Shoppat lite i Falun..

Nu  är vi hemma efter resan till Falun.
Jag köpte duschcreme, solglasögon, sköljmedel och klädvårdsrullar på Rusta. Sen åkte vi in till Djurmagasinet där köpte jag ett nytt halsband, 2 st ben och en löplina att sätta fast i kroken ute på gården. Efter de åkte vi till ON/OFF där Karin skulle visa upp sin DVD, som dom fixade snabbt, jag hittade en locktång som jag köpte. Sen var vi in på Hemköp där vart de en ny säck med hundfoder åt Charlie. Nu sitter vi och dricker kaffe. Är väll snart dax att börja göra sej iordning...

Torsdag

Idag ska jag och syster göra en tur till Falun. Hennes DVD är lite knasig så vi ska åka och lämna in den. Sen ska vi gå på Djurmagasinet en sväng. Ska köpa nå ben till Charlie och så måste jag köpa ett nytt halsband till honom, han börjar nämligen växa ur dom han har.
Ikväll funderar vi på att festa lite igen. Kke gå på parken, Lasse Stefans spelar där ikväll, så de blir nog mkt folk. inte för att jag tycker dom är så bra men folk kan ju va skoj att se och träffa!

Vi var ute och kikade en sväng igår, men först satt vi i bilkö till stallet i ca 50 min. Varför de var kö berodde på att de skulle va drive in bio och många skulle givetvis dit. Det vart även lite regn och så blixtrade de några gånger, men de gick snabbt över..

Onsdag

Kväll nu. Har inte orkat blogga nå tidigare.
Gårdagen var jätte skoj. Första satt jag och syster ute och drack lite. Sen vart de kyligare så vi gick in, då spelade vi lite kort.. Sen kika Hasse förbi och hälsade på lite. När han skulle åka hem, liftade vi med honom ner till Enåbadscampingen där Stoffe satt. Satt med Stoffe ett tag innan vi skulle få ut och åka med Krister(som var chaffis), Bergman och Älgas. Vi gick ut och mötte dom. De visade sej att dom hade lite krångel med mercan som höll på att tappa generatorn. Så ist för att dom skulle behöva åka hem så åkte vi hem hit och bytte och tog min bil. Sen var vi ute och cruisade runt lite. Hade jätte skoj. Var väll hemma i 2.30 tiden
Tack och lov hade jag fixat utsläpp åt Ari imorse så jag slapp upp nå. Vi sov ända tills halv 12!! Sen har vi vart i stallet och fixat iordning, efter de drog vi till kyrkan så skulle vi testa va Charlie tyckte om att bada, gick bra, han följde me mej ut och han simmade lite oxå. Dock är de ju så lång grunt och han har ju så långa ben så de vart inte så mycket simmande eftersom han nådde ner till botten på de flesta ställena, men han fick iaf svalka sej lite.
Innan vi åkte hem åkte vi förbi och köpte me pizza hem. Sen har vi vilat och nu har jag precis duschat och syrran håller på så ska vi åka och ta in Ari sen sen ut och kika lite...

det tar sej..

sa mordbrännaren..
Druckit två cider o inne på 1:a ölen nu. Sitter ute, men de börjar bli småkyligt, så nu har jeansen åkte på.
Charlie skäller på allt o alla som går och cyklar förbi.
Få se när vi knallar ner över. blir inte än på ett tag iaf.

Öj på dä!

Nu har vi vart på apoteket, fixat stallet och tagit oss en cruising vända innan vi åkte hem. Har noppat och färgat ögonbryna. Vi har käkat lite och Karin har precis duschat, då passade jag på att vila en liten stund. Nu ska jag snart bege mej in i duschen oxå.
Kke bloggar och uppdaterear mer under kvällningen..

Tisdag

Cruising ikväll =)
Hade tänkt få mej en sovmorgon idag så jag eller vi är utvilade inför kvällen. Syrran är ju här. Men vaknade strax innan 9 av att mobilen förde oljud.. bye bye till den sovmorgonen!
Fint väder är de iaf, hoppas att de får vara lika hela dan och kvällen/natten.
Nu ska vi käka frulle. Sen blir de att åka på apoteket och köpa nån salva till Charlie som har nå sår under hakan. Vidare upp till stallet och mocka och göra iordning.

Tja ba tjena hallå!

Smärt fri kväll på travet. Inga incidenter hände, allt löpte på som vanligtm vill höll tiderna super bra.
Ari fick komma in innan travet. Och nu när jag var och gav honom mat, så såg han jättefin ut, de mesta knölarna har lagt sej så de känns bra=)
Blir strax sängen så jag är pigg och utvilad inför morgon  dagen, eller kvällen, då de är cruising här. Så då blir de lite alkoholande på kvällen.

Sov gott!

Måndag 28:e Juli

God morgon!
Vaknade för lite mer än en halvtimme sen. Har hängt en tvätt och nu sitter jag och tar en kopp kaffe. Strålande sol ute =)

Ari var iaf sej lik imorse när jag var upp och släppte ut honom. Alla bölder och knölar var fortf kvar, tog en koll temp idag oxå som visade på 37.8. Få se när jag åker upp på dan hur han är och verkar. Kke får komma in tidigare idag, ska ju jobba på travet ikväll så de kke är lika bra och släppa in honom innan.

Åh så synd om min älskling..

