Nyårsafton 2010

Gott Nytt År!!

Snart är de nytt år med nya möjlighter. Ska bli spännande och se vad de nya året för med sej...

Hoppas iaf på ett år med mindre folk som beter sej som idioter och stjäl en massa energi av mej. Jag har fått nog nu!
Hoppas på ett positivt år för mej och mina djur i alla dess former som man håller på med, trav och utställningar.
Hoppas även på ett rikare liv, och då inte bara i pengar utan i kärlek och lycka.

 


tjugonionde december

Verkligen slappar dag idag, men va behövligt.
Nu börjar jag bli lite rastlös. Ska snart åka och handla lite, sen upp och ta in hästarna för kvällen.

Imorrn är de jobb igen, tyvärr har jag en sån där tråkig delad tur igen =( På fredag på självaste nyårsafton då jobbar jag kväll och på nyårsdagen jobbar jag dag. Så som ni kanske förstår blir de ett lugnt nyår för mej.


Todels

Igår var en fullspäckad dag..
Började dagen med jobb. Kompade ut strax innan 15 för att slippa stressa..
Ja va har jag nu vart ute på?

Jo jag har premiärstartat Joline =) alltså premiär i min regi så att säga.

Är supernöjd även om hon vart oplacerad. Men de blir ju fler lopp så klart. Hon var jätte duktig i loppet och hängde på bra. Men orkade inte hålla in i mål. Kusken som körde är en amatör som kört henne förut åt de gamla ägarna. Han tyckte hon travade mycket bättre nu än va hon gjort. Och de var ju positivt att höra=)
Var hemma igen i Rättvik strax innan 12 inatt, lastade ur och packade ur, iväg och lämnade hästsläpet sen hem till Charlie och rastade honom kom i säng strax innan 1 och upp idag och jobbat så jag är ganska trött. Men är ledig imorrn så då får jag vila lite.

 


Juldan

Jaha då var julafton över för detta år då.
Var hem till mammsen på dan igår och käkade lite. Sen åkte jag och jobbade från 16-21. Hem och hämtade Charlie och åkte tillbaka te Mammi en sväng. Delade ut lite klappar då.

Var ju meningen att jag skulle vara ledig idag eftersom jag hade en kvällstur som jag har bytt bort. Men imorse kl 7:10 ringde dom från jobbet och undrade om jag kunde hoppa in en kort tur 7:30-12 för de va en som blitt sjuk. Och de fanns inga uppskrivna vikarieer att ringa in. Jag sa Ja och gjorde mej iordning och åkte ner. Få se de i fina pengar som kommer på januari lönen :)

Har även kört Jullan i denna kyla sen på eftermiddagen. Var nog runt -20. Bitande men körde inte så långt. Vattnet är fortf fryset i stallet, men idag var han som ägde stallet där och kikade och tog dit nån som kollade på de oxå. Så nu är de bara och hoppas de tinar upp så man slipper köra dunkar fram och tebax.

Imorrn är jag iaf ledig och tänker så förbli. Har lite att fixa med inför måndagen.

Kvällen blir lugn, annars brukar jag ju alltid ut och festa på juldan, men i år bryter jag trenden :D


God Jul

Julafton idag. Ett kallt Rättvik, - 31 grader här.

Ha en riktigt God Jul.


Dan före dopparedan

Idag var de lite mildare ute, "bara" - 20.

Har delad tur idag så snart ska jag tebax te jobbet och göra ett pass till, slutar kl 22 ikväll.

Har fått 2 st hösilage balar idag oxå så nu klarar jag mej ett tag igen med hö. Dessvärre har vattnet frysiti stallet så jag funderar hur sjutton man ska få upp vatten dit till hästarna, är ju lite svårt att åka med hinkar i bilen:S


- 29 grader =(

Idag fick hästarna stå inne. De var tok för kallt och slläppa ut dom. Ska snart dit och mocka lite få se om dom får gå ut en vända medans jag gör de.

Ja de är alltså svajn kallt idag, och fjärrvärmen knasar så jag har + 15 inne :(


dan före dan före dan.. eller nåt...

Tjohooooo slutade kl 12.30 idag och ledig imorrn. Delad tur på torsdag (mindre roligt) och kväll på självaste julafton.
Sen ledig lördag vilket jag egentligen skulle jobbat kväll på, men har bytt så jobbar den turen på torsda kväll. Sen skulle jag jobbat på söndan, men tog semester då. Sen på måndag och tisda jobb igen och på måndag kväll.. ja då jäklar :D

Kallt har de blitt igen oxå och snöar fortf lite grann...
Imorrn är de tänkt att de ska bli ett till jobb med Jullis. Var ju ut med henne i lördas och då testa Å.S på henne, kul och se ngn annan köra henne... Gjorde ett lugnt jobb med henne, och hon är lite fel balanserad, men de ska nog ordna upp sej.


Ja se de snöar.....

Men nu får de väll ändå räcka, har de inte kommit nog nu?? Jo jag tycker iaf de..

Stallet håller på att snöa igen för tydligen så har vi ingen som skottar av gårdsplanen där i år... Och jag tänker fan inte skotta av den, hyr man så ska väll ändå de ingå. Räcker bra med att man får skotta sej fram till hagen och där man har sitt foder, dessutom har jag skottat fram en p-plats till min bil där uppe idag.

Har även hunnit med att dammsuga och snart ska jag äta lite. Sen ska jag sätta mej och lägga in räkningarna så de är klart.


Jävla skitsnö..

