Valborgsmässoafton

Alltså en sak jag funderat på ett tag är varför man som ryttare matchar sina kläder ihop med utrustningen man har till sin häst. Har man en speciell färg på hästens utrustning så ska kläderna ryttaren ha på sej va i samma färg. Och tydligen så byter man varje dag?! Visst kan de va snyggt. Men de är ju inte direkt nån tävling om vem som har snyggaste outfiten i stallet..Skillnad om man tävlar då är de väl stilrent och ha lite liknande färger på sig själv och hästen...
Jaja nu har jag fått vädra min tanke om de oxå!
 
Nu är iaf min bil fixad och ombesiktad, så nu rullar den ett år till förhoppningsvis. Vart en dyrare historia än vad jag räknat med, eftersom den som lovat att hjälpa mej inte gjorde de så de slutade med att jag fick lämna iväg den.. 
 
Till heljen är de vårmarknad här. Jag jobbar hela heljen, så de enda jag kommer att komma i kontakt med marknaden är när jag ska försöka saxa mej fram bland allt folk och alla stånd hem till alla våra gamlingar som ska ha hjälp. 
 
Blir ingen brasa för mej ikväll, istället tänker jag ha lite kvalitetstid i stallet och sen bara mysa ner mej i soffan, en annan jobbar ju imorrn ;)
 

Måndag

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om idag. Men lär uppdatera lite.
Vart ledig hela heljen, och både fredag o lördag em/kväll har jag spenderat hemma hos Karro med familj. Vi har ätit o fikat, pratat och kollat på film. Dagtid har jag vart i stallet och grejat och kört Jullan fredag och igår. Fröken är så jäkla pigg så jaghar värsta träningsvärken i armarna och till och med haft ont i nacken, har de fortf men börjar bli bättre. Igår när jag körde henne så vart rundan längre än vad jag tänkt mej, hon var så pigg så där jag tänkt vända fortsatte jag istället så hon verkligen fick rusa ur sej.
Idag har de vart trav så har jobbat där. Kall och blåsig dag inte alls skönt.
 
Imorrn är de jobb igen....
 
 photo sparklerosebush.gif
 
 
 

Torsdag!

Idag har vi vart i skolan för sista gången denna termin, känns lite trist, för de har vart rätt skönt att slippa jobbet på torsdagarna. Men i höst då drar de igång igen, sen till jul då tar vi "studenten" =)
Idag lämnade jag även in mitt specialarbete som vi skulle göra som ger 50 p om man blir godkänd. När vi fick reda på att vi skulle göra denna uppgift för nån månad sen, kände jag panik, trodde aldrig att jag skulle orka och klara av att göra den, men jag är mäkta stolt över mej själv, för den vart klar för 2 veckor sen och idag lämnade jag in den =)
 
Hade tänkt ut och köra Jullan en sväng på eftermiddagen/tidiga kvällen, men de har blåst så hemskt idag och regnat emellanåt så jag lät bli. Hoppas på bättre väder imorgon med mindre blåst så jag kan ut då istället. 
 
Är långledig nu, först 3 dagar och sen tog jag ut en semester dag på måndag då de är lunchtrav här så ska ju dit och jobba.
 

Underbara lediga dag :)

Oj oj vilket väder vi har idag och va varmt de är:)
Heelt underbart!
 
Tog en riktigt lång sovmorgon idag. Sen cyklade jag till stallet och körde en liten vända med Jullan, otroligt kladdigt var de och de såg ut som jag hade fått en lerinpacckning i ansiktet när vi var hemma igen. Som vanligt var hon pigg och glad och vill helst bara springa, de där me att bara gå de är ju hur trist som helst. Så erkänner att de vart lite mer trav än va som var tänkt...
 
Idag fyller även lilla fröken Busan 2 år :)
 

Fredag 12 april

Är på ett sjujäkla dåligt humör idag, rätt irriterad oxå!
 
Ingenting har gått som jag velat idag. Helst önskar jag att de blir kväll så jag får gå och sova nån gång.
Men först ska jag tvätta lite och eftersom allt annat jävlats idag så brinner väll maskinerna upp eller jag råkar färga tvätten eller nå...
 
Jaja hur som helst, ska jobba hela heljen, så jagvet då vart jag ska tillbringa den mesta av heljens timmar.
 
 

Onsdag tionde april

Kört Jullan en promenad vända nu på kvällen. Hon var så otroligt pigg så de var sårt att hålla henne i skritt, så ja jag erkänner de vart några meter trav i lugnt tempo.
Körde in på Springkällevägen en bit och vände efter ett tag, sen när jag närmade mej travet och stallbacken så tyckte jag de klonkade och lät så konstigt i vagnen, tittade fram och ser till min stora förvåning att klickfästet har hoppat ur på vagnen, var ju så nära hemma och stallet och hon var ju så pigg så vågade inte stanna för att hoppa ur och sätta i den igen. Väl vid stallet och när jag skulle ta av vagnen så ser jag att fästet som sitter på vagnen har gått sönder, därför de hade hoppat av selen. Så nu ska jag laga den innan nästa tur.
 
