Go kväll!

Idag har de vart rena rama sommar värmen ute, lovely! Flera på jobbet har skojat och sagt att dom ska o bada :D

Har väll inte hänt så förvånansvärt mkt i mitt liv sen sist jag skrev. Känns som jag inte gör så mkt annat än och jobbar, försöker hinna med djuren oxå naturligtvis.
Hade fundering på om jag skulle klippa gräset när jag slutat idag, men orken fanns bara inte där, skulle ju vara enormt skönt och få de klippt en sista gång inför vintern. Men de blir ju fler dagar, förhoppningsvis med sol :)

Till heljen är jag iaf ledig. Men har inga planer alls, men hoppas att jag får de....


Tisdag 27 september

Idag är jag ledig och de är stralånade sol ute :)
Ska iofs på deligation kl 15 så helt ledig från jobbet blir jag ju inte :/

Heljen har vart lugn, på lördagen hjälpte jag till på årets Bygdetrav här på banan.
På söndagen jobbade jag. Fyllde även år då. Nu är de "bara" 30 år innan pension.. haha!

De går skapligt bra för mamma oxå. Igår kom min syster hit för att hjälpa till lite.


Fredag 23 september

Igår kom mamma hem från Mora. Jag och Charlie var förbi henne på kvällen och hälsade på en sväng. Gissa om de kändes skönt och få se henne igen. Känns lite verkligare när man ser personen än och bara prata på telefon.
Hon såg relativt pigg ut, men hon ska ta de otroligt lugnt framöver. Idag var jag där efter jobbet och hade en Vårdplanering med henne och en biståndshandläggare. Så hon kommer få lite hjälp framöver från Hemtjänsten. Nu på kvällen var jag och handlade lite åt henne.
Så klart vill jag ju hjälpa till så mkt jag kan, men jag har ju ett jobb att sköta och sen mina djur, så de är ju bra hon får lite hemtjänst tillsvidare.

Igår på dan så var jag även till Romme på lunch trav och startade Jullan. Hade en lärling som körde henne denna gång och jag sa åt han hur han skulle köra. Hon låg bra till under loppet, men när upploppet kom så "tappade" jag bort dom för de var så mkt ekipage och rörigt.. Till slut hörde vi i högtalaren att hon vart diskad :(
Ca 100 meter från mål, skulle han styra ut henne, han skulle rycka huvan och samtidigt så bröt hon, huvan satt fast och så körde han in i ett annat ekipage så de va väll därför galoppen kom. Hade detta inte hänt så hade hon vart långt fram, hon vart 8 i mål.

Annars har jag mest jobbat i veckan.

Imorrn är de Bygdetrav här hemma. Jag har lovat och ställa upp och hjälpa till vilket jag ångrar idag. För sen jobbar jag söndag och måndag. Hade verkligen behövt en dag till att vara helt ledig och bara va..




Måndag 19 september

Pust.
Äntligen ledig. Snacka om att jag har haft en hektisk vecka. Jobbat i massor, försökt hunnit med mina djur och hemmet medans jag oroat mej och haft mina tankar hos min mamma nästan hela tiden.
I fredags pratade jag med henne síst, då lät hon relativt pigg och sa att hon skulle förflyttas till Mora igår söndag eller idag måndag. Syrran har haft mer kontakt med henne så hon har vart lite mer uppdaterad än mej, men självklart har hon ju berättat hur hon mår.
I lördags kände hon sej lite sämre hade tydligen haft ett blodtrycksfall.
Igår vart jag däremot mer nervös, då de visade sej att hennes hhjärta slog för fort. Hon skulle sövas och få en elstöt så att de började slå normalt.
Hon behövde aldrig få ngn elstöt, syrran fattade inte varför riktigt för pk(?) provet visade tydligen nåt.. ja jag vet som sagt inte riktigt. Men hon skulle iaf förflyttas till antingen Mora eller Falun under dagen idag.

EFter jobbet idag åkte jag vidare till nästa jobb som var på travet där de var eftermiddags trav. Hemma i 19 tiden och nu sitter jag här i soffan och är helt slut kan jag lova. Känns som om jag skulle kunna gå och lägga mej redan nu.
Imorrn är jag iaf ledig, får sovmorgon tack och lov. Men sen är de en massa som ska göras; tvätta, stallet, rida Jullan, och om de passar med besökstider så blir de att åka och hälsa på mamma..


Fredag

Skönt med en ledig dag. Dessutom så uppenbarar sej solen oxå:) ser ut att kunna bli en fin höstdag.

Idag hade jag faktiskt tänkt att jag ska köra Jullan en vända, hon var ju så het sist jag red. Tänkte köra lite intervall träning på rakbanan, då kan hon ju få springa av sej lite oxå samtidigt.
Sen är de återigen dax att dammsuga här hemma. Fattar inte, Charlie har fått vinterpäls och så har han börjat släppa den, de ligger små tussar överallt :/

Sen måste jag hem till mammas lgh ngndag och kolla post och vattna blommor oxå. De kommer nog dröja nån vecka till innan hon kommer hem.


