Vill du bjuda??

Har lagt ut några auktioner kika in på dom --->Här


Händer lite på gatan..

Strax innan 18 tiden hörde jag hur de vart utryckning av brandbilar, kunde juh aldrig ana att de var hit på min gata dom skulle... Men strax bortanför mej på andra sidan av vägen svängde dom upp, och då såg jag att de rykte därifrån...men de va snabb släckt för kort där efter var de ingen rök kvar..

Sen läste jag  DD på internet när jag kom hem från jobbet, då stog de att en person blivit hundbiten i ljumsken på denna gata tidigare idag så ambulansen kom..

Ja nu fattas de bara en polis utryckning här oxå så har alla fått ryckt ut idag =D
Men iofs kvällen är inte slut än, mycket kan fortfarande hända!

Onsdag sista April

Jobbat idag, kunde gå hem en timme tidigare.

Har städat ur Speedys bur nu, kände att jag inte orkade de igår.
Har även satt lite frön som jag fick av
Linda i lördas när jag var dit. Få se hur de artar sej då om de börjar och gro....

Vet inte vad jag ska hitta på ikväll om jag blir hemma bara??!! Pratade me Maria en sväng och hon sa att jag fick komma förbi där en sväng om jag ville. Få se senare. Ska juh iaf upp och jobba imon så de blir inge sen kväll för min del..

Ledsen :'(

Vila I Frid lilla Speedy
image199
Tyvärr gick det inte att göra något åt Speedys öga, det hade redan gått för långt, och Veterinären tyckte att de humanaste att göra va och låta han somna in. Man vet juh inte hur ont de gjorde och hur mycket att led.
Så vid 18 tiden fick han en spruta som han sakta somnade in av. Jag tog med honom hem och begravde honom i rabatten brevid där jag begravde Pucko i somras.

Speedy 070618-080429
image200

image202

♥Vila i frid Speedy♥

~TiSdAg~

Hemma från jobbet bnu, har vart en mkt lugn dag idag... Och alldeles innanjag skulle sluta gick jag och Lena på Fricks och köpte oss årets första mjukglass..:P smaskens...
Håller på att tvättar lite och hängde ut första tvätten nyss, lär nog torka fort i denna blåst.

Vid 18 tiden ska jag och Speedy till veterinären och visa upp hans öga.

Vet inte vad jag ska hitta på nu innan, kratta går de inte att göra heller för de blåser så mycket.

.: ~~:.

Hemma nu. Har vart i stallet, körde med Emmelie och Attika, och som jag trodde var Ari jätte pigg. Han blir som en helt annan häst när vi har sällskap. Fast de är kul oxå, då ser man juh att han verkligen kan och vill springa. När vi låg i rygg på Attika höll han på och trampa upp i vagnen flera gånger, till slut var jag tvungen att köra först ett tag så jag kunde släppa av han lite. Få se om vi ska köra ilag nå mer denna vecka.

Snart dax för CSI =)

Tjohoo

Nu har jag hämtat ut ögonsalvan och gett Speedy en gång, stog att man kunde ge 1 droppe var 3-6 timme, så han hinner nog få 2 st till innan de är sov dax.

Har vart ute och krattat lite oxå efter jobbet.
Ska till stallet om ett tag och köra och idag får vi sällskap av Attika och Emmelie, få se hur de går, för jag antar att Ari är jätte pigg med tanke på att han stått i några dagar nu... återstår att se..

Jo glömde nog skriva igår att de var ett par som var och tittade på stallplats igår, dom hade 2 stycken hästar, ett kallblod och ett varmblod, och dom ville in så fort som möjligt, helst redan idag....Men de finns ett litet problem, i en av tom boxarna har en viss person som hyr in sej i stallet lagt beslag på med sitt foder och lite annat, och hon är inte hemma så hon kan plocka bort de...
Så de visar sej när dom nya kommer.. inte för att jag vill, men de är ju inte mitt stall så....

Fick papperen idag sen inbrottet i stallet och polisanmälan jag gjorde...:
Förundersökning inleds ej- Brottet går uppenbart ej att utreda då det för närvarande saknas bearbetningsbara spaningsuppslag

Preciiis som jag trodde. Dom säger att brott inte lönar sej, men de tycker inte jag stämmer...
=(

Måndag

Har ringt och pratat med veterinär Stilling nu på morgonen ang Speedy. Han skulle skriva ut en ögonsalva så jag kunde påbörja behandling. Sen imorgon i 18 tiden ska vi åka upp till kliniken så ska han kolla va de kan vara. Han trodde att han kke hade pickat sej i ögat att de ev kan vara hornhinnan. Men han ville se innan han kunde säga vad det var... Så håll en tumme nu att min lilla ninis blir bra...



