Wohoo:-D de vart en 4:e plats..

mms_img42558 (MMS)

Wohoo:-D de vart en 4:e plats..


Morning has broken.

Fredag.

Soligt och fint, skönt när man är ledig.

Hade fullt upp igår, med höhämtning och greja, sen på City Gross. Shit asså va billigt hästfoder dom har där. Synd att de inte ligger närmre, men man får väll ta en tripp en gång i månaden eller liknande och handla på sej så de räcker. Igår köpte jag iaf 2 st helhavre säckar och en betfor säck. Hade jag köpt allt de på Granngården hade de blivit dubbelt så dyrt skulle jag tro.
På kvällen red jag Jullan i sällskap med Karro och Benji. Vi tog en lugn skritt tur, jätte skönt på kvällsidan.

Idag är de trav här hemma igen. Inte lunch trav och inte kvällstrav utan Eftermiddags trav. Första start 15.

Ska diska lite och dammsuga lite strax. Sen ska jag och betala hyran och köpa mer dammsugar påsar innan jag åker till stallet.

Ha en fin dag i solen.

:)


Torsdag

Idag på min agenda så blir de höhämtning, följa Karro, Juho och Ida till City Gross på eftermiddagen. Sen ska jag ta en lugn tur med Jullan. Det är planerna. Sen hinns de nog alltid mer lite till ;D

Igår jobbade jag extra, hann smita från jobbet och ombesikta bilen och den gick igenom :) sen var jag ute mest hela dan. Fixade en massa i stallet...


Tisdag

Undrar om jag kan gå imorgon.. Har blivit en hel del motion idag.
Vart av med bilen på em, den sista 2an skulle fixas. Så därför cyklade jag till stallet. Har ridit Jullan på en timmes lektion, ja de blev nog en halvtimme till eftersom jag red till och från stallet. Sen var jag i stallet och fixade medans  jag väntade på att bilen skulle bli klar. Men de jäklades så till slut tog jag cykeln och cyklade hem.
Men fick en hel del gjort i stallet, har bl.a smort, sele och huvudlag, vilket tyvärr inte görs så ofta, menn u är de gjort igen.

Bilen hittade hem strax efter 21 tiden, så nu är alla 2 åtgärdade, så nu är de bara och åka in och ombesikta den.

Skulle vart ledig i tre dar nu (ons-fre) men fick en extra tur imorrn, en kort tur vart de. Skulle precis ta bort mej från att jobba, då fick jag ett sms att jag var bokad imorrn så jag tackade givetvis ja. Är ju iaf ledig torsdag och fredag:)

Är skit trött men ska hålla ut en halvtimme till och se klart BB.


1 vecka senare.. Aris sår ärjätte fint nu ...

mms_img47094 (MMS)

1 vecka senare.. Aris sår ärjätte fint nu å har läkt bra:-)


Påskdagen 24 april

Fan de är ju rena rama sommarvärmen ute :)
Hoppas bara att de blir en varm skön och fin sommar så inte all sol och värme kommer nu...

Jobbade långfredagen och sen var jag till mamma och åt lite. Syrran hade kommit tidigare på dan och skulle egentligen åka hem igår.. men de vart lite ändrade planer :D

På kvällen slingade jag håret sen cyklade jag ner till Sofie och vi tog nån öl.

Igår var de v75 på Romme. Men jag var hemma, tog en underbart härlig ridtur i solskenet med Jullan som kändes kanon fin:)

Åt även igår hos mamma, eftersom syster var kvar. Hon hade bestämt sej för att stanna tills idag.

Åkte hem dammsög lite och fixade, sen hoppade jag in i duschen och gjorde mej iordning för en ute kväll.
Syster skulle skjutsa mej till stallet på kvällen för att ta in hästarna så då kunde ja ta nån öl medans jag gjorde mej iordning :)
Hon kom lite tidigare och efter en stund dök de upp 2 filuurer som vart på v75 och som tyckte jag skulle ha lite fest:)
De slutade med att syster satt med en GT i handen ja efter hon skjutsat mej till stallet. Så vi plockade ut trädgårdmöblerna och satt ute hela kvällen tills vi drog ner på bowlingen.

