Onsdag

Jaha jobbat idag igen då.

Har även haft tvättstugan.

Sen har jag och Jullan tatt en ridtur, idag vart de backträning i sanden. Sen skodde jag om henne fram, så nu är hon fin om alla sina små fötter :)

Är skit trött och de är inte likt mej vid den här tiden. Så de blir nog sängen snart nog för min del. Inte ofta jag kommer tidigt i säng. Men iofs alla har ju olika definationer av vad som är tidigt och inte.. haha :)

Jobba imorrn igen har bara ett besök ute, sen ska jag sitta på planeringen. Och jag lovar bara för jag ska vara inne så kommer solen skina som aldrig förr :D


Tisdag

Tänk imorrn är det sista augusti.. Hjälp vad fort det går :( Förra året kom vintern 16:e oktober sen höll de i sej minst sagt ända fram till vår månaderna..


Ska snart bege mej till stallet för att göra iordning så det bara är att ta in hästarna ikväll.

Vet inte om det är så många hästmänniskor där ute som läser min blogg. Men jag har lite saker till salu..
Ett fleece täcke strl 130-135, oanvänt, Transportskydd strl Full använda ca 10 ggr, en lila grimma köpt från Hööks använd en gång.
Sen har jag en stor hundbur i stål till salu oxå, den är helt oanvänd står bara och samlar damm..
Bilder finns vid intresse. Kommentera om du är intresserad!


29 augusti

Måndag idag.
Har jobbat heljen.

Igår var jag och kollade på en lgh som är till salu. Det var väll lite och fixa på den, speciellt köket, där var de inte direkt vackert. Men finns lite pengar i reperationsfonden iaf.. Ska ge dom ett bud få se om dom godtar det...

Idag är jag ledig. Men ska iväg och jobba på eftermiddagstravet här på Rättvik.


Härliga dag

Idag har de vart en underbar hörst dag, solen har vart framme och de har vart riktigt varmt och skönt.
På travet var de så varmt så jag och Ina fick sätta oss i skuggan, vi pallade inte riktigt och sutta i solen. Dessutom har vi så mörka kläder på oss när vi jobbar där och de gör ju inte saken bättre.

Nu på kvällen så följde A-L´s Johanna och Mathilda med till stallet, dom fick borsta mina hästar medans jag mockade och gjorde iordning.

Nu blir de teve mys resten av kvällen. Imorrn är jag oxå ledig. Då ska jag på banken på eftermiddagen. Hoppas på fint väder oxå och så ska de tränas häst ;)


Å regnet det bara öser ner..

Snacka om deprimerande väder vi har då:(

Idag har jag jobbat en kort dag. Har även idag setat på planeringen..

Ska iväg och hämta hö om en stund. Hade även tänkt motionera en eller kanske båda pållarna idag, men fortsätter de regna så här så får dom stå.

Imorrn är de lunchtrav här igen. Anmälde Jullis till 3 lopp men kom inte med i ett enda :( som bäst var hon 1:a reserv i det loppet jag trodde hon skulle komma med i. Men men inte mkt att göra åt. Förhoppningsvis så kommer hon med i nå lopp framöver jag planerat in. Och snart så börjar många ställa av sina hästar inför vinter säsongen så då kanske man har lite större chans och komma med i andra lopp än p21 loppen... 


Fredag

Jajjamensan då har man gjort sin första vecka efter semestern. Har ledig helj nu och de ska bli skönt.
Har inte hänt så mkt alls under veckan, utan mest bara jobb och träning av häst.

Ja då vet ni att jag lever iaf :)


Måndag

Då var första arbetsdagen efter semestern avklarad. Gick smärtfritt och de kändes som jag inte vart ifrån jobbet så länge som 4 veckor.
Dessvärre fick jag en smärre shock när jag tittade på våran anslagstavla. De satt en lapp där om + och - timmar. Efter lite frågande vad de betydde så hade jag fått svar på min fråga. De är så att fom idag så började vi på ett nytt schema, bra för vissa och mkt sämre för andra. En del har fått jobba arslet av sej medans en del fått de bra nu på övergången. Enligt flera så skulle de bästa vart om vi började nästa måndag på nya schemat för då skulle de stämt mer med timmar.. Och jag med min otur har 16 timmar MINUS!! Kul i jul. Dom kommer inte dra av på lön och dom som har + kommer inte att få mer i lön. Istället så ska vi med minus tid jobba igen dom timmarna, för min del gäller de 2 hela arbetsdar.. Ja ja de ordnar sej väll, men vi är många som tycker att vi ska inte bli drabbade eftersom de inte är vårat påhitt med nytt schema...