Onsdag

Mammas Op gick bra och hon mår bra :) tack och lov. Kan ju säga att jag var ganska disträ på jobbet igår för gick och funderade hela dan på hur de skulle gå. Men i 17.30 tiden på kvällen pratade jag me syster min och då hade kirurgen ringt henne och meddelat.

På kvällen red jag Jullan en sväng, vet inte vad som flygit i henne för hon var kanon het, fick sitta och blå hålla henne. Rädd för minsta lilla och jag vet inte hur många gr jag höll på att ramla av för hon valde en annan väg en jag tänkt mej. Men lyckades sitta kvar iaf. Vi tränade i sandbackar och när vi kom tillbax till stallet, så drog hon inte en suck. Trots att turen vart ganska hård. Kul att hpn är pigg och alert, men inge skoj när hon ska va så förbaskade het.


Måndag 12 september

God kväll!

Strax dax för sängen. Igår kom ja i säng före 22,30 helt otroligt. Somnade bra, men vaknade blöt av svett, hade drömt en mardröm. Men somnade snart nog om igen, sen när klockan ringde imorse då vaknade jag med ett ryck för jag vart så rädd.. haha.

Har föresten drömt mkt skumt den senaste veckan, undrar varför?!

Ja annars har jag jobbat idag, kämpar på och både börjar tidigare och stannar längre för att jobba in min jävla minus tid, men timmarna krymper allt eftersom så, och i slutet av september då har jag jobbat igen allt.

Imorrn då är de dax för lilla mammi♥ och hennes OP. Den har blivit framflyttad hela tiden, först inplanerat i fredags, sen sköts den upp till idag, och nu är sista budet imorrn. Men de kan ju hinna ändras igen.


Lörda

Sov till 11 idag, välbehövligt minsann..

Tog en lugn ridtur med Jullan i solskenet härligt som bara den :)

Städat och bäddat rent. Druckit en kopp kaffe hos grannen.

Nu sitter jag här, var meningen att jag skulle till Krylbo på dejt ;) men vi tar de en annan gång istället.

Vet inte nå vad som händer ikväll. Blir väll bara och sitta hemma kolla på teve och ta de lugnt..


Fredag 9 september

Har gått ett par dar sen jag skrev sist. Men har typ haft häcken full.

Måndag kväll startade jag Jullan. Hon gick i sista loppet här på Rättvik. Trodde inte min kusk skulle hit så jag satte upp Sören som kört henne 1 gång tidigare och var då 4:a.
De började regna under kvällen och banan vart ganska blöt. Den bedömdes som ngt tung, hörde aldrig hur många sek "långsam" den var.
Hon värmdes och S tyckte hon var ganska het. När loppet gick fin hon en bra start, men på väg ut ur första sväng då tar S sats och kör fram och lägger sej i ledningen.. Där låg han till fältet gick in i sista sväng, då vart hon trött och de andra hästarna började springa om henne. Hon slutade oplacerad tyvärr. Jag var rätt besviken kan jag lova, vet att de är lätt och vara "staket kusk" men tycker inte han borde styrt ut henne som han gjorde, utan han borde ha legat kvar, och kanske kört fram henne senare i loppet, eller hoppats på en lucka så hon åtminstonde hade fått en placering. Men men bättre lycka nästa gång. Nä de är T som ska köra henne för nu känner han till hur hon är..

Resten av veckan har jag jobbat. Och nu har jag ledig helj.

Igår åkte mamma ner till Uppsala, var meningen att operationen skulle bli idag, men den är framflyttad till måndag. Få se om den blir av då eller framflyttad fler ggr för mer akuta fall. Hon kommer iaf ligga där ett tag och sen kommer hon bli förflyttad till Mora.
Älskar dej lilla mor♥


Måndag

Fyy fan vilken jävla nackspärr jag har åkt på:( gör skit ont och inatt har jag vaknat flera ggr när jag skulle vända på mej. Har smort in med liniment, haft vetekudde, masserat och tagit värktabletter smort in mej med ibumetin gel. Men inget hjälper. Fan jag blir tokig!!


Lördagens fest var iaf jätte trevlig, god mat och kul folk. Jag och A-L drog ner på bowlingen sen. Inte mkt folk alls, men sjukt bra musik. Vi tog sällskap med våra grannar hem på natten så följde vi med dom in och tittade på deras hus, jätte snyggt :)

Ledig idag och ikväll är det trav.


Fredag

Ledig helj nu då.

Har jobbat extra idag. Sen passade jag på att klippa lite gräs när de för en gångs skull inte regnade.

Imorrnkväll är jag bjuden på 65 års kalas, Karro fyller 35 och Juho hennes man fyllde 30 för ett tag sen. Så vi ska hålla till i deras garage´=)

Ska rida Jullis en sväng på dan oxå. För på söndan lär man nog vara ganska seg kan jag tro :D

Sitter och kollar på en skräckis på teven, men reklam nu, men den börjar strax igen..