Uscha =(

Tänk ändå om djur kunde prata..
Upptäckte för några veckor sen att min kanin Speedy hade fått en liten vit grå fläck på ena ögat, tänkte att han kke hade sprungit in i nåt och typ pickat sej i ögat..
Inatt upptäckte jag att den lilla fläcken blivit mycket större, så stor att de täcker själva pupillen och allt däromkring. Ser jätte läskigt ut =(
Sökte lite på internet och fick fram att de kan vara antingen Ögoninflammation - ögat är varigt med en vit flytning, oftast är även ögat och ögonlocken rödaktiga eller svullna. (Se även Pasteurellos bakterier)

Behandling: Om ögat är varigt, ser rödaktigt ut, eller har fått grå missfärgning eller om kaninen kniper med ögat ska veterinär kontaktas! Då kan det handla om ögoninflammation, och det måste behandlas med ögondroppar eller ögonsalva (t.ex. Terracortril med polymyxin B).
Eller
Grön starr kallas även för glaukom. Detta är ganska vanligt hos kanin. Trycket ökar i ögat och gör att ögat blir stort eller ser ut att "tryckas ut". Ögat blir även grått. Detta måste behandlas omedelbart! Kontakta veterinär!

Tycker de är lite av båda "fallen", usch jag tycker så synd om den lilla stackaren, man undrar juh om de gör ont.
Så imorrn ska jag ringa till veterinären och hoppas på att få sen tid så fort som möjligt så de finns chans att min lilla sötis blir bra igen.. 

Söndag

Fick en rejäl sovmorgon imorse.. sov ända till halv 11. Men va nog behövligt..
Va juh som sagt till Blnge och träffa syrran igår, vi var på PK möbler och kolla på soffa till henne, och hon hittade en som hon ville ha..
Sen sprang vi i lite affärer inne på kupolen. Jag hittade två stycken tunikor som jag köpte. Och även en present till Fi. Vi käkade på MC Donalds. Sen var vi in en sväng på Rusta innan vi for vidare till ÖoB.
Sen åkte vi över till Falun och lämnade ev ayrran och fick me mej alla grejer hem från henne som hon inte ville ha längre. Bl.a ute möbels bord och stolar, en extern hårddisk(tror de heter så) eftersom min dator är såå seg..lite krukor och ramar.
Efter de for jag hem och hälsa på Linda, Kevin och Freddan. Fick smaka på Lindas nybakade äppelpaj med marängtäcke och vaniljsås till, smaskens som bara den:P Linda höll på att plantera ute blommor och satte frön så medans hon höll på med de så tog jag hand om Kevin eftersom Freddan skulle ut och springa.
For hem vid 18 tiden, lastade ur bilen och vidare till stallet, snabbmockade och gjorde iordning och tog in Ari. Sen drog jag vidare mot Mora för att hämta upp 2 stycken fylleskallar som inte kom hem....Pust!!
Tog en cider på kvällskröken innan jag kom i säng i 00:45 tiden inatt...

Har träffat Sofie en sväng nu på dan och vi var och handlade lite tillsammans. Nu ska jag fixa lite mat, idag blir de strips med schnitzel och bea sås.. Daniels special ;)
Over And Out!


*Lördag*

God Morgon.
Har vart uppe sen strax innan 8 idag...
Ska strax käka frulle, sen ska jag göra mej klar och dra till Blnge och träffa upp syrran där. På vägen hem åker jag över Falun och då tänkte jag kika in till Linda en sväng och hälsa på henne och Kevin och Freddan.

De är lite sol ute, men de är väldigt disigt, så de är svårt att veta om de blir en lika fin dag idag...

Nä ska äta lite sengöra mej iordning...
Ha en bra dag nu allihopa...



Tjing

Så nu är bilen nytvättad, passade på att tvätta den när jag var i stallet och skulle ta in Ari. Var och köpte en flaska rubbing, till reporna som jag fått på skuffen, gissa om de vart ett bra resultat. Ska rubba resten av bilen nån dag framöver oxå.

De blir inget Provlopp imon för Ari. Så istället drar jag till Borlänge. Ska träffa syrran där,ska kolla lite i affärer där, få se om jag hittar nå skoj att shoppa, Sen åker jag över Falun hem och lämnar henne och tar en massa saker me mej hem som hon inte har behov av längre.

Fredag, äntligen helj

Jajjamensan, så är jag ledig i två dagar, naaajs =)
Solen skiner och jag hoppas de kommer vara lika fint i helejn oxå. Fast de vore bra om de kunde vara fint väder nästa helj oxå när de är vår marknad här.. ja bara och hoppas..
Vet inte va jag ska hitta på just nu..Har precis dammsugit av lite här hemma, så slipper man se en massa dammråttor under heljen....