Jävla skit gård, jävla allt!
Nu vill jag flytta, men hittar ju fan ingenstans att bo...

De har vräkt ner snö sen jag vet inte när inatt. Imorse när jag åkte till stallet hade de kommit ganska mycket. Men när jag vaknat till liv igen för andra gången har de kommit ännu mer. Dom har vart här och plogat av i halv 9 tiden. Men ändå körde jag fast på gården och de tog ett bra jävla tag innanjag kom upp :@
Nu står jag parkerad på vägen och tänker göra så även ikväll/natt när jag kommit hem från jobbet. För jag har inte tid och köra fast imorrn bitti när jag ska iväg och jobba.


Lill lörda 15:e december

Imorse var de då -16 grader. Kylan har hållt i sej hela dan.
Nu på kvällen i 18:30 tiden åkte jag till stallet då var de ca -16.Tog Charlie med mej och gick en  promenad med han sen fixade jag stallet, tog in hästarna osv. När jag var klar efter ca en timme så tyckte jag de hade blitt mycket varmare, och mycke riktigt, tempen hade gått ner till -7.. Snacka om och bli förvånad över hur fort de kan ändra sej. Men de är väll snövädret som är på väg in och de skulle ju bli lite varmare nån dag..

Imorrn jobbar jag kväll, så de innebär lite sovmorgon igen, vilket jag inte tackar nej till :)


Tisdag fjortonde december

Idag trotsade jag kylan och tog en tur med Jullis. De var säkert -18. Höll på och förfrysa mina kinder eftersom de vsr de enda som inte var täckt.. Jullan hon var alldeles vit.

Sen fick jag på bakskon på Ari oxå så nu hoppas jag att de inte är nå annat som stoppar utan att jag kan börja köra han igen oxå.

Annars har jag väll mest försökt hålla mej inne i denna kyla.

Konstigt hur de kan ändra sej så fort i temperatur, igår kväll var de strax under 10 minus, samma imorse när jag var och släppte ut hästarna. Vid 10 tiden idag var de minus 18 :S

Aja ska tydligen bli snö och bara nån minus grad på torsdag/fredag, återstår och se...


Joline


Mer Jul-Ultima Thule


Tredje Advent

Äääntligen har jag gjort min tuffa arbetsvecka. Nu är jag ledig i dagarna 2 och jag lovar att jag behöver verkligen de. Igår efter jobbet så körde jag Jullis innan mörkret kom. Sen när jag kommit hem och ätit vart jag så trött.. Vilade en stund sen va jag skit seg hela kvällen. Men de vart en tidig kväll.

De har typ vart varannan dags väder, ena dan -20 och nästa - 8. Idag vart de en kalldag igen. Få se hur de blir imorgon då.

Måste ringa M på kliniken på tisdag, måste kolla upp Jullans tänder. Hon är ju så fruktansvärt het och köra och jag har testat en massa olika bett som är skarpa men inget hjälper, så problemet kan ju ligga i tänderna.

Ska även på min lediga tid slå på Ari en baksko eftersom jag inte gjort de än, vill ju börja träna på han oxå.. Tycker lite synd om honom att han ska behöva stå hela tiden..


Asså shiiit

Fy fan nu är de så här kallt igen. De är minus 20 nu. Kan ju glömma att träna häst igen nu på ett tag..fan oxå!!

Ledig idag. Håller på att tvätta, ska bädda rent i sängen och dammsuga. Ikväll ska jag till Bruntegården med en del av mina arbetskamrater på Tapas julbord. Resterande från jobbet ska dit nästa onsdag.

Annars har de inte hänt så mkt och har inte så mkt planerat heller, jobba 4 dar efter dagens lediga innan de blir ledig dag igen, och då vill jag att de ska ha blivit mildare väder ute.


Söndag femte december

Idag är de mkt mildare ute. Ja imorse var de runt -15 men nu är de bara - 5. Så idag vart de en vända med Jullan. Vart en lugn vända var ute i ca 1 timme och vi skrittade bara. Gick otroligt bra, men nog ville hon gärna springa lite oxå..

Julbordet i fredags var mkt trevligt.

Igår var de en slödag. Och på kvällen umgicks jag med Sofie. Vi var på Big Street och åt sen var vi bara ute och kikade lite.


tjugoen dagar kvar innan tomten kommer..

Jobbat på Rommes lunch trav idag, endast 2 omstarter. Hemma runt 17 tiden. Tog en dusch, sminkade mej.. Hästarna är inne och nattade. Nu slinker de ner en cider i väntan på sällskapet.. sen blire julbord.

Min dag i korta drag alltså:D


Ice ice baby..

Åh my lord. När ska denna kyla ge med sej?? Jag vill inte ha så här kallt längre. Kan ju fan knappt va ute länge alls utan och frysa. Och för kallt för att träna hästarna är de oxå =( Tur dom har varann och en stor hage så får dom iaf röra på sej och valla runt varann, även om de kanske inte är mkt till träning för en häst som ska starta snart.. Och jag mår ju lite dåligt över att både hon och Ari inte kan tränas. Men mamma sa att till heljen ska de bli lite mildare igen så de är bara att hoppas på de så jag hinner ta en tur med var och en av dom under heljen.

Nu är de slut jobbat för denna vecka. Ja eller imorrn ska jag gäst spela eller jobba då på Rommes lunch trav. Behöver inte ta egen bil heller utan får åka med Åke som ska dit och köra och de passar så bra så denna gång kan jag åka med.

På kvällen imorrn är de julbord på bowlingen som gäller.