Takida-Haven Stay




Sommaren är här :)

Rena rama värme böljan igår och idag, Me Like :)

Idag har jag jobbat igen efter min långledighet.

Igår spenderades dagen med en massa hästar och trav. Jullan startade på Romme. A-L följde med som sällskap riktigt trevligt hade vi. Var en liten envis tjej som inte ville gå på transporten inför avfärden, men jag känner ju henne nu och vet att hon kliver på till slut.

I värmningen så tyckte både jag och min kusk Tony att hon såg/kändes  lite knackig ut. Men hon var nyskodd me helt nya skor på måndagen och helst ska hon gå i lite nerslitna skor. Men kände att jag ville inte chansa att hon tappade eller trampade av sej någon.
I provstarten innan loppet slog hon på en galopp, och de är ju verkligen inte likt henne. Men starten gick och hon travde på fint iväg, stog på benen hela loppet och inkom som 4:a :) ärligt så tappade jag bort hennen på upploppet och tänkte att hon vart väll oplacerad som vanligt. Men så åkte Åke förbi med en häst han vart ut med i samma lopp och säger; De där gick ju bra, Vaaa sa jag, ja hon vart ju fyra..
Ha ha snacka om att jag vart paff, men självklart otroligt glad. När jag sen såg resultat listan så vart jag ännu gladare, för hon hade gått nytt rekord wohoo lixom, hon har gjort 7 starter i  min ägo och tagit två nya rekord :)

Tony tyckte att jag skulle testa och sätta på henne en Murphybländare med ett litet hål i på vänster sida och på höger en Cant See Back. För hon springer och tittar och bryter så detta kan vara lösningen så hon rätar upp sej.
Fan vad jag gillar min kusk, han är otroligt snäll och trevlig, ger mej tips och råd och kommer med ideér och passar så bra ihop och köra min lilla tjej :)





Måndag

Var några dagar sen sist.. Men har inte haft varken tid eller lust att blogga ngt.
Vart en trevlig midsommar, alkoholen har flödat i dagarna 2 :D
skönt att ha vart ledig så länge oxå, en liten försmak av semestern som är 3 veckor bort :)





Glad Midsommar

Då var de fredag och midsommar afton igen då. Tänk att de gått ett helt år sen sist... Och nu vänder de :/ Om exakt 6 månader då är de julafton :(

Jag ska faktiskt(hör och häpna)ut på en ridtur nu på dagen för Jullan måste tränas oavsett aftnar eller vanliga vardagar. Sen ska jag till mamma och äta lite, och senare i kväll blir de inta lite alkohol...
Hoppas att vädret är med oss, ja solen får gärna skina, men huvudsaken att de är uppehåll.


Monday today

Ny vecka igen.
Jag är ledig idag, ssen jobbar jag tisdag och onsdag sen är jag ledig tills nästa onsdag, om jag inte får extra jobb på måndag för jag har satt upp mej på de då.

I lördags åkte jag till Avesta på hundutställning. Gick inge bra alls så jag är grymt besviken :(
På kvällen vart de partaj med Karro och Pernilla. Vi var på bowlingen, sen hamnade vi i Tibble på nån fest, var hemma typ 4 på morgonen. Så igår va man rätt trött.

Idag ska jag rida, sen blir de och klippa gräs om inte de börjar regna.


Lördag artonde juni 2011

God morgon världen!

Har sovit piss dåligt inatt, vet inte varför.. Men tankarna börjar ju snurra så fort man lagt sej. Fast egentligen har jag ju inge speciellt att ligga och grubbla över. Men jag har ju mina nätter när de är så här.

Ja ja sova får man göra när man blir pensionär.. eller?!

Hur som helst så är jag iaf ledig nu i några dagar så jag hinner nog med att få sova lite :)




Onsdag Femtonde Juni

Sov till 11:15 idag, gissa om jag fick lite småpanik när jag vaknade. Vet inte varför men fick de bara, hade ju inget inplanerat förens till eftermiddagen..

