Söndag 27.e februari

Idag skiner solen och de ligger runt nollan, känns som våren börjar närma sej nu =)

Nu ska jag berätta lite om fredagen..
Skulle ju iväg på trav till Romme med Jullan. Vi skulle ut i sista loppet, lopp 11. Så vi hade ju god tid på oss, men ändå vill man lixom va på plats tidigt, även om man får vänta.
Jag skulle få Annica och hennes son Andreas med mej, så jag sa att dom skulle komma till stallet halv 5 så vi hade lite tid att lasta, eftersom hon var lite svårlastad sist. Men eftersom hon gick in i transporten med linor så tänkte vi att vi tar de direkt denna gången.. Men tji fick vi, inte ville hon gå på heller.. Lite smått frustrerad hur sjutton vi skulle få på henne så dök A´s andre hälft upp. Så även han hjälpte till. Och efter ca en timme så stog äntligen Jullis på och vi kunde åka mot Blnge.

Var framme där i ca 19 tiden, lastade och packade ur, och gick för att äta.
Tony som skulle köra henne hade häst ut i lopp 2 och 6. Jag tänkte att han skulle värma efter lopp 7.
Men när jag pratat lite med honom så tyckte han vi kunde värma efter lopp 8 eftersom de var lite utdraget mellan loppen denna kväll, tack vare RIX fm hästen skulle visas upp och de var en massa annat genom detta.

Så sagt och gjort till lopp 8 var hon påselad och klar och han värmde. Hon fick komma in och ställa sig i boxen en stund med grejerna på sej innan vi skulle på med vagnen inför loppet.
Så skulle mitt lopp till att gå, och faktiskt så var jag inge nervös alls.. Jullis gjorde de kanon bra, på upploppet kom hon farande och de såg ut som hon skulle ta en placering, de var 8 priser i detta loppet, men tyvärr så vart hon 9.a så som man säjer i travsportens värld "först utan pengar".

Men jag är kanon nöjd ändå, för Tony verkligen berömde henne när dom kom in i stallet. Han sa att jag hade en kanonhäst, gav mej lite tips på hur jag ska testa inför nästa start osv. Dilemmat denna kväll var sulkyn jaghade lånat, den var för stor för henne, så sidostängerna somman hjälper hästen att räta upp sej med räckte inte, hade dom gjort de så hade T kunna hjälpt henne på ett helt annat sätt, så nästa gång blir de och låna vagn av Å som jag gjorde i första starten. Han sa även att hade han chansat lite mer och vetat att hon va så snabb ut så skulle han sämst blitt 3:a.. Men men bättre lycka nästa gång eller tredje gången gillt. Som sagt jag är otroligt nöjd, hon sprang på 18.8 full distans.
Sen när vi skulle hem så gick hon på transporten utan protester hon gick bara in direkt =)


Vi var hemma i Rättvik igen vid midnatt..


Fredag natt/Lördag morgon

Kom hem för en stund sen.
Orkar inte skriva nå nu, men kan säja att jag är kanon nöjd, trots att vi vart först utan pengar :)

Berättar mer imorrn, om jag orkar och hinner, annars tar vi de en annan dag.

Godnatt!


Trött som faan!

Skulle typ kunna somna där jag sitter, men ska försöka va vaken en stund till...

Idag har jag först jobbat till kl 16. Hem slängde i mej lite mat. Sen upp till stallet för Åke skulle komma och sko Jullan bak. EFter hon vart skodd så tog jag en ridtur, den vart inte så lång och jag red inte så hårt, men hon har iaf fått röra lite på sej. Höll fan på att frysa ihjäl trots att de bara var -7, men de blåste smådjävlar och på hemvägen vart de motvind.

Vart kvar i stallet en stund och fixade lite innan jag kom därïfrån.

Imorrn är jag ledig, men då är de ju lite som ska fixas oxå på dan innan vi åker iväg i ca 17 tiden.
Sen hoppas jag på att jag ska få träffa kärleken en vända oxå :) var några dagar sen sist och förra heljen vart de inte att vi kunde ses så mycket..


God morgon Sverige!

Tisdag idag, och jag är ledig..

Jag är trött som fan, trots att jag sovit ganska mycket.

Håller på att tvätta lite.

Imorse var de -15 grader mennu är den nere på -10 skönt för jag ska ju som jag skrev igår ta ett pass med Jullan idag igen.