Idag har jag mått kanon bra för en gångs skull dagen efter. Syrran sov här inatt, på soffan eftersom jag hade sällskap ;)
Vi har käkat och segat. Och hon bestämde sej för att åka hem imorgon ist eftersom man inte har en aning om hur poliserna är ute en sån här dag.

Nu ska jag ta och diska alla glas från igår....

Tjing!


Skärtorsdag 21 april

Strålande vår väder idag. Har vart ute på en halvtimmes skritt tur med Joline. Hon är så stressad av sej så hon behlver verkligen få varva ner och bara skrittas emellanåt. Var helt underbart ute i skogen, varmt och skönt.

Har precis ätit lite och tar mej en kopp kaffe, ska strax hoppa in i duschen för k 16 börjar jag och jobba. Jobbar imorgon oxå, en heldag, men är iaf ledig lördag och söndag så lite påsklov får jag med :)

Glad Påsk önskas er alla!




Min nya tatuering.. Som tur är går den att...

mms_img51591 (MMS)

Min nya tatuering.. Som tur är går den att tvätta bort:-D och nä de är inte jag som ritat den..;-)


Måndag

Ja de var några dar sen jag skrev. Har inte hänt så mycket, mest bara jobbat.

Som ni sett på bilden i mitt förra inlägg så har Ari gjort sej illa. Jag trodde först att Jullan har sparkat honom, men nu har jag börjat fundera lite och tror att så är nog inte fallet. Dels sitter de lite för högt upp, och sen var/är de så djupt, så om hon skulle träffat honom med en brodd så skulle de inte se ut så.. antingen har han rullat sej i hagen och skurit upp sej på nåt.. eller men jag hoppas att de inte är så.. Så har han blivit skuren av ngn. Vi har ju en person som håller till i Rättvik som har gått på och skurit hästar vid några tillfällen.. Jag hoppas verkligen att de sist nämnda är att utesluta.
Hur som, så ringde jag ju distriktsveterinären i lördags kväll efter jag hade sett såret, hon trodde inte att de behövde sys, utan att jag ska hålla det rent och hålla koll på Aris allmän tillstånd. Nu så här 2 dagar senare så inser jag själv att de skulle nog ha sytts ändå. För de är ganska djupt. Som tur är så sitter de på rumpan och där finns de ju inga leder eller senor. Men jag tycker så otroligt synd om honom. Han ömmar och är svullen. Men han har ingen feber, äter och dricker som han ska. Men man är ju lite rädd att man inte kan få det rent helt varje dag. Igår kväll satte jag på en lapp övefr och tejpade med kirurg tejp, och trot eller ej men de satt kvar imorse och satt fortf kvar nu på eftermiddagen. Jag ska tvätta och lägga om de igen ikväll när jag tar in dom. Så nu håller jag tummen att de ska läka ihop bra och inte tillstöta några dyra komplikationer.


Kärlek börjar med bråk.. Ari har fått sig ...

mms_img24995 (MMS)

Kärlek börjar med bråk.. Ari har fått sig en spark av Joline. Pratade med vet och de va ingen större fara. Hålla rent såret och höra av mej om de blir nåt.


Ett steg framåt.. Och tre tillbax..

Ja så känns de just nu. Livet är fanimej inte en dans på rosor, de ska gudarna veta.


Ja ja bara och bita ihop, livet går ju vidare hur som..
Är iaf jätte glad att jag har mina djur, jag vet att dom älskar mej och jag älskar dom, skulle inte kunna tänka mej ett liv utan dom. Har även en underbar familj, min mamma är den bästa, tack för att du finns där och ställer upp för mej och mina små hjärtan. Har även en storasyster som jag älskar och som finns där för mej och som jag kan prata med allt om. Sen har jag ju alla mina underbara vänner som betyder oerhört mycket för mej, och även ni har en speciell plats i mitt hjärta :) tack för att ni finns..


