Sunday

Hade trevligt och kul igår med Fi. Cyklade runt lite och kollade på folk. Var hemma strax efter 01.30 tiden.

Har vart pigg och mått bra idag. träffade Fi även idag i ett par timmar. Vi var och käkade i Vikarbyn. Sen har jag mest vart hemma. Tills nu på kvällen då var jag i stallet och körde Ari en kort vända men tog lite backträning i sanden.

Känner mej trött nu men kollar på en film som jag ska se slut på först innan de blir sängen.

Imorrn är de jobb igen som gäller. Sen på kvällen är de trav så då ska de jobbas där me.

nu är vi nere på byn:) har stannat

0-33845368bb8b30b1e9ccd7735177cdf9.png

Kolla varifrån!

nu är vi nere på byn:) har stannat till på rasten o tagit ett bloss..


nu sitter jag på Fi's balkong o dr

293c1c7f19cb9e24de0adf56efd45717.png

Kolla varifrån!

nu sitter jag på Fi's balkong o dricker en cider. Blir en cykelfylla ikväll till o börja me..


Lördag...

God morgon. Idag sov vi till strax innan kl 10.
Igår var en riktig skit dag minst sagt. De började med att Charlie väckte mej kl 02 på natten, han ville ut. Så de var bara att klä på sej de och knalla ut med honom. Jag överdriver inte om jag skriver attde "sprutade" ur honom där bak... När han verkade nöjd gick vi in och sov några timmar till. På morgon promenaden innan jag skulle till jobbet, var de samma sak...
Sen när jag kom hem på min lunch rast och skulle rasta honom, visste jag inte vart jag skulle ta vägen. Han hade sprutlackerat vissa ställen i hallen, legat i de och de var fullt på mattan. Fick ställa han och spola av han med trädgårdsslangen, sen tog jag tag i de andra.
Beslutade mej för att ta med honom till jobbet för då kunde jag ju ha uppsikt över honom om de vart nå igen..
På eftermiddagen när jag slutat jobbet skulle jag träffa Sofie. Vi skulle uträtt alite ärenden på byn..

Han fick då stanna hemma eftersom jag inte vela ha med honom.
Han var kke hemma själv i 1 timme ca. Så när jag kom hem var de samma sak som på dagen så de var bara och dra fram trädgårdsslangen igen och göra allt igen.

Imorse var han fortf lös i magen, menhan har inte väckt mej nåt inatt. Vet ine om han ätit nå olämpligt eller om de är värmen.

Idag är de BLR här och ikväll hade jag och Sofie tänkt och ut lite. Hoppas verkligen att de inte blir samma sak igen :S

Ska försöka vara ute så mycket som möjligt idag så jag får lite färg på mej. Kke klippa gräsmattan som är kvar och städa ur bilen.. återstår att se.

Nu är de iaf bara 18 arbetsdagar kvar innan jag går på semester
=)

Torsdag

Orkade aldrig skriva nå igår. Gjorde inte så särskilt mycket förutom jobbade...

Idag har jag oxå jobbat. Sen var jag upp till stallet och körde ett jobb med Ari. Mårktes att han har långa tår nu och är helt fel balanserad, men är mycket nöjd ändå. Sofi kom förbi stallet och kollade även när vu körde. Likaså tittade Annica och ena sonen Andreas förbi.

När jag kom hem kände jag inte alls för att gå in så istället tog jag ut Charlie så fick han sita ute medans jag klippte av lite gräs. Har stora gräsmattan kvar, få se om jag klipper den imorrn.

Nu ska jag strax sova. Imorrn är sista arbetsdan för denna vecka och gissa om de ska bli skönt. Har längtat efter ledigt och sovmorgon.

Tisdag

Sitter i soffan och käkar glass och kollar på teve. Har nyss tatt en dusch efter och ha vart nere på samhället och träffat Sofie en sväng. Vi har käkat lite, setat och pratat och kollat på folk.

