Onsdag

Imorse var de -10 grader igen, huua. Men de blev varmare framåt dan och de vart en riktig vårdag :)

Hade tänkt och rida Jullis en sväng nu på kvällen efter jobbet, men ärligt så orkade jag inte. Hon har stått nu i 3 veckor sen sista starten. Så i heljen då Måste jag börja träna på henne igen. Ari går numera med endast två skor för igår hade han tappat sin andra baksko. Ett måste även där är att jag ska fixa på han skor bak så han får börja göra nåt oxå. Men de är ju så svårt och sko bak, tycker iaf jag.

Nu ska jag mojsa ner mej i soffan under en filt och kolla på alla program som avlöser varandra.


Tisdag

Jobbat idag då. Men fy fan de har vart rena rama vintervädret ute idag. De snöade på ganska bra på dagen, sen avtog det men efter ett tag började de vräka ner igen. Nu skíner solen som om den inte gjort annat idag. Men de är väll typiskt sånt här vårväder eller ;)?

De verkar som de ordnar sej med bilen oxå, tack vare Sandrah. Som jag för övrigt aldrig(än så länge) har träffat utan vi har träffat på varandra här på bloggen. Hennes kille jobbar som bilmek och han är snäll och ska fixa min bil :)) Inte var han dyr heller och de känns ju toppen bra.


Måndag

Idag har de vart årspremiär här hemma på travet. Banan såg kanon fin ut:)
Fick reda på att startbilen som vi använder förmodligen inte kommer att användas mer här, utan vi ska börja ha Rommes bil. Så här framöver ska jag åka upp till Romme och övningsköra den. Inte så kul att sätta sej och köra igång ett lopp utan och veta hur bilen funkar, alla bilar är ju olika...

Nu är de jobb som gäller i 3 dagar och på fredag kväll ska jag hoppa in extra på Romme.

Känner mej så trött idag, skulle vilja lägga mej nu, men är så mkt på teve som jag vill se och sista programmet slutar kl 23. Men som dom säjer "sova får man göra när man blir pensinär"
Haha!


Våffeldagen..

Men inte har jag ätit en enda våffla inte.. Skulle vilja döpa om denna dag till ekorrens dag. De beror på att jag sett 3 såna idag.. haha söta små djur. A just ja såg en överkörd oxå så då blir de ju 4 om jag inte räknat helt fel.

Har vart till Mora och besiktat nu på eftermiddagen, och de gick ju inte så värst bra. 6 st 2:or. En har jag redan åtgärdat själv, bes gubben skulle ta lös mitt avtagbara drag men de fastnade så bara för hans klantighet så fick jag en tvåa för de.. GUBBJÄVEL!!
Men jag lyckades få lös de när jag kommit hem. Nu återstår bara de andra fem att fixa, ett till av dom kan jag oxå fixa själv, de är upphängningen till avgasröret. Men de andra felen :/ en spindelled, en bromsskiva och en bussning, de blir svårare. Skulle ha hittat en som kunde hjälpa mej privat och fixa lite billigt så jag slipper lämna in den för de har jag verkligen inte råd med:(

Annars så känns de rätt positivt med en sak.. sakta men säkert börja det hända nå.. Äntligen =)

Imorrn kväll så ska jag och min kära syster ut och göra bowlingen osäkert.. Jag har inte vart ut sen de var hårdrockskväll där, och det var ngn gång i januari om jag inte minns helt fel.


Fångad av en stormvind...

Ja då har jag gjort 5 dagars arbete då. Ledig imorrn. Sen kör jag tre dagar igen :/

Imorrn ska jag hämta hö, utanför R-viks gränser.. Ska korsa Saluån, men inte så långt...

Charlie har fått en hemsk öroninflammation. Hade i öronrengöring härom dagen, men de blir inte bättre. Har beställt ett medel från en nät butik som heter "Tös hundapotek". Dyrt, men hoppas det funkar. Sen idag fick jag öronsalva eller om de var droppar utskrivet på recept av en kund vi har i Hemtjänsten som har vart doktor. Så nu hoppas jag på att de funkar så stackarn slipper lida. Han skakar och kliar sej ganska mycket.

Strax dax för sängen och imorrn har jag sovmorgon =)


Våren är här?!

Ny vecka igen då.
Jobbat idag, heldag eftersom de egentligen var min planeringsdag men gjorde ju min sista dag på planeringen förra måndagen. Imorrn jobbar jag oxå heldag, sen på onsdagen är jag ledig.

Märks att de är vår nu på djuren, Charlie lossar en massa päls så jag får dammsuga var och varannan dag. Borstade även av hästarna nu på kvällen och de rasade en hel massa med hår där med.
Tog av zink bandaget på Jullan idag, de har ju setat på en vecka nu, hon var fortf lite tjock, men hon varken ömmade eller var varm, så jag tror och hoppas att de inte är nå allvarligt.
Få se på onsdag om det blir en liten tur med henne. Hon har ju stått nu sen hon startade sist.