Nattii

Nu är de sängdax här...
Goodnight & sleep tight
image197

Torsdag

Hello There!
Jaha va ska man blogga om då tro...? Har jobbat idag, setat inne när de vart sååå fint väder ute =(
Men jag och Lena tog iaf ett litet brejk från planeringen och åkte och köpte oss varsin glass och åkte upp till stallet och satt där på bänken och åt den i solskenet, de var såå härligt så vi ville verkligen inte åka tillbaka till jobbet.
Efter jobbet var jag upp och hjälpte Sofie in med hästarna igen på banan. Sen satt vi ute i solen och drack lite kaffe.
Är snart dax att åka och ta in min lilla Ari, funderar på att cykla, men tror inte att jag orkar idag så de blir nog bilen istället.

Onsdag

Så har denna dag snart gått oxå..
På förmiddagen krattade jag lite ute på gården igen. Men fick så jäkla ont i ryggen efter de =( var förbi mamma så hon smorde in mej med liniment innan de var dax att dra och hämta ett lass med hö igen. Efter hö hämtningen var jag över på banan och hjälpte Sofie ta in alla hästar och fodra kväll där. Sen satt vi ute i solen drack kaffe och snackade lite innan vi kom på att vi var hungriga, så då drog vi ner på R-vik och käka en pizza. Har vart så fint väder idag oxå, härligt.
Nu inväntar jag "Grey´s Anatomy" klockan 21, sen så småningom är de sängdax igen. Nu är ledigheten över och jag jobbar torsdag och fredag. Till heljen ska Ari förhoppningsvis ut i Provlopp på lördan, sen på söndan bär de av till Borlänge. Blir de inge P-lopp drar jag till Borlänge på lördan, så får söndan bli en slö dag....


 


Kväller

Lite trött är jag. Fått mycket gjort idag: putstat fönster, tvättat, krattat lite här på gården, kört Ari ett snabbjobb, cyklade till och från stallet...

Var förbi mamma på em och fick 3 stycken pansee´r, som jag planterade när jag kom hem.
Imon ska jag och hämta hö på eftermiddagen, få se om jag orkar kratta lite mer oxå innan.
image196
Söta va =)

Nä nu är de snart dax att krypa till sängs...
Godnatt


 


~.:Eftermiddag:.~

Oj vad denna dag gått fort.. men jag har juh gjort en massa oxå så de är väl inte så konstigt...
Om ett tag ska jag hoja upp till stallet och köra Ari en vända, tror att de blir på banan idag oxå.
Sen ikväll klockan 20:00 är de äntligen säsongspremiär för "Ugly Betty" =) följt av "Desperate Housewives" klockan 21:00 så de blir en riktigt tevekväll här.
 image194


image195

Yeah =)

Nu kan jag stryka en sak från min "att göra lista"... Nu är alla fönster putsade och klara med ny bytta gardiner, faan så skönt de känns....

Snart dax att åka till stallet och fixa iordning åt Ari, kör gör jag senare...
image193

God morgon

Tisdag igen.. Solen skiner för fullt, jag har tvättstugan och har precis hängt ut årets första tvätt =) är fortfarande kallt i luften, men de torkar nog under dagen....
Har tänkt att köra Ari så småningom idag, vet inte när om de blir på dan eller mer framåt kvällen. Ska även försöka putsa fönster men de kke jag gör imon eller någon annan dag =D Skulle även behöva kratta gården lite men orka. Ja ja vi får se...
image192
Ett litet vårtecken

Kväll nu..

Snart dax för CSI, äntligen =)..har juh lixom vart en massa hockey och slutspel i flera veckor så de programmen jag följt har ju blivit inställt pg.a de..
Cyklade till och från stallet nu på kvällen, skönt men lite svettigt. Men gick bra, lyssnade på Takida i min nya Walkman telefon, sen var jag ju bara tvungen att testa nya kameran i stallet.. fasiken vilka bra bilder. dock låg solen på lite och en häst som inte kunde stå riktigt still men men, mkt bättre kort än min gamla mobil iaf.
image190
♥Ari Will♥
image191

Leeedig =)

Smet hem från jobbet ½ timme tidigare..
Nu är jag ledig i 2 dar, naaaja ;P
Ska strax ta itu me min disk, sen vet ja inte va jag ska göra, har iaf bestämt mej för att ta cykeln till stallet ikväll.

image189

~Måndag 21 april~

Sitter på jobbet, en massa dö tid, skit trist =(

Har iaf strålande sol här idag oxå, riktigt fint vår väder.