Solen har vart framme hela dan och de har vart jätte varmt. Tyvärr har man ju setat inne mestadels av dagen och jobbat. Men hoppas solen är framme även i heljen när jag är ledig.


 


Sleepy

Nu är de dax för mej att sova lite. Ny dag med jobb imorrn som står på schemat. Sen får vi se om jag ska ner på tisdagskul en sväng på sena eftermiddagen/kvällen och kika lite.

Hoppas att finvädret håller i sej nån dag till, men även att de blir lite till min semester som inte är föräns om 4 veckor.. men nedräkningen har iaf börjat...22 arbetsdagar kvar...

nu är vi i skogen..

0-5763f0b7d7a7cb1b0c2b306f78958b0b.png

Kolla varifrån!

nu är vi i skogen..


Måndag

Sol idag så har man vart inne hela dan nästan. Och nu är jag för trött för och gå ut. Har fått nackspärr oxå, och de gör så jäkla ont =(

Igår var en ren slö dag. Började med att ta en lång sovmorgon, hör och häpna, jag vaknade 11:25 utan att ha vaknat till en enda gång.. Ja förutom att jag klev upp och åkte och tog ut Ari då. Men konstigt nog så fick jag inte panik när jag vaknade. Måste vart otroligt trött eftersom jag kunde sova så länge.
På kvällen körde jag Ari en sväng. Sen kollade jag på film på kvällen.

Idag har jag än så länge bara jobbat och de blir inte mycket mer gjort än så idag, skulle kunna gå och sova nu men då kan jag nog inte sova ikväll.


Lördag *midsommardagen*

Nu är jag trött. Vart inte så mycket sömn inatt. Vi satt här igår och festade först grillade vi lite och de var smaskens. Sen kom de hit en kompis till syrran från Falun som skulle ut med oss. Linda dök även hin upp senare, kom ganska sent. Vi gick ner till bowlingen och där va de mycket folk. Skoj som fan men kvällen tog slut alltför fort. Vi åkte hem till mej och hade lite efterfest här. Kom i säng i 5 tiden imorse. Låg 4 st i min dubbel säng, men de gick de oxå. Vaknade i 10 tiden. Vissa av oss mådde bra, andra inte. Åkte upp till travet och tog med mej Charlie och kollade på Maharajah och träffade även Fi och Peter där.
Plockat undan lite sen gårdagen. Syrran och hennes kompis åkte hem i 19 tiden. Jag vart så sugen på grillade majskolvar så jag åkte och handlade lite och även ett paket glass. Tänk att man ska behöva va så sugen på så mycket dan efter.

Skönt att de är söndag imorrn så man får en dag till ledigt innan ny arbetsvecka. Ska sova ut lite, sen blir de och köra Ari nån gång under dagen.  

hå hå jaa

Ja då var klockan snart 18 då.
Har precis duschat och gjort mej klar. Ska och ge Ari mat om ett tag. Han står inne, för när jag slutade jobbet regnade de så mycket så jag anade att han stog ute och va dyngsur och frös, så då fick han komma in.

De har slutat regna och solen kikar fram emellanåt. Hoppas verkligen de fortsätter så här under kvällen. Iaf uppehåll.

Ska grilla sen och så fort jag kommer hem från stallet ska jag knäppa första cidern :D

Fredag *Midsommarafton*

God morgon världen!
Jag är trött. Ap trött. Önskade jag fick ligga kvar i sängen. Men icke. Jobbade först igår på dan sen hämtade jag syrran från bussen runt 16:20 tiden. Var och handlade sen och köpte oss en varsin pizza innan vi åkte hem. Strax innan 19 tiden drog jag iväg igen. Först och ta in Ari och vidare över till travet. Blött blött. Började och regna redan vid 13 tiden på dan. Sen höll de i sej hela kvällen/natten och regnar fortfarande.
Travet var slut runt halv 1 inatt så då var de bara att bege sej hem, gå en sväng med Charlie och sen krypa till sängs. Men inte fan kunde jag somna heller =( inte direkt iaf tog väll nån timme. Så efter jobbet idag så måste jag bara vila ett par timmar, för annars orkar jag nog inte med kvällen. Dessutom måste jag jobba på dag travet imorrn oxå. Fanns ingen att få tag i istället för mej.

