Bowling, alkohol och bugg

bowling

Yes.. lördagen börja inte så bra, hästen kom lös och sprang på Backavägen :S som tur var fick några som bor breve stallet tag i honom och jag kunde hämta han, förmodligen har han blitt skrämd av en massa skotrar som åkt förbi som skulle ner till sjön på CCW... Allt slutade bra, tack och lov!!

På kvällen så cidra och ölade vi=) gick till Step in och käkade och sen ner till bowlingen och spela.. skiit skoj...
Fortsatte kvällen med lite mer förfest innan vi tog en taxi upp på "Höjden" mkt folk där skoj som fan, vi bugga loss rejält, vet inte hur många danser vi gjorde, vart alldeles svettig.. och snacka om att man är mör i kroppen har väl rört på en massa muskler man inte visste man hade.. Hahaha!

Igåe var bara en softar dag, tog en promenix på dan och gav Ari lunch, sen så gick vi faktiskt runt golfbanan och hem.. hamna i soffan och kolla mest på teve hela em/kvällen.

Ja de var iaf en kul och trevlig helj, Och Bjitta klarade av sitt åk i tjejvasan i år oxå, stakde väl 3.5 mil på ca 2.25 min... Well done=)

Snöar

ute, gjort de hur länge som helst nu.. fast de är så lätt snö..

Idag var jag på Af så nu e d äntligen ur världen för ett tag...(förhoppningsvis!)

Solat en halvtimme har jag oxå gjort, nu ska jag snart ta en dusch, sen är de juh snart dax att åka och jobba....

Musik...

Bra låtar just nu.. poppar dom som fasiken i bilen:P


Velvet- Fix me
4 strings-Curious
Karma-Everytime you leave


Riktiga party låtar man blir ju verkligen party suuugen....=)

Kväller

Nu har jag vart ute en vända i skogen me killen.. Kallt som fan, höll på och förfysa både fötter och ansikte...Annars gick de tok bra=)

Nu ska jag snart åka till Hantverksbyn och träffa några av mina arbetskompisar, är årsmöte på facket där blir mat och underhållning, var på de förra året oxå jätte kul och trevligt..

Bye bye

Ja så de kan vara...

Fyy fan säger jag bara, snacka om att vara överkörd, hade juh möte igår med min chefs chef! Och kan juh säga så här att vi vart verkligen överkörda, hon lyssna inte alls på va vi vill och inte vill. Tråkigt men sant, vi ska prata med våran chef om det verkligen får och kan gå till så här! Isf funderar jag på och sluta som planerare, det är fan inte värt de!

Skulle till AF idag och redovisa alla jobb som jag sökt denna period ( vilka för övrigt är noll), då var skiten stängd! Gissa om man blir sne.

Fick iaf bootsen jag köpt idag, ska pröva dom sen på killen få se då, och så fick jag en namnskylt med posten från gamla ägarna, som ska sitta på grimman =)

ska dricka lite kaffe nu och äta ngt innan jag ska ut på  en tur iskogen..

Kallt idag..=(

Ari ;)
Uscha idag har de vart riiiktigt kallt, inge kul alls, va typ -15 imorse när jag skulle åka och jobba..
Och nu på kvällen var de -18.. brrr
Bara jobbat idag, setat och planerat, gick jätte bra och var klar jätte tidigt=) hmm trodde jag ja.. men sen när jag skrivit ut alla uppdragslappar så visade de sej att på två st så var de lite saker missade, så de var bara och slänga allt jag hade gjort och ordna om på vissa ställen... snacka om att man blev stressad av de då..grr...=( aja de löste sej iaf till slut och jag kunde börja på torsdags planeringen..
Imon ska vi "Lapsare" både på södra och västra ha möte med våran chefs chef.. hmm usch henne gillar jag inte alls.. Få se hur de går då och vad hon har och säga och förändra..:S

Fettisdagen idag.. jajjamensan gott me semlor är de =) har käkat två stycken.. mums..

På lördag kke de blir bowling innan lerdalshöjden.. med "Bjitta" och Snucke... Kuul...;)
Händer för dej i heljen då???

Ropat in ett par Boots idag på tradera.. ja men inte åt mej utan åt Ari, eftersom han trampar sej bak hela tiden..Få pröva och se om de funkar.. de är ju bara under Brodd perioden de behövs.. och vintern lär väl vara kvar ett tag till antar jag...Fast snart är de Mars och då är nog våren inte långt bort, kan man ju hoppas på iaf..

