fredag

Uj uj bara två dar kvar nu av denna ljuva ledighet =(

Var super trevligt o kul i onsdas på cruisingen i Falun iaf. Var väll hemma i 2 tiden. Jag drack nån öl o hade gör skoj med R´s son N =)

Igår var de seg dag igen. Träffade Fi på em/kvällningen, var o käkade på Fricks. Och senare kom R ner. Kollade på en film sen sov han kvar.

Idag har 940 fått nya bromsar bak och vi har sett över dom fram. har gjort två test vändor med den oxå. Har bokat besiktning sen kan den säljas =)

Sitter och tar en öl nu och väntar på att R ska komma ner. Sen ska vi träffa Fi och M, få se vad vi hittar på.
har ju börjat trilla in folk och bilar nu inför CCW som startar imorgon.


Onsdag

Jaha de vart en ute kväll igår. Men de vart lugnt. Jag och Sofie cyklade ner på Bosses först. Sen kom R ner oxå. Åkte ner till  Sjövillan och tog en öl. Sen cyklade vi vidare mot bowlingen och Rydell & Quick. Kan säja att de var en grym spelning =)

Ska snart bege mej in i duschen sen bär de av till Falun på Cruising =)


Tisdag

De har vart höstlikt väder i några dagar nu. Men förhoppningsvis så är de på väg ett nytt högtryck in..

Igår gjorde jag inte så mkt alls på dagen. På kvällen var jag och jobbade på travet och de flöt på bra tills sista loppet, då hände de en liten olycka men allt gick bra för både kusk och häst som var inblandad.

Idag har jag tvättstugan. Ska även åka upp med lite skräp till sopstationen. Ikväll får vi se om de blir utgång.
Och imorrn ska jag på cruising till Falun. Och nej jag ska inte åka volvo jag kommer att åka i en Dodge ^^


Sandäj

Jaha idag känns de som höst. Kallt, regnar och blåser.

Jag och Sofie har vart en sväng till Mora på ÖoB och Dollar och avslutade på Mc. Hittade lite smått och gott.

Igår på dan åkte jag till Gulleråsen och var där i några timmar.
Sen vid 21 tiden fick jag sån lust att gå ut så jag hoppade in i duschen och gjorde mej iordning och hade tänkt knalla ner på bowlingen själv. Men fick tag i en tjej som jobbat hos oss som vikarie så var de problemet löst. Hade otroligt skoj och de brukar ju kunna bli de när de är oplanerat.

Kom hem runt 3 tiden, hade så ont i fötterna så jag gick barfota hem. Käkade lite sen fick jag ett rýck, klädde på mej och tog cykeln upp till stallet och släppte ut Ari. hemma runt halv 5 och somnade gott.


Säturdäj

Idag har jag fått sova ut riktigt. Ari har fått vara ute inatt. Han har ju fått komma in på nätterna de senaste dagarna för vädret har sett så osäkert ut.

Ska förbi systemet innan jag åker upp och kollar till Ari. Sen har jag inte en aning om vad som händer.. Få se om jag kanske får upp vingen på bilen :P sånt som visar sej typ....
Sen får man se vad som händer till kvällningen...


Frajdäj

Guuu va kallt de är ute idag. Imorse när jag begav mej till stallet var de endast 7 grader varmt. Nu kanske de är 15 och skönt är de inte när man är van och ha de varmare.

Har gått i ett sen jag klev upp imorse. Bäddat rent i sängen vart i stallet och klippt gräs. Nyss käkat och druckit en kopp kaffe.

Vet inte vad som händer mer idag, skulle behöva handla, men de var så mkt folk så jag svängde aldrig in där.


Skrämmande

Såg denna film på Facebook och var tvungen och lägga upp den här..
Varning för starka scener!!


Regn hos mej

Jaha idag regnar de. Blir nog inte att jag får ett lass med hö då. Men de kan ju klarna upp.
Funderar på att köra Ari och försöka mej på att sko honom bak idag. Måste köpa ett par skor bara först.
Ah måste dammsuga igen oxå, de virvlar av hår när man går.