Ja ja hur som så skulle jag och Annica till Mora en sväng, hon skulle följa med som sällskap, och tacksam för de är jag :)
Jag har ju skrivit förut att jag har väldans slitna däck fram och har ju beställt nya, dom kommer att komma imorgon på dagen.
Alldeles utanför Garsås så tyckte jag att de lät konstigt när jag körde, så jag frågade A hur de kändes om man hade punka, då tittade hon i backspegeln och såg nå konstogt spår efter oss.. Stanna bilen och mkt riktigt... PUNKA!!
Fick lov att köra en bit till och hitta en p-ficka eller väg. Hittade på en avtagsväg iaf och stannade. Hittade fälgkors men hade dessvärre ingen domkraft. Men en snäll gammal gubbe stannade sa att han skull hämta en och komma tebax. Så när vi väll fått av däcket och på med reservet så kunde vi åka vidare.

Tycker folk i dagens läge är väldigt ohjälpsamma, ser man ngn som står och har problem är dom livrädda och stanna och erbjuda hjälp.. Diss till er alla!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu är iaf Charlie vaccinerad, har köpt både hund och häst foder. Vart en ganska kostsam Mora tur...

Imorgon ska jag iaf på med nya däcken så är de bara och tuta och köra!


Två av mina tre hjärtan



Joline och Ari


Tisdag

Åh äntligen har jag gjort mina arbetsdagar, är nu ledig tills torsdag morgon:) sköönt.

Jag känner mej helt slut. Skulle vilja sova i flera veckor. Men antagligen så är de så för att semestern är ju inte så långt borta... Ja de är ju några veckor kvar än tills dess, men de krymper sakta..

Igår beställde jag iaf 2 st nya däck till bilen, billiga lågpris däck på internet. Dom håller så länge dom håller. Känner att jag inte riktigt har råd att slänga ut så mkt på dyra däck.. Å ja jag vet de lönar sej säkert i längden.. Hoppas de inte tar alltför många dar innan dom dyker upp, för helst vill jag ha på dom på bilen innan lördagen.
Sen så måste jag styla till Charlie innan lördagen oxå, badad är han ju, men benen måste jag nog tvätta på honom igen, sen är de ju de där me kloklippning, klippa tass hår och snygga till hans öron och borsta igenom honom lite till.. Sen ska jag hinna med och träna häst oxå.. men dygnet har ju 24 timmar så på nå vis ska jag väll få till detta :D

Ja just ja mammas dator har kraschat, så jag fick "ärva" hennes skrivare som även har scanning och kopiator i. Men nu när jag skulle installera den, så visade de sej att de inte går att installera den på min dator eftersom jag har vista :( vet inte om man kan få tag i installationscd för vista.. Kanske ska testa och googla.


Söndag tolfte juni

Sitter på jobbet och ska strax luncha. Slutar kl 13 idag och de känns otroligt bra då jag är så trött och tänkte hem och vila lite. Är ju verkligen trök och viloväder idag oxå, spöregnade för en stund sen.

Jobbade ju kväll igår och hästarna fick komma in över natten då jag kom upp till stallet när jag slutade så började de åska och blixtra igen. Hade tur att jag dröjde mej kvar i stallet oxå när dom kommit in för Jullis fick en foderpropp igen :/ som tur var lossnade den ganska snabbt, men de är absolut inte roligt när de händer... Vågar knappt tänka på vad som skulle kunna hänt om jag hunnit sticka därifrån dom gångerna hon fått det...

Nä nu får mina arbetskamrater ta och komma in så jag får lite lunchsällskap.


Lördag 11 juni. Pingstafton

Glad pingst på er!!

Själv blir de varken pingstfirande eller Kroghall som har nypremiär för i år. Eftersom jag har jobbhelj nu, jobbar kväll idag och dagtur imorgon. Lite synd faktsikt för jag hade gärna tatt ett litet partaj i detta underbara väder och kanske fått chansen och träffa honom jag träffade på Hammerfall för några heljer sen eftersom han tydligen ska hit ikväll.. Men men vad är väll en bal på slottet?? :/
Ja ja allt har väll en mening, eller?