Söndag

Om ca 10 timmar är de dax att infinna sej på jobbet igen då :/ hmm ja jag har väll lite av sån där arbetsångest just nu. Men jag vet att de kommer gå bra bara man kommer dit. Sen kommer de inte ta lång tid innan man är inne i allt igen.

Idag har jag ridit Jullan igen. Vart en träningstur i sandbackarna. Nu ska hon få stå i 2 dar har jag tänkt, ta igen sej och bygga lite muskler. Sen kommer jag träna på henne varannandag igen. Få se om de blir ngn start framöver.. Har lite inplanerade anmälningar.. Anmälde henne idag till ettt lopp på Romme, men hon har ju så lite poäng så där kom hon inte med.

Har även börjat och fundera på att "långtidshyra" ett hästsläp. Har räknat lite på de och som de är i dagsläget så om jag ska hyra varje gång jag ska iväg och starta + hyra släp när de är dax att hämta hö så kommer jag upp i samma summa som om jag skulle leasa ett lite äldre släp. Sen i avtalet får jag även hyra ut de i min tur för att få in pengar till, ganska smart idé måste jag säga. Då om man har tur att folk vill hyra de så kan man ju kanske få in månadshyran till de..

Nä dax att gå tillbaka till jobbångesten en stund till innan de är dax att sova lite..


Lördag natt..

Sitter här i min ensamhet. Tog ett glas vin kollar runt lite på nätet och har teven på, Sagan Om Konungens Återkomst. Har sett dom flera ggr, men fanns inge annat bra och se så..
Blir väll snart sängen.

Idag har jag spenderat flera timmar i stallet. Tog och skoddde Ari fram så nu är han fin och nu är de bara bak som ska göras. Men tar de en annan dag, min rygg pallar lixom inte. Jullis ska oxå få lite pedikyr nån dag här vid tillfälle.. När Ari var skodd så körde jag honom en sväng, en kort vända men blev ganska mkt trav, för han var pigg som sjutton, dessutom var de en massa Vasa ryttare ute och red och bara dom som sprang om gjorde ju inte tävlingsinstinkten bättre på honom, han skulleikapp till vilket pris som helst. Verkar som han klarar mer än jag tror fast han stått så pass länge. Han verkar orka ganska mkt. Men kan nog vara så att han har en bra grundkondis.





Nöjd:)

Vart en sväng till Blnge, köpte nya skor fram til Jullan. Alu med öppen tå, funkar så bra, synd att dom slits så fort bara men men..
Vart ett stopp på ÖoB oxå sen var vi på Burger King och käka.

Kom hem sen bytte jag om och åkte till stallet. Red ett tufft pass i sanden runt kalkbruket på Jullan och hon kändes hur fin som helst. Ville bara mer och mer.. Blåste ingenting när vi kom tillbaka och inte blödde hon nå näsblod heller. Så det som hände förra torsdagen var nog bara tillfälligt...

Nu ska jag dricka lite kaffe och ta de lite lugnt ett tag.. Känner hur tröttheten kommer krypande :/


God morgon!

Fan vad jag hatar sömnlösa nätter... Igår i 23 tiden var jag skit trött så jag gick och la mej. Men väll liggandes där kunde jag inte somna så efter 1 timme då klev jag upp gick in i soffan och la mej, starta teven och datorn.. Vid 2 då kände jag mej sovtrött på nytt. Gick och la  m ej igen och somnade efter ett tag.
Så här har jag haft nu i ett par veckor, men vet inte vad felet är, för jag funderar inte på nå speciellt och jag är ju trött.

Ja ja nåväl, har 2 dagar kvar av min ledighet och hoppas jag kan somna bättre inför min komande arbetsvecka.

Jag och Karro ska bege oss till Borlänge på en liten tripp och köpa skor. Närmare bestämt till Aubiose. Hon ska ha skor åt Benji och jag passar på att köpa till Jullan. Vet att dom har rea där nu oxå och de finns säkert en massa man vill ha.