Suck

Varför ska jag ha så förbannade svårt och somna. Ganska ofta så här och de är sååå drygt!
=(


Onsdag 21 juli

Idag har jag och mammsen vart på en liten tripp till Borlänge. Skulle dit på Biltema och köpa bromsskiva och bromsklossar till 940 så jag kan fixa den, besikta och sälja den. Vi gick en vända på kupolen oxå. Jag förälskade mej i ett par skor som fick följa med hem. Börjar bli en "ful" ovana att jag köpt så mkt skor på slutet men men eller mkt och mkt 2 nya par på två veckor, jag brukar aldrig hitta skor annars så de är väll bara och passa på när dom faller en både i smak och passar på foten...


Shoes by Kenza "Fabulous"


Tisdag 20 Juli

Idag har de vart tvätt på schemat.
Sen kände jag att jag skulle ha lite egen tid för Ari. Har tyvärr inte blivit så mycket av de på slutet. Fick ett ryck och skodde han fram, vågade inte verka med kniv så jag raspade hovarna istället och vart faktiskt nöjd med resultatet. Ska ta bakhovarna nån dag oxå. Snacka om att de är jobbigt, svetten spruta och ryggen ömma. Tur man bara har en häst=) 
Sen tog vi oss en liten ridtur. Tyvärr var de så mycket broms och flugor efter oss så de vart ingen långrunda, men vi har iaf rört på oss.

Sen vart jag bjuden på mat hos mamma och efterrätt vart de oxå i form av jordgubbar och mjölk :P

Nu känner jag att de är läge för en liten siesta, värmen tar på en.


Söndag 18 juli

De gick inge bra igår på utställningen. Vi fick en slät 3:a, vilket i princip innebär skitdåligt. Domaren dömde alla st bernharder som var med jätteskumt och alla fick dålig kritik. Tänk för ca en månad sen i Avesta på utställningen då gick de kanoners och nu skit. Men nu vet jag iaf att jag aldrig mer ska ställa för den domaren.

På kvällen cyklade jag ner till Bosses, där Sofie redan satt. Skulle ta nån öl, men de vart några fler.. fast vi vart bjudna på de mesta. Sen hamnade vi på bowlingen. Inte så mycket folk men de var iaf skoj.

Idag har jag inte en aning om vad som händer, tror mest att de blir till och ta de lugnt.


:O

Ni ska inte tro att jag inte är nå trött.. Nä knappt nå. Kan ju somna och sover ju så super bra om nätterna.. Not!!
Tur jag har semester iaf. Men de är inte skoj när klockan ringer och man bara vill vända på sej och somna om. Nä sova får man visst göra när man blir pensionär.. eller hur var de nu då?!

Aja beger mej om en stund till Alfta.
Svårt och veta hur man ska klä sej oxå. Ska ju se bra ut i ringen. så jag har ett par jeans på mej och ett linne. Helst hade jag vela haft kjol, men den kanske är för kort så de är lika bra och avstå. Får väll vika upp jeansen lite istället.

Nä nu ska jag äta frukost.


Klart Krylbo

Pust!

Mockat o fixat i stallet. Klippt gräs. Klippt klor på Charlie. Dammsugit. Handlat.

Nu sitter jag här och pustar ut. Strax dax för en dusch. Sen får man se va som sker ikväll. Blir ganska lugnt iaf eftersom jag ska upp o iväg tidigt imorrn.


Anyone out there?

Hmmm snälla kan inte nån uppfinna en plattång för hund. Vete sjutton hur jag ska få bort alla lockar tills lördagen :S
Är ju ganska konstigt egentligen att en hund inte ska visas upp som den är född till, utan dom ska vara klippta och inte lockiga i pälsen. Ja nu är de ju lite olika från ras till ras då, givetvis ska ju en pudel va lockig men den ska ju helst va klippt på ett eller annat sätt som en pudel ska klippas. Men ta som för min del då en St Bernhard, man ska klippa till håret runt ören runt själva öronlappen, all "dött" bäbis hår på öronlappen ska bort. Klippas och fixas till på tassarna klippa runt så att säja. Och så ska dom helst vara raka i pälsen över kroppen.. Hur fan får man till de?! Ännu har jag inte lyckats, men har iofs inte fått nedslag på de heller..

Ja ja de går som de går oavsett om jag får han lockfri eller inte..

Hmm man kanske ska rakpermanenta han..

:D


Soliga torsda

Hmm jag har en riktig "lurvpöse" här hemma. Hur sjutton ska jag få till hans päls inför lördagen?? Hjäälp! Jaghar borstat han både igår efter badet och idag. Men får inte till de, ju mer jag borstar desto mer hår och helst "underhår" lossar. Han ser helt galen ut :S Har tom dammsugit hans päls.. ha ha!

