Måndag- sista oktober

Omg, jag tror jag är slut som människa... Men nu har jag iaf en och en halv dags ledigt innan de är jobb igen.
Och nu har jag åkt på nå nackspärrsliknande igen, har vart bra i nacken nu ett tag, men imorse när jag vaknade då var de nå fel igen så nu är jag stel och har skit ont :(
Ska ringa ngn naprapat imorrn få se om de har tid snabbt nån dag och hjälpa mej rätta till de som är fel.

Ja ja bara att bita ihop och kämpa vidare....
Idag är jag inne på min 8e rökfria dag och de känns fortf bra, har gått över förväntan måste jag säga :) bara att hoppas jag inte får nå återfall nu då..


Jullan och söta Jerry;)


Fredan

Idag är jag ledig, så skönt så.
Men de hade ju gärna fått vara lite roligare väder, småregnar och är grått och mörkt :(

Om ca en timme ska jag bege mej ut, först hämta lite pengar, sen vidare, köpa spån och förbi mamma en sväng, sen upp till stallet.
Idag kommer den där nya hästen oxå...

Igår efter jobbet åkte jag och Annica till Mora en sväng, var in på Granngården och köpte lite foder till hästarna, sen var det Dollar och ÖoB för bra o ha saker :D

5:e dagen idag nu som ickerökare :)


Onsdan

Jamen då var jag inne på min 3:e rökfria dag :)

Har ringt på en annons som fanns i Rättviksnytt, men för de första var de för dyrt och för de andra så fick man inte ha husdjur.. Nä nä bara och leta vidare..

Och så fick jag reda på att på fredag kommer en till häst till stallet, så nu blir de fullt där. Kommer en hingst så nu kommer de vara 2 såna där, bara att hoppas denna håller sej innanför stängslet för den andra hingsten den har inte bara el utan trästaket oxå, men den nya kommer endast ha elhage :/
Usch tkr de känns jobbigt när de kommer vara så mkt folk o hästar igen i stallet, mkt skönare och lugnare ju mindre av allt..
Sen så har jag ju fått för mej att Jullan mår bäst av att ha de lugnt omkring sej och inte en massa spring och så, men de kan ju vara annat när hon är i sitt hem än iväg på trav..


Tisdag

Andra dygnet och har fortf inte rökt.

Men kan erkänna att nu på kvällen var de lite jobbigt, och var nära att tända en, men jag stog emot.
Har lagt in mina räkningar och sett vad jag får i lön, blir inte många kronor över att leva på kommande månad.
Min bil skulle behöva fixas oxå så fort som möjligt, innan snön kommer och dom börjar salta. Är nämligen något som låter från vänster sida när jag gör fullt rattutslag, tror de är en drivknut eller nån led av något slag. Men men bara att hålla tummen att de håller ett tag till, så de hinner bli ny lön så jag har råd och köpa en ny och hinna flirta med ngn händig karl som kan hjälpa mej och byta...
För alla ska ju ha betalt, men när dom själv behöver hjälp eller ngt då ska de lånas, då finns de inte en tanke på att kanske lämna en slant som tack för lånet...
men men alla är vi olika, de märks ju klart och tydligt.


Måndag

Sitter här uppkrupen i soffan under en filt. Kollar på CSI och spelar lite Wordfeud på telefonen, ja åsså bloggar jag oxå. Är ju tjej så kan ju göra flera saker samtidigt ^^


Igår när jag hade lagt mej så bestämde jag mej för att försöka sluta röka. Jag skulle börja fom idag. Hittills har de gått bra, visst känner jag ett sug efter o få röka, men jag har både tuggummi och sugtabletter jag använder. Kan ju inte säga med 100% säkerhet att jag kommer klara det här, kanske faller jag dit ngn dag och tar en cigg men allt är ju bättre än att röka ett paket om dagen till och minska ner. Men jag hoppas iaf att jag klarar de här. Dom säjer att de är vissa dar som är värre än andra när man slutar.. Få se vilka jag tycker är värst...
Tänkte att varje dag jag är rökfri, då ska jag lägga undan pengar, samma summa som ett ciggpaket kostar, och skulle jag röka ngn dag ja då blir de inga pengar undan stoppade den dan.
Så snart har jag vart rökfri i ett dygn, tycker jag är rätt duktig om jag får säga det själv :)




Söndan

Så då var snart denna helj till ändå då och ny arbetsvecka imorgon..