Nu blir jag ledig  2 dagar, tänkte försöka putsa klart de sista av mina fönster hemma då, är bara vardagsrummet kvar att göra och byta gardiner. Sen är de väl en massa annat som oxå ska fixas när man är ledig..

Nä nu ska jag gå och kolla va "Bjitta" har för sej....
See Ya!


Kväll igen...

Och jag är så grymt trött. Tur jag är ledi på tisdag och onsdag, då ska jag vila, fast jag har en massa annat som jag borde göra oxå, få se hur mycket av de som blir gjort. Denna vecka (som kommer) har jag bara 3 arbetsdagar, skönt ;P

~Söndag~

Sitter på jobbet, snart dax för lunch.
Fin fint vår väder idag, solen skiner som bara den =)
Jobbar till klockan 16 idag, sen ska jag hem och fixa med min nya telefon...
Nä nu vet jag inte mer vad jag ska skriva....
Hej hopp så länge!

Tjingeling

Så nu har jag invigt nya selen och vagnen, var super bra, dock var tömmarna mycket kortare än mina gamla så de var lite jobbigt, så nästa gång blir de nog och ta mina gamla... Ari var super pigg, kändes jätte fin =)

Blir bara en lugn hemma kväll här i min ensamhet idag, ska ju upp och jobba imon. Få se om de blir nå bra på teve senare som man kan titta på, tror iaf att de blir CSI 21:30.

Ha en trevlig kväll och fortsatt helj, orkar nog inte blogga nå mer idag.
Gokväll och gonatt
=)
image188

*Lördag*

Trött idag, sovit dåligt inatt igen =(
Hade som tur va iaf bara en kort dag på jobbet.

Har köpt ny mobil idag, såg annons häromdagen, riktigt billigt oxå, fast den är låst till Telia. Så nu ligger den på laddning, så än kan jag inte "leka" med den utan får väl hålla mej till imon eftermiddag eftersom den ska laddas så länge...
Men den som väntar på nå gott... =D

Nä nu ska jag stoppa nå i magen och kolla lite på V75.
Byeee!!
image187
Så här ser min nya mobil ut, en Sony Ericsson w660i.


God Kväll

Hemma nu efter travet. Vart en liten strulig kväll, 4 st omstarter och en liten olycka alldeles innan starten i lopp 2. Det slutade tack och lov bra för både häst och kusk. Har annars vart en jätte härlig vår kväll med sol. Vart dock lite kallt när solen gick ner, men som tur var hade jag munderat mej med vinterkläder =)
Ska dricka lite te´ nu och varva ner innan de är dax att krypa till sängs. Ska ju upp och jobba imon. Börjar halv 8 men slutar klockan 14 så de blir inte så lång dag. Sen ska jag inviga nya selen och vagnen med Ari hade jag tänkt..
Nä nu vet jag inte riktigt mer vad jag ska skriva.
God natt och Sov gott!!

image186

Good Morning

~Fredag~
Skönt och ha fått lite sovmorgon. Solen skiner ute  idag oxå, är lite molnigt, men de regnar iaf inte.
Har ännu inga planer för dagen, bara kvällen när jag ska jobba på travet.

Om 2 veckor är de vår marknad här, då fyller även Sofie 30 år, vet inte vad man kan köpa, kke är de någon som läser min blogg som har nått bra tips??

Dax för lite frukost nu. Over and out so looong =)

~Torsdag~

Aningen bättre i förkylningen idag.
Efter jobbet åkte jag upp till Fi i stallet, vi gick och hämtade min vagn som kom hem från Gävle i Lördas, men hamnade i Nittsjö och igår kom den äntligen ner till banan =) Så nu är de bara att sela ut, med min nya QH sele och bättre begagnad QH vagn =D fan va snabbt och lätt de ska gå nu, man kommer ju bli riktigt bortskämd efter och ha remselat varje gång kommer ju detta gå som en dans...och snabbt...
Ska försöka fixa lite "stripes" och sätta på den, för nu är den helsvart, skulle va kul och piffa upp den lite..



*Gäääsp*

Nä nu är jag så trött så jag tror de är dax för sängen.. Bara och hoppas att jag kan sova nu..
Fortsätter att snora och snörvla på i min förkylning.
Godnatt..

Förkyld =(

Har jobbat, men gick hem lite tidigare, orka inte vara kvar. Har ju en extra tur imon och skulle haft en på fredag, men den vart jag tack o lova av med. Ska ju jobba freda kväll på travet här och hela heljen på mitt vanliga jobb. Så nu ska jag föröska kurera mej lite.
Skriver mer senare..