Nu ska jag jobba på lite.

Ha en trevlig midsommar nu!

Onsdag

Idag har jag fått lite gjort. Började med en sovmorgon till kvart över 10. Skönt värre. Har tvättat en massa och kunnat ha de ute på tork =) Klippt alla gräsmattor, tog ca 2 timmar. Sen träffade jag S en sväng. Var på klubben drack lite kaffe sen hade dom grillkväll där så jag åt en burgare.
Åkte sen upp till stallet och körde Ari en vända. Annica kikade förbi en sväng.

Imorgon är de dubbeljobb, först på mitt vanliga jobb, sen är de midnattstrav här så då ska jag jobba där. Hoppas de inte drar ut på tiden eftersom jag ska hem och sova för jag börjar ju jobba halv 8 på fredan. Sen blir de lite vila innan vi drar igång med partandet.
Syrran kommer imorrn med buss 16;15 ca. Då ska vi och handla lite innan vi åker hem.

Ja de var nog allt jag hade att skiva för idag.

Bara och hoppas detta fina väder håller i sej så vi slipper ha den typiska "svenska midsommaren"

Tisdag

Har gått bra för me idag med de jag har gjort... Va uppe tidigt och var tebax  i Rättvik i 12 tiden.
Har bara tatt de lugnt sen och vilat  och nu på kvällen träffade jag Annica en sväng.
När jag hade tagit in Ari ringde S, så jag träffade han en sväng på Okplattan.

Imorrn ska jag försöka få lite gjort, klippa gräs om de inte regnar. Sen ska de tvättas, få se om jag orkar köra Ari oxå.  Men ska börja med att ta en sovmorgon när Ari är ute, har vart mycket tidiga mornar de sista dagarna och farit och flängt hit och dit.


Måndag

Haft fullt upp från morgon tills nu på kvällen. Först jobbat, sen hem slängde i mej lite och äta, vidare och hämta släp sen upp och hämta hö. Lassa ur de. Tog in Ari, upp och lämna tebax släpet. Var och handla. Pratat med syster. Dammsugit. Kokat ägg. Duschat. Kollat på CSI och käkat ägg macka. Pratat med S. Nu smockar jag i mej en massa godis. Måste passa på och äta och dricka för från kl 24 inatt ska jag vara fastande. Ska nämligen göra en sak imorrn...


Ska försöka sova snart så jag orkar upp imorrn för de blir en tidig morgon för min del.

Söndag

Regnandet fortsätter =( börjar bli ganska less på de nu.
Ari fick komma in när jag hade slutat jobbet idag kl 15, han stog i hagen och frös så han skakade trots regntäcke, men sånna står ju inte hur som helst när de bara vräker ner

Har jobbat idag och tack och lova fick jag va inomhus.
Har käkat lite och kollat på reprisen av Ugly Betty. Sen kände jag och Charlie att vi var tvungna att gå och vila lite, så vi har sovit i ca 1½ timme. De var otroligt skönt. Få se nu om jag kan sova sen ikväll.
Ska förbi S sen när jag ska upp och ge Ari kvällsmat och ta bort en fästing på Morgan :S

=)

Nu är vi hemma. Trötta, blöta, lortiga och hungriga.

Har regnat hela dagen så idag hade vi inte alls nån tur med vädret. Men de gick bra ändå och vi har träffat mycke trevligt folk och fina hundar. Fick även träffa Charlies kullbrorsa Bernard, han var något mindre men grövre. De var han och Charlie som möttes i samma klass och brorsan tog 1;an så vi vart 2;a. Kul att vi äntöigen fick en placering och idag fick en blå fin rosett följa med hem. Fick även jätte bra kritik =) Jag är kanon nöjd.