Jajjamensan eller nå..

Dagen idag kan sammanfattas som En mycket bra dag =)
Inte alls lika värdelös som gårdagen.
Solen har skinit eller va de nu heter. Jag har tjänat 500 spänn + 200 spänn ner i tanken, tack vare att 3 st ville till Mora på hockey.. Sånt gillas. De vart dock lite stressigt eftersom jag skulle börja 16 och jobba och vi lämna R-vik vid 15 men vet ni vad, jag var på jobbet 1 minuter över 4 och jag ringde och sa att jag ev skulle bli ngn minut försenad så det var ingen större fara alls..

Nu ska jag och min kära sambo ta och lägga oss.. eller han har redan intagot sin plats i sovrummet. Jag ska bara ta sista blosset för ikväll och borsta mina gaddar. Imorrn är de jobb igen men bara tills kl 13 sen så ska jag............... ;) ♥

Godnightish på er!


No shit!

Fy fan, va de nödvändigt att det damp ner ännu mera snö????? Va va? nä tack de räcker nu!

Känns som årets mest värdelösaste jäkla skit dag hittills på detta år.. och fler kommer det nog att bli...

Har jobbat extra idag och tack vare snön så vägrade jag cykla när jag jobbade så jag fick ta min egen bil och slösa lite på bensin, och de känns så underbart jävla skönt, bensinen är ju så billig oxå så kan ju gärna åka bil jämt, ja skulle kunna ha den gående på tomgång dygnet runt....

Nä nu ska jag tröst äta lite innan jag ska sova och hoppas på att morgondagen blir way much better.......

So long suckers!


Torsdag 17 Mars

Jag behöver en ny rygg... Tänk att de ska vara så drygt att sko, men man står väll fel och har inte rätta vanan. Tar ju ett bra tag att fixa 2 hovar. Men nu är Ari snygg i framfötterna iaf, få se när jag orkar ta tag i bak oxå...inte alltför länge hoppas jag..

Nu ska jag bara softa resten av dagen och ta mej en varm dusch så småningom de kan nog va bra för ryggen.
Imorrn ska jag ju jobba extra och sen är de min jobbar helj oxå. Kväll lördag och dag på söndag.


Onsdag 16 mars

Ledig idag och imorrn på fredag har jag fått extra jobb, en heldag inte helt fel, korta turer ger ju tyvärr inte så mycket.

Har vart kallt två nätter på rad, så på morgonen har vi haft -15 grader. Men dagarna är soliga, fina och ganska varma.

Idag är min bil inne på lite översyn. Ringde AC Center imorse om en felsökning på de två lamporna som lyser på instrument panelen(ABS och Tracs off). Dom kopplade på datorn och de visade sej att de är en ABS givare som gett upp. Dom behöll bilen och ska fixa de nu under eftermiddagen. Men tyvärr blir de inte billigt :( tur man har volvokort så man kan dela upp betalningen.

När jag lämnade bilen sa dom först att de skulle ta ca 45 min att kolla upp felet för bilen visade på två saker, men dom hade vart med om att fixade dom ena felet så var de det andra ist. Så dom ville vara helt säker. Så jag tog en promenad upp till mamma i väntan på att klockan skulle gå. När jag var på väg ner till dom igen ringde dom och berättade att de var givaren och dom kunde fixa det redan idag så då vart de en till promenad men hem.
Så nu sitter jag och väntar på att dom ska höra av sej att den är klar.


Söndag 13:e Mars

Idag fyller min stora syster år, Grattis till henne =)


Ja i fredags var jag ju iväg och startade Jullan igen på Romme. Skulle ut i lopp 3 och hade spår 1. Tyvärr vart de kuskändring på torsdagen då sekris från Romme ringde och sa att Tony hade blivit sparkad och inte kunde köra. Jag satte upp Åke S istället..
Denna gång tog de endast 20 min innan hon var på transporten, tack och lov.. Och hem så knatade hon in direkt.

Banan för dagen var inte den bästa då de vart både + och - grader och snöat och töat dagarna innan. Kvalet sköts upp 45 min för ju längre kvällen led så vart de ju kallare och de skulle frysa på lite.
Värmningen gick bra.
Sen var de då dax för loppet, hon fick en fin start och hamnade andra par invändigt, såg riktigt bra ut.. Tills dom kom in i svängen till upploppet(med ett varv kvar innan mål) då hoppade hon.... Hmm så vart hon diskad. Men Åke körde loppet ändå och hon hängde på bra in i mål, så de var ju synd att hon vart diskad..
Efter loppet så ropades de ut i högtalarna; Skötare till häst nr 1 Joline R.C. till provtagningsstallet. Ja hon vart lottad för doping denna kväll. Väl där inne upptäckte jag att hon trampat av sej ena framskon och dessutom hade ett fult balltramp. Så de var antagligen därför galoppen kom :(

Provtagningen gick bra iaf så vi kunde lasta och åka hem.

Nu ska hon få vila ett tag så såret läker ut. Så de blir då ingen start för oss på ett par veckor. Så typiskt, men men thats life.