Trött så grymt trött

Men kan jag  vara något annat när jag knappt sovit nå de senaste två nätterna? Svårt som fan att somna, legat och funderat, än på de ena och än på de andra, så klockan tickade ju på och typ när jag precis somnat, då ringde klockan at de va dax att gå upp =(...Men nu börjar iaf tröttheten komma ikapp mej, så ikväll hoppas jag verkligen att jag inte kommer att ha några problem att somna.. Ska kolla på säsongspremiären av Desperate Housewifes kl 21 på 5:an, sen blir de att titta in i huvet.
Förkyld har jag blivit oxå, så jag går här och snörvlar och snorar nyser och hostar... synd om mej idag=( känns som att jag är drabbad av en massa otur just nu.. Hoppas att de vänder snart bara...
Näj nu orkar jag inte blogga nå mer...
Se ya, och sov gott sen, de hoppas jag att jag ska göra... 
image185
*Saknar någon att dela kudde me ;P*

Nu har de hänt igen =(

Vi har haft inbrott i stallet inatt igen. Tredje gången på mindre än ett halvår..
Dom två gångerna innan har de aldrig blivit något stulet, men inatt har dom kommit över saker för ca fem tusen kronor. Dom har "Bara" tagit Back On Track saker, jag vart av med en Back On Track ryggvärmare och två st Back On Track bandage underlägg och fyra st fleece lindor, en annan tjej i stallet vart av med ett Back On Track Täcke och fyra st Back On Track bandage underlägg och några lindor. Allt är polis anmält. Och jag har inte hört att de vart inbrott i något annat stall över natten så vi är kke de enda utsatta. Vi hade en stor kedja på dörren med ett lås av kod typ, låset var borta på morgonen när jag kom imorse och de var värsta röran i stallet, täcken neddragna på golven. Som tur är har dom inte kommit in i våran sel/sadelkammare...inte än, men tänk om dom kommer tillbaka och tar sej in där oxå, naturligtvis har vi lås där oxå, men dom kom ju in genom låset på stalldörrarna så..
Jag är så jävla arg, ledsen och besviken. Man fattar ju att de är hästfolk som vart i farten, eftersom dom tagit så dyra saker, dom visste vad som var värt något.  

image184


 


*Måndag*

Jobbat kortdag idag, slutade klockan 12. Sen bar de av hem, bytte om till stallkläder och åkte upp och körde Ari på banan. Gjorde ett litet "snabbjobb" själv. Måste köra han mycket mer på banan så han blir mer van vid allt som han tycker är så farligt, så nu framöver blir de mest och lalla runt på banan, och prioritera de före skogen. Tappade tyvärr en framsko, så när vi var tillbaka i stallet drog jag av den andra oxå. Nu gör de inte så mycket att han är barfota, är ju inge isigt eller halt längre.

Inge bra på teven ikväll heller, är ju som vanligt den där förbannade hockeyn, fan de måste väl vara slut snart så allt kan återgå till vanligt...Imon är de iaf säsongspremiär på Desperate Housewifes.. jihaaa =)

image183

Heeej

Kväll igen. Har mest softat och vilat på eftermiddagen. Nyss hemkommen från stallet.

Nu har 42-åringen erkänt mordet på Engla 10 år, han har även erkänt de så kallade Pernilla mordet i Falun år 2000. Englas kropp är tydligen nergrävt i Gästrikland, så nu är polisen+42åringen där så ska han visa vart kroppen finns. Tycker de är så tragiskt, men skönt att äntligen fått ett svar vad som hänt lilla Engla.
R.I.P Engla

~Söndag~

Todeloo
Jag lever, mer är de typ inte, är skit seg och trött. Blir nog och vila på eftermiddagen. Hade skit skoj igår, vi hamnade i Leksand på Lucky. Satt och ringde runt till typ alla i telefon boken när jag till slut fick napp hos xet...så han körde oss till Leksand. Va riktigt skoj där, va inte så mkt folk till en början men sen trilla de in. Dansade som sjutton så svetten fullkomligt spruta =D
Orkar inte blogga nå mer just nu.

Lördag kväll

Spenderat hela dagen  med Fi, vi gick en sväng på byn o kolla på telefoner på Expert. De vart dessvärre ingen ny mobil, för de var ingen jag fastnade för.
Vi har bara legat och slöat på soffan på eftermiddagen och kollat på V75. Sen åkte jag hem, duschade och gjorde mej iordning och upp och tog in Ari. Sen hem svarva om, och  så kom Fi och hämtade mej så nu sitter jag vid hennes dator och dricker en cider och väntar medans hon duschar. Blir lite party ikväll, vet inte vart vi ska om de blir bowlingen eller om vi ska försöka fixa skjuts ngn annanstans...

Åke har vart på trav till Gävle och han fixade så att min vagn äntligen kommer hem därifrån =)

Nä tjingeling på er!!