10:e augusti

Då var de onsdag och de står inte på förens de är måndag och dax att jobba igen :/

Min förkylning sitter fortfarande i och jag tror jag håller på att bli tokig.

De senaste dagarna har jag inte gjort så mycket. Körde Ari igår och idag red jag Jullis en lugn vända, hon var pigg och glad. Så jag hoppas att de inte är/var nå allvarligt för de som hände i starten i torsdags..

Imorrn ska jag hjälpa Karro klippa Benjis ben igen och så har jag tänkt ta en tur med Ari. Får varva och träna hästarna varannan dag, om jag inte får nå ryck och tar båda samma dag.

Är iaf skönt att vi hjälps åt i stallet så jag slipper dit på morgonen nu, skönt att få sova tills man vaknar utan ngn klocka som ringer..


7:e augusti

Nu blir de en kort uppdatering av alla dagar från veckan......

Har ju haft Classic Car Week här under veckan och min syster har vart här men bott hos mamma.

Måndag: Red Jullan en sväng på dan och kände på henne inför starten på torsdagen, på kvällen var jag och syrran ute och kikade i några timmar på alla bilar och folket. Träffade även våran tremänning Louise från Vallsta i Hälsingland. Första gången jag träffade henne men otroligt trevlig och glad tjej:)

Tisdag: Fick jag besök från Östersund, närmare bestämt av min kusin Magnus och hans två barn Evelina och Sebastian. Dom åkte i hans Bmw och hade hans otroligt snygga Pontiac Firebird med sej på släp. Festade på kvällen och åkte i pontiacen, med oss var även syrran och Louise :) kul kväll..

Onsdag: Hade ont i halsennär jag vaknade :( Umgåtts med Magnus och barnen hela dagen vart på långbryggan för barnen ville bada sen var vi ute och åkte lite. Sen i 19 tiden lastade dom och åkte hemåt.
 
Torsdag: Jag, syrran och Jullan åker till Romme på trav. Startar i lopp 5, Tony kör. Fick in Jullis på ca 15-20 min på transporten idag :)
Kändes kanonfin i värmningen. I loppet hängde hon med där fram i hela tiden tills upploppet då vart hon trött. Slutade som först utan pengar. Blödde lite näsblod när hon kom in. Har förmodligen nå "skit" i kroppen.
På kvällen var jag och syrran ut och festade igen, hamnade på bowlingen i sällskap av Karro och Sara. Kul kväll, hemma runt halv 5!!

Fredag: Fortfarande ont i halsen och känner mej mer förkyld. Trött och sliten. Umgåtts med A-L, grillat med dom på kvällen.
I 23:30 tiden ringde jag gråtande till mamma över mina grannar ovanpå som hade värsa jävla festen. Tog Charlie och åkte hem till henne och sov.

Lördag: V75 här på Rättvik. Strålande sol och varmt över 9000 i publik. Helt underbar dag. Bara tatt de lugnt sen på kvällen.

Söndag: Sovmorgon. Kört Ari, mkt pigg och glad. Nu jäklar Ska han köras igång igen :P


Tilläggas bör att under hela veckan så har de vart fint väder och varmt:) en riktigt kanon vecka, skönt att få lite sånt väder på sin semester oxå.

Nu går jag in på min sista semester vecka. Kommer att få sovmorgon varje dag då han i stallet som har hingsten ska släppa ut och fodra mina hästar, jag ska ta in hans häst och ge den på kvällarna.


1:a augusti

Oj va fort allt går, det är rean inne i augusti, känns rätt tråkigt:(
Men men bara och försöka ta vara på tiden så gott man kan.

I lördags på dan åkte jag på ett jäkla ryggskott, men med lite värktabletter och tänka på hur och vad jag gjorde så gick de bra. Kunde faktiskt festa lite på kvällen oxå. Men alkohol har ju en bra inverkan när manhar ont man blir ju mkt smifdigare då... eller ;)

Igår så åt jag, mamma och syrran tacos :P göttans.

Idag är de tvättning på schemat, ska även till stallet och rida sen och fixa med lite där. Få se ikväll om de blir ut och sätta sej och kika på alla bilar och folk.

Och imorrn då är de ju cruisingen :D