Nu är jag hemma igen efter och ha vart och kollat till min älskling Ari. Han hade iaf ätit upp all mat och vissa av dom större bölderna hade lagt sej lite. Tog tempen igen, förut visa den på 37.9 nu var den på 38.5. Men hästar brukar ju visa högre temp efter dom ätit. Han såg då pigg ut fortf, så jag haoppas att de är på väg åt rätt håll.
Lyckades ta några bilder, lägger upp dom så kan ni själv se...







Ja ni ser juh själv..
Tycker så synd om mitt lilla hjärta




Söndag

Gårdagen och volvo träffen vart mycket lyckad.. Kom en massa fina volvosar. En riktigt solig och fin dag vart de så vi hade verkligen tur med vädret.
På kvällen var jag, Fi och Peter ut. Hamnade på parken och hade jätte skoj.

Idag har jag och Charlie spenderat mestadels av dagen i stallet hos Fi. På eftermiddan då vart de oväder, de blåste upp, började åska och blixtra som bara den och regna.

Nu på kvällen när jag skulle ta in Ari för kvällen fick jag en chock. Ute i hagen stog en häst som hade fullt med bölder på hela kroppen och då menar jag verkligen HELA kroppen, de såg ut som typ myggbett, vissa var små vissa större sen såna stora som bölder. Ansiktet var uppsvällt. Under halsen en stor böld och under magen en jätte jätte böld. Ringde direkt till Fo så hon skulle komma upp och kika och hon tog Åke med sej. Vi har aldrig sett nå liknande, svårt att säja vad det kan vara om de är bett eller om han ätit något. Men jag själv tror att de är bett, att de vart efter ovädret, för då kan de ju komma mycket mygg och knott. Så vart de kke så mycket så han fick nån slags allergisk reaktion. Jag ska snart åka upp och kolla till honom igen och se så allt är okay, och även tempa honom igen så inte han får feber.
Så nu hoppa jag verkligen att detta lägger sej fort, för de ser inte ut som Ari just nu, han är helt olik sej. Ska ta kameran med upp och testa och knäppa nå kort få se..

God Morgon!!

Lördag.
Jag har semester...... och är uppe. Ja som jag skrivit tidigare så är de ju volvoträff här i Rättvik idag igen. Jag är både funktionär och ska ställa ut min bil. Är ca 38 bilar föranmälda, men de kommer säkert droppa in fler. Har vart till stallet släppt ut Ari och mockat och gjort iordning så jag slipper de sen i kväll.Få se hur länge de håller på där under dagen och hur trött man är sen, ifa man kke hittar på nå ikväll, fast som jag känner nu vet jag inte om jag orkar. Imon ska jag iaf ha en välbehövlig sovmorgon och känna av min ledighet och semester.

Det är iaf strålande sol ute och jag hoppas de håller i sej ett bra tag nu, vore skoj om de iaf kunde vara så nu under CCW veckan som vi har framför oss. Idag drar de på gång på riktigt, med aktviteter av alla de slag, och nästa lördag är de
avslutning.

Ska strax käka frukost och sen göra mej iordning, rasta Charlie sen blir de att åka.

Ha en toppen dag. Skriver mer sen ikväll om jag inte är helt slut då...

Evening

Nu är jag hemma efter sista träffen me gänget inför morgon dagen. Kommer bli en lång dag, ska var där uppe redan vid 8.30-9 tiden..Sen kommer de hålla på till kke framåt 17, sen ska vi vara kvar och plocka undan m.m.

Ska strax bege mej i säng och kolla på teve som jag inte gjort på en hel vecka. Hoppas bara att de är nå bra nu och se, men nu har jag iaf nån mer kanal att välja på.
Så en riiiktgit godnatt på er därute!

Semester =)

Jaaa äntligen har jag ledigt i 4 sköna härliga veckor..

Fick nya boxern till teven idag så nu har jag installerat den. Fick en massa nya kanaler som; 3:an, tv6, z tv, disney kanalen och en massa andra men roligast blir 3:an.
Nu ska jag softa lite innn de är dax att fixa sej och dra iväg på funktionärs mötet inför morgon dagen.

Fredag

Ca 8 timmar kvar, sen så...SEMESTER!! Guu så gött.
Lön har man fått idag oxå, de är ju inte heller helt fel.

Ha en bra dag!

=)

Nu ska jag ta och rasta Charlie. Sen blir de sängen känner jag. Och imon hoppas jag verkligen att min nya boxer kommer så jag kan få kolla på teve nångång, börjar bli lite tråkigt nu utan!

När jag var och tog in Ari för ca en timme sen, tog jag en vända på Rättvik, och fick näst intill en mindre chock... De har redan börjat droppa in en massa bilar och husvagnar inför Classic, dom står och köar in till campingar.. Så här tidigt har jag för mej att dom inte brukar komma, men dom vill väll ha bra platser så de är väll därför.

Nä Nu stänger jag ner för idag.
Natti och sovgott!

Torsdag, 1 dag kvar...

Imon.. Xtra turen på 7 timmar är den sista jag gör innan semester, faaan va härligt =)

Har inte hunnit blogga nå idag, jobbat på dan. och nu på kvällen hållt på och fixat med bilen, dammsög ur den och har torkat och gjort den lite snyggare och fräschare. Charlie har legat med ute hela tiden och nyss plockade jag en fästing alldeles ovanför ögat =S den var inte så stor så den har nog inte setat så länge, men ändå gud va äckliga dom är.