~~Lördag~~

God Morgon!
Bloggade aldrig nå igår, för jag jobbade på dan, sen efter jobbet var jag bara hemma en liten stund så åkte jag till Fi och Åke, hon och jag tog en vända på byn och kollade lite i affärerna. Sen åkte jag hem, tog med mej nån öl och cider och tog cykeln och hojjade ner till dom igen, vi käka räkmacka och sen slingade Fi mej. Klockan var nästan i 23 tiden när jag cyklade hemöver, trött och lite vinglig ;)
Få se om hon och jag ska gå i lite affärer i dag oxå, vill kolla  på en ny mobil.
Detta är min sista ledighet på 8 dar, har råkat misssa lite(fast jag får skylla mej själv) och skrivit upp att jag kan jobba xtra både torsdag och fredag, och naturligtvis fick jag xtra jobba båda dagarna, så nu kommer jag jobba från måndag-måndag.. men får se de i pengarna och de är ju aldri fel att få=)

Nä nu ska jag käka lite frukost och göra mej iordning för en ny dag.. med kke nya möjligheter...

.image182

Natti

image181
Nu är de dax att krypa till kojs.
Godnatt och sov gott!


=)

Känner mej så nöjd och glad. Vart desvärre inget provlopp för Aris del, eftersomde bara var han anmäld i de loppet, de var dåligt i de andra loppen oxå, i ett var de 2 hästar som var med och i de andra 4 st hästar. Så istället så körde jag själv Ari och Åke körde en nordis så vi gjorde ett "snabbjobb" så istället så fick dom sällskap av varandra. Gick jätte bra och jag är nöjd, gick 35 sista 500 meter, och han "stog" på benen hela jobbet =)
Han bröt ut lite vid måltornet där den där förbannade skylten sitter. Men bara att träna vidare. Känner mej mkt nöjd över min älskling...


~Torsdag~

Snöar idag oxå, var minus grader i morse när jag for till jobbet. Känns som januari igen.
Fick min deklaration idag=) kul, får tillbaka pengar även i år. Aldrig skoj och ha rest skatt.

Hade fått en påminelse från Telia om en tele räkning, trodde jag betalat den, men måste ha blivit nån miss.. trist.. men men.. vara bara att betala de. Funderar på att säga upp hemtelefonen, ringer ju inte så mkt från den ändå...Betalar juh mest i avgifter..

Trötter

Stänger ner den här nu, orkar inge mer.. inte ikväll iaf. Känner mej lite halv deppig =(
Gonatt!
image180

*Kväller*

Så nu har jag vart och pysslat om min lilla kille ;)
Imon jobbar jag kort dag och sen på kvällen är de dax för Provlopp igen.  Få se om jag hinner följa Fi till Orsa på eftermiddagen innan P-loppen börjar. Hon ska dit till tandläkaren och så hade vi tänkt och sola i solariet som finns i Mora som är nå nytt, man blir tydligen skitbrun på bara ca ½ timmes solning...skulle va kul och testa och få lite färg nu lagomt till våren. Annars får vi ta solningen en annan dag.

Nu ska jag käka lite glass med choklad sås :P

image179

~Onsdag~

Snö idag oxå, snöat nästan hela dan. Vill ha vår och lite sol, att de ska torka upp lite..

Ska strax åka upp till stallet ta in och fodra kväll åt Ari. Sen blir de bara att vara hemma, inge bra på teve ikväll heller, bara en massa skiit hockey som vanligt, skönt när dom spelat klart allt till elitserie och allsvenskan...

Skriver mer sen.

image178

~*Gääsp*~

Börjar ångra att jag tog på mej en xtra tur imon, men får se de i pengarna.. Hade vart skönt och vara ledig en dag till men men, va är väl en bal på slottet..?!
Är väl dax att bege sej in i sängen. Blir väl inte att sova direkt utan tittar lite på teve först.
Godnatt och sovgott!!


Wohooo =)

Fan vilket ryck jag fick efter och ha dammsugit.. Jag putsade köksfönstret och sovrumsfönstret och har bytt gardiner. Nu är de bara vardagsrummet kvar, men de orkar jag inte idag, har iaf kommit en bit på väg.. =D

image177


Tjohoo

Hemma igen nu efter en näst intill vansinnes tur på skogen med Ari, han va ap pigg, sprang och "bralla" försökte slå och va helt Crazy. Inte gjorde de saken bättre heller att de flög en massa snökokor från hovarna eftersom de är tö. Fick ett antal i ansiktet som gjorde rejält ont. Naturligtvis har han trampat upp ett sår på ena  bakkotan eftersom jag inte satte på han nå skydd, men jag får väl skylla mej själv.
Var förbi Åke´s stall sen och frågade om han kunde köra Ari i ett provlopp på torsdag, och de kunde han, så vi går ut i 35 tempot igen =)

Ska strax dra fram dammsugaren och springa ett varv med den. Tvätten är klar.