Ja ja bara och hoppas de ordnar sej, än är de ju några timmar kvar.

Ska snart bege mej upp och kolla till Ari och ge han mat. Sen förbi jobbet och hämta lite hundmat på "korv"


Onsdag

Då var Charlie badad och fin =) hoppas han håller sej ren tills lördagen oxå ;D
Gick otroligt bra och bada han i siljan. Han simmade tom lite. Så nu blir de och bada och sim träna han fler ggr. Dom får ju bra muskler av sånt och de kan han ju verkligen behöva.

Annars idag har jag och Fi strosat en sväng på byn, lunchade på Big Street oxå =)

Få se om vi ska ta en cykeltur ikväll.

Nu är kaffet klart så nu ska de drickas innan jag beger mej in i duschen.


Nä...

Nu är de dax för sängen. Hoppas på att denna natt ger mej lite mer sömn än natten som var.

Har iaf börjat fixa med Charlie inför lördagen. Idag var öronen klippt, ja håren på öronen så klart :D
Imorrn kväll ska han badas. Och sen är de bara tasshåren och kloklippningen kvar.

G´najt


Oväder igen

Nu drar de ihop sej igen. Regna har de börjat och göra och de mullrar långt bort. Så nu är de väll bara och invänta lite åska och blixtrar igen då. Bäst och dra ur dator, modem m.m.


Tisdag

Oj va svårt jag hade och sova inatt. Sen när jag väl somnat så vaknade jag av att Charlie skällde. Sen visade de sej att de åskade så de var den han skällt på. Drog in ett riktigt oväder och då var klockan 04.30 ca. De blixtrade och dundrade rejält ute. Och sen började de vräka ner regn oxå. Är jätte kvavt ännu och tydligen ska de dra in nå mer oväder under dagen.

Håller på och tvättar och ska dammsuga av lite senare. Annars inga planer alls för dagen.


B.o.B-Airplanes


Suveränt bra låt.


Monday again

Sov till halv 11 idag. Sen har jag och Fi tillbringat några timmar solandes vid kyrkan.
Om ca 1 timme drar jag till travet för och jobba lite.



............

Har haft två rejäla oväder nu på eftermiddagen och kvällen. Känns skönt att de rensat luften lite.

har sovit lite på eftermiddagen eftersom de inte vart så mkt sömn inatt.. Sen när jag vaknat hade Fi ringt. Så vart jag bjuden på grillat hemma hos hennes mamma. Grillad lax, färskpotatis, god kall sås och en fräsch sallad med melon, tomat gurka och sallad i :P Yummie.


Söndag 11 Juli

Jaha då har en vecka gått och tre återstår.
Kan säja att denna vecka har de vart mkt alkohol. Men de är väll så de ska vara på semestern? I fredas var jag i Boda på spelmansstämman, de va kul, men fan så mkt knott och mygg. Igår kväll kom Sofie med den briljanta ideén att vi skulle cykla ner på Sjövillan och ta nån öl. Så de slutade ju med att man vart onykter igår oxå. På tisdag då blir de nog utgång igen, för då är Björn Rosenström på bowlingen.

Imorrn kväll drar travet igång, så då blir de givetvis att jobba där.

Nu ska jag strax gå en vända med Charlie sen ner på bowlingen och hämta min cykel och vidare och titta till Ari.


Friday

Jaha då ser man ut som en kräfta då på framsidan av kroppen :/
Jag och Fi har legat några timmar vid kyrkan igen och solat.

När vi tröttnade åkte vi hem till henne, gjorde kaffe och käkade färska jordgubbar med grädde till :P

Nu är jag hemma. Har dammsugit och sitter för tillfället och kopplar av.

Ikväll blir de och ta bil med cykel upp till Annica i Solberga sen ska vi cykla up till Boda på spelmansstämman.. he he.


efter midnatt

Hmm här sitter jag lite halvens salongsberusad ;)

Jag och Fi har vart i Blnge och shoppat tidigare idag (eller igår)
Var framme strax innan halv 1 och hemma igen runt 18:30.
Hittade ett par nya skor och en topp. Och natirligtvis lite käk på Mc.

Har vart till mammsen på kvällen och lappat och lagat mina jeans, hittar fan inga nya som passar i smak eller på mej :O antingen är de stuprör eller baggy (eller hur de nu stavas) inga jeans i min smak alltså. Men jag är kanon nöjd över min nya skor som jag längtar efter och få använda snart.