Ska alldeles strax åka och ta in Ari. Sen hem igen stoppa nå i magen och ta en behövlig dusch. SKönt att äntligen ha lite sol.


Falu Cruising

Nu är vi hemma från Cruzen. Gissa om de är ngn som kommer sova gott inatt då, C hitta en liten 12 veckors tik valp och leka med, gissa om dom såg skojiga ut när dom tumlade runt och lekte och höll på. De var en liten schäfer, hon va så liten mot C att hon kunde stå under hans mage och gömma sej.
Jag kommer nog oxå sova gott för den delen för jag är oxå trött.
2 dagar kvar nu innan semester... =D

Natti natt!

Tjenis!

Onsdag igen. Sitter på planeringen idag oxå. Ska strax äta, men idag drar jag hem för har ingen mat med mej. Passar då även på att rasta Charlie.
Få se hur de blir ikväll om jag orkar dra nå till Falun.

Ska försöka komma ihåg att slänga på brevet om anmälningen til hundutställningen 17 augusti.. Är en inofficiell utställning här i Rvik då, som vi ska va me på.

Näj nu tror jag att jag hungrar ihjäl så de är bäst att dra nu!

Starkt jobbat!

Nu är höet på plats. Grööööönt och fint års hö, märktes att Ari gillade de, han luktade direkt på de lilla jag hade in i boxen när han fick sitt kvällsfoder.

Har tatt hand om mer tvätt oxå, men sängkläderna får hänga ute på tork tills imon, va fortf lite blöta så..

Har även pratat me Petra om utställning m.m. så nu vet jag lite mer vad man ska tänka på os.v.

Nu är de dax för en dusch här, sen blir de sängen snart nog. Känne mej trött, men de är väll kke inte så konstigt eftersom jag hade gööör svårt att somna inatt.

Eftermiddag


Så nu är jag hemma. Har hängt tvätt och vikit de som var torrt. Ska strax fixa lite mat innan de är dax att åka och hämta hö. Ska även ringa min syster en sväng.

Det är strålande sol ute, jätte najs, fast de blåser lite... men ska väll inte klaga..

Tisdag

Snart  bara 3 dagar kvar =D
har nyss lunchat, sen hem och va ut me Charlie och upp och gav Ari mat.
Nu ska jag jobba på lite innan de är dax att knalla hem...

Ska iväg och hämta hö sen i 18 tiden. Skönt får jag hem sånt så räcker de en månad slipper jag tänka på de i början av semestern.
Få se om jag glider över till Falun imon kväll och kollar på lite bilar...

Tjolahopp


Så nu har vi nyss kommit hem från travet. Har regnat och åskat lite här under eftermiddan/kvällen. Men nu börjar de klarna upp, så nu kke finvädret är på ingång.. inte mej emot iaf ;)

Skulle behöva hämta hö imon, men har inte fått tag i han jag köper av, de bästa vore om jag kunde hämta imon för onsdan skulle jag vilja åka till Falun på kvällen och kolla lite på cruisingen. Annars får jag väll vänta till torsdan och hämta, men vet inte om höet räcker till dess...

Vill va trött nu så jag kan sova, men dom senaste veckorna när jag jobbat på travet på kvällen och kommit hem och varvat ner och lagt mej har jag inte lyckats somna nå bra alls utan legat och vridit och vänt på mej. Till saken gör de ju inte bättre att jag inte har ngn teve att bli trött till heller, hoppas verkligen att den där boxern kommer fortare än dom lovat, för de är ap tråkigt utan teve=(

Nä nu ska jag surfa vidare och hoppas på att John Blund snart kommer. Natti natt

Klart

Nu är gräset klippt. Skönt, jag hann innan de vart regn, börjar nämligen se lite grått ut.
Nu ska jag och Charlie dra upp till stallet, sen till mammsen och käka lite, är nog lika bra och stänga av dator och modem ifa de blir åska.
See you later..

Måndag 21:a Juli

Vaknade för ca en timme sen. Sitter och äter lite frukost nu. Ska passa på och klippa lite gräs innan de börjar och regna. Sen upp till stallet och göra iordning. Ikväll ska jag jobba på travet igen.
Nu är de bara 4 arbetspass kvar innan semester, lovely!

Söndag

Gu va jag är seg idag. Jag Fi och Emmelie var ut igår, satt först hos Fi och drack lite. Sen körde Maria oss till Leksand så gick vi in på Lucky. Var jätte lite folk där föört när vi kom, men de droppade in efter ett tag. Dansade och hade skit skoj. Hade ingen skjuts hem, så vi liftade och de gick vägen. Hem kom vi.

Är skit tråkigt att inte ha nån teve att kolla på. Så jaghar kikat på en film nu, men tror inte jag har nå fler att se, nu har jag sett alla. Eller ja jag har ju en massa filmer på video, men den är ju oxå paj så de går ju inte heller...

Finns Storsjöodjuret??

Jag som är född i Östersund och har släkt där uppe, har ju alltid förundrats om Storsjöodjuret finns eller inte. Min farmor påstår att hon sett de+ en massa andra människor.
Såg precis detta och nu blir man ju ännu mer undrom...: Storsjöodjuret

Tidelidoo

Nu är jag hemma. Har dammsugit av igen. Tänkte gå och vila lite nu. Sen kke de börjar bli dax att fundera på vad som händer ikväll... men men de blir ett senare problem.