Förmiddag

Nu strax drar jag till stallet, pysslar, fixar och tar en vända med Ari på skogen.
Har fått xtra jobb imon 7.30-16.

See ya later..

God Morgon

Trodde de skulle bli en lååång sovmorgon för mej idag, men vaknade 8.50.
Ute snöar de lite, typiskt April väder.  Jag hade vela haft sol idag, men tyvärr vädret rår man ju inte på.

image176
Har haft rådjur och harar smygandes utanför inatt, såg spåren i snön imorse när jag skulle till stallet.
=)


Måndag

Kväller...
Var så trött och seg efter jobbet så jag la mej och skulle vila lite, men somna av ett tag, men skönt va de iaf =)
Nu är jag ledig lite, ska ta sovmorgon imon.
Ska tvätta imon och sen tänkte jag ut me Ari en vända. Hoppas att de är bättre väder imon, imorse när jag vakna fick jag en chock, hade kommit snö över natten, och de har snöat för fullt på dan, men på eftermiddan övergick de i regn. Var lite slirigt me sommardäck idag, men de gick bra.
Jäkla hockey på teven är de oxå, så de blir inge CSI ikväll =(

image175


 


Typiskt

Har fått skit ont i huvet, nackspärr har jag oxå =( ska ta en kopp kaffe och hoppas på att de löser de ena problemet.. de andra problemet skulle jag behöva massage hjälp till, men vem?!

Vart en tidig kväll igår, trots de är jag skit trött ändå, spelar ingen roll hur mycket eller hur lite jag än sover är lika trött för de. Fattar inte va de beror på.
Jobbar imon sen är jag ledi i två dar om de inte blir nå extra jobb, då ska jag fösöka sova ut lite iaf. Har inte blivit många sovmorgnar på slutet. Längtar till semestern, men den är juh ganska långt bort, typ 16 veckor...Gaaah!!

image174

hello there

Sitter och kollar på "Körslaget" på tv4. Vi har ett Dalalag me.. har en liten fundering, han som är körledare för Mora, han sjunger ju i ett hårdrocksband, kan inte komma på vilket?? Tacksam för svar =)

Va till stallet och tog in Ari för ett tag sen, Sofie ringde och sa att hon skulle ta Wilmer på en promenad upp och åka me mej ner. Jag kom på den briljanta idee´n att gå och möta henne med Ari...(Skulle jag inte ha gjort) började gå efter cykel/gångvägen efter Backa vägen, och han gick och trippade, tänkte ett tag om jag skulle vända, men samtidigt så tänkte jag att Sofie snart skulle va framme..Vid Jarlstugen kom hon äntligen, så då vände vi och gick mot stallet. Efter ett tag så såg jag att de kom en cyklist som vi skulle möte om ett litet ögonblick, så jag gick ut me Ari på den stora gräsplanen vid Idrottsplatsen, där fick han ett tog ryck helt apgalen, börja bocka, slå och sprang runt, runt, runt(de enda jag tänkte på var att jag inte fick tappa honom eller att han skulle få in en kick på mej)..Han lugnade ner sej till slut och cyklisten såg helt skärrad ut, men allt gick bra och vi kom fram välbehållna till stallet. Dock var jag lite halvskakis och lite smått svettig..

Sen var jag och Fi och handlade lite, fick me mej lite smågodis hem, så nu sitter jag och tar en öl och snaskar lite =D

image173

Seg, segare, segast= Monkiz

Gu va jag är trött och seg efter en heldag på jobbet. Har iaf vart strålande sol här idag så jag fick lite vårkänslor =)

Sofie ville att vi skulle gå  på Caesars ikväll, men eftersom jag ska jobba imon känns de inge skoj, även om man kan ta de lugnt och gå hem i tid, men jag vet att de brukar aldri bli så ändå. Och jag har ingen större lust att va seg på jobbet imon. Men nästa helj är jag ledi, få se om vi hittar på nå då istället.

image172

Jaha

Hemma nu efter travet, men ska snart upp till stallet och mocka och göra iordning.
Tyvärr hade inte min vagn följt med hem från Gävle igår, hade blivit nån missuppfattning =(

image171


God morgon

Ja de var skönt med några timmars sovmorgon =)
Nu sitter jag här och dricker kaffe, blir väl ngn macka oxå om en stund. Sen bär de av upp till travet får äta lunch där, hoppas dom har nå gott idag.

