Elitloppet 2011

En värdig vinnare i mina ögon.

Brioni



Fullt ös, medvetslös.........

Jobbat hela dan. Var och handlade efter jag slutat. Ätit lite och nu snart ska jag upp till travet på HLR utbildning för funktionärer. Beräknas hålla på i ca 3 tim... Det var den torsdagen de.


Bling bling..

Detta ursnygga pannband ska förgylla huvudlaget åt Jullan när hon ska starta :P


Onsdag 25 maj

Snart drar jag och Karro en snabbis till Blnge och Aubiose. Hon börjar jobba kl 14 så de blir som sagt en snabbvända.
Jag hoppas jag hittar lite roliga saker där. Satt och kollade i Finn Tacks katalog igår, och de fanns en massa fint. Och inte var de så dyrt heller, hoppas A har lite av deras artiklar.
Jag vill ha ett snyggt pannband och behöver ett nytt selunderlägg. Vi får se vad jag kommer hem med.

Ciao!


Tisdag tjugofjärde maj

Spännande och händelserik dag må jag säga.

Idag har Jullan fått träffa Gabriella, hon som pratar med djur. Fick reda på lite vad som hänt hos hennes tidigare ägare/tränare. Hon har tydligen haft magsår, och mår inte så bra "invärtes" så att säga. Men får jag bara bukt med de så har jag en kanon häst. Hon har även haft nån fästing som gjort henne dålig de i samband med hennes magsår, hon tränades hårt och hon kämpade trots att hon inte var frisk och mådde bra. 
Så nu ska jag bort med betfor för hennes del. Hon ska äta torrhö och absolut inte hösilage eller ensilage. Hon ska få olja i maten, få blåbärsavkok. Sen ska hon få kamomill i homopatmedicin varje dag, sen var fjärde dag ska hon ha en ampull kamomill. Hon har fortf lite problem med sin mage, men inte alls i samma utsträckning som hos tidigare hem. Hon har känt sej som en bit kött som vart upphängt och fladdrat i vinden, men hon känner sej bättre nu. Tycker de är roligare variation i sin träning nu än förr. Ibland kan hon ha så ont i sin kropp att en borste känns som den river. Hon har lite problem i nån halskota och ryggkota, men de blir bättre och bättre..

Detta är lite av de jag kommer ihåg för stunden. De är så mycket man tar in när man får de berättat för en, så de är inte lätt att komma ihåg allt.
Men spännande är det. Vet att vissa inte tror på sånt här, men jag gör de verkligen, för varje gång får man de mer och mer bekräftat.


Nu ska jag göra mej iordning, åka upp till travet köra startbilen i licensloppet.......


Äntligen fredag

Nu är jag ledig i 5 dagar.. jippii :)

Sitter här och är så rastlös, vill hitta på något, men vet inte vad.. jag vet att sista stora gräsmattan måste/ska klippas, men ska jag verkligen behöva göra de nu. Känns inte så kul att göra det en fredag kväll. Kan lika gärna ta det på dagen imorrn istället, eller varför inte på söndag?!

Fan vill verkligen flytta alltså, men de dyker ju inte upp nåt. Och gör de det så är de svin dyrt att köpa. Ja självklart kan jag hyra oxå, men inte ens där dyker de upp nåt :/



Nä va faan ska man göra??


Torsdag

Jihaa.. Jag har klippt 2/3 av gräset nu efter jobbet :D och nu regnar de så jag hann precis. Få se hur vädret är imorrn eller heljen då klipper jag resten...

Är väll dax och bege sej mot stallet om en stund och fixa och sen plocka in mina små ♥


Onsdag

Halva arbetsveckan avklarad, bara torsdag och fredag kvar :)

Har vart fint väder hela dan, mennu börjar de mulna på.. Blir kanske regn igen, och jag som tänkt att jag skulle premiär klippa lite gräs idag.. Men de blir ju en dag imorrn oxå och i över morrn me....

jaha va ska man hitta på nu då?


Måndag

Dax före en liten uppdatering igen.

Vart långledig. Och imorrn har jag fått en kort extra tur, men tacksam över alla timmar man kan få.