Over and out for now!

Som jag trodde...

Solen är någonstans bakom molnen nu.. verkar dra ihop sej för regn..=( trist.
Nu är förmiddas passet avklarat, nu är de lunch dax sen sista rycket innan jag slutar för dagen.

Moorning

Lördag igen. Sitter på jobbet. Solen skiner ute, men antar att den inte är här för att stanna utan de lär väll bli regn mot eftermiddan/kvällen tippar iaf jag på.
Få se vad som händer ikväll, skulle va skoj att hitta på nåt, men vet inte vad. Tips ngn?? Har ingen större lust att gå på bowling discot heller....

Nä dax att gå och ta nycklar och dra ut och jobba lite!
Ha en toppen dag!

Najtii

Najtii, nu lägger vi oss. Få se hur de går att somna utan teve då!

Frayday evning

Jaha de är sånna här gånger man får passa på att göra saker som man aldrig gör annars... typ rensa och hålla på och plocka.. men måste erkänna att jag hellre hade en teve att kolla på..

Ja på nå sätt går tiden ändå, strax dax för en dusch, sen ut me Charlie på kvälls vändan sen blire väll sängen. Får väll trötta ut mej med att läsa tidningar m.m.

I´m bored

Vet inte va jag ska göra. Har jätte tråkigt. Tur att inte modemet pajjade i åsksmällen idag iaf så jag åtminstone kan sitta här. Något positivt me att jag förlängde digitalteven var att jag bytte kanalpaket så jag får fler kanaler och då ingår 3:an, Telia har bara för någon månad sen börjat med den kanalen och jag har vart i valet och kvalet om jag skulle byta eller inte... men nu slipper jag fundera mer på de..

Har städat åt Alvin så medans jag gjorde de fick han vara i köket och hoppa runt. En mycket nyfiken Charlie satt och kollade på honom, hade satt för i dörr öppningen så inte han kunde komma in. Men efter ett tag lyckades ändå Charlie komma in till kaninen. Men han är inte dum eller så mot den lilla utan bara nyfiken, nackdelen är hans stora tassar ifa han får för sej och leka. Men när dom nosar på varann är de inga problem utan C är så snäll mot A.

Åh neeeeeej!!

Kul.. Nä inte direkt. Kom en jätte åsk smäll för ett tag sen. Och nu när jag kom hem från jobbet och slog på datorn och skulle se så inte åskan tagit modemet och att teven funkar eftersom jag har teve genom bredbandet upptäckte jag att modemet funkar, men boxern är utslagen likaså min video :`(  Ringde Telia och fråga om jag kunde få en ny boxer. Men då var jag tvungen att förnya ett år, så jag gjorde de. Men de kommer ta ca en vecka innan jag får de nya... Åh hur ska jag klara mej utan teve en hel jäkla vecka??!! Buhuuu!!


Fredag 18:e Juli

God dagens!
Oj oj vad effektiva vi är på jobbet, på planeringen. Jag planerar Norra och har planerat klart t.o.m onsdan nästa vecka så vi ligger väldans bra till. Så nu kan vi ta de lite lugnt. Eller jag iaf, därför passar jag på att blogga.
Fredag som sagt idag, inte en aning va som händer ikväll, blir iaf inga större utsvävningar eftersom de är jobb imon oxå. Men sönda och måndan är jag iaf ledig ;) Sen är de 4 arbetspass kvar innan semester nästa fredag =)

Tjing tjing!

Nyäten och nyduschad efter snabbjobbet med Ari.
Gick som vanligt i 120 i värmningen, medans själva jobbet gick sisådär. Han höll sej iaf på "bena" men han tar inte i riktigt, han verkar så bekväm. Vet inte hur jag ska få fart på han, att han ska förstå att de är i rätvarven han ska springa fort...Men de är väl bara att nöta på. Få se om P kan testa han och köra med helstängt snart få se hur han funkar med de, eller kke norsk.

Har göör ont i huvet, känns som om jag skulle kunna sova nu, men lite väl tidigt kke. Får väll slö kolla på teven, hoppas på att de är nå bra man kan se.

Tjolahopp

Hemma nu.. Gått bra och jobba.
6 arbetspass kvar...=D
Ska snart dra upp till stallet, sela ut och köra ett snabbjobb på banan ilag med Attika och Emmelie.
Snart är de helj igen oxå. Jobbar lördag dag, så vi ska förmodligenhitta på nå på kvällen, vad vet jag inte men de brukar ju ordna sej..

Torsdag 17 Juli

Sitter på jobbet. Strax dax för lunch. Sen hem och rasta Charlie och upp och ge Ari mat.
Ikväll blir de ett jobb ilag me Attika.

Lite Pics!

   
Charlie i måndas när han var med mej på travet.. trivdes som fisken i vattnet när han vart ompysslad, han tror han är mindre än va han är!


Charlie just nu, jääääätte trött!



:...:

När jag precis var klar med solfilmen kikade Fi och Wilmer hit. Vi drack ite kaffe, sen fixa jag till mej så åkte vi ner på R-vik och tog vovvarna med oss och kikade lite. Sen tog vi en sen lunch, vart en Taco tallrik, de var jätte gott.
Sen åkte vi upp till hundklubben och Fi och Wilmer tog en runda på agility banan, Charlie ville mest leka, försökte få han och hoppa men han fatta inte riktigt utan jag var tvungen att hoppa först. Allt de andra fatta han absolut inte, men vi får åka upp nån mer gång, hn kke lär sej förstå när han blir större...