Igår var bara en slödag, umgicks med Sofie hela em och kvällen. Och idag har hon och jag lunchat tillsammans.
Nu börjar jag bli lite rastlös, men vete sjutton va jag ska hitta på.


Fredag elfte mars tjugonhundra elva.

Strålande sol ute och minus 6 grader. Igår kom de en hel del med snö.

Jag vaknade runt 8 idag, har börjat vakna tidigare och tidigare när jag är ledig, vet inte varför...Men jag behövde väll inte mer sömn då kanske.


Torsdag 10:e mars

Idag ska jag jobba kväll. Och ända tills 22 dessutom, tycker inte om dom turerna, men tur jag bara har en enda på mitt schema.

Nu har jag fått tag i ett helstängt och låna av snälla Angela:) har förmodligen oxå fått tag i sällskap tills imorgon av Annica S =)

Har kommit en hel del snö sen igår, och jag såg att de var nån som skrev på FB att de ska komma 1 dm till under dagen?! usch vill inte...


Onsdag Nionde mars

Ingen som vill sällskapa mej och Jullis på fredag??
Mamma har erbjudit sej att följa om jag inte får tag i ngn annan...

Sen har jag stött på ett litet problem. Skulle behöva ha tag i ett helstängt huvudlag och testa. E i stallet har ett och jag skrev en lapp till henne och frågade om jag fick låna det på fredan, men har inte fått nå svar tebax. Ja menar de ska användas först i värmningen och sen i loppet, hur många minuter blir de?! Kommer ju lixom inte att gå sönder. Nu frågar sej säkert några av er läsare varför jag inte köper ett eget.. Jo för att de kostar ganska mycket och jag har inte så mycket cash, sen har Aubiose clubmedlems rabatt denna månad på helstängt, men problemet är att den affären är i Borlänge och jag vet inte om jag hinner in dit innan på fredag, beror på när man kommer fram, sen kan de ju vara slut oxå.. Ja man vill ju handla där de är billigast...Så det skulle ju verkligen vara toppen snällt om jag kunde få låna av nån tills jag har skaffat mej ett eget.


Jaha nästa problem??! Mina idioter till grannar.. Nu är sonen me hund hemma och de är ett jävla liv ovanför. Jag tror jag blir tokig snart.. Ska bli jävligt roligt(eller inte förmodligen) och se(höra) hur sent de blir varje kväll och hur många kvällar de ska festas.. Nä för fan ge mej en ny lägenhet Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.


Måndag 20110307

Har ridit en lugn vända med Jullan i sällskap med Karro och Benji idag. Vi skrittade bara och jäklar va nyttigt de kan vara.

Tvättat har jag hunnit med oxå.

Sen följde jag Karro och Emma-Ida till Mora på eftermiddagen, var in på Granngården, Ica Maxi, Donken och sist på Djurmagasinet och köpte 4 st fiskar till Ida.
Kom hem i 18 tiden.

Nu är de snart dax att åka upp och plocka in hästarna.

Fått extra jobb imorgon en mycket konstig tid, men jag får iaf sovmorgon ;) 13.30 ska jag börja och följa en tant till Mora Lasarett.. vet inte när vi kommer tebax men så sent ska de väll inte bli...

Äre någon som vill följa till Romme på fredag?? Skulle behöva både lasthjälp och sällskap, bara att höra av sej om intresse finns.. :D


Sunday

Fan va jag har ont i mina knän och axlar.. Är nog en inflammation igen :(

Har jobbat hela heljen, men nu är den över för denna gång.
Är ledig imorgon och tisdag, men då har jag satt upp mej för extra jobb, få se om jag får nå.

Imorrn ska de tvättas. Så ska jag rida Jullan och imorrn ska vi ta en skritt tur tillsammmans med Karro och hennes Benji. Kul med sällskap...

Annars så har de väll inte hänt så jädrans mycket. Vart ganska dött måste jag säga.


Fredag fjärde mars

I onsdags kväll beställde jag lite saker från Hööks hästsport.
Idag fick jag ett sms att mitt paket fanns på ICA att hämta. Det kan man kalla snabba ryck :)

Jag beställde ett bett som jag ska testa i heljen, sen en grimma och ett grimskaft i lila som ska användas vid tävling, beställde även en hovkniv.


Pee Wee bett


Grimma i lila.


Grimskaft i matchande lila till grimman.


Hovkniv.


Onsdag

Åh äntligen är vi inne i mars månad. Känns helt underbart. En typisk vårmånad, även om de kan bli kallt och komma mera snö, men de är lixom lite mer som man är på rätt sida nu :)

Idag har jag vart ledig. Tvättat har jag gjort och haft en helt underbar ridtur i vårsolen med Jullan. Turen blev inte så lång och red inte så hårt, eftersom hon vilat efter sin start i fredags.

Nu jobbar jag resten av veckan, har en av mina jobbigaste arbetsveckor, jobbar 6 av 7 dagar.