Moonday today

Jobbat idag. Lena och lilla Emilia kom förbi jobbet en sväng, hon har växt som bara den senjag sist såg henne, nu pratar hon lite och har börjat ocj gått. Hon fyller 1 år på onsdag, så då ska jag på kalas på kvällen =)

Har även tvättat lite efter jobbet, har sista maskinen i nu som är klar om en liten stund.

Har även kört Ari en sväng nu på kvällen.

Igår gjorde jag inte så mycket. På eftermiddagen kom Linda och Kevin förbi en snabbis.

Senare på kvällen kom Annica förbi stallet med hennes dressyr sadel, som jag ska få låna och testa på Ari, få se om den ligger bättre på än vad min gör..


Lördag

Sitter på jobbet, har en lucka innan nästa besök, vilket oxå är de sista för idag.

Gick iaf bra och rida lektion med Ari igår, och de var inga problem att ta sej in i körhuset. Men de var mycket nytt för han och titta på där inne. Och speglarna som var uppsatta va så spännande, varje gång vi red förbi dom tittade han på sej själv, ibland var han även tvungen att stanna för att riktigt se.. Egen kär eller ;)
Ridläraren var något sen, men de gjorde inte så mycket, vi red lite själva där inne innan hon dök upp så fick hästarna bekanta sej mer med de konstiga huset.. De var otroligt jobbigt, både för mej och Ari menkul som sjutton, så vi ska boka in henne igen, blir om kanske tre veckor igen. Så ska jag väll försöka träna lite på de han hade svårigheter med...
Min sadel måste stoppas om oxå, om jag inte ska köpa mej en ny, den är alldeles för låg fram så de klämmer lite på han.. Vet inte vilket som är bäst och billigast, de är ju en uppsjö av sadlar..

Nä om man ska ta och göra sista rycket nu då så man får gå hem för dagen.


Friday

Tjing tjong!
Japp då har man avverkat nästan hela arbetsveckan, endast morgondagen återstår.

Klockan 18 idag ska jag rida lektion med Ari, börjar bli lite nervös, men de ska nog gå bra =)
Få se hur möt man är efteråt och hur mycket träningsvärk man får imorrn, men hon kanske inte kör såå hårt me oss ;)

Nu ska jag fixa nå och äta innan de är dax att bege sej till stallet.

Soo long!

Onsdag

Oj jag har inte skrivit sen i fredas....

Idag är jag ledig och vet ni, då regnar de. Jag som hade planer, klippa gräs och köra Ari. De ena kan ja ju iofs göra, men vet inte om jag har nån lust. Men vi får se längre fram på dan....eller eftermiddan eller kvällen..

Igår var jag till Blnge och fixade naglarna igen. Sen var jag på ÖoB en vända, köpte lite smått och gott och ett par nya "short Chaps". Behövde verkligen ett par nya, för min gamla är väll en sisådär 10 år och håller knappt ihop. Var även in på Lidl och köpte hundmat. Sen innanjag åkte hemåt, var jag och Linda på Max och glufsade lite.
När jag kom hem tog jag Charlie och gick en halvtimmes promenad.

Frajdäj

Idag har jag vart till Furudal på lite studie besök i jobb syftet. Gick bra och va kul och komma på ett annat ställe och få se lite nytt.

Har vart rejält trött idag och de har sina orsaker, för mina förbannade grannar hade fest inatt. På en torsdag! Jag trodde jag skulle bli vansinnig.. Ju längre mot småtimmarna klockan led, desto mer vreds stereon upp. Jag bankade och knackade i väggen men ingen reaktion.. Är så jävla trött på deras konstiga fester dom kan ha lite hur som helst och när som helst. Är bra sugen att när jag går upp en morgon när jag ska till jobbet, vrida på min stereo på hög volym och med en massa bas. Eller kanske en kväll, ta Charlie med mej och dra ut, och låta stereon stå på för fullt och på repeat och inte komma hem förens flera timmar senare... Ja hämnden är ljuv, för inatt var inte första gången dom höll mej vaken.