Kväll

Vart aldrig ngn tur med Ari idag. Hade ett missat samtal som inkommit strax innan 15 tiden och inpratat på mitt mobilsvar att mina hästar var lösa och sprang runt på tomten till han som bor breve stallet.  Ringde upp och fick höra att dom även tagit kontakt med Sofie eftersom dom inte fick tag i mej. Jag ringde upp henne och hon sa att de var lugnt att de bara var Jullis som var utanför. Men jag åkte upp ändå och ja mkt riktigt, innanför stängslet stog Ari och utanför stog Jullan med Sofie och en tjej som har praktik i Åkes stall. Har ju inga grimmor på i hagen på mina hästar men dom hade fått tag i hennes täcke så hon var lätt att fånga som tur var. Jag hade ju målat upp världens bild när jag åkte till stallet att dom sprang hur som helst och skulle inte gå att fånga och att dom kanske stack ut på Backavägen och drog järnet ner mot samhället eller nå liknande. Såg även en syn att dom vart skadade :S
Nä idag hade jag tur att de gick bra :)

Så därav vart de ingen träning eftersom jag fick laga lite hage, men som tur är finns de ju 2 till som är lediga så dom fick gå i en annan efter den lilla incidenten på eftermiddagen.

Ja som jag skrev tidigare så har jag ju kursat med ABF idag, intressant även idag :)

Imorrn jobbar jag till kl 14 så jag har ju gott om tid efter jobbet och träna häst antingen blir de bara med en eller så orkar jag ta båda två, ja inte samtidigt då :D


Måndag

Ny vecka, nya möjligheter eller omöjligheter?!

Igår red jag Jullan, hon var pigg och glad, nu är vi på G igen..

Nu idag ska jag iväg på ABF kursen igen, idag ska vi ha våra oranga kuvert med oss och sen på em kommer en från facket och ska prata lite.

Senare eller mot kvällningen då ska jag till stallet, och idag är de Ari som står på tur, blir nog att rida han igen, han var så mysig sist :)

Nä nu äre dax för lite frukost!


Lördag

Lördag kväll och här sitter jag.. Fy fan vart så deppig nu på kvällen... Finns en sak jag funderar mkt på..Jobbig situation de där.

Aja hur som, så har bilen nästan blivit fixad idag, naturligtvis så var de fel bussning som hade kommit så de får vi ta en annan dag, men de andra felen är då åtgärdade :)
Har spenderat en hel del med timmar i stallet idag, både i mitt och där Karro har hästen.
Och nu på kvällen så har jag ridit Ari som har stått sen i november, red tillsammans med Karro och Benji och Susanne på hennes islänning. Hör och häpna jag trodde jag skulle få mej en rodeo tur utan dess like på Ari, men han var kanon snäll och lugn, ja lite pigg var han väll och ville trava, så han fick väll göra de en liten bit. Och hästen kändes som en dressyr häst:)
Ja nu är de bara och träna igång honom och se om han kan klara av och kvalas då.. annars får han bli min lilla(!) gårdshäst. För jag märkte på honom hur kul han tyckte det var att äntligen få göra ngt igen.


Fredag

Och blåsten den fortsätter, solen kikade fram en sväng på dagen och det vart jätte varmt. Men nu känns de ruggigt och jag stannar helst inne.

Är så trött idag, trots att jag sovit bra inatt, är glad att jag är 3 dagars ledig iaf.

Har vart ute på en körtur med Karros Benji, han är fan den snyggaste nordisen jag vet, liknar Järvsöfaks och Faksen är ju en av mina stora favoriter.. Nu är ju inte Benji en travar nordis utan han är bruksnordis men så otroligt trevlig och mysig:) tog lite kort på han idag ska lägga ut så får ni se:)

Har även hunnit med och springa ett varv med snabeldraken, de är ju inte bara hästarna som släpper sin päls nu, finns en till här hemma går inte många timmar efter man dammsugit så syns de knappt att man gjort de, ganska drygt, meen va gör man?!