Hennes sår vart blött och uppluckrat eftersom de kom snö och vatten i såret när vi körde, så skorvarna hon hade hade fallit av så nu ser de öppet ut igen, men de blöder och varar inte och oftast så kan de ju va bra att skorven släpper eftersom de oftast "Bor" en massa bakterier under... Så bara fortsätta pyssla med såret.. så blir nog de här bra.. Hoppas jag.

Nionde april

Då var de tisdag då.
Jobbade till 22 igår så de har inte blivit mycket till sömn inatt och idag jobbade jag heldag. Så kan säga att jag är rätt trött och seg.
 
Tänkte köra Jullan imorrn, skritta ut en vända, för såret ser bättre o bättre ut för varje dag och om jag skrittar henne till en början så behöver jag nog inte oroa mej att såret spricker upp lika lätt som om jag travar.
Tog och gick en vända med henne idag, när vi vände vart hon alldeles galen, skulle resa sej och slog med ett framben, typiska hingstfasoner :/ 
 
 
 

Söndag

Idag har jag inte gjort så mkt mer än va jag gjorde igår.
 
Men när jag var i stallet på dan och mockade och gav lunch så passade jag på att ändra om lite inne i sel/sadelkammaren. Är så litet där inne och rätt trångt, känns som man bara slängt upp grejerna och vi är ju flera som delar, vissa bryr sej ju inte om hur sina saker hänger och en del har inte så mkt heller. 
Jag har miljarders me täcken, försöker stoppa undan täcken som jag inte använder typ är de vinter så plockar jag undan tunnare täcken, och tvärtom när de är sommar. Täcken jag använder för stunden hänger ute i stallet på täckeshängarna, medans dom som inte använts har jag staplat på hög inne i selkammaren på en hylla.
Idag ordnade jag med träns, huvudlag och lite annat som hänger på krokar, en del av dom har hängt lite vrångt så man har fått trixat för o få tag i för att nån annan hängt saker så tätt. Men nu vart de mkt bättre och jag är nöjd.
 
Har fått en dubbelgarderob av Karro som jag ska försöka få hem vid tillfälle, den tänkte jag ha där jag förvarar mitt foder, och där kan jag ha in saker som inte används för stunden, som en del täcken.
 
När jag var i stallet nu på kvällen, så gick jag en liten svng med Jullan, och som vanligt trippar hon fram. Sen vart de lite borstning och pyssel av hennes sår...
 
 
 
 

Älskade häst

Herre min gud va Jullan va pigg när jag tog in henne ikväll, trippade och försökte resa sej flera gånger. Överladdad, vet inte om de vart nåt djur i hagen för hon tittade bortåt flera gånger.
Men hon lugnade sej snabbt när hon kom in.
Fixade med hennes sår och borstade henne lite.
Sen medans hon åt satte jag mej i boxen en stund. Så mysigt o bara sitta där och lyssna till ljudet när dom äter. Emellanåt så var hon ju tvungen o kika på vad jag gjorde oxå:)

Älskade häst ♥

Lördag

Uttråkad, sjukt uttråkad och less..
Jag vill ha en frisk häst, jag vill ut och köra och rida, träna henne. Imorrn har de gått 3 veckor sen hon trampade sej Märker på henne oxå att hon vill göra nåt annat än att bara gå i hagen, hon är så laddad och pigg så hon exploderar snart.
Jag har ledig helj och har absolut ingenting att göra.. 
 

Torsdag!

Idag är de hemstudier om gäller. Är ju påsklovsvecka så vi får studera hemma. Har ett special arbete på 50 poäng som ska göras. Har faktiskt lyckats knåpa ihop de idag. Ska spara över de på mitt usb och ta med till jobbet och skriva ut.
 
Fick fakturan idag från jordbruksverket.. Den var ju mindre rolig och jag tänkte att jag får säkert dela upp betalningen på några gånger.. Ringde och frågade, men de gick absolut inte. De ända dom kan erbjuda en avbetalningsplan är när de gått till Inkasso!!! Helt sjukt, va fan tror dom att man vill hamna där frivilligt eller?! 
Snacka om att jag vart en aning irriterad då... 

Annandag påsk

Har jobbat hela påsk, förutom idag.
Så för min del har jag inte gjort så mkt mer denna helj. Ja förutom de vanliga sakerna utanför jobbet då som städa o ta hand om djuren.