Ska snart bege mej till sängs för jag ska jobba även imorrn. Så hoppas jag på att dom håller sej lugna ovanpå så jag får en hel natts sömn....

Torsdan

Ledig dag idag =)

Meen vart förbi jobbet på ett möte. När jag var hemma igen kikade mamma förbi en sväng. Sen när hon åkte så tog jag och Charlie och klippte gräs, eller ja jag klippte och han kollade på.. men såg att han ville hjälpa till lite för han åt nämligen de.. haha

Här är lite bilder från söndagen nere vid siljan;


Hmm undrar om de hoppar upp nå ur vattnet, typ ett sjöodjur :S







Onsdag igen då.

Ja då har man jobbat 3 dar efter semestern. Första dan var seg, men både igår och idag har de gått bra. Är inne i jobbet redan och känns inte att man vart ledig i nästan 4 veckor.

Igår efter jobbet gjorde jag inget speciellt. De regnade så gott som hela dan. Idag däremot har solen strålat hela dan. Så efter jobbet tog jag en tur med Ari.

Imorrn är jag ledig, menmåste förbi jobbet för vi ska ha ett möte som de är bra att jag är med på. SÅ den tiden får jag ta ut i komp sen.

Nästa fredag(28/8) kl 18, ska jag med Ari tillsammans med Yvonne(en enhetschef) och hennes häst även den en travare, rida en lektion. Vi har bokat in en kvinna från Borlänge och så har vi bokat och hyrt körhuset i 1 timme. Ska bli jätte spännande. Få se hur de går och va vi tycker, är vi nöjda ska vi ta fler lektioner. Få se även om vi får med nån mer, för desto fler desto billigare blir de. Men så här första gången kan de va skoj och bara va vi två, för då kan hon rikta in sej på bara oss...Så fortsättning följer ang de.. =)

Ååh.......

Fan va jag vart sugen på grillat... Mmm..

:P

Måndag

Jaha första dagen avverkad efter semestern...Har gått bra, men har varit lite segt, men tar ju alltid ett par dar innan man kommer in i allt igen. Var då inga problem att gå upp imorse när klockan ringde heller.

Har tvättat lite idag och dammsugit när jag kom hem från jobbet. Charlie lossar så mycket hår nu så jag är lite nervös inför utswtällningen som blir om lite mer än 2 veckor. rädd att han ska likna en naken bernard :/

Ska strax käka lite glass och hemma gjord chokladsås :P

Sunday bloody sunday

Åh imorrn är de dax att återgå till jobbet. Skulle gärna va ledig ett tag till, men men de går ju lixom inte.

Hmm sist jag bloggade var i onsdags, och jag har väll inte så mycket att berätta. Har varken gjort eller hänt så mycket alls.
Dom senaste dagarna har jag ställt klockan så att jag inte skulle sova alltför länge, men idag sista dagen så tänkte jag unna mej en sista sovmorgon. Vaknade runt 10:30 av att Charlie kom och pussade på mej, låg kvar och drog mej ett tag och en stund senare kom han och gjorde samma sak igen. Så då klev jag upp.

Wednesday

Oj oj nu är de inte många dagar kvar på årets semester.. Trist, men så är de ju här i livet. På sätt och vis ska de bli skönt och återgå till rutiner och få en "vardag" igen.

Gårdagen ägnade jag till att tvätta. Var i stallet ett par vändor med. Sen på eftermiddagen fick jag och Charlie påhälsning från Idre. Charlies uppfödare Petra hade vägarna förbi =)

Idag ska jag åka och hämta ut ett paket i Vikarbyn, som har kommit till min gamla adress, så därför finns de på affären där uppe. Och ikväll är de bygdetrav här så då har jag lovat och ställa upp där och jobba. Sen ska  jag se om de är för blött i gräset eller om de går att klippa.

Tuesday

Något bättre i förkylningen idag, tack o lov.. de går åt rätt håll.

Håller på att tvätta, och sen ska jag ju upp till stallet, få se om jag tar en tur med lilla kråkan idag..

Annars har jag inge alls planerat. Tar de som de kommer bara.