I lördags på kvällen var Hammerfall på bowlingen och spelade. Var där och dom var kanon bra. Hade kul som fan.
Gårdagen var en seg dag. Men jag piggnade till på eftermiddagen och ¨kte till stallet och tog en skritt tur med Jullan. Var och testade en sulk som passade som jag ävven köpte. Så nu har jag en egen och behöver inte låna nå mer :) Skönt och slippa känna sej beroende av nadra för att man inte har alla grejer. Men nu är de bara att anmäla och åka och starta.

Vilket jag även gjort idag. På Romme i lopp 9. Var först utan pengar, men hon gick nytt rekord och jag är kanon nöjd. Kusken öste beröm och sa att hon kändes mkt finare än sist han körde henne och de är jätte skoj och få höta att man gör ett bra jobb som tränare ;) Karro följde med som sällskap och agerade hästskötare. Tog ca 40 min innan vi fick på henne för avfärd, hem däremot knallar hon in helt utan problem.


Torsdag 12:e maj

Sitter på jobbet och slutar om typ 10 min. Sen är jag långledig ända tills onsdag, om de inte dyker upp nå extra jobb. Men ska jag vara ärlig så ska de li rätt skönt att få vara lite ledig oxå.

Den senaste veckan har jag haft fullt upp, jobba, träna/sköta om hästarna ja och även sköta vovvsingen min såklart.

Hann med en liten fest i lördags, grillade och ölade hos grannen (min nyinflyttade) senhamnade vi på bowlingen. Var ju förövrigt marknad här heljen som var, de enda jag gick på den var när jag jobbade och skulle ta mej igenom till alla våra gamlingar. Så jag både sparade och tjänade pengar ;)
På söndagen vart de lite grillning igen hemma hos Karro denna gång
:P
Har haft ett par dagar då de vart strålande sol och supervarmt, igår kväll drog de in lite regn och idag har de vart mulet och regnat lite till och från. Nu på kvällen har de spöregnat och åskat.

På lördag kväll blir de bowlingen igen, tillsammans med Annica :) ska bli görskoj och ut med henne, vilket typ aldrig hänt :D

Nä nu ska jag ta och packa ihop och vänta ut de sista 6 minutrarna de är kvar på dagens arbetspass!


Onsdag 4:e maj

Grattis på min namnsdag idag :D

Är ledig idag. Skönt och välbehövligt. Ska rida Jullan, håller på och tvättar. Ska ev hjälpa Lotta och klippa klorna på Emil i eftermiddag.

Till heljen är de ju marknad här oxå. jag jobbar dag fredag och lördag. Få se om man ska gå ngn sväng sen när jag är ledig. Beror på ork och väder.

Usch de har vart kallare några dagar nu, igår morse låg de tom snö på morgonen när jag vaknade och gick upp. Men den smälte ju så klart men de kom mer snö under dagen, var ett riktigt rusk väder, kändes som höst :(


Stall musen:)

mms_img32012 (MMS)

Stall musen:)


Söndag

Imorse kom de snö!!! Ja men är väll ett typiskt aprilväder så man ska ju aldrig sluta förvånas.

Hur som helst så har jag jobbat i heljen. Kväll igår och kortdag idag.

I fredags var de ju trav här, men denna gång jobbade jag inte eftersom Jullan skulle starta. De var min fjärde start med min lilla dam och denna gång gav det utdelning :) jag är sååååååå glad. Önskar ni kunde sett loppet, eller åtminstonde om jag hade filmen från loppet och kunna lagt upp den här, men tyvärr inte. Men kan säga att hon spurtade på bra på upploppet och var nära att bli 3.a men vart 4.a. Ja de var ju iofs bara ett "punkt 21" lopp men de gör absolut ingenting.
Tack alla för era gratulationer på sms, på fb os.v. Jag tycker de är fint att man kan gratta även om man inte är vinnare.

Ja på fredag är de åter trav här, till och med v65. Då har jag ingen starthäst utan ska premiärköra startbilen för i år... Hoppas jag kommer ihåg hur man gör nu bara ;D