Nu har jag vart så duktig och satt in alla betalda räkningar på sin plats. Charlie är helt utslagen. Tror jag ska tippa omkulöl mej i soffan en stund innan de är dax att ta in Ari.

Done that!

Sisåja, nu har jag dammsugit, bäddat rent och fixat solfilmen fram!
Va ska man hitta på nu då tro??!!
Undrar om jag ska orka göra lite slingor på mej själv kke?! Mmm kke senare. Känns ju som man vill passa på att vara ute nu när solen skiner och jag är ledig.

Onsdag

God morgon!

Jaha då har jag fått en xtra tur nästa fredag, jag som trodde min semester börja då.. men icke, men jag får ju naturligtvis skylla mej själv.. Så då får jag plussa på en dag i min nedräkning då..alltså 7 arbetspass kvar eller 9 dagar.
Ja ja få se de me lite xtra pengar på nästa lön då, nu ska jag inte tänka på de mer.

Idag skiner faktiskt solen här (än så länge) jag har tänkt att bädda rent och dammsuga lite, sen har jag även tänkt att fixa till solfilmen på förarsidan som vart lite knäpp förut. Det är mina planer för dagen
.

Tisdas lugnt

som en filbunke.. Ute regnar de, men de är ju inge ovanligt. Skönt att bara vara hemma oxå, kommer iaf att må bra imon när jag vaknar. Få se om de blir nå till heljen istället.

Tisdas kul?

Jaha vad har hänt sen sist då... typ nada. Tvättar lite och dricker kaffe. De regnar ute=( trist som bara den.. nu får solen komma för att stanna ett tag. Eller så kke den väntar tills jag får semester... =D
Har iaf 6 pass kvar nu eller 10 dagar..beror på hur man vill räkna, låter bättre med pass då är de kortare tid kvar.

Tisdag

vet inte riktigt vad jag ska skriva..
hade iaf jätte svårt att somna igår kväll, trots att jag  var trött tog de väldans lång tid. Så idag är jag lite seg, men får vila lite när jag kommer hem sen.
Ska in på bolaget oxå tänkte jag, ifa man känner för att gå ut ikväll.. Vem vet kke får besök ikväll.. han skulle höra av sej senare.

Japp

Så nu är vi hemma. Har vart borta mestadels av dagen. Först tillbringade vi några timmar i Fi´s stall innan vi drog hem så jag fick duscha innan de var dax att åka till veterinären.
Stilling tyckte Charlie var jätte fin. Han trodde han har en infektion i kroppen så Carlie får äta pencillin i 8 dagar och sen ska jag ha på ett medel som heter Stronghold först nu sen igen efter 30 dagar, de ska droppas på i nacken under pälsen på skinnet.
Sen har jag jobbat på travet på kvällen och givetvis var Charlie med även där. Är väldigt bra träning för honom att vara bland en massa folk m.m. Nu ska vi strax ta kvälls rastningen innan de blir dax för bingen.

Måndag 14:e Juli

7 Arbetspass kvar...

Skönt med en ledig dag idag. Vi sov ända tills kl 10 jag och Charlie.
Sitter och dricker kaffe, ska strax äta frukost, sen åker vi upp en sväng till stallet.
Klockan 15:15 ska C till veterinären. Sen ikväll ska jag jobba på travet, då får även C följa med. Imon är de tisdag igen, vilket innebär tisdas kul, få se om de blir nån utgång då kke...


   



 

118100 Eniro

Som ni säkert sett reklam om Eniro, att man kan skicka ett sms med en fråga. Jag testade...

Skrev så här: Vem är Monica Mårtensson?

Svaret blev så här: Monica Mårtensson i Rättvik är 31 år, 9 månader och 18 dagar gammal, född en lördag och enligt den kinesiska astrologin en drake. Vi på 118100 tror att hon är en mycket driven kvinna som tycker om att jobba med människor, hon gillar kakor, köttfärslimpa och brasor.

Sen var jag tvungen att fråga om min häst..

då skrev jag så här: Vem är Ari Will?

Svaret blev så här:  118100 tror att Ari Will är en go och glad människa med ett hjärta av guld. Vi tror att  Ari gillar att dansa och spela tennis.

Haha ganska lustiga svar, mitt stämde ganska bra, men hur 17 kan Eniro veta att de just är jag, skrev ju inget vart jag var ifrån... De med Ari stämde ju inge vidare, han är ju ingen människa direkt!
Ja men de är iaf kul att testa.

Under uppbyggnad

Har precis skaffat mej en gästbok, kika in och skriv gärna något där. Den är under uppbyggnad så den är inte riktit klar ännu...
Gästbok

Söndag

Yrvädret har vart igång igen... Har delad tur idag så när jag kom hem på dan för ca 4 timmars uppehåll möttes jag av ännu en syn..Charlie har ätit på en blomma, smakat på en räkning som tur är så ser man fortf både belopp och OCR nummer, repat en massa cdskivor, vart uppe i soffan och  hårat ner trots att jag ställt för så han inte ska komma up dit, hittat en annan nalle att leka med. Trodde till och med att han hade käkat upp min Säkerhetsdosa till internet banken, jag har letat och letat men inte hittat den, tills nu. kollade lååångt under vardagsrums mattan och där var den! Få se vad jag ska komma på så att han slutar med detta..