Nääjje, nu e de sov dax tror jag, lååång dag imon...




Gääsp

Playboy


Imorse när jag hade vart i stallet och stog och skulle svänga ut, så kom d e en massa bilar och åkte, och på vägen så stog det två bilar som skulle svänga in mot travet, då kommer de en bil som inte såg att dom stog där så han var tvungen att vrida rätt ner i diket, snacka om att man blev paff.. jag stannade och fråga om allt gått bra och det hade de tack o lov,  jag skjutsa över han på travet sen skulle han fråga gubbarna som jobbar med banan om dom kunde dra upp han med traktorn.. På lunchen var iaf bilen borta så de hela slutade nog lyckligt iaf=)

Gått bra och jobba iaf, men nu e jag as trött, vart ute en timme i skogen med Ari, mötte två skotrar men de gick jätte bra. Han trampade dock sej på höger bak vid kronramnden=(

Ikväll är de CSI igen som jag ska kika på, ska strax åka och ge killen kvällsmaten.

jaha ja..

no fear

Ja då var denna heljen snart till ända då, imorrn e de måndag igen och jobba åter igen=(

Har vart o solat en halvtimme, skönt, fast de börjar o brännas i huden nu.
Åsså har jag vart riiktigt duktigt (tycker iaf jag) och satt in alla räkningar på sin plats i "räkningspärmen" har som ful ovana att bara slänga in dom efter dom är betalda men aldrig sätta dom där dom ska, så efter ett par månader så är de en hel hög me papper, tänk att man ska va så slö da, går juh egentligen fort och sätta in dom direkt, slipper man allt jobb om man spar på hög, men men man kke lär sej till slut...... elle inte.. haha!!

Usch, börjar få ont i huvet, kke bäst man tar en dusch och lägger sej, skulle vara skönt med en tidig kväll..


Söndag

Igår kväll åkte vi till Hofors med en impala på bärgarn, den har vart här i Rättvik på lagning..
Stannade till i Falun på vägen hem och tog upp en hyrbil.. gud så liten bil de var en "Smart" den hade gott och väl kunna parkera i min volvos baksäte typ så liten va den:P men sen fick jag mej en åktur i den och den va snabb som attan, drar nog inte mkt bensin helle..
Lyssnade på melodifestivalen när vi åkte, men jag tyckte inte många av låtarna var nå vidare:S är iofs annat och kolla på teve och se artisterna som sjunger, så jag kollade på reprisen idag, men tyckte inte de var så mkt bättre ändå!

För ca en timme sen ringde de men jag orka inte svara, när ja orka pallra mej upp efter ett tag kolla jag numret på snookern, men kände inte igen de så jag slog upp de på internet.. Och då visade de sej att de var min pappa som hade ringt, jag har inte pratat med honom på några år och det är 19 år sen jag träffade honom, hmm undrans va han ville då??!! Mwn jag tänker inte ringa upp, få se om han ringer igen senare, då lär jag juh svara iaf..

Hmm undrans va man ska hitta på.. kke åka och sola en sväng:D

Lördag

Kom hem vid halv 11 tiden imorse, bytte om och åkte raka vägen till stallet. Tog en lite längre vända på skogen idag med Ari. Känna jätte fin och är pigg och glad, travade ganska mkt, men han känner väl själv hur mkt han orkar och inte.
Igår kväll trodde jag att de skulle bli en trist kväll för mej själv med teve.. men så blev inte fallet, vid 20 tiden knackade de på dörren, utanför stog bärgaren. Så de var bara å svira om och åka ner på byn igen;) fast först innan jag kom iväg trodde jag at jag skulle ha en stooor bärgare i bakskärmen på volvon, när han skulle åka upp från gården va diffen i och hela bärgaren börja glida i sidled rakt mot min bil =/ de va typ bara 5 cm i från min bakskärm, som tur gick det bra och med en massa sand så¨var bärgarn uppe på gatan... Vart bjuden på pizza och så kollade vi bara på teve.
Ikväll ska vi nog åka till Hofors, fast ärligt vet jag inte riktigt vad vi ska göra där..