Få se om min nya vagn lyckades lifta med Åke och Angela hem från Gävle igår, annars har jag problem. Den måste hämtas så fort som möjligt. Om dom inte fick med sej den igår måste jag åka till Gävle nästa vecka och hämta den.. känns lite onödigt att bara åka dit för den..




Godnatt

Nu är de strax sov dax..
Natti och sov gott..

image170



Torsda

Grått och trist väder hela dan. Solen kom nu på eftermiddagen, så då passade jag på att ta en ridtur med Ari, han har stått sen i lördas så han var lite pigg.
Nu ska jag käka lite, sen blir de kolla på teve, om de finns nå och se.. är juh hockey som vanligt...

Imon är jag lediiig=) sovmorgon yes!! Ja de är ju lunchtrav här så jag ska juh jobba där...men får ju iaf sova en stund..

What A Day

Dryg dag som fan på jobbet idag...2 möten och en massa stress. Har setat på planeringen idag och skulle gjort 2 dagar, men vi hann bara 1!!! Strulat på eftermiddagen med både de ena och de andra. Skönt när klockan vart 16 så man fick gå hem...

Ute regnar de =(

Pratade nyss med min hyresvärd, och jag ska sköta gräset i sommar oxå+ att jag ska ta över soptunnorna när grannen flyttar dvs dra ut dom när de är tömningsdax= billigare hyra ;P

Nä nu så..

Vet inte riktigt vad jag ska skriva..
Men kan ju börja med att säga att de vart en lyckad kväll för Sofie på Bollnäs travet.. Lillen vart oplacerad, Haidi vann och Herkules vart 5:a.. Grattis...Ångrar mej nu att jag inte följde med, men de blir fler ggr..

Har mest kollat på teve ikväll, babblat ett antal ggr med Linda i telefon oxå. Känner mej lite pömsig, så jag funderar på att lägga mej i sängen och kolla på teve en stund...



 


Uppdatering......

Åh Congratz, äntligen funkar Bloggen..
Uppdaterar lite
Lördag:
Va som jag skrivit tidigare ut me Ari i ett provlopp.
På kvällen var jag, Sofie och Peter till bowlingen, hade bokat bana kl 21. Var skit skoj, vann dock inte, men mkt folk där och vi drack och vart bra "rund" under fötterna. Hamnade på efterfest och jag vet inte riktigt va klockan var när jag kom hem, men runt 2 kke, så vred jag fram klockan en timme för sommartidens skull.
Söndag:
Svårt att sova som vanligt "dagen efter". Men var till stallet och lunchade och gjorde iordning allt, sen hem och åt lite och kröp ner i sängen och tänkte vila, men somnade, skönt nog eftersom de inte vart många timmars sömn på natten/morgonen. Eftermiddagen var jag bara hemma, och på kvällen kolla jag på Wallander filmen. Släckte och tänkte sova när den var slut, men ack va jag bedrog mej, låg och vred mej, funderade på vissa saker och svettades och kunde bara inte somna. Men till slut när jag äntligen somnar, då var klockan 00:15 vakna jag av att grannarna ovanpå drog igång med ett jätte bråk, smällde i dörrar, kastade saker och skrek. Till slut så var jag tvungen att banka i väggen och dom tystnade.. i ngn minut sen var dom igång igen...Gaaah, vid 1 tiden hade dom lugnat sej och jag gjorde ett nytt tappert försök att sova, men de tog en bra stund innan jag lyckades och natten gick alldeles för fort....
Måndag:
för vips så ringde klockan och de var dax att åka och släppa ut Ari. La mej en stund när jag hade fixat honom, men sen var de bara att kliva upp igen klockan 8 och göra sej iordning eftersom jag skulle följa med Lena till Mora och göra ultraljud. Var en väldigt livlig liten krabat hon hade i magen, han/hon kliade sej i ansiktet, gapade, sög på tummen, hade benen i kors, såg ut som han vinkade en sväng oxå =) for runt i lilla magen. Gick inte att kolla könet, för antingen hade han/hon handen för eller drog upp benen, verkar som att den lille ville hålla de hemligt.. Efter de var vi ner på Mora en sväng och kollade, åkte vidare till Gyllene Måsen och käka och sen på ÖB där vi handlade lite nödvändigheter och som tur var hade dom fodret inne denna gång som jag köper åt Ari. Sen åkte vi hem. På eftermiddagen bytte jag till sommardäck på bilen och sprayade bromsoken blå igen =D
Träffade Sofie en sväng och vi var och handlade lite. Inte gjort nå speciellt alls på kvällen.


Ja de var en liten uppdatering..
Idag har jag bara jobbat, vart xtra jobb annars skulle jag vart ledig idag me. Är skit trött så jag tror jag ska lägga mej en stund..