Nu på kvällen så cyklade jag hem till Sofie, tog ett glas vitt innan vi cyklade ner till Sjövillan där de var en trubadur (Biffen i Pumpbolaget) skulle ta en, möjligtvis två öl, men de slutade i fyra, varav två vart vi bjudna på. Var iaf trevligt. När vi cyklade hem började de och regna lite. Ska visst bli fint väder imorrn igen. återstår att se. isf ska de solas =)

Strax dax för sängen och Ari sover ute inatt igen..



Mina nya skor :P


Torsdag

Idag är de grått ute. En typ "mellandag".
Så nu snart drar jag och Fi på lite shopping till Borlänge. Hoppas på och hitta en massa som jag behöver. Återkommer senare när vi är hemma igen.


Hot hot hot....

Solat i några timmar med Fi vid kyrkan idag. Bränner ganska bra på ryggen nu.

Igår kväll satt hon och jag och drack lite. Vidare ner på Big Street och tog en drink innan vi cyklade till Bowlingen. Pumpbolaget uppträdde. Var ganska mycket folk och hade skoj. När de va slut vart vi stående utanför och pratade med ett gäng killar så jag kom nog hem strax efter 3 tiden. Hungrig så gjorde lite mat och när jag la mej visade klockan 03.58. Behövde aldrig gå upp imorse för Ari fick gå ute inatt och de har gått kanoners. Så inatt får han oxå gå ute. Och de blir nog fler nätter efter de.

Nu blir de en svalkande dusch känner jag. Och senare upp till stallet sen handla lite och så måste jag förbi mammsen och vattna hennes blommor.


Tisdag 6 Juli

God damn it va jag är uttråkad. Och jag har bara haft 2 semester dar.. jisses hur ska detta sluta :D ha ha.

Funderar på om jag ska våga låta Ari gå ute på nätterna nu när de är så fint. Men lite rädd att han sticker ur hagen då han är själv ute och inte har nån ström på tråden. Men det skulle vara otroligt skönt så slapp man ställa klockan varje morgon och åka upp. Få sova ut riktigt och vakna av sej själv.. jag har ju semester eller ;P Hmm mja får nog fundera lite till....

Jaha annars då? Jo tack, solen skiner är ganska varmt jag klagar inte...


Måndag 5 Juli

Vart fasen har mitt inlägg från i lördas tatt vägen????

Ja ja hur som så har jag SEMESTER i 4 veckor nu, fett najs =)

Har haft besök i heljen, men han har åkt hem nu. Känns lite tomt. På fredan så var vi och bowlade med Fi och M, tog nån öl till de.
På lördagen var de super varmt och fint väder så vi solade lite och på kvällen tog vi några kalla. Sen gick vi ner på Big Street och satte oss, och drack lite. Jag tog 2 st Bikini Sling :P
Var ju både Big Lake Run och Volvoträffen här i lördas men brydde mej faktsikt inte om de. På kvällen såg vi ju en massa av dom äldre bilarna.

Igår var de lite sämre väder, regn och mulet, då tog vi de bara lugnt. Och på kvällen hade vi film kväll.

Ikväll är de Bygdetrav här, så jag ska upp och ha lite provstarter bakom bilen innan själva travet drar igång.


Hell yeah :)

1 dag kvar =)

Jobbat till kl 13 idag. Klippt gräs när jag kom hem, städat av lite och nu sitter jag här med slingmedel i huvet. Eller kanske inte i utan på.. Ja eller på håret då :D

När de ska sköljas ur blir de en dusch. Sen har jag inte en aning om vad som händer.

Ser fram emot morgon dagen. Lite som händer då. Jag hoppas verkligen de blir som de är sagt nu så att de inte blir nå strul igen.


Har vart på Kina eller ja Restaurang Anna och käkat me  mammsen.. Vart en 3 små rätters. Gött va de och kan lova att jag är mätt.
Fick även 2 nya plantor av henne som jag åkte hem och planterade sen. Och nu har jag och Charlie nyss kommit hem från en tripp i skogen och sen förbi stallet till Ari. Kan säga att de är inte lätt och hålla reda på 2 små killar.. Den ena är nyfiken på den andra, och den andra är livrädd för den första.. kan ni gissa vem som är vem^^?