Från en sak till en annan, är det ngn som vet vart man kan köpa Grimma till hästen som man kan få brodyr på med hästens namn??? Letar som en galning, har hittat ett ställe men de e såååå dyrt:S känns inte riktigt som att de är värt de priset.. En grimma kan ju lätt gå sönder!!


Vänskap varar livet ut??? Hmm njaaa tror inte de stämmer alltid!


Alla Hjärtans dag...<3

Ja igår asså=)
Mkt trevlig dag, var ledig o var i stallet o grejja lite o så hämta jag hö.
På kvällen vart jag bjuden på kaffe o alla hjärtans dag bakelse;) (antar att d var en sån iaf, väldigt sliskig o söt, med dekoration i vit choklad me röda små hjärtan på, o så en jordgubbsbit  på bakelsen smaka väldans mkt jordgubb förövrigt) Mysig kväll med den man gillar så mkt...

Idag har jag vart på den där förbenade kursen genom jobbet ( o tack o lov var d sista gången idag)¨
Sen har jag jobbat kväll så de har inte hänt så himlans mkt alls..

Till heljen är jag iaf ledig, få se va man hittar på. Och nästa helj har jag tagit semester, de är Classic Winter weekend här då!
Och så går tjejj vasan nästa lörda, å lilla "Bjitta" ska staka å åka, hoppas de går riktigt bra för henne=)

Näjje nu ska jag ta mej en dusch, sen blir de å krypa te kojs...

Natti natt..



Underbar helj

söt


Så har nästan hela heljen avlöpt och om några timmar har jag jobbat klart denna heljen oxå, tänk att man jämt innan man går på sin helj tänker o tror att den aldri ska ta slut.. men de gör den på något konstigt vis..
Har vart jätte mysig helj, trots att jag jobbat o skulle upp tidigt=)
Igår kväll åt vi tacos o tog nån öl, tog en promenad till stallet o gav Ari kvällsmaten, sen hem o kolla på melodifestivalen. Men jag måste säja att jag tycker de flesta av låtarna var bara skit, man undrar ju verkligen hur vissa bidrag har lyckats komma med=/
Idag på dagen när jag var ledig så har vi vart ute o gått en sväng med Ari i skogen, så han fick komma ut o röra lite på sej än o bara gå i hagen, på tisdag ska jag nog köra han igen, men måste även hämta hö snart igen... uscha alltid lika gruvsamt o göra d, fast skönt när d e gjort.

Den 24 februari är de Classic Winter Weekend igen, har sökt semester då, eftersom de lyckas hända nå här för en gångs skull åsså jobbar man..

nähäj tack för mej nu ska jag jobba vidare i ca två timmar till, sen får jag oxå göra kväller..
bye bye!!


Men va nu...

Ja då sitter man här på jobbet o har inget att göra på en halvtimme ca, är så förbaskat trött idag. Fast de har väl sina förklaringar;) efter jobbet igår åkte jag aldrig hem..

Ikväll ska vi käka tacos.. mmm så gott de ska bli.. blir en lugn helj, ska juh jobba imon oxå, då har jag delad tur, få se om jag hinner ut en vända med Ari då. Riktigt kallt var de imorse oxå, -20 på termometern.. brr..man vet verkligen att man lever, tur att vi är i Febuari nu då känns de inte lika långt kvar till våren och sommaren.. de står nog inte på föräns den är här igen..

Premiär

Ja då var de Torsdag igen da... jobb hela heljen=( trist men sant..

Idag har jag kört Ari för första gången, gick super bra o jag är jätte nöjd han var såå lugn att köra trots att han stått så länge så man hade förberett sej på att han skulle va jätte pigg o bara vilja springa, men jag tror han tyckte de var jätte skoj hade örona spetsade rakt fram hela tiden..
Fått en jätte fin tavla av Amanda som hon har gjort på Ari, som jag hängde upp på väggen när jag kom hem=)

Nähä om man skulle ta o krypa till kojs da så man får lite sömn har juh inte en enda sovmorron under heljen:S

=)

Ari Will

Det här är min nya kille Ari Will 4 år Efter Giant chill.
Det var han jag shoppade på våran Årjäng resa i söndas.. Jätte mysig o snäll.
Imorrn ska jag köra honom för första gången... återkommer hur de går med de...

På shoppningresa till Årjäng..