Yrväder och oväder

Börjar om att berätta om mitt lilla yrväder. Var hem på min lunch och skulle kolla läget hemma och låta han rasta sej lite. Som dom senaste dagarna har han dragit in en massa skor i vardagsrummet och lagt under bordet. Han har hitintills bra burit och dragit lite i snörena, tills idag, då har han även passat på att smaka lite på ett par tofflor och i ett par gamla skor(ska eg slängas) syns de lite bett. Han har lycktas dragit ner duken på vardagsrumsbordet, där stog en glasljustake till för värme ljus med blåa glas stenar i botten, de låg givetvis på golvet så de vara bara att snabbt dra fram dammsugaren. på mattan låg även en nalle, den jag fick av D när jag fyllde år. Den hade han tack och lov bara burit. Ja man får tänka på att han bara är valp, han är ju trots allt bara 5 månader gammal så.....

Sen nu på eftermiddagen vart de ett sjuhelsikes oväder här. De börja åska och senare blixtra. Jag oroade mej direkt för Charlie eftersom jag haft en åsk rädd hund förut och sen kom jag att tänka på mitt modem oxå som jag inte dragit ur..inget modem ingen teve! Men både hund och modem hade klarat sej undan detta åskväder.

Har vilat en stund nu känner mej lite piggare, hoppas bara jag kan sova sen ikväll då..

Nu skiner solen ute så egentligen skulle man passa på att gå ut och hitta på nåt, men vad de har jag inte en aning om.

lördag

God morgon!
Sitter på jobbet nu och äter min macka och dricker lite varm choklad.
Vaknade inatt och gick upp och ut och rökte och lät Charlie kissa lite, de spöregnade ute då. men nu skiner solen och de är skapligt varmt ute.
Ha en bra dag!

Kväll igen

Har fått lite gjort på min lediga dag. Kört Ari. Dammsugit och torkat golv. Borstat Charlie. Tvättat bilen. Sen nu på kvällen vart på funktionärs träff angående Volvoträffen om 2 veckor. Var förbi mor och fick matlåda till imon*tack*=) nu ska jag bara slappa innan de är dax för att sova eftersom jag ska upp imon och jopbba.

Men 9 pass kvar innan semester... =)

Mamma tyckte iaf att Charlie såg lite annorlunda ut än förra lördan när hon träffade honom, hon tyckte att han växt lite, att han ser finare ut i pälsen och mycket mer harmonisk ut. De var jätte kul att höra.


Gaah igen..

Fan oxå, hittade ännu ett litet avskyvärt kryp ja en fästing till på Charlie, denna satt så att säja i armhålan. Han är lite röd och svullen efter den =S

Har iaf tillbringat lite tid i stallet, körde en vända med Ari idag var han otroligt bekväm, ville helst av allt inte springa alls.
Har käkat lite lunch nu och strax ska jag dra igång med städning, tänkte faktiskt torka golven oxå.

Gaaah va äckligt

Upptäckte precis att Charlie fått en fästing under högra ögat. Jag hatar och äcklas verkligen av dessa djur, eller jag skulle vilja kalla dom för odjur. Va gör dom för nytta egentligen?????
Fick iaf bort den, och kollade verkligen så huvet och benen var med, och de var dom. Men gissa om de kliar på mej nu...
Huugaaa!!

Fredag

God morgon!
Nu är vi vakna. Soligt ute, få se hur länge de varar, de va tydligen nå oväder på väg in idag?! Jaja de återstår att se.
Tänkte dra till stallet efter jag ätit frukost så småningom. Och sen blir de och ta fram snabeldraken oxå.
Förkylningen är iaf mycket bättre så de känns jätte skönt att de går åt rätt håll.
Näj nu ska jag fylla på lite kaffe och släppa ut Charlie så han får kissa lite.
See ya later!

Midnatt strax

Vi kom nyss hem, har vart hos Linda hela kvällen. Käkat varma mackor och kollat på teve. Sen vart de lite chips och dipp och lite choklad oxå=)
Nu ska vi strax sova.
Najti!

såja..

Nu har jag klippt gräset som jag tänkte göra imorgon. Då blir de mindre att göra imon, men måste ut och köra Ari en vända då iaf.
Nu ska jag ta en kopp kaffe och sen en dusch.

Öhh??

Mycket fynd i min post låda idag...
När jag kom hem i 12 tiden för att kissa Charlie, gick jag och skulle hämta posten. Höll på och tappa hakan då postlådan rent ut sagt var proppfull.. De låg ett paket, en massa reklam, travprogram och ännu ett paket fast mindre. Och under allt detta, en stor kantsten typ till en trottoar!! Vem som lagt dit de sist nämnda har jag inte en aning om....
Det stora paketet var ett "chokladogram" i de lilla låg kopplet som jag ropat in på tradera.


   
Detta var chokladogrammet och dess innehåll, inte en aning om vem jag fått de ifrån, men har mina aningar..

 
Charlies nya koppel


Snygga kantstenen =S

Nä nu ska jag göra rent åt Alvin.