Nu ska jag äta lite sen upp och ta in Ari som säkerligen är jätte nöjd och få komma in med tanke på att han vart ute sen 5:30 imorse. Sen ska de bli skönt och få ta en dusch och bara ta de lugnt ikväll.


Lördag

God morgon!
Här har vi vart uppe sen kl 5:00. Vart i stallet, släppt ut Ari mockat och gjort iordning. Sen hem bryggt en massa kaffe, lite dricker jag nu sen har jag med mej en termos och även nån macka har jag med.
De spöregnar ute så de känns inte vidare kul alls. Tänker ta min vinterarbetsjacka för den står nog emot lite sen tar jag mina gummistövlar med oxå. Trist att jag inte har en bur till Charlie som han kan vara i. Men jag hoppas jag hittar en billig och bra snart.

Ha en bra dag nu trots regnet, och glöm inte att hålla den där lilla tummen för oss.
Kram

Jaha ja........

Har hållt på och fixat med Charlie mest hela dagen. Klippt, borstat och grejat. Annica kom förbi på lite kaffe och hade hennes dalmatinertik med så först vart de lite osämja, men sen lekte dom. Hon hjälpte även mej och klippa tassarna.. Tack så mycket för hjälpen =)


Har packat de mesta som ska med imorrn, de viktigaste är vaccinationsintyget och nummerlappen.

Kommer att ställ aklockan på 5:00 imorgon bitti för att hinna allt, vill ju inte stressa. Sen kommer vi att åka i 7-7:30 tiden.
Så ikväll blir de en tidig kväll.
Blir nog inge mer skrivet nu föräns imorrn kväll.
Så ha en trevlig helj.
Och håll en liten tumme för oss nu.
=)


Morrn morrn

Fredag igen då.

Vaknade runt halv 10 idag. Lika grått ute som igår. Idag ska jag bara ta dan som den kommer.

Jomenvisst

Ja nu sitter jag här i soffan och äter godis.
Gick bra i Mora tidigare idag, sen var vi ner på Noret. Först på ÖoB, hittade väll inte direkt nå speciellt där. Vidare till Dollar Store, där jag hittade en ihopfällbar stol till lördan(är ju ganska drygt och stå en hel dag) sen hittade jag lite smått och gott. Efter de åkte vi in på Djurmagasinet, där köpte jag lite godis till Charlie. Var sen på Mc Donalds och käkade och sist innan färden hem på KappAhl.
Hemma i Rättvik följde jag med Annica in på en kopp kaffe innan jag begav mej hemåt.

Har sen vart i stallet. Körde Ari i ett jobb på banan och de gick kanon bra idag me=) har även borstat Charlie lite igen.

Imorrn får jag lite sovmorgon sen ska jag och Annica(Dorran) träffas på lite kaffe. Få se om vi lyckas klippa Charlie under tassarna. För nu är de inte många timmar kvar innan lördan...

Morrn morrn

Ställde klockan på 8:15. Har fixat till mej och nu sitter jag och ska äta frukost. SKa gå med Charlie oxå. Sen åker jag till Solberga och hämtar Annica.

Såg att jag fått in mina skattepengar, dom hade redan kommit i tisdags. Men jag har fört över dom till ett annat konto, så ska jag försöka spara lite på dom.

Ute är de grått och regnet hänger typ i luften, är väll bara en tidsfråga innan de börjar. Men de är väll den svenska sommaren, eller?!

Tjing pling

Oh My God!
Jag är helt färdig. Ont som fan i ryggen oxå. Haft fullt upp från morgon tills nu när jag lagt mej. Först jobbat, sen när jag kom hem åt jag lite, bytte i tvättmaskinen och sen tog jag tjuren vid hornen och fick in Charlie i duschen. Sen skulle han torkas, fönas och kammas. Var till och med tvungen att ringa P, ang hans päls och hur han ska se ut osv. Fick en massa bra tips. Dessvärre måste jag ha hjälp av minst två nävar till... Han är fortfarande lite blöt i pälsen och lockig på vissa ställen. Men jag har ju 2 dagar/kvällar på mej och fixa.