Ska även försöka få tag i Åke om han kan sko om Jullis bak. Ska på sekris, lämna ett kort(!) på mej så att jag får ett funktionärs kort.. Har typ jobbat på travet i sisådär 7 år men aldrig haft ett sånt kort.. men bättre sent än aldrig. Så ska jag ta en prop för mars när jag är där.

De är mina planer för dagen.


Måndag 21:a februari

Wohoo, känner mej glad och full av energi idag :) vet inte vad de beror på..

Jobbat en kort dag idag, 8-12.

Sen har jag ridit Jullan en sväng, pigg och het som alltid.
Denna vecka ska jag lägga om träningen lite på henne få se om de ger igen nåt. Hon ska endast vila på onsdag tänkte jag. Ja och till heljen så klart men de har ju sina orsaker :D
Jag jobbar ju till kl 16 både onsdag och torsdag, så de hinner ju bli mörkt innan jag ger mej ut på en tur, men de ska nog gå bra de med.

Efter stallet så drog jag ett varv med snabeldraken. Och nu sitter jag uppkrupen i soffan med en kopp kaffe.
Ska erkänna att nu vart jag lite trött, men de tycker jag man kan få bli/vara efter att jag hållt igång hela dagen.


Bildbomb på 2 av mina älsklingar










Söndag 20:e februari

Fan oxå, lika kallt idag igen. - 26 imorse och nu -22.
Jag måste ju träna häst, men hur ska de gå till i denna kyla. Jag varken vill eller tänker utsätta mej för de.

Ska strax äta lite frulle, ut med Charlie sen åka upp och släppa ut dom små liven som fick stå inne ännu en morgon och äta sin mat.
Nå andra planer för min dag har jag inte eftersom de inte blir nå ridning av.


Uttråkad till max!

Va fan ska man hitta på? För kallt för att vara ute och inne finns de inget att göra.

Men eftersom jag är uttråkad så måste de ju iaf betyda att jag är frisk.. eller friskare :D


Fy faan!

Mår lite bättre idag.
 
Dessvärre var de -28 imorse när jag skulle till stallet, så hästarna fick stå inne. Nu har de blitt lite varmare och är bara -25. Får släppa ut dom en sväng på dan idag med dubbla täcken. De är ju så drygt när dom står inne för länge för de blir så mkt att mocka.


Urk o blä!

Jag har åkt på ngn sorts magsjuka.. Magsjukan från helvetet känns de som :/

Och kan ju säga att har man magsjuka och äger djur, då är de inte kul. Ja om man inte har hjälp av ngn då. Men i mitt fall så har jag ingen hjälp så de är bara att försöka fixa allt ändå. Trots att man mår som en påse skit.

Imorrn vill jag vara frisk och pigg. Vill även att de inte ska vara så kallt heller, för nu visar termometern på -19.



?

Ibland har jag lite tur som de verkar.. Typ som idag.. Skulle ju haft en delad tur och när jag va klar med fm passet och skulle vänta ut tiden tills de var dax att gå hem. Då ringer assistenten och frågar om jag kan stanna till halv 5 istället. För Mimmi var tvungen att åka hem för att VABa. Givetvis sa jag JA. Dom skulle sätta in ngn för mej på mitt kvällspass.. Hoppas att jag har lika tur nästa gång jag har delad, och nästa och nästa.. Ha ha!

Nu är jag ledig i dagarna 3 :)


Tisdag 15:e februari

Idag har jag jobbat igen. Och har även pratat med min chef ang hur jag mår med min stress och planeringen. Så jag sa till henne att jag vill hoppa av på obestämd tid, kanske aldrig mer kommer att "lapsa" det får tiden utvisa. Så inom en snar framtid kommer jag bara vara ute och jobba. Hon förstog mej och sa att de var helt okej, men jag kan inte sluta direkt utan de blir förhoppningsvis i mars ngn gång...

Min mage har spökat idag oxå, dessutom har jag haft en sjujäkla halsbränna. Fast de börjar kännas lite bättre så de kanske är på väg att ge sej..


Alla <3 dag 14:e februari


Fy fan vad jag mår illa. Har gjort det sen igår eftermiddag. Det kommer och går, känns inte som jag ska spy. Utan mer som jag fått ett slag i mellangärdet och mår illa av de.. Vette fan vad de kan vara.

Ska och hämta 2 st hösilage balar i 17 tiden idag. Kommer kännas skönt när höet är på plats, men så trist och hämta.