Torsdag

Då var denna arbetsvecka till ända då. Lugn vecka, dessvärre blir nästa desto tuffare. Men men that´s life!

Gud va jag ångrar att jag inte klippte mina hästar i vintras. Dom lossar hår nå så förbenat. Borstar och borstar och de verkar aldrig ta slut.
Imorrn ska jag ta lite sovmorgon, sen ska jag och Karro förmodligen köra hennes Benji, om vi inte ändrar oss och tar en ridtur tillsammans, ja inte på samma häst då utan hon på sin och jag på Jullis.

På lördag blir jag billös över dagen. Den hämtas under morgon/fm och sen får jag tillbaka den på kvällen. Men då är alla 2:or sen besiktningen fixade :) Så vill jag nånstans då får jag snällt gå eller cykla om inte ngn snäll människa ställer upp och är privat chaufför åt mej :D

De har blåst storm rejält idag. Men tror inte vi var värst drabbade här uppe utan tror de mer var söder över som det var värst, dom hade visst gått ut med en klass 2 varning oxå.


Tisdag

Det vart en helt ledig dag för  mej idag. Ingen har ringt om extra jobb, men de gör inte mej så mycket. Har fått en massa gjort. Åsså har jag tatt en ridtur på Jullis, det var en otroligt pigg liten dam, rädd för allt, men vattenpölar som annars brukar vara så farliga, dom gick hon igenom frivilligt:/
Har även tvättat idag. Sen har jag lagt ut lite auktioner på Tradera som jag hoppas alla blir sålda, för jag är så stort behov av pengar.


Måndag

Idag har jag vart på ABF kurs. Är 3 tillfällen och alla på måndagar. Var kul och lärorikt, sen skönt och komma ifrån jobbet lite oxå :)

Nu på kvällen har jag vart hem till Karro en vända och fikat, och snackat en hel del, ja inte skit men en massa hästprat. Tänk att de alltid finns nån som vet bäst om saker och ting, som jämt ska utmärka sej och vara så duktig.

Imorrn är jag ledig, om jag inte får extra jobb på kvällen. Men jag har inget emot en till ledig dag. Och imorrn då jäklar då ska jag rida Jullan. Ska även tvätta igen. Hade inte så mycket tvätt denna gång så de går ju fort att få bort de ur tvättkorgen.

Så imorrn hoppas jag på sol och värme, alltså en riktigt vår dag :)

Nu ska jag kika på CSI som följs av BB innan de är dax för sängen.


Söndag

Sjukt uttråkad idag. De har regnat på morgonen och dagen, så det vart ingen träningstur med Jullan idag heller.
Igår hade jag fullt upp, stallet, bytte till sommardäck, hjälpte Karro med hennes Benji och klippte hans ben. Sen bjöd hon på mat så vart jag kvar där framåt 20 snåret. Så gick den dagen.
Och idag har jag inget och göra :/


Lördag

Då var de helj igen.

Skönt med en sovmorgon.

Fick ju extra jobb igår på morgonen, inte så långt pass men man tar ju allt man kan få. Sen på kvällen åkte jag söderöver närmare bestämt till Romme. De var beräknat och sluta innan kl 22. Tyvärr så var de en hel del med strul, allt som allt hade vi 19(!!) omstarter, de flesta kom i ett lärliings och i ett travtalangernas lopp. Ja va kan man säja ibland undrar man hur vissa kan få ut sin licens när dom inte ens vet hur dom ska volta?! Travet var slut runt halv 11 så vi vart ju som sagt en hel del försenade.

Hade tänkt och slänga på sommardäcken idag, få se hur jag gör eller om jag väntar tills imorrn om de är finare väder. Har ju en massa annat jag ska göra oxå..