återstår att se.

g´najt och sleep tajt

image161

Presenter..

Lovade ju förut att jag skulle lägga ut de jag fick av Daniel på alla hjärtans dag.. bättre sent än aldrig =)
Här är dom....:

 


(klicka på bilderna så blir dom större)

Bild 1: Smultron hjärtan och så här står de på asken: Ett paket fullt med hjärtan från någon som håller dej kär!
Bild 2 och 3: Ett silver halsband med ett silver hjärta på.



Soligt=)

Har vart ut en vända med Ari nu, så jätte härligt väder. Han är helt bra i sina ben nu, och de känns så bra.
Få se om vi ska ut i ett provlopp på lördag?! Jag jobbar iofs delad tur då, men kke går att fixa så ex ngn kan hämta över han till banan och göra klar honom så kommer nog jag snart nog innan de hinner börja...Han måste ju få lite vana med att va på banan med andra hästar och de kan juh vara bra om han går något provlopp innan de är dax att anmäla till kval.

Äntligen

Nu funkar min blogg igen...

Här kommer en liten Update...:

Fredag:
Jobbat, gått bra men seegt.. På kvällen kom Daniel, vi käkade, kollade på teve och tog ngn öl. La oss tidigt, jag var super trött och så skulle jag juh jopbba på lördan.
Ari mkt bättre i sina bakben efter Lymfangiten.

Lördag:
Jobbat delad tur. På dagen i min lucka åkte jag och Daniel en snabbis till Falun först där han skulle lämna ngt till sin syster, sen vidare mot Blnge och kupolen, jag skulle in på Skohuset och kolla/köpa ett par nya gympa dojjor, hitta dom diretkt och dom passade super bra(brukar ha svårt att hitta skor som passar bra)
Innan vi åkte tillbax till Rättvik svängde vi förbi Burger King och köka. Hemma iRvik igen i 15 tiden, en snabb dusch sen vidare till jobbet. Daniel va hemma, spela bingolotto =D och drack lite öl. Va lugnt på jobbet jag och Bjitta jobbade tillsammans hela kvällen och hjälptes åt. När jag kom hem från jobbet höll Daniel på att fixa Toast som vi skulle käka, tog en öl och drack två cider, sen vart jag sten trött, ganska tidig kväll då oxå.
Ari ser ut som vanligt i sina ben =) men fortsätter att smörja och tvätta.

Söndag:
Sovmorgon efter utsläpp av Ari.. vakna ca halv 11, satte på kaffe gick och la mej i sängen igen drack kaffe där, sen ringer jobbet och frågar om jag kan jobba i 3 timmar.. Kvalificerat, självklart, pengar kan man juh aldri få för mkt av eller...???
Daniel va kvar hemma och jag var hemma igen strax efter halv 2. Fixade käk och en vilostund på maten.
Sen i 15:30 tiden åkte Daniel hemåt. Jag snacka lite me syster i tele och fixat lite me datorn, sen var de dax att åka upp och mocka och pyssla om Ari.