Imorrn åker jag till Mora, ska vara där kl 11. Annica följer med sen ska vi kika i lite affärer. Fick reda på att S även ska vara i Mora samma tid imorrn för att operera sin hand. Snacka om sammanträffande.

Nu ska jag kika lite på Big Brother innan de är dax att sova.

Tuesday

Jaha denna dag snart till ända då..

Jobbat sen har jag vart i stallet körde Ari en vända på skogen. Sista vändan med Charlie för kvällen vart ner till ån och då fick jag se en bäver komma simmande med en pinne i munnen, när han såg mej dök han och kom upp till ytan längre bort. Hann aldrig ta fram mobilen så jag kunde ta nå kort.

Monday

Åh vet inte riktigt vad jag ska skriva....
Har iaf jobbat idag.

Heljen närmar sej, och jag börjar bli lite smått nervös.. Första gången jag ska ställa ut på en stor utställning, en s.k officiell :S
Hoppas verkligen att Charlies uppfödare P kan åka ner. För vi ska få åka med henne. Kan ju verkligen vara bra eftersom hon har stor vana av utställningar. Men.. hon är hundvakt åt en hund som ska ha valpar lagomt till heljen. Och med min otur så kommer väll dom små rackarna lagomt som beräknat. Men hon sa att om de var lugnt p åfredag kväll så kommer hon att åka. Annars blir de att åka själv :S Så är de nån som inte har nå för sej på lördagen och vill tillbringa en dag på en utställning så säj till.. Men de är bara om inte P kommer att åka...

Så på onsdag kväll då ska jag och Charlie brottas i duschen sen ska han kammas och fönas. Har ärligt funderat på att ta han till stallet och duscha han där, men lite svårt att föna och så efteråt då så vi får ta de här hemma.

Dagen till ända...

Ja va har jag gjort idag? Sovit en massa, vart i stallet körde Ari nu på kvällen. Nyss vart ute på sista kvällsprommisen med Charlie.
Nu sitter jag i soffan med en påse Cheez ballz som jag strax ska öppna och smaska på. Mycket onyttigheter dagen efter, har vräkt i mej en pizza halva på dan och resten efter stallet.
Hoppas att de blir nå bra på teve man kan fördriva kvällen med innan de är dax att sova.

Imorrn är de jobb igen som gäller, jobbar 3 dar sen ledig torsdag och fredag. Meningen a´tt jag ska jobba hela nästa helj, men har tatt semester på lördan för hundutställningen.

Söndag

God dag passar nog bäst och skriva nu..

Var hemma i Rättvik strax innan 5 imorse. Innan vi åkte hem var vi förbi stallet och släppte ut Ari. Skönt natt få sova utan att behöva upp och ta ut honom. Låg ända tills strax innan 12, då klev jag upp och gjorde kaffe och har vart ut med Charlie.
Ska såsmåningom ut och även åka och rösta.

De var iaf en kul kväll igår, men den gick så fort, vet inte vart den tog vägen. Tyckte inte vi hann göra så mycket annat än och åka ett par varv och prata med folk innan de var dax att åka hem. Hade iaf tur med vädret. Men på natten vart de sååå kallt.


Skål o välkommen

Nu är Jenny här.. Ska dra om ett tag och ta in Ari. Sen hämta Annica sen vidare till Vansbro..


Ha en trevlig kväll. Det ska vi ha.



Tjoheej

Nu har jag vart ut en sväng. Var till stallet och mockade och gjorde iordning. Sen förbi Statoil och lånade deras dammsugare lite :D
Skulle på bolaget och handla, meeeen dom hade ju stängt idag, inte tänkte jag på att de är som söndag idag. Ja ja tur iaf att jag hade lite innan och dricka så jag klarar mej nog, annars får jag väll köpa nödraketer.
Hemma igen torkade jag ur instrumentbrädan och dörrsidorna på bilen, fullt med pollen.
Har även bråkat med Charlie och försökt klippa hans klor. Tänk att han ska vara så vrång på de då. Vill ju ha dom klippt lite innan nästa helj.. För då drar vi till Avesta p åhundutställning.