På kvällen igår så åkte jag hem till Karro o Juho en vända, spelade lite spel och satt och pratade, en lugn och skön lördag kväll med andra ord.

Idag har jag och Jullan vart ute och tagit en lugn tur tillsammans med Karro och Benji. Red en gammal stig där varken jag eller K ridit på flera flera år :) var riktigt mysigt men den vägen har verkligen börjat och växa igen och stigen går bredvid ån och på vissa ställen var de inte många cm från de stupade ner mot ån.. Men vi klarade de och tror även hästarna tyckte det var skoj och gå på en ny väg :)






Lördan

Ledig idag och imorrn, sen nästa vecka då kör jag min tuffa arbetsvecka, då jag jobbar 7/8 dar :/ den gillas inte.

Var meningen att jag skulle åkt till Blnge idag och haft en liten "dejt" med en viss person, men de vart som vanligt ändrade planer.
Sitter här och kikar lite på v75 som är från Romme.

Igår kväll träffade jag bästaste A-K :) fikade och pratade lite. Trevligt trevligt.

Få se om jag ska träffa Karro lite ikväll, hon skulle på middag sen skulle hon höra av sej..

Imorrn hade jag tänkt och ta en lugn vända med Jullan, hon har vilat nu sen starten förra fredan.

Ska se om jag orkar putsa lite fönster oxå, och vinterdäcken skulle jag behöva få på snart oxå. Charlie skulle behöva få sej ett litet bad och pälsvård oxå..
ja mkt måsten gäller bara och ta fram orken :D


Jag blir så matt..

Fan oxå, jag är så less.
Less på en del  som inte kan hålla de dom lovar, på folk som lägger sej i saker och ting som dom inte har ett dyft med att göra. Är rätt less på de mesta faktiskt. Glad jag har mina djur iaf, dom blir jag glad av.

Nu på kvällen har jag klippt Jullan, vet inte om hon blivit de ngn gång förut, men hon var så snäll så, de enda hon inte gillade var när man skulle klippa nacken där bakom öronen, men hon gillar de inte annars heller när man ska klippa manen där alldeles bakom öronen, förmodligen tycker hon de är obehagligt. Och en klippmaskins surr gör nog inte saken bättre. Tog inte ens en timme och klippa henne, jämfört med Ari som iofs är större och har mer päls, men han gillar då absolut inte och bli klippt, där lär man vara två som hjälps åt.. 

Nä nu ska jag ta o hoppa i säng, en dag imorrn oxå.


Slut, slutare slutast? eller vad heter de :D

Fy fan ett sånt pass som jag jobbat idag kommer jag aldrig mer att göra. Deladade turer är en droppe i havet mot de här. Först har jag jobbat på travet, lunchtrav 10 lopp och 2 kval. Sen hem snabbt, bytte om och rastade Charlie och vidare ner mot jobbet en 16-22 tur väntade där.
Känner mej ganska mosig nu och trött, men jag vet hur min kropp funkar så oavsett hur trött jag känner mej så måste jag varva ner ett tag innan jag kan lägga mej och sova. Annars kommer jag bara ligga och snurra och kolla klockan.

Imorrn slutar jag iaf kl 14 och onsdan är jag ledig :)

Heljen har vart lugn, pysslat i stallet lite och så har jag blistrat Jullan lite få se nu då om de ger ngt utslag.

Är väll dax att försöka få på vinterdäcken här ngn dag oxå, för de står nog inte på innan den första snön dimper ner.


Lördag

Suuck

Fy fan, grymt uttråkad!!