 

Torsdag

10 arbetspass kvar innan semester =) jihaaaaa.
Förkylningen sitter i än, men lite bättre idag iaf.
Soligt och fint ute. Jag och Lena ska luncha ute idag. Sen åker jag hem och kollar till och rastar charlie, få se om han hittat på nå bus idag medans jag vart borta. På måndag har jag tid hos veterinär för en undersökning åt honom+att han ska ha en spruta då oxå.
Åh va de kurrar i magen, men får hålla mej en halvtimme till innan de blir nå mat i kistan.

jasså

Nu har jag fördrivit lite tid me Sofie m.fl i stallet. Nu ligger de en jätte trött Charlie under rumsbordet. Ska strax ta mej en dusch, sen åka upp och ta in Ari. Sen är de teve som hägrar.

Bjuder på några kort från idag, när C hittade på en innerplast kruka...
Sötnöten ;)



   
Klicka på bilderna så blir dom större.

hej igen

Nu har jag sovit en stund och gissa om de var nå skönt då.. känns faktiskt aningen bättre med förkylningen oxå.
Har hängt lite tvätt och nu sitter jag här och dricker lite kaffe.
Skulle behöva klippa gräs, men orkar bara inte, inte idag, få se på fredag för då är jag ledig.
Nä hämta lite mer kaffe och ta ett bloss.

Onsdag

Har jobbat till klockan 11 sen orkade jag inte mer, känner att jag va tvungen hem och kurera mej.
När jag kom hem fick jag iaf skratta lite.. Charlie har dragit fram alla skor från skohyllan och lagt i vardagsrummet, han har inte bitit elle tuggat på några av skorna, i några har han dragit ur skosnörena ifrån.. =D fel gjort av han, men man kan ju inte skälla efteråt heller.
Nu ska jag äta lite sen blir de en stunds vila.

Tisdag

Jag är dunder förkyld, därför har jag varken orkat eller haft lust att blogga.
Nu ska jag borsta gaddarna sen krypa till kojs.
Har vart ute en sväng på eftetrmiddan på tisdas kul och kikat med Linda och Kevin som är här ett tag. Sofie och hennes systers barn och Wilmer var oxå me.
Sen nu på kvällen har jag kört Linda till Falun och hämtat datorn som hon glömde.
Kram och Natti
.

gooodnight

Nu tar jag min förkylning och går och lägger mej.
Har jobbat på travet på kvällen och Chianti har fått vara med. Mycket han sett idag, hästar, kuskar folk m.m. Men jag tror han var mycket nöjd att får vara med. Han har skött sej exemplariskt =)
Imon börjar allvaret igen, nu är de slut på långledigheten, men snart har jag iaf semester..najs.

Nä godnatt folks!

Måndag

Fasiken, jag håller på att bli förkyld =( men de vore ju konstigt om jag inte skulle bli då eftersom var och varannan på jobbet är förkylda. Är ju iofs bra de kommer nu så jag inte skulle bli sjuk på semestern.

Mulet väder här idag oxå. Ikväll är de trav igen, hoppas att de blir uppehåll.

Tjohejj

Gjort idag då??... Kollade på en halv tråkig film....sen typ ingenting, vart rastlös och uttråkad på eftermiddagen och kände att jag var tvungen att ut lite. Bestämde mej för att åka upp och köra killen en sväng, han har juh lixom kommit i andra hand dom här senaste dagarna. Lämnade därför C hemma själv. Han måste ju lära sej att mamma inte alltid kommer att vara hemma, för på tisdag börjar jag jobba igen. När jag hade låst dörren och gick mot bilen, hörde jag hur han krafsade på dörren och skällde till nån gång. Men tänkte att de är lika bra att bara gå, sätta sej i bilen, starta den och åka. Jag körde Ari en sväng på skogen, var skönt att komma ut lite. Sen när jag var klar i stallet var jag och handlade lite oxå. Sen åkte jag hem och väntade mej de värsta. Men allt hade gått toppen bra, han låg innanför dörren och väntade. Man såg iofs krafs märken på dörren. Så nu har jag hittat på en gammal vaxduk och satt för på insidan, få se om de skyddar lite om han krafsar mer.
Sen tog vi en liten promenad och efter de har vi bara vart hemma och kollat på teve. Nu väntar jag på att klockan ska bli dax för repris av CSI. Har försökt träna lite med C, sitt och ligg m.m. gick väl sisådär, men man får öva lite med honom varje dag så ska nog de där ge sej oxå till slut. Sen gick vi ut en sväng och busade lite=) Nu ligger han och tuggar för fulla munnar på sitt ben medans jag sitter här och bloggar. Ska starx göra mej iordning och krypa ner i sängen och kolla teve där..

En riktigt god natt från Mej, Chianti, Alvin och Ari(från stallet)

  

♥Natti♥

Söööndag

Mulet ute.
Gårdagkvällen var iaf mycket trevlig. Jag och Chianti knallade ner till Fi och Åke och grillade. Jätte gott kött, majskolvar, sen var de  grönsallad till och en potatis gratäng. Smakade helt underbart. Vovvarna fick även dom smaka lite.Vi drack några öl och cider oxå.. sen så kom regnet=( vi gick in och kollade på nån halvpsykisk film på 2:an. Sen bortåt 23:30 tiden då tackade jag och C  för oss och knallade hem över.
Inte en aning om vad man kan hitta på idag...