Nu ska jag softa ett tag och äta lite innan de är dax att göra sej klar för kvällen.....

Lördag, nationaldagen

Godmorgon!

Vaknade strax innan kl 10. Helt underbart att få sova ut lite.
De är molnigt ute, men solen tränger igenom ibland, hoppas de får hålla sej så här så de inte blir regn. Eller de kan få regna på dan men inte ikväll.


Fredag, äntligen helj.

Skönt med helj. Ledig dessutom.

Ska försöka städa ur bilen och ev tvätta den imorrn. Sen på kvällen åker vi nog förmodligen till Vansbro på cruising. Hoppas på bra väder, iaf att de är uppehåll.

Har dammsugit lite och käkat nu när jag kom hem och nu sitter jag här och har kraschat i soffan. När orken kommer tebax ska jagg öra rent åt lilla Alvin hade jag tänkt.


Kvällningen..

Ska strax bege mej i säng. Fick så otroligt ont i ryggen så jag tror de bästa är att den får vila lite.

Hade iaf tur och klarade mej från regnet när jag körde.
Körde ett snabbjobb, helt för mej själv. Men så otroligt nöjd över Ari idag, Han skötte sej exemplariskt och höll sej på bena hela tiden. Vet inte hur fort vi körde, men kändes då bra iaf. Nu måste jag försöka köra på banan 1 gång i veckan, för snart måste de hända nå. de är ju lixom mitt mål att få han till kval och sen börja starta... Wiie =)

Imorrn är de fredag och sista dan på jobbet denna vecka. sen får jag lite ledigt i två dar så då kan jag sova ut lite igen.

Torsdag

Gaaah vilket trist väder de är då. regnat så gott som hela dan, kallt är de oxå. Känns som de är höst.

Ska strax ta hand om min tvätt. Sen ska jag upp till stallet, för idag måste jag köra Ari. Banan är öppen och jag tänkte köra honom lite där. Är bara och dra på sej regnkläderna de. Kommer bli skitig som fan, för banan har en förmåga och vara de när de regnar.


Onsdag

Jaha va ska jag skriva idag då..?
Har jobbat, gått bra. Var på promenad me en farbror och han ville på Fricks och fika så han bjöd på kaffe och så fick jag välja vad jag ville så de vart ett glasswienerbröd till.
Har tvättstugan och så har jag dammsugit av lite. Kör Ari imorrn tänkte jag.

Har vart skumt väder hela dan här. Ena stunden har solen skinit i nästa har de regnat och även haglat lite. Och blåser en hel del. Blixtrade även till alldeles när jag skulle till att åka hem efter jobbet, så jag trodde de skulle bli oväder, men än har inget hänt...

Tisdag

Idag firar vi "lilla" Charlie som fyller 16 månader =)

De har regnat inatt och även imorse när jag var och släppte ut Ari. Skönt med lite regn, de behövdes. Men hoppas de får vara uppehåll nu  när de blir trav. Annars är de väll bara att dra på sej dom snygga oranga regnkläderna då.. Ha ha.

Hade tänkt och klippe lite gräs efter travet, men om de fortf är blöt går ju inte de. Så då får de bli en tur med Ari till kvällningen istället. Och hoppas på att de går att klippa imorrn istället.



Måndag 1:a Juni

Jobbat idag. Sen hem, dammsög lite och rastade Charlie. Tog en dusch och sen åkte jag till Utby och en liten gemensakap med mina arbetskamrater. Vi vart totalt 11 st. Grillade lite och vissa drack även lite alkohol haltiga drycker.
Stack hem strac efter 20:30 tiden var och tog in Ari sen hem. Och nu sitter jag bänkad i soffan och är så pömsig.

Imorrn är jag ledig, men de är lunch trav här som jag ska jobba på.

 
Så här ser S Cheva Step Side ut. ngt mörka bilder, men tagna strax innan vi åkte hem.
klicka på bilderna så blir dom större.