Funderar fan på att ge upp de där med travet. Var till Romme igår och startade Jullan igen. Sista loppet, ett P21 lopp. 8 priser och hon var 10 i mål. Så varken poäng eller pengar. Så igår försvann 4.an från raden så nu har vi ännu mindre poäng.
Hon var inte sej lik efter värmningen, hon stog och skakade och de är inte likt henne. Men iofs så stog vi i ett stall där de var många hästar och mkt folk och en massa spring. Kan vara de som gjorde att hon var som hon var, tror inte hon klarar sånt, ska nog vara lugnt omkring henne.
Och inte nog med de, när vi skulle lasta för att åka dit höll vi på i 1½ timme innan hon gick på, hon som gått på så snabbt på slutet. Ville knappt gå på när vi skulle hem heller, men fick på henne efter ett par minuter.
Idag var hon iaf sej lik, men hon ska få vila några dagar nu. Tror även jag ska vänta några veckor innan jag testar och anmäler henne igen.
Ja gett upp helt har jag nog inte, hoppet är väll de sista som överger en eller?!


Tisdag

Oj idag sov jagända tills kl var 10. Fick lite panik eftersom jag skulle vara i stallet i 11 tiden för att få Jullan skodd.
Men vaknade inatt runt halv 5 låg och funderade än på de ena än de andra, somnade om till slut, så antar att de var därför jag sov så länge.

Nu är hon iaf skodd. Jag är hemma och har precis ätit, sitter och tar en kopp kaffe och ska dammsuga innan de blir en dusch för att fortsätta ner på jobbet.
Har ruskigt ont i min ländrygg och nacken, och fick även ont i min högra höft nu sen jag kom hem från stallet.. Vad fan är de för fel på min kropp?! :(


Måndag

Ska väll updatera lite, men är egentligen inge spec alls som har hänt..
Jobbade dag på lördan o på kvällen vart de lite fest, hamnade på bowlingen. Och de var väll sådär, roligare kvällar har jag haft än den som var.

Igår var jag inte sådär överdrivet pigg :/

Idag har jag tvättat, tillbringat en hel del i stallet, ridit Jullan och fixat lite med annat.

Imorgon ska Jullan skos och sen ska jag jobba kväll.
Har en bra arbetsvecka den här veckan :)


Fredag

Idag börjar årets höstmarknad. De blåser ute men solen tittar iaf fram.

Jag ska inviga mina nya ridbyxor idag hade jag tänkt :)

Och ikväll är de trav så då blir det att jobba där. Kommer även att ha lite ögongodis och titta på då, tyvärr bara i ett lopp, men men vad är väll en bal på slottet.

Imorrn jobbar jag och sen på kvällen är de meningen att vi ska ut.


I´m in looove

Nu har jag hämtat ut mitt paket. Har provat dom och kan inte annat än säga att jag älskar dom :) dom passade som handen i handsken.
Mjuka och sköna dessutom, skulle kunna bo i dom...

Vad jag fick??

Jo ett par helskodda ridbyxor. Ropade in dom sprillans nya på Tradera till ettt otroligt bra pris. Helskodda ridbyxor är inte billiga. Men dessa var de, dessutom är de märkesbyxor, så jag kan inte annat än vara nöjd =)



Så här ser dom ut, det är dom till höger och färgen heter plommon
:)


:)

Min present jag fick när jag fyllde år har kommit idag.. =)
Ska hämta ut den på OK/Q8 sen när jag åker till stallet..

Hoppas dom passar nu då bara. Är verkligen i behov av ett par nya. Mina gamla är väll utslitna och har ett par år på nacken...


Onsdag

Idag är de en sån där fin höst dag igen :) Solen skiner, men de är lite kallt.
Jag är ledig idag och självklart kommer jag tillbringa en hel del med tid i stallet. Först och främst ska Jullan ridas, och har jag ork så ska jag även försöka ta en tur på Ari oxå.

Sen ska de väll städas av lite här hemma igen oxå. Nog kommer jag få dagen att gå :)


Söndag

Då var vi inne i månaden oktober då.. Förra året kom kylan för att stanna redan den 16:e oktober, när snön kom kommer jag inte ihåg. Ska bli intressant och se hur det blir i år.
Just nu regnar det ute och ska tydligen bli sånt här riktigt höstväder hela veckan.
Nästa helj är de marknad här, ska egentligen jobba hela heljen, men har tagit semester fredan och söndan så jobbar jag lördagen.