Hejs svejs

Har varit till Mora en sväng med Sofie och Åke. Shianti fick vara hos mammsen under tiden, lite svårt att få plats i en bil med han i baksätet =D
Var in på Djurmagasinet och köpte lite godis och ben. Sen var vi in på Willys och handlade lite oxå. Efter de avslutade vi på Mc Donald.
Hemma i Rättvik igen hämta vi Chianti och åkte ner till bowlingen och spanade när grabbarna hade sin femkamp...Dom hade börjat med gokart sen var de meningen att dom skulle åka rodel men de var stängt så dom spelade poker istället, sen var de som sagt bowling, sen ska dom skjuta luftgevär(tror jag de var) och crocket.

Vi ska nog grilla ikväll hemma hos Fi o Åke, så jag och Chianti promenerar ner dit senare, tar lite cider och öl med mej oxå. Vi känner inte alls för att gå ut ikväll...utan vi nöjer nog oss me grillning och bara sitta och bara va.

Lördag

God Morgon!
Skrev aldrig nå mer igår, vi var ute hela dan, tillbringade hela dagen me Fi, Wilmer m.fl i stallet. Chianti höll sej till mej hela tiden, reste jag mej gjorde han lika, gick jag så följde han efter. Han vek inte en tum ifrån min sida. Förutom att han vart fäst vid Åke, så när Åke skulle iväg på auktion då skulle han följa med honom. Men naturligtvis så stannade han kvar.

På kvällen kikade kom Fi, Krister och senare kikade Stoffe hit, satt ute och pratade och drack lite öl/cider jätte härligt ända tills myggen kom.

Inatt har de regnat. Tror de kommer ner något nu oxå. Skönt med lite svalka, fast de hade ju gärna fått vara fint ngn mer dag eftersom jag är lite långledig.
Få se va man ska hitta på för något idag då..

Good morgon!

Ja nu är vi vakna. Strålande sol är de oxå, skönt nu när man är ledig.
Natten har varit lite orolig, men de kan man ju förstå, nytt hem för Chianti. Och han var väldigt sugen på att sova hos mej i sängen, men där vill inte jag ha någon hund så vi hade lite delade meningar inatt. Om ni har sett filmerna Beethoven, då förstår ni vad jag  menar...Han la sej till rätta iaf på golvet och så lyckades jag somna, men vakna inatt av att han låg breve!! Bara och försöka få ner denna hund igen de.. Imorse när jag var upp för att åka och släppa ut Ari  då upptäcker jag att han sovit i soffan oxå.. :S hmmm

Nä nu ska jag ta och göra mej iordning sen ska vi åka upp till Sofie i stallet...
Ha en underbar dag!
Bjuder på några kort på Chianti.

 
Klicka på bilderna så blir dom större.



God natt

Nu har han äntligen kommit =)
Han hette inte Cayrov som jag skrev förut, utan han heter Chianti. Kke lite svår uttalat så jag ska försöka komma på ett bra smeknamn...
Ska försöka lägga upp ett kort imorrn så ni får se vem han är..
Men natti så länge från Stoooora familjen.

I väntans tider..

Klar med tvätt och städ nu. Shit asså va tvätten torka fort ute idag, och så gott den luktar oxå=)

Nu inväntar jag att dom ska höra av sej, få se när dom dyker upp. Tur man har teve och internet så man kan fördriva tiden me de..Blir en film på 5:an klockan 21:55 som jag tror jag ska kolla in.. om dom inte dyker upp då vill säja.

.........

Fick sluta lite tidigare=)
Har hängt tvätten nyss och startat en ny maskin. Nu ska jag städa av lite och sen stoppa nå i magen. Få se omjag vilar lite oxå, känner mej lite små pömsig.

torsdag

Äntligen torsdag måste jag säja =) ikväll då kommer han... verkligen längtar och ser fram emot de...

Sitter på jobbet nu, tråkigt att sitta inne en sån solig, varm och fin dag, men slutar juh iaf om nån timme. Då ska jag hem och plocka lite, dammsuga tvätta och hänga maskinen jag satte på imorse. Sen är de bara att invänta kvällen och se när dom dyker upp....Få se om Fi kommer upp och håller mej sällis tills dess..

Uppdaterar mer senare!


5 år idag

Idag fyller min älskade Ari 5 år. Grattis!

Onsdag

God Morgon!
På jobbet igen, men två dagar kvar denna vecka sen ledig i 3 ev. 4 dar beroende på om jag får xtra jobb på måndag.
Hoppas verkligen de blir fint väder nu som dom sagt att de ska bli.
Sitter på planeringen idag. I eftermiddag om de inte regnar ska de klippas gräs.
nä nu ska jag umgås med mina arbetspolare.
Häv a najs däj!

Tjing pling

Hemma nu..Ska stoppa nå i magen snart. Senare hade jag tänkt upp och ta en ridtur för en gångs skull. Få se om jag och Fi ska ut och kika lite ikväll, är juh tisdagskul idag.
Har iaf pratat me Petra idag, och nu är allt klart. På torsdag kväll dyker dom upp, hon och Cayrov.. Ska bli sååå spännande. =)

Nä nu kurrar magen så nu lär jag äta nåt.
Bye!

Tisdag

Juli idag, shiiit va snabbt de går..=(
Sitter på jobbet. Strax ska jag och Lena åka en sväng, till Söderås och hämta hennes mobil som hon glömde.
Just nu längtar jag nå oerhört efter min semester, tror jag har 15 arbetspass kvar...
See ya!