Har tvättat idag, vart i stallet och gjort iordning, och sen fixat stoppet i avloppet där som vart i några veckor nu, men ingen annan som gör de så jag fick fixa de även denna gång.

Nä undra om jag ska ta och vila lite innan de är dax att åka och hämta släpet..


Söndag..

Fan oxå de är -20 ute nu.. Jag som Måste ut en vända med Jullan idag :/ kommer ju fan och frysa fast i sadeln innan jag är tebax i stallet och värmen. Men får väll bli en kort tur så hon iaf får röra lite på sej..
Jag vill inte ha nån mer kyla eller snö nu.. Jag vill ha vår!


2 öl senare..

Jag håller på att somna :S

Har känt ett visst partysug idag. Men velat, fram och tebax, ska jag, ska jag inte osv..

Men tänkte att jag knäpper en öl, och tar en dusch. Men kände direkt att tröttheten kom smygande.
Men så började jag chatta med en på FB och ändrade mej för några sekunder och sa att jag skulle hänga på skulle bara sminka och fixa håret. Men sen fastnade jag i soffan och kände då att jag inte orkar. Så nu sitter jag här med en viss "tantvarning" att jag vill sova. Kvart över 9 en lördag kväll, då måste man va bra trött. Eller är de gammeln kanske?!

Btw vilket jävla shit på melodifestivalen, har aldrig hört nå värdelösare i hela mitt liv tror jag :/


Äh

Känns som jag skulle kunna dra täcket över huvet o bara gå i idé ett tag nu..
fan, fan fan...
Ska de va så här, eller blir de någonsin några förändringar?! Känns som jag snart ger upp trots att mitt hjärta vill nå helt annat..


Holy smoke...

Från ett rejält oväder med blåst och en massa snö så har de blivit -20 grader ute :/

Jobbar imorrn sen får jag lite ledigt. Och nu har jag gjort mina heljer för denna period så nu ser jag fram emot 2 lediga heljer på raken.

Imorrn när jag jobbar ska jag även in på andra sidan av lokalen som vi håller till i.. Nämligen till polisen :/
Vart uppringd idag på eftermiddagen med anledningen av det personrånet som var här för 2 veckor sen vid systembolaget, då jag förmodligen såg förövaren... Så jag ska dit och titta på lite kort få se om jag känner igen personen...

På måndag är det alla ♥ dag. Få se om man får nåt då av kärleken ;)
Han frågade vad jag ville ha. Men jag har inte så stora förväntningar och få nåt.. Men hoppas kan man ju alltid..
Önskar bara att allt inte var så jäkla komplicerat..


Onsdag

Happ då vare kallt igen då.. Var minus 6 imorse och nu är de över 10. Ja de är ju kanske inte så jätte kallt. Men alla som har häst vet ju att de inte alltid är så kul att träna då.. men jag ska köra idag.. eller jag MÅSTE!!


Tisdag åttonde februari

Var ett tag sen jag skrev.

Men har inte hänt så mycket alls. Mest bara jobbat. Men nu är jag ledig imorgon. Då ska jag träna häst, tvätta lite. Men börja morgonen med en efterlängtad sovmorgon.

Idag eller nu på kvällen har jag träffat Fi. Var flera veckor sen vi träffades sist. Hon var i sin nya lgh och höll på med renoveringen. Kommer bli toppen snyggt när de är klart :)
Fan jag vill ju oxå flytta nu...


110202

Idag fyller lillgrabben Charlie 3 år:) Han har bjudit matte på en semla och självklart fick han smaka lite han oxå.

Så underbart väder ute idag. Funderar på om jag ska baxa ut en spark och ta en vända med Charlie.. Men frågan är om de är sparkföre efter gårdagens töväder?!:/

Drömmer ganska skumt om nätterna, vaknar dyngblöt i svett. Tror drömmarna beror på hur min situation ser ut för tillfället. Mår jätte bra, men livet är ju lite komplicerat oxå..


1:a februari 2011

Leedig ända tills fredag kl 16 nu då =) ja om jag inte får extra jobb på torsdag, men tror jag ska ta bort mej från de...

Jullan har fått nya skor fram idag, Ina kom ner och hjälpte mej lite.. tackar för de.
Vart även en ridtur innan hon fick nya skor.

Tvättat har jag oxå hunnit med idag.
Nu ligger jag halv död i soffan och är skit trött.. Men ska inte sova ännu.. har ju sovmorgon imorrn.. och dan därpå och dan därpå oxå :D