Hästarna har iaf gått ute över naten och är de fint när jag slutat ikväll får dom göra de även inatt.


Fredag tionde juni

Sovmorgon-Check
Ridit Jullan-Check
Klippt gräs i 2 timmar-Check
Badat Charlie-Check
Borstat Charlie-Check


Och klockan är "bara" 19:13 känns som denna dag är hur lång som helst.


Funderar på om hästarna ska få gå ute inatt. Så fåfr jag för en gångs skull vakna utan någon klocka som ringer....



Torsdag nionde juni

Har jobbat extra idag, en hel dag. Solen har vart glödhet och de har vart super varmt hela dan.. Hade en massa planer som jag skulle göra när jag slutat och kom hem. Men dom var bara att glömma, de började nämligen och regna, åska och blixtra :/ Så vi får se hur vädret är imorgon, men då blir de ju desto mer att göra istället. Är iaf ledig då och glad är jag för de eftersom de senaste 2 nätterna har jag inte fått mkt sömn alls, varmt när man ska sova sen en och annan fundering som kommer krypande när man lagt sej. Så ikväll hoppas jag att jag somnar ovaggad.

Ja just ja, såg att jag måste köpa nya framdäck imorrn oxå. Lika bra att göra de så fort som möjligt, så man inte står där en vacker dag med punka långt hemifrån.


Underbara sommar kväll

Har spenderat flera timmar i stallet. En sån skön sommarkväll, varmt och fint. Jag har faktiskt ridit båda två idag, började med Jullan och när jag var ute med henne kände jag att jag skulle även rida Ari och så vart det. Tror han tyckte de var kul att äntligen få göra nåt för han var verkligen pigg.
Så nu gällerde att inte börja fuska utan även träna igång honom igen. Tur sommaren bjuder på ljusa kvällar länge, så ska nog inte de va ngt problem..


Måndag 6:e juni

Sveriges nationaldag idag.
Rättvik hade inte råd att ha ngt firande för oss som bor här.. Ovanligt.. Kanske dax och dra in på vissa saker, och då menar jag inte inom barn eller äldreomsorgen. De finns så många andra onödiga tjänster osv..

Haft stålande väder i några dagar.
I fredags jobbade jag heldag, sen efter jobbet drog jag och Karro och hämtade ett stort lass med hö till mej. Sen klippte jag benen på Benji. Svettigt värre i värmen :)
 
Lördagen gjorde jag inte så mkt på dan, men på kvällen vart de fest tillsammans med min granne och S och chaffis. Vi åkte till Vansbro på cruising. Hemma i R-vik kl 1 så vi hann med bowlingen 1 timme oxå :D

Igår var de en segdag, som de brukar så där dagen efter. Men träffade iaf Fi en sväng på kvällen så vi kunde skvallra lite.

Idag har jag jobbat till halv 5. Nyss käkat och tänkte bege mej mot stallet om en stund och rida. Hon har fått stå och vila nu sen sista starten. Men nu är vilan slut:)

Imorrn jobbar jag kort dag. Är vädret fortf bra och uppehåll, ska gräset klippas.


Onsdag Första Juni tjugohundraelva

Tarv både måndag och tisdag. I måndas då var de trav här hemma som jag jobbade på och igår då var jag till Bollnäs med Jullan och startade.
Min kusk som körde henne för tredje gången berömde mej igen och hästen:) Tyvärr så vart de strul i strax efter start, hon vart störd av först en galopperande häst men kom förbi, sen kom nästa galoppernade häst och då slog hon dessvärre på en galopp, en ganska lång sådan, men hon vart inte diskad. Hon kom ganska långt efter, men gjorde ett kanonlopp trots allt och gick i mål på 18.8. Jag är jätte nöjd och som sagt så blir jag otroligt glad och stolt över berömmen jag får av min kusk.

Nu idag har hon börjat och få kamomill homeopatmedlem som jag vart rekommenderad. Jag vet inte om de klassas som doping och är karens på de ska kolla upp de, om de är så så kommer hon att vila från lopp juni månad medans hon får de. Om inte så har jag väll hittat lite lopp framöver.