Monday

Nu har jag tatt tag i mitt "lilla" problem, och de verkar som allt löser sej till de bästa =)

Är fortfarande förkyld. Så idag ringde jag och sjukskrev mej, inte fasiken ska jag slösa en massa semesterdagar på att vara sjuk. Nä bättre och spara dom då istället. Blir iofs lite mindre lön, men men vad är väll en bal på slottet...?!

Ska äte lite frulle nu. Sen drar jagtill stallet en sväng och fixar lite. Hade tänkt och köra men tror jag struntar i de.. kommer ju fler dagar.. (hmm vilken tränare man är!)


gaaaaaaaaaah

Fan va drygt de är och vara förkyld, speciellt i denna värme. Täppt i näsan, nyser hostar som en dåre, men faktiskt inge ont i halsen.

Igår upptäckte jag en sak som gjorde mej otroligt ledsen och besviken...Hoppas jag kan ordna de på måndag, just nu orkar jag inte ta tag i de.

Finns även lite annat som gjort mej besviken, vissa personer.. Man kan väll åtminstonde få en förklaring, eller???

Och jag har inte en aning om vad man ska hitta på ikväll heller, känns lixom som att de suger och sitta här.
Men få se om ev jag och Fi ska ta nån kall och ut en vända..

Fredag

Har vart med Fi och solat i flera timmar idag. Kan ju säga att jag har nog bränt mej lite och de hettar rejält i skinnet... Men men de går väll över.. hehe. Vi solade ju även lite igår, men de har vart ännu varmare idag.

Igår kväll grillade vi lite, jag, Fi, Eric, Krister och Emmelie. De var hur gott som helst. Drack även nån öl och lite rose´vin, så jag vart lite smålullig.. men men va gör väll de, har ju semester så då ska man väll passa på och njuta.

Har inga planer för heljen, men är öppen för förslag =)


ja o Fi är o solar o har sällskap

5b7e31c39f389d0c30391fbb9c54034c.png

Kolla varifrån!

ja o Fi är o solar o har sällskap av dessa 2..


Tjosan

Nu är jag hemma efter en trevlig eftermiddag och kväll. Träffade Sofie så var vi på Fricks och fikade lite och kollade på folk.
Åkte hem en sväng sen kom hon, 2 av hennes syskon barn och hennes sambo och hämtade mej så var vi till Igeltjärn och fiskade lite. Fick tyvärr inget napp, men de vakade som sjutton. Dom hade visst planterad in mer fisk idag, men dom var antagligen inte sugna på och bli uppdragna idag.
Har även tvättat en massa idag och sen körde jag Ari en vända i skogen.
Ska snart ta och sova för imorrn ska jag och Fi åka till Falun och shoppa lite.

Måndag 3,e augusti

Kom hem för en stund sen efter och ha jobbat på travet. Det var årets sista måndagstrav. Nu är de inte trav här igen föräns i september.
Sov till 11 idag, sen städade jag lite och drog sen till stallet och gjorde iordning. Sen åkte jag över till banan och träffade Fi lite.Var där en stund innan de var dax att åka och handla lite och hem och fixa mat.

Har anmält Charlie idag till utställning i Högbo(Sandviken) den 5;e september. Jobbar den dan, men får väll antingen försöka byta eller ta semester. Lättast är nog  och ta semester eftersom jag har en delad tur den dan.

Imrgon har jag tänkt och köra Ari. sen skulle de behöva klippas gräa nu igen, fan va de växer.. men men iofs bra, för ju mer timmar jag klipper desto mer pengar blir de ju och hämta sen :D

Lördag

Oj helj igen. Man blir ju så förvillad när de gäller dagarna nu när man har semester.

Igår va en seg dag igen. Men jag och Sofie var på Rättvik en sväng, käkade lite sen gick vi och kollade lite bland folk och i affärer, köpte ett halsband. Kvällen tillbringades hemma i soffan och jag la mej i skaplig tid...

Om ett tag ska jag och Linda åka till Borlänge och fixa naglarna igen.
Och ikväll har jag inte en aning om vad man ska göra.