Vilken helj.. haha.. lördagens kväll fördrev jag i mycket gott sällskap.. några cider till en början  och en skoter färd som kändes som 40 mil (var nog bara nån enstaka mil som max vi åkte).. när vi väl kom fram dit vi skulle efter ca en halvtimme så var d jätte trevligt drack kaffe, vin m.m.. vid 3 tiden på natten var d dax att tänka på refrängen så då gick skotern hem över..Inte mycke sömn den natten inte;) men trevligt trevligt..

På sönda fm kom vi på den briljanta idee´n om och åka till Årjäng och kolla på en häst, så strax efter 12 kom vi iväg.. med två stopp på vägen ner för mat osv, så var vi framme dit vi skulle vid ca 16:30 tiden, kollade på hästen och jag bestämde mej för att köpa den, hade vi nu åkt så långt så kändes de ju inge skoj att åka "tomhänt" hem.. så efter lite kaffe och betalning och skrivna ägarbytespapper så lastade vi på "lilla" Ari som egentligen inte är en liten kille.. Å så började hemfärden... Stannade i Philipsstad och tankade och kollade till pållen..Var mkt halt på vissa ställen och det var en och en annan avåkning. Tur man har en van chaffis som verkligen visste vad han gjorde (var nästan som han aldrig gjort annat i sitt liv än å köra bil med häst på släp) men han är juh van och köra tunga fordon!

Väl hemma i Rättvik kl 22.30 ca så lastade vi ur och städa finkan och kunde åka o lämna tebax den sen var d bara hem ta en dusch och hoppa i säng! Trött som bara den, inte mkt sömn lörda natt och det blev de inte sön natt heller, eftersom de tar ett tag innan man somnar och sen skulle man upp o jobba på måndan:S


Ari verkar har gjort sej lite hemma stadd nu och verkar trivas=) gnäggade åt mej imorse när jag kom och skulle släppa ut honom och ge han mat.


Nu ska jag strax åka till sjukgymnasten igen för min rygg, sen ska jag jobba ikväll.
Har mina 2 hästskötare som ska upp o fodra kväll idag=) puss på er ni är för söta;)

Spår..

Björnspår..

Detta är ett tassavtryck av en björn, vi var på väg hem från Bjursås en sen kväll i början på juni-05, hade vart på cruising där, och åkte över skogen som leder till Öv Gärdsjö och skulle lämna tvillingarna, då såg vi ngt som sprang över vägen, fast det var så långt bort, så jag gasade på "Arvid" (som min 144 vart döpt till samma kväll) vi kom närmare och såg då att det var en björn! Tänk att man äntligen skulle få se en i verklighten, de var en riktigt spännande upplevelse, han elle hon stannade i diket och vi stog endast ett par meter ifrån och kollade, sen kastade den om o hoppade in i skogen..de var då jag kom på att jag hade kameran med, men tyvärr försent, fast han lämnade ett avtryck av sin tass på asfalten så vi fick iaf ett annat minne av den:) 

När åskan går..

när åskan går..

Ha ha detta kortet gillar jag skarpt;) De är jag och "Bjitta" från midsommar afton förra året, det blixtrde och åskade så vådligt ute att vi slungades in under data bordet när vi satt å planerade arbetet.. Och även planerade va man skulle kunna hitta på under kvällen..
Det slutade med att jag vart aspackad o hade världens hangover dan efter..:( mindre roligt men men det är smällar man får ta ibland..
Ja då var de helj igen då, å frågan är va man ska hitta på??

...

Har inte skrivit på några dagar nu.. Idag är jag ledig, men ska strax iväg på en kurs genom jobbet "Etik och Arbete" trist men ett måste!
Efter det ska jag sätta mej och skriva in mitt schema eftersom vi ska börja me "Time Care" usch vill inte ha det men det är också ett måste! Tycker det är bra som vi har det och det tycker många av dom jag jobbar med oxå, så antagligen eftersom ingen gillar det och vad jag hört så kommer alla (nästan) att skriva in sitt grundschema så det är juh bra då kommer man jobba lika som innan.. me kke vissa små förändringar!
Ska och sola lite sen oxå=) skönt och känna sej lite brun och fräsch så här i vintertid...
Nej nu ska jag ta och drick upp mitt kaffe och göra mej klar och åka...